Dodaj do ulubionych

Zaczynam South Beach

12.06.13, 11:12
Witam jestem na dietce SB 3 dzien ( dzisiaj akórat doskwiera mi zmeczenie). ale na wadze już kilo mniej ;O ..... (zeszła woda).....
Zaczynałam od 71 kilo przy wzroscie 163. Nie wiem czy jestem jakas nienormalna ale nie wydaje mi zebym jakos tragicznie wygladała ale brzuszek po ciazy (5 miesiecy temu urodziłam) niestety został. Jadłam mniej ale waga nie drgneła nawet po odstawieniu słodyczy sad postanowiłam wiec zaczac dietke (moja pierwsza w zyciu).
Czy któras tez jest na tej diecie? Jakie efekty? Boje sie ze to tylko woda spadnie a pozniej wszystko wróci do normy.....sad..... a moze któras z was skonczyła juz diete.... ile udało wam sie schudnąc???
Obserwuj wątek
    • anmaja76 Re: Zaczynam South Beach 12.06.13, 18:56
      Mój wynik sprzed trzech lat to 25 kg - od 84 do 59kg. W tym roku przybylo mi 4 kg ale już udalo mi się zgubić, ważę 60 kg przy 168 cm.
      • vimi77 Re: Zaczynam South Beach 12.06.13, 20:47
        Ta dieta jest super. Trzymam za ciebie kciuki.
        Przed 3 latami schudłam 8 kilo. Teraz na razie 5. Tylko że teraz to ja już tej diety nie skończę. Zmieniam swój styl żywienia po prostui już nigdy nie będę musiała stosować żadnych diet bo już nigdy nie przytyję smile
    • ewelina_s22 Re: Zaczynam South Beach 13.06.13, 09:45
      Wow dziewczyny....jestem pod wrażeniem!!!!!!!!! Strasznie bym chciała tez schudnac a nie tylko stracic wode...... Najgorsze dla mnie to zrezygnowanie z ziemniaków...... ale mam nadzieje ze na II fazie nie przytyje. Powiedzcie mi wprowadzałyscie prodkty typu Razowy chleb, płatki, ryż jakos stopniowo czy np moge w 2 fazie na sniadanie zjesc platki a na obiad ryz czy to wszystko trzeba straaaasznie powolutku?..... Juz nie moge sie doczekac efektów bo nikt we mnie nie wierzy.... JA IM POKAŻE !!!!!!!!!
      • vimi77 Re: Zaczynam South Beach 13.06.13, 10:23
        Radziłabym powoli i obserwować organizm. Pierwsze dni są najgorsze, później się przyzwyczaisz. Ja bardzo lubię słodycze i po 2 tygodniach wystarczał mi już za słodycz sam pomidor. A jak smakowało pierwsze jabłko. Mniam.
        Generalnie przestawiłam się na pieczywa i makarony pełnoziarniste, ciemny ryż, dużo warzyw gotowanych na parze i owoców, gorzka czekolada, której nigdy nie cierpiałam. Ziemniaki od wielkiego dzwonu, nawet bardzo za nimi nie tęsknię.Od czasu do czasu zaszaleję i coś wciągnę niedozwolonego albo jest jakaś impreza. Robię sobie wtedy jeden lub dwa dni I fazy i wszystko wraca do normy. Tylko że ja to mam już świra bo ważę się rano i wieczorem. Czuję że jak bym to sobie odpuściła to bym popłynęła.
        Dużo chcesz zrzucić?
        • ewelina_s22 Re: Zaczynam South Beach 13.06.13, 12:39
          Kurcze moim marzeniem jest zeby na wadze z przodu była 5ka ale jak bede ważyć 65 to juz bede zadowolona. Mam tylko nadzieje własnie ze sie nie rzuce na ziemniaki jak oszalala. tez lubie słodycze ale wytrzymam bez nich ale bez pierogów mamy to juz nie;p ale mysle ze od czasu do czasu mozna smile. Ja juz od dłuzszego czasu jadłam mniej... w regularnych odstepach bez słodyczy i pieczywo pełnoziarniste ale za nic w swiecie waga nie spadała (ale tez nie rosła) zobaczymy ile zrzuce na I fazie.... a na II duzow wolniej sie chudnie????
          • vimi77 Re: Zaczynam South Beach 13.06.13, 13:50
            To jest pewnie indywidualna sprawa ale u mnie za pierwszym razem było tak że w I fazie schudłam chyba 4 kilo, a drugie 4 kilo przez kolejne 3 miesiące. Tym razem można powiedzieć że jestem już w fazie 3 i waga przez 3 tygodnie stała, przez kolejne 2 tygodnie spadł kilogram. Jak dla mnie pozytywne jest to że nie tyję, to już jest duże osiągnięcie.
    • ewelina_s22 Re: Zaczynam South Beach 14.06.13, 08:36
      dziewczyny ... wczoraj wieczorem zaczełam plamic wiem ze to przez diete. biore tabletki i okres powinnam dostac gdzies za 2 tygodnie. tez mialyscie tak?
      • vimi77 Re: Zaczynam South Beach 14.06.13, 14:43
        Ja tak nie miałam. Może trochę przesadzasz z dietą. Nie możesz się głodzić. Jedz żebyś nie była głodna ale tylko dozwolone rzeczy a i tak schudniesz.
        • ewelina_s22 Re: Zaczynam South Beach 15.06.13, 11:07
          tak robie. Jestem łasuchem i nie wytrzymała bym głodna . Ale to moja pierwsza dieta i organizm sie czysci troche to pewnie dlatego smile. Dzisiaj mija 6 dzień zważę sie w poniedziałek i zobacze jaki efekt mam nadzieje ze bedzie 67 smile
          • vimi77 Re: Zaczynam South Beach 15.06.13, 15:31
            Ja pamiętam, że przez pierwsze 4-5 dni waga spadała ale ja tego nie " czułam " po sobie, dopiero po 5 dniach odczułam to bezpośrednio.
            • ewelina_s22 Re: Zaczynam South Beach 15.06.13, 19:34
              no właśnie..... niby 2 kilo mniej ale jakoś tego nie czuje ;/....... ale ciesze sie i mam nadzieje ze nastepny tydzien tez bedzie chociaz taki efekt smile
              • vimi77 Re: Zaczynam South Beach 15.06.13, 20:57
                U mnie w drugim tygodniu spadało już wolniej. Jednak woda szybciej się ulatnia niż tłuszcz smile
    • ewelina_s22 Re: Zaczynam South Beach 17.06.13, 08:50
      Dziewczyny dzisiaj mija tydzien I Fazy i jest....3kilo mniejsmile strrrasznie się ciesze bo widzę efekt -płaski brzuch i nie ma boczków smile..... Ciekawi mnie tylko czy duzo wolniej chudnie sie w 2 tygodniu? Bo baaardzo bym chciała zeby poleciało jeszcze 2 kilo....
      • ewelina_s22 Re: Zaczynam South Beach 21.06.13, 09:31
        Kochane mam jeszcze pytanie. Czy jesli skoncze I faze moge od czasu do czasu zjesc jakas normalna Polska zupe? typu pomidorowa? Kurcze mieszkam z cała rodzina i nie bardzo chce mi sie codziennie robic obiad osobno dla mnie. Jak to bylo u was? Co dodawałyscie cały czas trzeba takmega uwazac na o co sie je?
        • vimi77 Re: Zaczynam South Beach 21.06.13, 18:53
          Myślę że możesz sobie pozwolić od czasu do czasu na ten luksus. Zaczynaj bardzo powoli wdrażać węglowodany i obserwuj jak reaguje organizm.
          • vimi77 Re: Zaczynam South Beach 12.07.13, 09:13
            I jak idzie ?
            Ja jestem kilka dni po powrocie z 12-dniowego wyjazdu zagranicznego. Allincl. pyszne desery, słodkie napoje, drinki, wcale się nie ograniczałam i pierwszy raz w życiu nie przytyłam na wyjeździe wakacyjnym. Super, jestem mega szczęśliwa, dziś na wadze 59,1, najmniej odkąd zaczęłam dietę.
            • ewelina_s22 Re: Zaczynam South Beach 12.07.13, 17:27
              Super gratuluje!!!!! ja nie tyje ale nie chudne sad..... ale to tylko moja wina bo na za duzo sobie pozwalam. zamierzam zaczac jeszcze raz I Faze smile i moze bedzie lepiej
              • vimi77 Re: Zaczynam South Beach 14.07.13, 10:56
                Ja też myślę o ponownym wprowadzeniu I fazy na kilka dni ale póki co nie mam takiej możliwości bo ciągle jakieś imprezy.
    • aga.91 Re: Zaczynam South Beach 26.07.13, 14:31
      Dziewczyny sprawdźcie ten wątek, wartosmile
      odchudzanieforum.com/dieta-south-beach/33-dieta-pla-po-udniowych-skuteczna.html
    • crollart Re: Zaczynam South Beach 22.08.13, 12:22
      Jak będziesz stosowała konsekwentnie to będą efekty ale musisz uważać na efekt jojo.

www.crollart.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka