kika261 26.01.07, 23:10 witam! Madzius ty chyba pisałaś ze otręby pszenne są dobre na wypróżnianie??jakie kupujesz te otręby i do czego je używasz??z czym sie to je??bo połykałam ten błonnik ale na mnie to on cos nie działał Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julca2 Re: otręby? 26.01.07, 23:47 błonnik powinnas zarzywac albo rano, pol godziny przed pierwszym posilkiem, popijajac szklanką wody, albo na noc, przed zasnieciem...wtedy moze troche pomoze. A otręby mozna jesc z mlekiem, ja tak robie, cieplym i kupuję otreby granulowane z jablkiem lub sliwką (sa przenne i żytnie). Mi smakują i te i te, chociaz bardziej zytnie, ktore ciezej dostac. Moja siostra jak je sprobowala to od razu mi opakowanie oddałaNo ciekawe z czym jeszcze mozna jesc, pozdrawiam A przypomniało mi sie ze ja naprzemiennie z blonnikiem uzywam Colon C Odpowiedz Link
roseanne Re: otręby? 27.01.07, 02:51 otreby powinny byc dostepne w supermarketach, albo w sklepach ze zdrowa zywnoscia mozesz uzywac jako zastepstwo bulki tartej w wiekszosci przepisow, np do panierowania miesa, wypelniacza do kotletow mielonych itd itp mozna zastapic czesc maki w przepisach, ale z tym roznie bywa- pecznieja, ale nie maja lepkosci takiej jak maka, wiec ostroznie - lepiej po prostu zastapic polowe maki zwyklej maka razowa mozna wmieszac w jogurt, mozna w "salatke pieknosci"= platki owsiane zalane na noc woda, sokiem cytrynowym, do tego odrobina miodu i jak kto lubi - orzechy, owoce itd - NIE gotowane na wyproznianie naturalnym pomocnikiem sa suszone sliwki - sprawdzone Odpowiedz Link
madziuus Re: otręby? 27.01.07, 12:50 mi juz pare osob powiedzialo "normalny człowiek by tego nie zjadł" ja kupuje takie sante w niebieskim opakowaniu, otreby przenne .. albo czasem te granulowane z owocami a jem to zazwyczaj z mlekiem same, albo mleko + rodzynki o treby + siebie lniane lub inne dodatki, albo otreby z sokiem pomidorowym lub z serem bialym, ale tez np ro bie sobie kakao z woda i dodaje otreby lub normalne kakao z mleka i te otreby ale rownie dobrze moge jesc i same , ja jestem uzalezniona od otrebow Odpowiedz Link