Dodaj do ulubionych

Który słodzik najlepszy?

29.03.05, 14:36
Dziewczyny, który słodzik polecacie? Kompletnie się na tym nie znam,
potrzebuje jakiś w smaku najbardziej zbliżony do cukru, bo mój mąż nie jest w
stanie wypić niesłodkiej kawy ani herbaty, a jak kiedyś próbowałam ze
słodzikiem, to odmówił współpracy (obrzydliwy smak).
Obserwuj wątek
    • asia_dt Re: Który słodzik najlepszy? 29.03.05, 19:47
      najlepiej wcale... poczytaj dlaczego...
      ja jestem na sbd w I fazie ale jak juz muuuuusze to używam miodu. Zakazany, ale zdrowszy tongue_out
      www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=118453
      • justynam3 Re: Który słodzik najlepszy? 29.03.05, 21:57
        Witam

Ja kupuje z Niemczech...tam slodziki maja inny sklad ( nie maja aspartanu), ja
        w smaku raczej nie odczuwam roznicy...od poczatku i te polskie i niemieckie
        przypadly mi do gustu...ale niektorzy czuja roznice

Czasem na ryneczkach sa stragany z takimi sprowadzanymi rzeczami

Pozdrawiam
        • gerda0 Re: Który słodzik najlepszy? 29.03.05, 22:21
          witajsmilew sieci sklepow LIDL(duzo tam produktow niemieckich) jest teraz promocja
          slodzika o nazwie Cologran(nie znalazlam informacji o nim)sklad-cyklamat
          sodu,wodoroweglan sodu,sacharyna,laktoza ikwas cyclaminowy-cokolwiek to
          znaczy....
          znasz moze ten slodzik?mozna go uzywac?
      • dominikams Re: Który słodzik najlepszy? 29.03.05, 22:50
        No tak, ja nie używam słodzika (nie muszę), ale mój mąz niestety słodzi 2
        czubate łyżeczki, i nie mam mowy, zeby od tego go odwieźć. Słodzik chciałabym
        mu zaaplikować jedynie w 1 fazie, a potem fruktoza (teraz właśnie jest na
        fruktozie).

Normalnie też jestem przeciwnikiem słodzików.
        • asia_dt Re: Który słodzik najlepszy? 30.03.05, 11:03
          ja ci powiem szczerze że chyba jestem przewrażliwiona na punkcie słodzika. Mam w domu słodzik o nazwie Sussina Gold i wypiłam z nim może z 5 różnych napojów... wogóle nie jest smaczny. Poza tym niedawno napiłam sie jakiegos tam napoju z tych tańszych. Również był słodzony aspartamem i generalnie palił mnie cały. Krótko po tym znów użyłam słodzika i było to samo. I teraz go juz wcale nie uzywam... lezy sobie w koncie. Jak ktoś lubi to polecam te baz aspartamu bo nie pozostawiają w ustach nieprzyjemnego uczucia załodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka