Dodaj do ulubionych

Coś na poprawe pracy jelit

30.06.13, 19:57
Witam,jestem mamą 5 letniej dziewczynki która nie chodzi nie mówi.Coraz częściej widzę że ma bóle brzuszka które związane są z brakiem ruchu (przekręca się na brzuch ,boki kręci w kółko jest trochę pionizowana ale to pewnie za mało)może ktoś coś poradzi.Pozdrawiam wszystkich.
Obserwuj wątek
    • blizniakimg Re: Coś na poprawe pracy jelit 30.06.13, 22:40
      hej ja polecam przeprasować pieluszkę i ciepłą położyć na brzuszek (ciepło rozluźnia, pójdą baki) nie wiem czy możesz podgiąć nóżki dziecka i dociągnąć je podgięte do brzuszka i robić kółeczka nimi.
      Jak wykonać masaż brzuszka dziecka?
      Nałóż na powierzchnię skóry dziecka odrobinę olejku do masażu. Wykonuj delikatny masaż kolistymi ruchami w okolicy brzuszka dziecka. Nie zapomnij zrobić go w okolicy pępka dziecka. Pamiętaj, aby masaż wykonywać zawsze w kierunku serca.
      Następnie możesz uchwycić nóżki dziecka i wykonywać specjalny ruch jego nogami, tzw. rowerek. Celem tego ćwiczenia jest ułatwienie uwalniania gazów przez noworodka.
      portal.abczdrowie.pl/w-jaki-sposob-leczyc-bol-u-dziecka
      p.s
      moje córki mają 6lat i często im pomaga
      w razie pytań podam Ci swoje gg 6698178
    • papryka77_beauty Re: Coś na poprawe pracy jelit 30.06.13, 22:59
      Witaj :)
      Ja jestem mamą 3,5 letniej dziewczynki, nie chodzi sama, musi być prowadzana ze wzgl na zwichniete bioderko, raczkuje sprawnie, lecz mamy podobny problem, leniwe jelitka.
      Gastrolog zapisał mojej córce:
      - colon-C
      - dicomann
      - duo-lactil junior
      - debridat
      - dicoflor
      - pomagały nam też suszarki do włosów (bezpieczna odległość, chodzi o ciepło NIE GORĄCO)
      - termofor
      Oprócz tego dużo chodzimy na basen, bawimy się na piłce porodowej, oraz wiele innych zabaw dla nas możliwych do wykonania :)
      U nas jest problem z wypróżnianiem dlatego strzykawką podawałam doustnie olej lniany, gotowałam suszone śliwki i zrobiłam blenderem jako deserek :)
      Jeśli chodzi o leki, oczywiście zanim skorzystasz z naszej sugestii, zapewne skonsultujesz to obowiązkowo z lekarzem :) (wiem, wiem nie musiałam tego pisać...)
      Życzymy zdrówka dla milusińskiej pięciolatki :)
    • maka2003 Re: Coś na poprawe pracy jelit 15.07.13, 08:30
      my raz na jakiś czas przeprowadzamy 2 tygodniową kuracje Lakcidem (podajemy rano i wieczorem) - nie jako osłonę przy lekach, ale jako środek wyrównujący flore bakteryjna w brzuszku.
      Moja córka ma już 10 lat, nie siedzi, nie chodzi, nie przekręca się tez sama.
      U nas po Dicoflorze zauważaliśmy zwiększony niepokój, i chyba brzuszek bolał ją jeszcze bardziej.

maka
    • alicez Re: Coś na poprawe pracy jelit 24.07.13, 22:14
      Colon C u nas zdziałał cuda. I dużo picia.
    • agnpar Re: Coś na poprawe pracy jelit 27.10.13, 12:19
      A w jaki sposób odżywia się Twoje dziecko? W grę wchodzi jakaś modyfikacja diety powodująca luźniejsze stolce?

Polecam Ci wykonywanie masażu metodą Shantali.
      www.youtube.com/watch?v=snIVPIbAWjQ
      Pozdrawiam
      Aga
      • alicez Re: Coś na poprawe pracy jelit 06.11.13, 17:09
        Syn jest na diecie bezmlecznej i bezglutenowej a to powoduje kombinacje z innymi produktami, które często są bogatsze w błonnik. Od 8 miesięcy jest już bez wspomagaczy jak Colon-c i jest ok. Jedynie po buraczkach robi się zator :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka