lidka449 05.01.13, 22:49 powiadają,że płeć piękna ma większe przeczucie,natomiast płeć brzydka kieruje się bardziej logicznym rozumowaniem - ale to pewnie stereotyp . Czy tkwi w tym choć ziarenko prawdy ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scenery Re: Intuicja 05.01.13, 23:08 Ja bym powiedział tak - o przeczuciach słyszę znacznie częściej od kobiet niż od mężczyzn. Natomiast co do logiki rozumowania, to hmmm - nie mnie oceniać Odpowiedz Link
lidka449 Re: Intuicja 05.01.13, 23:12 to i wolna dyskusja Scenery,ja też nie przepadam za wydawaniem opinii ,często kogoś skrzywdzić możemy czasem celowo a czasem nieopatrzne. utarło się powiedzenie o kobiecej intuicji Odpowiedz Link
scenery Re: Intuicja 05.01.13, 23:23 Chodziło mi raczej o to, że żeby oceniać czyjąś logikę, trzeba być logiczniejszym od niego Powiedzenie oczywiście jest, jak pisałem zdarza się kobietom mówić o przeczuciach; ale statystycznie chyba nikt tego nie sprawdził. Nawet na pewno - to by było przecież odkrycie na miarę Nobla i zmian w strukturze wielu zawodów. Odpowiedz Link
lidka449 Re: Intuicja 05.01.13, 23:36 no fakt logiczne myślenie - nie zawsze jesteśmy w tym mistrzami,miewamy chwilowe zaćmienia gdyby tak było w działach HRK mieliby łatwiejsze zadanie Odpowiedz Link
scenery Re: Intuicja 05.01.13, 23:48 Oj chyba znacznie szersze zmiany... Czy w sumie nie o tym jest "Raport mniejszości"? Odpowiedz Link
lidka449 Re: Intuicja 05.01.13, 23:54 z przykrością powiem nie oglądałam czytałam jedynie opinie o filmie Spielberga futurystyczna przyszłość ... Odpowiedz Link
scenery Re: Intuicja 06.01.13, 00:00 Polegająca na tym, że przestępstwom się zapobiega łapiąc przestępców przed popełnieniem przestępstwa. Albowiem jasnowidzki mają intuicję... Odpowiedz Link
lidka449 Re: Intuicja 06.01.13, 00:06 szalony pomysł i fantazja twórcy czytać w myślach ? Odpowiedz Link
scenery Re: Intuicja 06.01.13, 00:10 One nie czytają. One mają "wizje". Jeśli 2 z 3 taką samą - uznaje się kogoś za winnego. W ogóle polecam po prostu obejrzeć. Co prawda kino zrobione w męskim stylu - ale za to dobrze filmowane. Odpowiedz Link
scenery Re: Intuicja 06.01.13, 00:11 A co do czytania w myślach to co rusz chodzą programy o badaniach w tym kierunku. Odpowiedz Link
lidka449 Re: Intuicja 06.01.13, 00:14 naukowcy zgłębiają wielką tajemnicę,a ja powiem ze prędzej zbadamy kosmos niż tajniki ludzkiego umysłu ... Odpowiedz Link
scenery Re: Intuicja 06.01.13, 00:21 Zasadniczo kosmos jest zbadany na tyle na ile potrafimy. Reszta to matematyczne spekulacje Odpowiedz Link
lidka449 Re: Intuicja 06.01.13, 00:37 własnie dobre stwierdzenie na tyle ile potrafimy tak samo i z zgłębianiem naszego umysłu cofając sie wstecz - gdyby była taka możliwość znależć się np w średniiowieczu to to co obecnie uważamy za normalne i oczywiste - poczytane by było za herezje cały czas idziemy do przodu z odkrywaniem tego i owego czy tylko czasem to zmierza w słusznym kierunku ... Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Intuicja 06.01.13, 04:21 a bo z tą logiką u kobiet jest tak ,że kobieta jest nad no nadinterpretująca no to się jawi potem jako nielogicznie logiczna. Odpowiedz Link
lidka449 Re: Intuicja 06.01.13, 13:56 a mnie czasem tak i nie traktuję jej ślepo jak drogowskaźnik tylko coś co czasem szepcze do ucha - zrób tak lub tak Odpowiedz Link