Gość: martyna2008 IP: *.icpnet.pl 16.05.09, 16:05 czy ktoś tam był bo fotki które zobaczyłam na holiday szczególnie zrobione w pokoju trochę mnie zniechęcają. Zresztą nie ma wielu informacji na jego temat czy ktoś coś wie? dzięki z góry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: Kalabria hotel Scoglio della galea 16.05.09, 16:30 Tutaj opinie sa lepsze. Zarzut co do umeblowania, wiec pewnio to, na co juz zwrocilas uwage. www.trivago.it/capo-vaticano-88211/hotel/scoglio-della-galea-93920/recensione-e411816 Zdeydowanie lepiej niz w pozostalych 2 miejscach w Kalabrii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bena Re: Kalabria hotel Scoglio della galea IP: 80.50.63.* 21.05.09, 11:52 lepiej niż w 2 pozostałych, to znaczy w których? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Kalabria hotel Scoglio della galea 21.05.09, 11:59 Zajrzyj tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=88806506&a=88806506 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bena Re: Kalabria hotel Scoglio della galea IP: 80.50.63.* 21.05.09, 12:46 Dzięki. Ja co prawda wybieram się do sprawdzonego w ubiegłym roku innego hotelu i wiem, że tam nic złego ze strony jakości mnie nie spotka ale znajomi, chcą "przyoszczędzić" i wybrać się właśnie do Scoglio della Galea albo innego tańszego więc ostrzegę ich zawczasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NOWAY Re: Kalabria hotel Scoglio della galea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 21:39 Mam prośbę o informację na temat tego hotelu (wybieram się za 2 tygodnie): - dlaczego w info o hotelu pisze, że do plaży jest 50 - 500 metrów, czy tak rozległy jest hotel, czy chodzi o coś innego? - co oznacza określenie "soft all inclusive"? - jak wygląda obsługa w hotelu (słyszałem, że niechętnie prowadzą rozmowy po angielsku)? - co można ciekawego zobaczyc w okolicy? - jeśli był ktoś z Itaką - czy opieka rezydenta/ki była na zadowalającym poziomie? Bardzo liczę na odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Kalabria hotel Scoglio della galea 04.08.09, 21:52 www.scogliodellagalea.it/index-67.html Ja znalazlam info, ze od 50 do 300 m. To nie jest wlasciwie hotel, a villaggio turistico / wioska turystyczna /. Mozna to porownac do zabudowania segmentowego. Szkoda ze nie podaja mapki: byloby widac dokaldnie. Zdjecia tez jakies malenkie. Mysle jednak, ze to o to chodzi: odleglosc zalezy od tego, gdzie znajduje sie pokoj. Zwiedzanie: www.scogliodellagalea.it/escursioni-68.html Tak to mniej wiecej wyglada: www.bookinitaly.com/strutture/images/ssEDQ9r3f1.jpg Zabudowa tarasowa mozna powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bena Re: Kalabria hotel Scoglio della galea IP: 80.50.63.* 05.08.09, 09:30 Byłam, widziałam. Jak pisałam wcześniej my mieszkaliśmy w innym hotelu w miejscowosci obok ale nasi znajomi wybrali Scoglio dellla Galea z Itaki. Spokojnie można jechać. Hotel położony jest wysoko na górze a mówiąc dokładniej jego część główna. Reszta to coś ala bungalowy, które to właśnie Itaka dla swoich klientów wykupuje i one schodza w dół. Ja co do umeblowania kompletnie nie miałam zastrzeżeń, wręcz przeciwnie wszystko w ich pokoju było nowiuteńkie. Oczywiście widok żaden, po otwarciu niewielkiego okna widok na mur. Ale przed pokojem maluteńki tarasik ze stolikiem i krzesełkami. Do morza jest 50-500 metrów ze względu właśnie na położenie, Jakby ktoś ptrzez przypadek dostał pokój gdzieś na górze w głównym budynku albo w którymś z kilku innych budynków na górze (w co szczerze mówiąc nie wierzę, bo wiem jakie Itaka wybiera dla swoich klientów, w tamtym roku na Sardynii byłam z nimi) no to wtedy do morze będzie miał 500 metrów z góry. Ale nie ma co się obawiać, po kompleksie jeździ coś ala ciuchcia i wozi tych z dołu na posiłki albo tych z góry na plażę. Ogólnie hotel zrobił na mnie naprawdę dobre wrażenie, znajomi byli bardzo zadowoleni, szczególnie za kasę jaką w czerwcu zapłacili. Hotel z góry, z basenu przy budynku głównym ma bardzo ładny widok. Jedzenie w formie szewdzkiego stołu też ponoć było w porządku. Oczywiście jak na żywienie "zbiorowe". Plaża nie jest specjalnie duża i na pewno nie można powiedzieć, ze szeroka ale jest bar na plaży gdzie serwują piwko i inne napoje, oczywiście to wszystko w cenie pakietu "soft" all inclusive, Także pół godziny do godziny dziennie rowerek wodny był za "free". My popłynęliśmy z nimi sobie aż za cypel, odgradzajacy ich plażę Santa Maria z najładniejszą plażą w okolicy, Groticelli. Ogólnie polecam. Oczywiscie weźcie pod uwagę, że to był czerwiec, turystów na pewno było mniej a w szczególności Włochów. W sierpniu pewnie zjedzie się ich tam masa i oni w pierwszej kolejności będą obsługiwani i traktowani priorytetowo. No tak już jest we Włoszech, że oni siebie traktują zawsze najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś