26.01.07, 23:10
witam!
Madzius ty chyba pisałaś ze otręby pszenne są dobre na wypróżnianie??jakie
kupujesz te otręby i do czego je używasz??z czym sie to je??smilebo połykałam
ten błonnik ale na mnie to on cos nie działałsadsad
Obserwuj wątek
    • julca2 Re: otręby? 26.01.07, 23:47
      błonnik powinnas zarzywac albo rano, pol godziny przed pierwszym posilkiem,
      popijajac szklanką wody, albo na noc, przed zasnieciem...wtedy moze troche
      pomoze. A otręby mozna jesc z mlekiem, ja tak robie, cieplym i kupuję otreby
      granulowane z jablkiem lub sliwką (sa przenne i żytnie). Mi smakują i te i te,
      chociaz bardziej zytnie, ktore ciezej dostac. Moja siostra jak je sprobowala to
      od razu mi opakowanie oddałasmileNo ciekawe z czym jeszcze mozna jesc, pozdrawiam
      A przypomniało mi sie ze ja naprzemiennie z blonnikiem uzywam Colon C
    • roseanne Re: otręby? 27.01.07, 02:51
      otreby powinny byc dostepne w supermarketach, albo w sklepach ze zdrowa zywnoscia

mozesz uzywac jako zastepstwo bulki tartej w wiekszosci przepisow, np do
      panierowania miesa, wypelniacza do kotletow mielonych itd itp
      mozna zastapic czesc maki w przepisach, ale z tym roznie bywa- pecznieja, ale
      nie maja lepkosci takiej jak maka, wiec ostroznie - lepiej po prostu zastapic
      polowe maki zwyklej maka razowa

mozna wmieszac w jogurt,
      mozna w "salatke pieknosci"= platki owsiane zalane na noc woda, sokiem
      cytrynowym, do tego odrobina miodu i jak kto lubi - orzechy, owoce itd - NIE
      gotowane

na wyproznianie naturalnym pomocnikiem sa suszone sliwki - sprawdzone
      • madziuus Re: otręby? 27.01.07, 12:50
        mi juz pare osob powiedzialo "normalny człowiek by tego nie zjadł" big_grin ja kupuje
        takie sante w niebieskim opakowaniu, otreby przenne .. albo czasem te
        granulowane z owocami smile
        a jem to zazwyczaj z mlekiem same, albo mleko + rodzynki o treby + siebie lniane
        lub inne dodatki, albo otreby z sokiem pomidorowym lub z serem bialym, ale tez
        np ro bie sobie kakao z woda i dodaje otreby lub normalne kakao z mleka i te
        otrebytongue_out ale rownie dobrze moge jesc i same , ja jestem uzalezniona od otrebowsad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka