Dodaj do ulubionych

Drogowskazy

16.06.25, 15:35
Są dwa. Intuicja i logiczne wyciąganie wniosków do konca. Iluzje są gdy prymatem są relacje międzyludzkie . Intuicja zawsze mnie adekwatnie przestrzegała. Logicznie wyciągane wnioski ja potwierdzały. Tylko siła ciążenia ludzkich emocji jest silniejsza i prowadziła do iluzji . Jeśli nie wybiera się prymatu prawdziwie poznawczego własnym rozumem, a nie rozumem społecznym musi kończyć się katastrofalnym rozczarowaniem. To wszystko wiedzieli dawni myśliciele . Jednak to były czasy kultury a nie współczesnej antykulture.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Drogowskazy 16.06.25, 15:38
      Jogin który promuje otwarta postawę powiedział jednocześnie że nikt nie jest twoim przyjacielem. To jest coś czego współcześnie nie rozumiemy. Czym jest ta otwartośc zalecana.. została zwulgaryzowana przez myślenie nowoczesne
    • dotera Re: Drogowskazy 16.06.25, 16:14
      21 wiek to wiek rozczarowania na zachodzie. Myślę teraz wręcz jesteśmy w czasach całkowitego rozczarowania do wszelkich manifestacji rzeczywistości społecznej. A jeśli lud jest rozczarowany zostaje zamordyzm wprost bez pudrowania
    • dotera Re: Drogowskazy 16.06.25, 16:34
      Polityka USA jest prosta jak drut. Podbić. Wprost lub kolorowymi rewolucjami. Zagarnąć majątek i surowce. Zadłużyć. Jest rasa panów i są narody proletariackie którym się da socjalizm kosciolkowy i tęczowy do wyboru, żeby podczepić zamówienia publiczne pod ich korporacje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka