05.01.13, 22:49
powiadają,że płeć piękna ma większe przeczucie,natomiast płeć brzydka
kieruje się bardziej logicznym rozumowaniem - ale to pewnie stereotyp .
Czy tkwi w tym choć ziarenko prawdy ?
Obserwuj wątek
    • scenery Re: Intuicja 05.01.13, 23:08
      Ja bym powiedział tak - o przeczuciach słyszę znacznie częściej od kobiet niż od mężczyzn. Natomiast co do logiki rozumowania, to hmmm - nie mnie oceniać smile
      • lidka449 Re: Intuicja 05.01.13, 23:12
        to i wolna dyskusja Scenery,ja też nie przepadam za wydawaniem opinii ,często
        kogoś skrzywdzić możemy czasem celowo a czasem nieopatrzne.
        utarło się powiedzenie o kobiecej intuicji wink
        • scenery Re: Intuicja 05.01.13, 23:23
          Chodziło mi raczej o to, że żeby oceniać czyjąś logikę, trzeba być logiczniejszym od niego smile

Powiedzenie oczywiście jest, jak pisałem zdarza się kobietom mówić o przeczuciach; ale statystycznie chyba nikt tego nie sprawdził. Nawet na pewno - to by było przecież odkrycie na miarę Nobla i zmian w strukturze wielu zawodów.
          • lidka449 Re: Intuicja 05.01.13, 23:36
            no fakt logiczne myślenie - nie zawsze jesteśmy w tym mistrzami,miewamy chwilowe zaćmienia wink

gdyby tak było w działach HRK mieliby łatwiejsze zadanie wink
            • scenery Re: Intuicja 05.01.13, 23:48
              Oj chyba znacznie szersze zmiany... Czy w sumie nie o tym jest "Raport mniejszości"?

https://redir.atmcdn.pl/scale/o2/tvn/web-content/m/p1/i/1/8/18612a2d374d68fab0fc6844b9fc0999.jpg?type=1&quality=90&srcmode=4&srcx=0/1&srcy=0/1&srcw=307&srch=2000&dstw=307&dsth=2000
              • lidka449 Re: Intuicja 05.01.13, 23:54
                z przykrością powiem nie oglądałam czytałam jedynie opinie o filmie Spielberga
                futurystyczna przyszłość ...
                • scenery Re: Intuicja 06.01.13, 00:00
                  Polegająca na tym, że przestępstwom się zapobiega łapiąc przestępców przed popełnieniem przestępstwa. Albowiem jasnowidzki mają intuicję...

• lidka449 Re: Intuicja 06.01.13, 00:06
                    szalony pomysł i fantazja twórcy
                    czytać w myślach ?
                    • scenery Re: Intuicja 06.01.13, 00:10
                      One nie czytają. One mają "wizje". Jeśli 2 z 3 taką samą - uznaje się kogoś za winnego.
                      W ogóle polecam po prostu obejrzeć. Co prawda kino zrobione w męskim stylu - ale za to dobrze filmowane.
                      • scenery Re: Intuicja 06.01.13, 00:11
                        A co do czytania w myślach to co rusz chodzą programy o badaniach w tym kierunku. smile
                        • lidka449 Re: Intuicja 06.01.13, 00:14
                          naukowcy zgłębiają wielką tajemnicę,a ja powiem ze prędzej zbadamy kosmos
                          niż tajniki ludzkiego umysłu ...
                          • scenery Re: Intuicja 06.01.13, 00:21
                            Zasadniczo kosmos jest zbadany na tyle na ile potrafimy. Reszta to matematyczne spekulacje smile
                            • lidka449 Re: Intuicja 06.01.13, 00:37
                              własnie dobre stwierdzenie na tyle ile potrafimy
                              tak samo i z zgłębianiem naszego umysłu
                              cofając sie wstecz - gdyby była taka możliwość znależć się np w średniiowieczu
                              to to co obecnie uważamy za normalne i oczywiste - poczytane by było za herezje
                              cały czas idziemy do przodu z odkrywaniem tego i owego
                              czy tylko czasem to zmierza w słusznym kierunku ...
    • tropem_misia1 Re: Intuicja 06.01.13, 04:21
      a bo z tą logiką u kobiet jest tak ,że kobieta jest nad
      no
      nadinterpretująca
      no to się jawi potem jako nielogicznie logiczna.
      • super.halusia Re: Intuicja 06.01.13, 06:41
        jeszcze mnie nie zawiodła
        • lidka449 Re: Intuicja 06.01.13, 13:56
          a mnie czasem tak i nie traktuję jej ślepo jak drogowskaźnik tylko coś co czasem
          szepcze do ucha - zrób tak lub tak wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka