10.02.06, 16:05
dziewczyny, czy w 1 fazie jedna, góra dwie, słabe kawy z mlekiem na prawdę
mogą uniemozliwić schudnięcie?
Obserwuj wątek
    • martula100 Re: KAWA 10.02.06, 17:42
      to nie prawda!
      dwie kawy dziennie sa dozwolone! wiec pij na zdrowie a jutro o 10 jak bede
      konsumowac swoja, pomysle o twojej kawcesmile
      • alisa83 Re: KAWA 13.02.06, 17:43
        w ksazce jest napisane ze na sniadanie mozna pic kawe tylko bezkofeinowa z
        odtluszczonym mlekiem.wiec mysle ze mozesz pic..tylko wlasnie sie zastanawialam
        dlaczego nie mozna wiecej i tylko bezkofeinawa...pozdrawiam!
        • dragonia Re: KAWA 26.02.06, 12:22
          Też się zastanawiałam nad tym dlaczego bezkofeinową tylko można.

ALe doszłam do wniosku, ze to może dlatego, że dieta została pomyślana głównie
          dla osób mających problemy kardiologiczne, a kofeina takim nie służy.
          • bebee3 Re: KAWA 26.02.06, 12:45
            A mnie sie zdaje, ze to dlatego, ze kofeina powoduje wyrzut insuliny przez
            trzustke (a w I fazie chodzi wlasnie o to zeby ta nasza trzustke wyregulaowac).
            To tylko takie moje skromne zdanie, bo ekspertem w tej dziedzinie nie jestem.
        • daiser Re: KAWA 26.02.06, 22:17
          W książce jest wyraźnie napisane że można spokojnie pozostawić rano kawę i nie
          ma limitu dziennego jej wypicia byle była bez cukru i z niskotłuszczowym
          mlekiem. W jadłospisie jest kawa bezkofeinowa bo Amerykanie mają na jej punkcie
          fioła (decaf) a dodatkowo, co dr. Agatston napisał, kofeina nieco zwiększa
          łaknienie. Acha, na pierwszej stronie książki jest napisane: "będziesz pić wodę,
          kawę oraz herbatę jeśli zechcesz". Wszystkim polecam dokładne przeczytanie
          książki a nie samych jadłospisów (których notabene ja nie stosuję).
    • mdbee Re: KAWA 26.02.06, 15:46
      hej! ja jestem na tej diecie od 10.02 i przedluzylam sobie faze 1 (mam zamiar ja
      ciagnac do 11.03) i od poczatku pije kawe - ok 2 dziennie. czarna, bez mleka z
      kofeina. slodze slodzikiem. poki co schudlam, ale nie wiem dokladnie ile. po
      ubraniach widze duza poprawesmile) powodzeniasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka