annamaria37 22.03.05, 22:14 Czy podrozowanie Pociagami w Portugalii jest drogie? Ile przykladowo kosztuje podroz z Lisbony do Porto? Może istnieja jakies inne sposoby przemieszczania np teleportacja? ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chiara76 Re: Koleje w Portugalii 22.03.05, 22:34 ciekawe, co Ci odpowiedzą, ale przy okazji zastanowiło mnie (jako, że kiedyś tak podróżowałam), jak tam z autostopem w Portugalii. Czy można podróżować w ten sposób i czy to jest bezpieczne. Może też ktoś odpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
xavier111 Re: Koleje w Portugalii 22.03.05, 23:00 koleje sa bardzo tanie. 300 km z lizbony do porto czy faro kosztuje ok 15 euro. podmiejskie jeszcze tansze. tak na oko bilet z lizbony do sintry (30 km) kosztuje mniej lub co najwyzej tyle samo co z w-wy do pruszkowa. autostop nigdzie na swiecie nie jest bezpieczny. nigdy nie slyszalem zeby tu ktos podrozowal autostopem (z wyj jednej polki). Odpowiedz Link Zgłoś
anjos Koleje 23.03.05, 00:11 Jest tylko jedna linia kolejowa w Portugalii warta turystycznej uwagi: Vila Real / Peso da Regua - Pinhao.....przepiekna podroz wzdluz rzeki Douro, ktora bardzo serdecznie polecam. A wracac w dol rzeki trzeba statkiem....ze szklaneczka Porto, coz moze byc piekniejszego na tej planecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: Koleje w Portugalii 23.03.05, 12:31 Za 20 pare euro jedzie sie Lizbona-Porto ekspresem, ktory, ku mojemu zdziwieniu, wewnatrz jest zupelnie jak amerykanski Amtrak... Jedyni autostopowicze jakich widac (bardzo rzadko) to mlodzi wojskowi - rekruci, ale po tym jak sie skonczyla obowiazkowa sluzba wojskowa moze i tych juz nie ma. Tak czy inaczej to byla rzadkosc. Odpowiedz Link Zgłoś
ulia Re: Koleje w Portugalii 27.02.06, 03:55 Lisboa Santa Apolonia 20:55 Porto Campanha *00:05 03:10 € 23,50 Odpowiedz Link Zgłoś