staua 28.12.06, 19:41 udalo Wam sie zdrowo jesc caly czas? Mnie calkiem niezle. Zwlaszcza, ze tradycyjne potrawy wykorzystuja przeciez warzywa sezonowe - kapuste, buraki, marchew, cebule... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rudama Re: Po Swietach 28.12.06, 23:50 U mnie niestety pojawily sie tez sezonowe ciasta:). Ale przed Swietami bylo w porzadku, po swietach tez, wiec sie nie martwie...Moze nastepnym razem. Podziwiam za wytrwalosc! A co na to rodzina? Odpowiedz Link
staua Re: Po Swietach 29.12.06, 03:03 Spedzam swieta tylko z mezem, jestesmy daleko od naszych rodzin, mieszkamy sami. Moj maz tez lubi zdrowo jesc, chociaz czasem zdarzaja mu sie zachcianki, zwlaszcza w Swieta - tluste miesne potrawy, ciasta. Ale wie, ze musi uwazac, bo ma podwyzszony cholesterol (rodzinna przypadlosc u niego). Zrobilam dwa casta, piernik i makowiec (wcale nie takie zle - mak, orzechy ;-)), sama jednak nie jestem w stanie zjesc wiecej niz pol kawalka dziennie (przed Swietami dowiedzialam sie, ze bede miala dziecko, i troche zmienil mi sie smak). Odpowiedz Link
gosica37 Re: Po Swietach 29.12.06, 10:18 staua napisała: (przed Swietami dowiedzialam sie ze bede miala dziecko, i troche zmienil mi sie smak). Statua,no,no GRATULACJE!!!! :D Co do "po swietach" Ja tez makowiec upieklam i sama mak warzylam!! :)Dodalam do niego migdaly, rodzynki, troche miodku i brazowego cukru:) Oprocz tego takie troche niepoprawne polityczne ciasto ;)pod nazwa murzynek z jablkami i cynamonem popelnilam;) Wigilia i swieta w towarzystwie tylko Ukochanego pozwolila na unikniecie przejedzenia. Duzo paprykowo-baklazanowych potraw z duuza iloscia czosnku! (oboje uwielbiamy wiec no problem) Ogolnie jestem za swietami i atmosfera takimi jak w tym roku mialam!!! Odpowiedz Link
astro_glide Re: Po Swietach 07.01.07, 03:41 staua napisała: Ale wie, ze musi uwazac, bo ma podwyzszony cholesterol (rodzinna przypa > dlosc u niego). Zrob sobie i twojemu mezczyznie przysluge i niech jedno przynajmniej z was przeczyta ksiazke "the cholesterol myths" .Wszyscy ludzie dobrze byloby zeby przeczytali ta ksiazke ,otworzyloby to oczy ludziom jak sie robi na swiecie "naukowe badania ". Odpowiedz Link
staua Re: Po Swietach 07.01.07, 19:51 Ja robie naukowe badania, wiec dzieki za te rade. Odpowiedz Link