zagniewana22 11.01.12, 19:02 witam, na diecie jestem 3 dzien mam nadzieje ze jakos przetrwammam jednak pytanie jak jest z zupami roznego rodzaju? tzn np rozol ugotowany na chudym miesie bez marchewki....albo jakakolwiek inna zupka? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga_junior Re: JAK TO JEST Z ZUPAMI? 11.01.12, 19:39 No własnie ale co do tego wywary dać ? chyba tylko warzywa (i to bez marchewki ) Ja właśnie zastanawiam się nad zupą ala strogonow: szynka wieprzowa, cebula, pieczarki, trochę ogórków kiszonych lub konserwowych, doprawić jogurtem i czymś ostrym. Odpowiedz Link
monikinda Re: JAK TO JEST Z ZUPAMI? 12.01.12, 10:06 polecam zupy kremy: cebulowoporowy i brokułowy. Gotuję bez kostki. Warzywa uduszone (cebulę i por) bądź brokuł ugotowany miksuję blenderem i wrzucam kostkę serka topoionego (sprawdzam czy bez cukru). Dodaję zioła i przyprawy wyeliminowałam też kostkę rosołową i vegetę. Wczoraj nawet miałam krem z pomidorów. Odpowiedz Link
1dycha Re: JAK TO JEST Z ZUPAMI? 12.01.12, 21:41 Zupy przecierowe z serkiem zamiast kostki są super - potwierdzam. Nie umiem robić, ale jadłam gościnnie - z kalafiora. Pycha. Odpowiedz Link
monikinda Re: JAK TO JEST Z ZUPAMI? 13.01.12, 12:21 no dycha. no robisz, blenderem potem i zupa jest Odpowiedz Link