Dodaj do ulubionych

Po Swietach

28.12.06, 19:41
udalo Wam sie zdrowo jesc caly czas?
Mnie calkiem niezle. Zwlaszcza, ze tradycyjne potrawy wykorzystuja przeciez
warzywa sezonowe - kapuste, buraki, marchew, cebule...
Obserwuj wątek
    • rudama Re: Po Swietach 28.12.06, 23:50
      U mnie niestety pojawily sie tez sezonowe ciasta:).
      Ale przed Swietami bylo w porzadku, po swietach tez, wiec sie nie
      martwie...Moze nastepnym razem.
      Podziwiam za wytrwalosc! A co na to rodzina?
      • staua Re: Po Swietach 29.12.06, 03:03
        Spedzam swieta tylko z mezem, jestesmy daleko od naszych rodzin, mieszkamy sami. Moj maz tez lubi
        zdrowo jesc, chociaz czasem zdarzaja mu sie zachcianki, zwlaszcza w Swieta - tluste miesne potrawy,
        ciasta. Ale wie, ze musi uwazac, bo ma podwyzszony cholesterol (rodzinna przypadlosc u niego).
        Zrobilam dwa casta, piernik i makowiec (wcale nie takie zle - mak, orzechy ;-)), sama jednak nie jestem
        w stanie zjesc wiecej niz pol kawalka dziennie (przed Swietami dowiedzialam sie, ze bede miala
        dziecko, i troche zmienil mi sie smak).
        • gosica37 Re: Po Swietach 29.12.06, 10:18
          staua napisała:

(przed Swietami dowiedzialam sie ze bede miala dziecko, i troche zmienil mi sie
          smak).

Statua,no,no GRATULACJE!!!! :D

Co do "po swietach"
          Ja tez makowiec upieklam i sama mak warzylam!! :)Dodalam do niego migdaly,
          rodzynki, troche miodku i brazowego cukru:) Oprocz tego takie troche niepoprawne
          polityczne ciasto ;)pod nazwa murzynek z jablkami i cynamonem popelnilam;)
          Wigilia i swieta w towarzystwie tylko Ukochanego pozwolila na unikniecie
          przejedzenia. Duzo paprykowo-baklazanowych potraw z duuza iloscia czosnku!
          (oboje uwielbiamy wiec no problem) Ogolnie jestem za swietami i atmosfera takimi
          jak w tym roku mialam!!!
          • gosica37 Re: Po Swietach 29.12.06, 16:06
            Przepraszam,Staua mialo byc:)
        • astro_glide Re: Po Swietach 07.01.07, 03:41
          staua napisała: Ale wie, ze musi uwazac, bo ma podwyzszony cholesterol
          (rodzinna przypa
          > dlosc u niego).
          Zrob sobie i twojemu mezczyznie przysluge i niech jedno przynajmniej z was
          przeczyta ksiazke "the cholesterol myths" .Wszyscy ludzie dobrze byloby zeby
          przeczytali ta ksiazke ,otworzyloby to oczy ludziom jak sie robi na
          swiecie "naukowe badania ".
          • staua Re: Po Swietach 07.01.07, 19:51
            Ja robie naukowe badania, wiec dzieki za te rade.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka