Dodaj do ulubionych

mocny spadek cukru

23.06.09, 21:28
cześć

zdarza się Wam nagły odpływ energii, niespowodowany spadkiem ciśnienia, tętna?
mi rzadko, niemniej nie wiem czy to nie wina spadku cukru. jakie macie
doświadczenia z czymś takim? nie chodzi mi o osłabienie kolejnymi dniami
diety, tylko takie dość nagłe osłabienie.

Powodzenia w dietowaniu smile
Obserwuj wątek
    • studentka-dentka Re: mocny spadek cukru 24.06.09, 06:14
      tak, to wlasnie sa spadki cukru. ja mam bardzo czesto...

wlasnie to rozwala mi za kazdym razem I faze. czytalam w ogole w opisie sbd, ze
      nie jest zalecona ludziom z hipoglikemia - chronicznie nizszym cukrem. ja
      wlasnie jestem taka osoba i nigdy jeszcze nei przeszlam I fazy calej sad zawsze
      musze w koncu troche rodzynkow, wafelka... eh.

tym razem sie ejdnak zawzielam i wiem, ze w razie silnego spadku bede jesc
      fasole z puszki smile ma nieco wyzszy indeks niz polecany ale ciagle jest.. na
      granicy dopuszczalnosci smile zamierzam tez jesc w koncu porzadne posilki, a nie
      plasterek sera...

co moge jeszcze polecic, to zmiane modelu trzy glowne i dwie przekaski na trzy -
      cztery glowne. niestety, ja jako hipoglikemik nie moge sobie pozwolic na
      mniejsze i czestsze posilki. tak wiem - czesto jest tak polecane, aby zwiekszyc
      metabolizm lub utrzymac cukier na poziomie. ja przetestowalam na sobie. piec
      posilkow sprawia, ze moja insulina szaleje, a co za tym idzie cukier spada
      gwaltownie. poza tym chudne szybciej przy trzech glownych smile i to jest akurat
      zrozumiale. im mniej insuliny we krwi tym szybciej organizm spala wlasny tluszcz..
      • madziuus u mnie bylo tak. 04.07.09, 13:25
        w pierwszej fazie tak spadl mi cukier, ze gdy badalam krew okazalo sie ze prawie
        przekroczylam dolna granice,
        lekarka powiedziala ze jak nie chce rezygnowac z diety to zeby jadla w takich
        momentach gdy czuje sie slabo kilka rodzynek, winogron, to podniesie poziom
        cukru dosc szybko i samopoczucie sie poprawie, podczas gdy dla naszej diety nie
        ebdzie to takim koszmarem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka