monikinda 22.02.11, 12:29 kto jadł te cuda: budyń, kisiel, i co o nich sądzicie www.winiary.pl/produkty.aspx/27/desery#budynie-bez-cukru - chodzi mi o 2 faze Galaretek bez cukru nie widziałam, a były z dr. oedkera Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agpagp Re: budynie, kisiele, galaretki bez cukru 23.02.11, 11:03 galaretek szukaj na allegro , opisane są jako dukanowskie Odpowiedz Link
monikinda Re: budynie, kisiele, galaretki bez cukru 23.02.11, 22:57 dzięki, zakupilam galaretki i budyń. zdam relacje czy da się to jeść Odpowiedz Link
monikinda podsumowanie 24.03.11, 14:43 jest to jadalne, dosładzałam fruktozą jako, że mam 2 fazę. Zrobiłam sernik na zimno: maskarpone wymieszany z rospuszczoną galaretką. Warstwa płatków migdałowych, pokrojonych śliwek suszonych. Warstwa galaretki. To galaretki bezcukrowe z Allegro. Budyn bez cukru z Winiar, bardzo dobry. Dodałam również migdały, i rokruszoną gorzką czekoladę. W sumie nie trzeba dosładzać Odpowiedz Link
izawit1 Re: zapytanie o maskarpone 25.03.11, 12:20 Hej monikinda, Mam pytanko o ten ser maskarpone. Jadlam ostatnio takie cudo i bardzo mi smakwalo, ale nie doszukalam sie zadnych informacji na nim, jaki ma sklad (u mnie w Holandii jest dostepny tylko od jednego producenta, ktory ma gdzies czy sie nadaje na II faze SB , w sensie ile wegli, tluszczu. A w smaku to tak jakbym jadla doslownie ser zrobiony ze slodkiej smietanki 35 % tluszczu. I mnie troche sumienie gryzlo i wiecej nie kupilam. Sluchaj jak bedziesz go miala pod reke skrobnij prosze co to cudo w sobie ma, ok? Swoja droga, to czy takie informacje nie powinny byc obowiazkowo podawane? Wiecie co ten swiat jest rzeczywiscie zwariowany. Ogladalam sobie TV wieczorem i w tym samym czasie na jednym kanale jakis znany angielski kucharz podrozuje po Indiach w poszukiwaniu "nowych smakow", innymi slowy: gdzie tam co dobrego mozna zjesc. A na drugim kanale 160 kg ludzie z UK przyznajacy sie jedynie do wegetacji w swoich domach, zalamani, odchudzani operacyjnie przez zmniejszenie zoladka. Boze nie jest latwo, co sie porobilo, zal mi tych ludzi, wiem jak to jest. Grubasy wszystkich krajow laczcie sie w walce o lzejsze zycie ps. slowa "grubasy" uzylam pieszczotliwie, bez intencji obrazania, zreszta musialabym obrazic sie sama na siebie, a to niemozliwe ) Odpowiedz Link
monikinda Re: zapytanie o maskarpone 25.03.11, 19:37 no chudy to on nie jest. tłuszczu 40, węglowodanów 4,5 w 100gramach. Kupiony w Biedronie Sernik jadłam przez tydzień więc tłuszcz się rozłożył. Odpowiedz Link
izawit1 Re: zapytanie o maskarpone 25.03.11, 22:41 No tak podejrzewalam Przez tydzien to nic sie nie stalo, a ja na dwa posiedzenia wciagnelam Dzieki za sprawdzenie monikinda. Odpowiedz Link