kathrea Re: brak efektów? 29.07.04, 14:45 Ups Coś nie wyszło wcześniej Hej Mam pytanie, raczej std, odnośnie efektów. Dziś jest 11 dzień fazy 1, wydaje mi się, że jem jak powinnam (jadłospis do wglądu w MENU ), jak na razie popełniłam 2 potworne grzechy (2 razy po 2 piwa ze znajomymi, ale dawno ich nie widziałam i musiałam , a efektów raczej nie ma. Waga -1kg i tyle, brzuch wydaje mi się, że mniejszy ale może sobie wmawiam :] Nie wiem, czy coś źle robię, czy może jak ktoś już tu napisał, nie każdy chudnie od razu? Wg. wskaźnika na www wagę miałam w normie, ale to była max. granica, więc nie wiem Macie może jakieś sugestie, rady? Byłabym wdzięczna Pozdrowionka Odpowiedz Link
dementia Re: brak efektów? 29.07.04, 14:55 Kathrea, A może Ty poprostu za mało jesz? Tak pomyślałam sobie, że być może porcje są za małe dla Twojego organizmu i być może on się broni nie spalając zapasów. (???) Jak już pisałam kiedyś nie jestem dietetykiem, ale naczytałam się o dietach, odchudzaniu i myślę, że taki efekt (magazynowania przez organizm, bo przyszły gorsze czasy - czyli mniejsze porcje) mógł u Ciebie wystąpić. Napisz może jaką masz wagę i wzrost, bo może być też tak, że taka waga jest dla Twojego organizmu prawidłowa i żadna dieta nie pomoże (znam takie laski), albo powinnaś poszukać innej, odpowiedniej dla Twojego metabolizmu diety. hmmmm- trudno mi cokolwiek więcej poradzić... Pozdrawaim serdecznie! D. Odpowiedz Link
dsb Re: brak efektów? 29.07.04, 15:05 Dokładnie tak Dementia mądrze prawi Może to, co teraz jesz, to jest po prostu dużo mniej niż kiedyś? Odpowiedz Link
dementia Re: brak efektów? 29.07.04, 15:08 czuję się pomocna w takich momentach i to mnie cieszy Buziaki D. Odpowiedz Link
kathrea Re: brak efektów? 30.07.04, 00:20 Hmm za mało? No faktycznie jem mniej niż wcześniej ale to dlatego, że nie czuję głodu. Zastanawiam się czy powodem może być zbyt monotonna dieta, za mało czegoś? Moja waga to teraz 65,8 kg a wzrost 165 cm. A jeśli chodzi o metabolizm to może są jakieś środki/metody na jego poprawę, jakieś herbatki poza czerowną? W sumie mało piję czerwonej, 1-2 kubki dziennie, raczej wodę i niestety kawę (2-3 dziennie). Zastanawiałam się też czy może więcej ryb by dało lepsze efekty? Nie wiem ehhh, na razie nie będę improwizować z własnym jadłospisem i pojem dokładnie to co Wy Aha, jeszcze teraz tak pomyślałam czy jakieś problemy z tarczycą mogą tu mieć coś wspólnego? Na razie nie wiem czy mam jakieś problemy, ale lekarz zasugerował mi zrobienie badania krwi i TSH czy czegoś takiego. Nic innego nie przychodzi mi do głowy niestety, bo wcześniej jak stosowałam jakąś dietę chudłam (ale to było kilka lat temu Może z wiekiem mi to znikło ) Poczekam do 14 dnia F1 i zobaczę, może coś sie ruszy na Waszym jadłospisie Dziękuję za wskazówki ) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
covery Re: brak efektów? 29.07.04, 16:43 Przyłaczam się do autorki postu. To mój drugi tydzień 1 fazy i nie widzę efektów. Nie chcę się zniechęcić i walczę. Nie objadam się przecież! Nie mam zielonego pojęcia dlaczego się tak dzieje. Żywię (albo się łudzę) tylko nadzieję, że zauważę w szybkim czasie poprawę POzdrawiam Odpowiedz Link
sesion Re: brak efektów? 15.08.04, 22:25 a może by dziewczyny, jakieś ćwiczenia aerobowe regularnie stosować? Polecam rower 1 godzine dziennie. 30 minut rano lekkiej jazdy. i 30 minut wieczorem troche intensywniej.. to działa!! Odpowiedz Link
mniam6 Re: brak efektów? 16.08.04, 10:36 U mnie podobnie, efekty niemal zerowe, do tego potężne osłabienie i bóle mięśni. Ważę 59 kg przy wzroście 165 i jeszcze nie tak dawno miałam 55kg... Ćwiczę 1,5-2 godz. dziennie, do tego raz w tygodniu basen, do tego częste długie spacery (wakacje! ). Jedyny efekt to taki, że mam teraz bardzo twarde uda (wprawdzie jak na mój gust trochę za duże, ale dowiedziałam się, że to kwestia genów i że ich nie wysmuklę). Tylko szkoda mi, że te kilka cm tłuszczyku z brzuszka nawet nie drgnęło... PS Trzymam się ściśle diety. Odpowiedz Link