Dodaj do ulubionych

perełki Portugalii

IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.13, 00:10
Wybieram się za parę dni do Portugalii i przygotowuję trasy zwiedzania. Poszukuję w tej chwili miejsc "spoza przewodnika", albo przynajmniej tych mniej popularnych. Macie takie, w których jesteście zakochani, które Was zachwyciły, które Waszym zdaniem zdecydowanie warto zobaczyć?
Chodzi o miasteczka, plaże, urokliwe trasy samochodowe (może Alentejo?), punkty widokowe. Dzięki!
Obserwuj wątek
    • faraon.drugi Top secret 12.09.13, 19:36

Zdradze Tobie sekret: nie ma juz urokliwych miejsc na swiecie o ktorych nie wspominaja
      przewodniki.
    • Gość: solis Re: perełki Portugalii IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.13, 20:50
      Temat nadal aktualny.
      • Gość: knur Perły przed wieprze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.13, 10:53

Koniecznie napisz o miejscach ktore odkryles a ktorych nie ma w przewodnikach.
        Ogryzam paznokcie z niecierpliwosci.
    • Gość: Maja Re: perełki Portugalii IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 15.09.13, 17:39
      Miłośnikom plaż,polecam Lagoa de S^to Andre. Miejsce o lekko hippisowskim klimaciku :) Dzikie i cudne klify zobaczysz jadąc Alentejo, bocznymi drogami wzdłuż linii wybrzeża i skręcając po prostu w kierunku oceanu w dróżki, często są to polne drogi. Polecam. Tych miejsc na pewno nie ma w przewodnikach, a widoki zapierają dech . Mam to jeszcze przed oczami
    • miss_paradox Re: perełki Portugalii 21.10.13, 22:13
      Carvoiero z plaza glowna, warto sie sie przejsc na malenka plaze Paraiso.
      • sd2015 Re: perełki Portugalii 29.06.16, 23:30
        Jakieś 10 dni temu byłem w mieście Tomar. Bardzo mi i żonie podobał się zamek templariuszy z kościołem (szkoda, że akurat te obiekty są w tak niefajnym stanie, a w ogóle historia samych templariuszy jest b. ciekawa i dość pouczająca). Porobiłem tam trochę fajnych zdjęć. Nie udało mi się jednak sfotografować wnętrza samego kościoła, ponieważ tam akurat zdjęć nie można było robić. Pytanie (prośba) moje jest następujące : Czy ktoś wie gdzie mogę znaleźć interesujące mnie zdjęcia. Filmik (z charolą też) zrobiłem, ale to nie to samo.
        • i.miramar Zamek i kościół w Tomar 30.06.16, 11:40

Wpisz do google hasło: Church in Tomar i kliknij na filmiki.
          Tu masz jeden z nich: www.youtube.com/watch?v=rBsbUaPt4d8
    • j363 Re: perełki Portugalii 03.08.16, 19:33
      A mnie zauroczyła płaza z tonami muszli.Ilha Deserta.w życiu takich muszli wielkich nie widziałam.i takie ilości.Sporo przywiezlismy i każdy kto nas odwiedza zazdrości.
      Plynelismy tam stateczkiem z Faro.za 10 e w obie strony.Port w Faro a ta płaza dzieli rezerwat wodny.Na tej plaży jest tylko jedna restauracja ,i nic więcej.P laza jest długa na 11 km.turysci przepływający idą na przód ok 2 km w głab,my przeszlismy chyba 4 km i nikogo nie było w pobliżu.mozna biegać i opalać się na golasa.
      Powrócę tam naaapppewno.Po następne muszle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka