aska2000 11.05.06, 14:28 Czy są takowe? Za podzielenie się wiedzą z góry dziękuję ;) P.S. O kartach tel już czytałam - 5 Euro za sztukę,czy tak? A kupuje się je ..? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
assim Re: 'Darmowe' sms-y - adresy bramek internetowych 11.05.06, 16:58 nigdy nie trafilem na zadna bezplatna. jak ma sie numer w jednej z PT sieci to mozna sie zalogowac na ich strone i slac sms'y ze strony (tak jak z wlasnego numeru). limit np. w vodafone to 10 sms gratis do portugalskich sieci tygodniowo. co do kart pre-paid z portugalskim numerem to sa do kupienia w kioskach oraz sklepach vodafone, TMN i optimus ktorych w miastach nie brakuje :) trzeba tylko pamietac zeby aparat nie mial sim-lock'a. sa i tez karty do polaczen zagranicznych jak np. polski telegrosik. jest ich mnostwo, pamietam ze jedna z nich nazywa sie eurocard. koszt to 5EUR i mozna chyba przegadac na 1 karcie 1h z polskim numerem stacjonarnym. pozdr/a Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 Muito obrigada ;) 11.05.06, 21:11 ...a w przypadku korzystania z komórki (polskiego operatora) przy połączeniach z : 1 - stacjonarnymi nr w PT, 2 - komórkami innych operatorów (zagranicznych) jak się ma kwestia połączeń ? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: Muito obrigada ;) 11.05.06, 22:16 Dzwonisz przez 00+kraj+numer i placisz jak za zboze, bo ci licza roaming (przed wyjazdem upewnij sie, ze polski operator ci uruchomil roaming). Za SMS placisz roaming za ulamek sekundy kiedy wysylasz, wiec to mniej bolesne. Placisz tez roaming odbierajac rozmowy (skad by one nie byly) w polskiej komorce. Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 Re: Muito obrigada ;) 11.05.06, 22:37 keepersmaid napisała: > Dzwonisz przez 00+kraj+numer i placisz jak za zboze, bo ci licza roaming (przed > wyjazdem upewnij sie, ze polski operator ci uruchomil roaming). Znaczy się, jak zawsze za granicą, no tak ;( A roaming mam już, mam - to była jedna z pierwszych spraw, którą załatwiłam (nie pytaj dlaczego ..;) Za SMS placisz > roaming za ulamek sekundy kiedy wysylasz, wiec to mniej bolesne. Tak :) > Placisz tez roaming odbierajac rozmowy (skad by one nie byly) w polskiej komorce. Taaaa... Najlepiej byłoby wyłączyć, hmm- przemyślę sprawę. Thx for warning, anyway :)) Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 Re: s 12.05.06, 08:47 Dzięki Ci bardzo :)) P.S. ...a nick trafny, widzę, wybrałeś... :) Odpowiedz Link Zgłoś
aska2000 Re: s 12.05.06, 12:10 Jeszcze temat podrążę (jako baba z natury dociekliwa ;( - bramka na nr tel kom w PT (91, 93, ..) TYLKO czy...? Inny nr - operatora z innego kraju - można wprowadzić (nie dostrzegam, ale może można - jakoś ??) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś