Dodaj do ulubionych

OCHRONA!!!

13.04.11, 08:44
Witam!!! Jestem zaniepokojona obecną sytuacją dotyczącą ochrony, ponieważ z uzyskanych informacjii wiem, iż w firmie ochraniającej osiedle nastąpiły duże rotacje nie ma już ani Pana Jurka ani Pana Leszka oraz innych pracowników pracujących od kilku lat na naszym osiedlu, a obecni pracownicy niestety pracują dużo gorzej (np. śpią). Z tego co wiem decyzje o odejściu pracowników spowodowane były dużymi nieporozumieniami z właścicielem firmy (pracownicy nie chcą już pracować w firmie Hunter). Nie wiem jak inni mieszkańcy, ale ja bym chciała, aby stara ekipa wróciła na nasze osiedle nawet jeżeliby miało to wiązać się z zatrudnieniem nowej firmy ochroniarskiej.
Obserwuj wątek
    • anikaone Re: OCHRONA!!! 13.04.11, 08:56
      nooo, ja też bym chciała. Kilku przystojniaczków i fajnych chłopaczków miłych było..... ;-) A przede wszystkim byli uprzejmi, grzeczni i czułam się bezpieczniej bo "pilnowali" nas już długo. I "dzień dobry" było i nie było parkowania zimą ochroniarskich aut w garażu....Swoją drogą, uważam że nie jest korzystna tak częsta rotacja... Pozdrawiam
    • bismarck18 Re: OCHRONA!!! 13.04.11, 09:24
      Witam, faktycznie rotacje niezbyt pozytywnie wpłynęły na pracę naszych Panów ochroniarzy. Jeszcze parę tygodni temu spokojnie można było wyjść z psem nawet o 3,4 rano i zawsze gdzieś pojawiał się Pan ochroniarz w terenie a pracownik będący przy bramie wjazdowej uważał na to co dzieje się wkoło niego. Ostatnimi czasy sytuacja znacznie się pogorszyła, prawdopodobnie Pan Jurek i Pan Leszek trzymali pewną dyscyplinę, której dziś już niestety nie ma. Czy Panowie z zarządów są w stanie wpłynąć na właściciela firmy HUNTER aby jego ludzie znów zaczęli pracować? Każdy z nas za to płaci, albo niech trzymają dyscyplinę pracy albo poszukajmy firmy która to potrafi.
    • zawsze-lanserek Re: OCHRONA!!! 13.04.11, 14:42
      Ochrona bez pana Jurka,Pana Leszka i pana Michała to nie ochrona tylko gbury i hamy.Ci pracownicy wiedzieli wszystko gdzie co jest i we wszystkim byli pomocni zawsze można było na nich liczyć.
    • zawsze-lanserek Re: OCHRONA!!! 13.04.11, 15:02
      W zeszłym tygodniu, tak o pierwszej w nocy nasi ochroniarze podawali
      sobie przez CB radyjka miałczenie kotka. Radyjko, jak zwykle
      trzymali metr od łebka, budząc mnie i moją żonę. Mam już dość
      zwracania im uwagi. Tym razem, jak i poprzednio, uparcie twierdzili,
      że potrzebują tego sprzętu do swojej pracy. Dureń wie, że takie
      radyjo da się obsługiwać jak zwykły telefon komórkowy, czyli przy
      uchu. Nie budzi się wtedy mieszkających w pobliskich blokach.
      Zdarzało się również naszym ochroniarzom słuchać muzyki z radia,
      również po północy. Nie przypominam sobie takich zdarzeń
      • k.mieszkowski Re: OCHRONA!!! 13.04.11, 16:41
        i na dodatek kilka dni temu ukradli z terenu samochod zlodzieje...........
    • arturos45 Re: OCHRONA!!! 14.04.11, 09:36
      Zgadzam się z przedmówcami, co do jakości pracy obecnych pracowników. Pozatym chciałbym dodać, że nie tylko Pan Jurek, Pan Leszek odeszli z firmu "Hunter", ale również Pan Tomek S., który był obecny na naszym osiedlu od 5lat również postanowił zakończyć swoją współpracę z w/w firmą. Niepokoi mnie ta cała sytuacja, chciałbym wiedzieć jakie jest stanowisko w sprawie ochrony naszego Zarządu, tym bardziej, że widziałem naszych byłych pracowników ochrony pracujących na sąsiednim osiedlu!!!!!
      • michal.basic Re: OCHRONA!!! 14.04.11, 09:57
        Propozycje:
        - każdy mieszkaniec wchodzący na osiedle po 22 ma zakaz odzywania się aż do wejścia do swojego mieszkania (chyba że zakaz ma dotyczyć tylko ochrony),
        - ochronie kupić cichobiegi, a najlepiej kapcie, z obowiązkiem zakładania po 22 by bezszelestnie chodzić po osiedlu,
        - ochroniarzy dobierać z castingu według kryteriów postawności, jakości uzębienia, elokwencji, kultury osobistej, przeszłości pracy w GROM,
        - spełnienie kryteriów równouprawnienia i zastąpienie 50% personelu paniami dobranymi według powyższych kryteriów tak by żyło się milej.
        Dziękuję i pozdrawiam.
        • bismarck18 Re: OCHRONA!!! 15.04.11, 10:32
          Szanowny Panie Michale, gdyż jak sądzę ma Pan tak na imię, Pański tekst jest do przesady zabawny i lekko... ukazujący Pańską nieświadomość. Akurat jedna z wcześniejszych wypowiedzi iż Panowie są przystojni, również nie wymaga komentarza. ale do rzeczy, każdy kulturalny mieszkaniec powinien wiedzieć jak się zachować po wejściu na teren osiedla, a tych mniej kulturalnych powinna uspokajać ochrona. Zabawy radiem i sprzętem służbowym nie powinny mieć miejsca na stanowisku pracy, tym bardziej w nocy, TYM BARDZIEJ pod nadzorem "szefa obiektu" czy też "szefa zmiany" gdyż wszystkie radia działają na 1 fali. Druga sprawa, casting- zawsze jest prowadzona wstępna selekcja przez szefa obiektu, który powinien dobierać ludzi wedle pewnych kryteriów, a kultura osobista powinna być podstawowym. Proszę sobie wyobrazić gościa do pana i "ochroniarza" który podchodzi do bramy i mówi "czego". GROM może lekka przesada ale jak wyobraża Pan sobie chodzącego po placu magazyniera, kucharza czy kloszarda ubranego w kamizelkę firmową i- ot to jest nasz pan ochroniarz. Podstawowym obowiązkiem szefa obiektu i dowódców zmian jest tego człowieka wyszkolić do tej pracy aby wiedział czemu on ma stać tam gdzie stoi i robić to co do niego należy czyli w głównej mierze obserwować wszelkie nieprawidłowości.
          Ostatnimi czasy właśnie tak nasi agenci ochrony się zachowują. Kazali stać to stoję!!!
          Czy my chcemy takiej "ochrony" ?
          • michal.basic Re: OCHRONA!!! 15.04.11, 11:21
            Dziękuję za odpowiedź, ale ja postaram się odpowiedzieć się krótko, treściwie i na przykładzie - moja żona z powodu moich różnych przypadłości jeszcze nie złożyła pozwu o rozwód. I to by było na tyle. Dziękuję i pozdrawiam.
          • zawsze-lanserek Re: OCHRONA!!! 15.04.11, 13:33
            Nie mam tak na imię i nie tylko ja odpowiadałem na zainteresaowany temat
    • marcinek222_0 Re: OCHRONA!!! 15.04.11, 19:26
      Widzę że niektórzy zaczęli się interesować sprawami osiedla, pytać dlaczego i
      kto. Może w końcu będzie więcej osób, które interesują co się dzieje i będą się
      pojawiały na zebraniach, uczestnicząc w głosowaniach. Jeśli chodzi o ochronę
      widzę niezaprzeczalną poprawę: nasi panowie z ochrony już nie potrzebują pomocy,
      żeby wstać z krzesła.
      Natomiast jeśli chodzi o wypełnianie przez ochronę pozostałych obowiązków, ja
      tez nie jestem do końca zadowolony. Ludzie z zarządu nie siedzą w tych budkach
      tylko ochrona. Ja osobiście za każdym razem informuje naszego zarządcę, że
      niestety znowu coś miało miejsce- ktoś został wpuszczony bez sprawdzenia. Myślę,
      że każdy z nas powinien zatruwać administratorowi życie takimi sprawami, w końcu
      jest on od tego jak …………..
      • marcinek222_0 Re: OCHRONA!!! 15.04.11, 19:28
        Teraz z ochrony do mnie nikt nie dzwoni jak ktoś przyjeżdża (kiedyś się zdarzało),
        bardzo często ktoś zajmuje moje miejsce parkingowe a teraźniejsza ochrona na
        moją sugestię aby zadzwonili po "gościa" który wpakował się na moje
        stanowisko;nawet nie wie kto i do kogo przyjechał (moje miejsce jest prawie pod
        ich nosem). Moim zdaniem nic się nie zmieniło, oprócz ceny za ochronę zapewne
        • anikaone Re: OCHRONA!!! 15.04.11, 23:54
          ...dodam jeszcze, że właśnie dzisiaj byłam świadkiem wspierania buractwa i ignorancji przez ochronę. Widziałam maszerujące dziecko z dużymi worami wypełnionymi śmieciami, które jak w dym poszło do budki ochroniarskiej po kluczyk do śmietnika etapu I. Pan pilnujący beż żadnego "ale" wręczył klucz i dziecko z workami poszło do wspomnianego śmietnika. Oczywiście nie omieszkałam zapytać z którego jest etapu, no i okazało się że z II. Jestem pewna że ta sytuacja zdarzyła się nie raz ani nie dwa. Jedno jest pewne, że ten kto "cwaniakuje" i dodatkowo uczy swoje dziecko oszustwa, nie ma za grosz kultury i poszanowania bliźniego! Ja w każdym razie nie zgadzam się na płacenie za wywóz śmieci generowanych przez cwaniaków. A ochrona nie powinna dawać klucza od śmietnika na I etapie wszystkim którzy o to poproszą.... I tyle!
    • gosiaczek42 Re: OCHRONA!!! 18.04.11, 08:49
      Powiadamianie Administratora nie zawsze ma sens, ponieważ nie przekazuje informacji naszemu Zarządowi dotyczące ochrony! Ostatnio zadzwoniłam do administratora ze skargą na ochronę z prośbą o przekazanie wszystkiego nasemu zarządowi, niestety nie wywiązał się ze swoich obowiązków i zosawił dla siebie to co powiedziałam. Zastanawiam się czy Administrator pracuje na rzecz mieszkańców czy Ochrony?!
    • basia_110 Re: OCHRONA!!! 15.09.11, 18:25
      A czego można było sie spodziewać po aferze, która wyszła z firmą Hunter? Być może nie wiele osób wie o całym zajściu i skrzętnym ukrywaniu informacji przez administrację dotyczących firmy, która nota bene odpowiedzialna jest za nasze bezpieczeństwo.Mowa tu o braku jakichkolwiek uprawnień do wykonywania tego typu usługi, zwyczajne fałszerstwo dokumentów, podszywanie się pod inną firmę itp... z tego co mi wiadomo, prokuratura wszczęła śledztwo w sprawie owej "agencji" Ludzie płacą, dorabiają takiego oszusta w nieświadomości, że jeśli cokolwiek złego się stanie na naszym osiedlu nikt tak naprawde nie weźmie za to odpowiedzialności. Zarządy świetnie o sprawie wiedzą i co? Nic! Dalej mamy pseudo ochronę, ludzie odchodzą ze strachu o własny tyłek bo nie chcą brać za takiego Pana odpowiedzialności. Więc czemu się ludzie dziwicie i do kogo macie pretensje? To tak jakby wpuścić konia do obory i ubolewać, że nie daje mleka. Nikt tematem się dogłębnie nie zainteresował. Płacimy człowiekowi za coś do czego nie ma prawa. Powinno się żądać zwrotu tych pieniędzy. Mnie osobiście zalała krew jak się dowiedziałam.
    • ireneusz1967 Re: OCHRONA!!! 16.09.11, 09:17
      Witam wszystkich serdecznie, nazywam się Ireneusz Karczewski.

Jestem właścicielem firmy Agencja Ochrony Hunter-I.Karczewski, która wykonuje obowiązki ochrony na Osiedlu Park Leśny.
      Do chwili obecnej nie miałem zwyczaju udzielać się na forum publicznym, w którym wszyscy są anonimowi i boją się przedstawić lub chociaż ewentualnie podać numer telefonu kontaktowego.
      Mój adres, telefon umieszczony jest na każdej klatce Osiedla, jak również wszystkich innych szyldach. Na Osiedlu osobiście jestem praktycznie każdego dnia i każdorazowo jestem do Państwa dyspozycji
      Jednak ostatni wpis przekroczył wszelkie granice.
      Na forum, nie będę roztrząsał moich spraw osobistych, a zwłaszcza spraw z moim z byłym Dyrektorem ds. Ochrony, z którym dochodzę roszczeń na drodze postępowania karnego oraz postępowania cywilnego.
      Nie będę również w chwili obecnej odnosił się do kilku przypadków kradzieży rowerów z terenu Osiedla w przeciągu ponad 2 lat, bowiem w tej właśnie sprawie policjanci Wydziału Kryminalnego Komisariatu Policji Warszawa Targówek prowadzą czynności wobec jednego z mieszkańców Osiedla.
      Chciałbym jednak poinformować wszystkich zainteresowanych, że moja forma działa legalnie w obrocie prawnym, w tym wykonując obowiązki na Osiedlu Park Leśny.
      Jestem do dyspozycji każdego z mieszkańców (tylko mieszkańców), który chciałby zapoznać się z dokumentami firmy.

Pragnę również poinformować, zwłaszcza osobę „chowającą się „ za nickiem basia 110, jak również wszystkimi innymi, które naruszają moje dobra osobiste.
      Pani „Basiu’ w sieci, na szczęście, nikt nie jest anonimowy.
      Dlatego informuję osobę, która ukrywa się za tym Nickiem, że swoim zachowaniem wyczerpuje znamiona przestępstwa określonego w artykułach 212 § 1 oraz 286 § 1 Kodeksu Karnego.
      Mając na uwadze powyższe zmuszony jestem złożyć zawiadomienie w Prokuraturze o podejrzeniu popełnienia przestępstwa.
      Następnym krokiem będzie skierowanie sprawy do właściwego Sadu Cywilnego.

Dla osób, które są zainteresowane kontaktem ze mną osobiście podaję numer telefonu: 662 900 146.

Z wyrazami szacunku
      Ireneusz Karczewski
      • basia_110 Re: OCHRONA!!! 16.09.11, 10:26
        szanowny Panie,
        nie ukrywam się i nie mam takiego zamiaru a paragrafami to może pan straszyc swoich pracowników o ile w ogóle zna pan ich znaczenie. Pan wybaczy żeby mój nick zawierał numer pesel lub nip. Cieszy mnie fakt, że postanowił pan wyjśc naprzeciw problemowi, jednak uważam, że sam Pan sobie plecie sznurek. Wyjaśnień takowych dalej nie uzyskaliśmy a jako mieszkańcy mamy do tego pełne prawo a w pana gestii lezy wyjaśnienie całej sprawy i udowodnienie mieszkańcom, że pana firma działa legalnie. Ja osobiście mam prawie 100% pewnośc ze moje słowa maja poparcie w praktyce, więc nie zamierzam do pana biegac. poczekam na rozwój sytuacji. Swoja droga ciekawi mnie fakt, czemu dopiero teraz zabral pan głos w tej sprawie, skoro temat ochrony ciągnie sie juz jakiś czas? Moze jakieś zebranie? Publiczne oświadczenie? Sposobów jest wiele a sama z checia rozwiałabym swoje obawy skoro twierdzi pan ze zarzuty z mojej strony sa nieprawdziwe.
        czekam na odpowiedź
        • marcin_krasnodebski Re: OCHRONA!!! 18.09.11, 08:03
          Witam serdecznie,

Szanowni Państwo jeśli ktoś z mieszkańców II etapu ma pytania dotyczące firmy Hunter proszę się zwrócić z pytaniem do Zarządu lub bezpośrednio Pana Ireneusza. Zarząd II etapu zaprasza w każdy wtorek o 18 lub codziennie po wcześniejszym umówieniu się telefonicznie. Zapewniam że jeśli zajdzie taka potrzeba na pewno Pan Ireneusz może także odpowiedzieć na wszelkie pytania na najbliższym marcowym zebraniu Wspólnoty.
          Niestety anonimowość na forum pozwala pisać posty np. byłym pracownikom lub firmom konkurencyjnym. Dlatego wyjaśnień, wglądu do umów, dokumentów najlepiej jest żądać bezpośrednio od Zarządów poszczególnych etapów. Oczywiście dziękuje także za wszelkie spostrzeżenia, pomysły i uwagi dotyczące ochrony przesyłane bezpośrednio na skrzynkę zarządową lub zgłaszane telefonicznie.
          Marcin Krasnodębski (zarząd, etap II)
          • gosiaczek42 Re: OCHRONA!!! 18.09.11, 15:42
            W związku z nowymi faktami dotyczącymi wątku ochrony i pomówieniami w/w firmy postanowiłam sprawdzić w MSWiA czy faktycznie firmie Hunter ma koncesję i uprawnienia do ochrony, ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu okazało się, że nikt nigdy nie słyszał o takiej firmie i nigdy nie otrzymała koncesji oraz uprawnień do ochrony osób i mienia. Dziwi mnie również to że Zarząd nie podejmuje żadnych decyzji znając całą sytuację.
            • ireneusz1967 Re: OCHRONA!!! 18.09.11, 17:07
              Szanowna Pani/ Panie,

jak wspomniałem wcześniej moja firma działa legalnie w obrocie prawnym i nie mam nic do ukrycia. Napiszę tyko kilka zdań.

Od ponad 2,5 roku jesteście Państwo chronieni w oparciu o umowę konsorcjum,
              a w szczególności w oparciu o koncesję nr L- 0013/01, a ja jestem osobą reprezentującą Konsorcjum na zewnątrz.

Kopie wszystkich dokumentów znajdują się u poszczególnych Zarządów, zapraszam również do mojego biura.

Dla osób nie zorientowanych, poniżej podaję kilka informacji dotyczących Konsorcjum, więcej znajdziecie Państwo chociażby w Internecie.

1. Konsorcjum to organizacja zrzeszająca kilka podmiotów gospodarczych na określony czas, w konkretnym celu.
              2. Celem zawiązania konsorcjum jest najczęściej wspólne działanie w realizacji konkretnego przedsięwzięcia gospodarczego.
              3. Konsorcjum nie jest podmiotem gospodarczym, nie musi więc być rejestrowane, nie musi mieć odrębnej nazwy ani też siedziby.
              4. Podmioty tworzące konsorcjum są niezależne w swoich dotychczasowych działaniach (czyli w działaniach nie związanych z konsorcjum), a w działaniach związanych z konsorcjum realizują wspólną politykę finansową objętą porozumieniem.
              5. Zawierając umowę konsorcyjną podmioty mogą określić, który z podmiotów lub osób będzie reprezentował konsorcjum na zewnątrz (może to być jeden podmiot, kilka, lub osoba trzecia).
              6. Reprezentowanie konsorcjum winno mieć umocowanie prawne. Najczęściej jest sporządzana dodatkowa umowa między uczestnikami konsorcjum, a osobą lub podmiotem mającym je reprezentować.
              7. Konsorcja nie mają też wspólnego majątku (chociaż mogą mieć wspólne konto rozliczeniowe), a wszelkie formy płatności regulowane są przez firmę lub osobę reprezentującą konsorcjum.

Z wyrazami szacunku
              Ireneusz Karczewski
              662 900 146
              • gosiaczek42 Re: OCHRONA!!! 18.09.11, 17:56
                Powołuje Pan się na umowę konsorcjum, która nie obejmuje prowadzenia działalności ochrony osób i mienia. Nie jest Pan właścicielem firmy koncesjonowanej i nie może Pan prowadzić takowej działalności w świetle prawa. Postaram się wytłumaczyć na czym polega działalność koncesjonowana.
                Podjąć i prowadzić działalność gospodarczą w dziedzinach objętych koncesjonowaniem może tylko ten imiennie określony podmiot, któremu
                właściwy organ państwowy udzielił koncesji. Uprawnienie ze sfery prawa
                administracyjnego przyznane konkretnemu, imiennie oznaczonemu podmiotowi
                prawa, decyzją administracyjną nie może być przedmiotem obrotu prawnego.
                Przedmiotem takiego obrotu nie może być koncesja na prowadzenie
                działalności gospodarczej ani uprawnienia z niej wynikające. Korzystanie
                z uprawnień wynikających z decyzji administracyjnej (koncesji) w sposób
                niezgodny z prawem nie może być akceptowane przez organy państwowe.
                To tyle w temacie posługiwania się czyjąś koncesją!!!! Mam nadzieję, że Nasze Zarządy również zapoznają się z powyższą treścią, a Panu życzę uzyskania kiedyś swojej koncesji.
                • basia_110 Re: OCHRONA!!! 18.09.11, 21:01
                  Witam i cieszę się, że temat jednak został podjęty. Gratuluję "Gosiaczku41" twej dociekliwości. Cieszy mnie również fakt zainteresowania się całą sprawą Zarządu oraz to, że poważnie potraktowano moj post i mam nadzieję że w niedługim czasie problem zostanie rozwiązany. A teraz parę słów ode mnie do Pana Ireneusza-
                  Widzi Pan, jednak nie było powodu, by straszyć zaniepokojoną osobę paragrafami, bo jak Pan widzi- moje zarzuty poparte są dokumentami więc brzmienie cytowanego przez Pana paragrafu ma się nijak do obecnego stanu rzeczy. Nie jestem również "małolatką" ani "byłym pracownikiem" by robić Panu konkurencję. Sądzę, że przedstawione przez Pana argumenty i cytowanie kolejnych punktów prawnych nie mają sensu, póki nie udowodni Pan swojej prawdomówności. Konsorcjum owszem, ale cóż to za firma?? Skąd nagle się wzięła "jakaś" firma? Może krzak? I czemu MY mieszkańcy decydując się na ochronę i jej takowy wybór nie mieliśmy bladego pojęcia o machlojkach prawnych? Chyba ktoś tu jednak jest nie fair! Powoływać się na firmę bez nazwy, działanie na podstawie jej licencji to -Pan wybaczy- jakaś kpina. To tak, jakby 14 latek prowadził samochód na podstawie prawa jazdy taty. Rozumiem Pana zażenowanie wyjściem prawdy na jaw ale jakoś te argumenty do mnie nie przemawiają.
                  pozdrawiam.
                  • basia_110 Re: OCHRONA!!! 18.09.11, 21:10
                    P.s.
                    właśnie oglądam stronę internetową firmy Hunter i ku mojemu zdziwieniu numer koncesji który na niej widnieje jest kompletnie inny od tego, który post wyżej Pan Ireneusz napisał. Coś tu chyba jest nie tak, albo myli się Pan w zeznaniach....na stronie numer koncesji to L0034/05!!!
                    ochronahunter.pl/index.php?zakl=1#HUN_EtyTre
    • ireneusz1967 Re: OCHRONA!!! 19.09.11, 08:06
      Szanowni Państwo,

napiszę krótko. Zapraszam wszystkich zainteresowanych do przejrzenia dokumentów, które są do wglądu w biurach Zarządu oraz moim. Serdecznie zapraszam.

Z wyrazami szacunku.
      Ireneusz Karczewski
      662 900 146
      • xeroce Re: OCHRONA!!! 26.12.11, 22:14
        a mnie się wydaje, że dobrze by było, żeby zamontowac więcej kamer wzdłuż drogi od strony lasu i jakiś drut kolczasty nad płotem. Przydały by się też wieżyczki obserwacyjne na rogach. Wiadomo, że las jest ciemny i w lesie mogą ukrywać się przestępcy. Nie postuluję wycinki lasu, ale jako przyszła mieszkanka tego uroczego zakątka Bródna, czuła bym się na pewno bezpieczniejsza. A może by tak oświetlić (podświetlić) chociaż początek lasu?
        • secretus Re: OCHRONA!!! 28.12.11, 12:29
          heh, ustawień kamer może być sporo, ważne aby zamontować dobre kamery w odpowiednim miejscu bo więcej nie znaczy lepiej. Dobrym sposobem było by przygotowanie wizualizacji ( prostego rysunku terenu zrobionego w paincie ). Ja tak zrobiłem i spece na www.forumzabezpieczenia.pl doradzili jak ułożyć kamery i czujniki. Normalnie musiałbym pewnie za to zapłacić, a tak z gotowym projektem poszedłem do firmy instalatorskiej i gotowe.

xeroce napisała:

> a mnie się wydaje, że dobrze by było, żeby zamontowac więcej kamer wzdłuż drogi
          > od strony lasu i jakiś drut kolczasty nad płotem. Przydały by się też wieżyczk
          > i obserwacyjne na rogach. Wiadomo, że las jest ciemny i w lesie mogą ukrywać si
          > ę przestępcy. Nie postuluję wycinki lasu, ale jako przyszła mieszkanka tego uro
          > czego zakątka Bródna, czuła bym się na pewno bezpieczniejsza. A może by tak ośw
          > ietlić (podświetlić) chociaż początek lasu?
          • adrian1952 Re: OCHRONA!!! 10.03.12, 21:47
            Szanowni Państwo ja nie chcę ochrony HUNTER, a wy???
            • bismarck18 Re: OCHRONA!!! 11.03.12, 10:44
              A mi tam wszystko jedno, czy to będzie hunter, solid czy inny krzak, ja nie chce ochrony która całe dnie zalega w tych swoich toikach, wogóle ich nie widać, kradną, ulotkami można by wytapetować całe osiedle. Jeśli oni mogą wchodzić to znaczy że każdy może! W nocy zobaczyć pracownika ochrony to jak polować na duchy! Nie wspomnę że jeśli już cud się zdarzy to ma problem zmieścic sie miedzy krawężnikami! Czy ktoś kontroluje "czasem" ich trzeźwość? Takiej ochrony nie chcemy! Takiego nadzoru nad ochroną nie chcemy!
              • adrian1952 Re: OCHRONA!!! 11.03.12, 11:09
                Ale o czym my mówimy to są ludzie którzy pracują przejściowo w takiej firmie, jak mają się angażować za 5 czy 5.50 za godzinę, jeden się napije wyleci, przyjdzie następny i kółko się zamyka.Umowę pewnie też mają jakąś trefną. Czego wymagać od ludzi, najpierw trzeba dać im zarobić a będą szanowali pracę.Tak ich szef traktuje to odchodzą, ja tam w sumie im się nie dziwię, pracując w takiej firmie nie można poważnie traktować pracy...
                • otek79 Re: OCHRONA!!! 11.03.12, 20:33
                  Macie jakieś inne rozwiązanie? Myślicie że inna ochrona będzie lepsza? Fort knox to nie będzie jeśli się tego spodziewacie to musicie zmienić adres zamieszkania. A teksty mi wszystko jedno - dziwne to Ty im płacisz. Nie słyszałem o tym żeby ochrona była 100% zabezpieczeniem a na pewno jest przez to mniej incydentów niż jej miało nie być. Banki w których też jest ochrona też są okradane a tam pracują też ochroniarze.
                  • adrian1952 Re: OCHRONA!!! 12.03.12, 12:32
                    Po pierwsze przestać współpracować z firmą Hunter, po drugie zainstalować więcej kamer (w parkingach podziemnych nie ma ich w ogóle )...Zawsze to jakiś początek...
                    • otek79 Re: OCHRONA!!! 12.03.12, 19:55
                      No to mało proponujesz. Z tego co wiem jest plan na rozbudowę systemu monitoringu (II Etap) więc pewnie chodzi o zatwierdzenie kosztów.

Same kamery nie wystarczą ja np. bym nie chciał oglądać jak mi zabierają samochód i czekać czy policja zdąży dojechać (o ile zdążę się szybko dodzwonić). Średnia kradzież samochodu trwa 3 min. A brama w garażu i szlaban to żadne zabezpieczenie.

Więc moim zdaniem ochrona się przydaje.
                      • adrian1952 Re: OCHRONA!!! 12.03.12, 20:22
                        Myślisz że jak złodziej wyjeżdża przez szlaban to ochrona wie że to złodziej? A nawet jak by złapali złodzieja to czym go obezwładnią, gazetą?
                        • otek79 Re: OCHRONA!!! 12.03.12, 20:50
                          Też mam zastrzeżenia do ochrony- np. wpuszczają samochody na osiedle bez sprawdzenia do kogo i bez spisania. Myślę że z każdą ochroną będzie jakiś problem.
                          A nie słyszałeś już o paru akcjach naszej ochrony?
                          Słyszałeś albo widziałeś żeby ochrona na osiedlu miała broń.

ps. Gazetę ma każdy ochroniarz, więc w liczbie też i siła. ;)

Jaką masz propozycję żeby każdy patrzył przez kamerę i niby ochrona/patrole sąsiedzka?

Na osiedlach z monitoringiem też jest ochrona (mniej liczna) ale jest.
                          • kasia111999 Re: OCHRONA!!! 19.08.16, 16:41
                            No to teraz będzie lepiej, gdy członek zarządu osiedla niejaki Pan Paćko wejdzie ze swoją firmą ochroniarską - bez przetargu, nie pytając nikogo o zgodę i opinię - SAMOWOLKA !!!
                            • piaskun_12 Re: OCHRONA!!! 18.09.16, 17:18
                              Pan Jacek Paćko jako członek Zarządu Wspólnoty Św. Wincentego 126 jest również prezesem Sagita Security Sp z o.o. czyli obecnie nam panującej ochrony na Etapach I III IV V VI VII. Ciekawe jakie ma doświadczenie w tej dziedzinie skoro jego firma, istnieje w rejestrach od 6 lipca 2016? Przez pierwszy tydzień zamiast wymaganych 6-7 pracowników, na zmianie było 2 + Prezes. Przez 2 tygodnie ochrona nie prowadziła patroli po garażach bo nie miała ani łączności, nawet nie była oznakowana (koszulki pojawiły się w ubiegłym tygodniu). Dodatkowo jako członek zarządu podpisał się pod wypowiedzeniem umowy dla firmy Hunter. Z tego co się mówi na osiedlu, wypowiedzenie dostarczono 2 sierpnia ze skutkiem na dzień 31 sierpnia (a w umowie firmy Hunter widnieje wypowiedzenie 3-miesięczne). A ponieważ Etap II jako jedyny nie wypowiedział umowy z firmą hunter, członkowie Zarządu Etapu II są szykanowani i straszeni przez Zarząd W.M Św. Wincentego 126. Nawet sama Pani Prokurent Sagita Security M. Paćko (żona prezesa) zbierała podpisy na terenie W.M Kondratowicza 65 pod pismem dotyczącym wprowadzenia sądownego Zarządu Komisarycznego zamiast obecnego Zarządu. Takimi metodami próbuje przejąć pełną ochronę na osiedlu rodzina Państwa Szulc-Paćko (Dane osób wzięte z KRS). Ciekawe czy płatność za fakturę ochrony podpisze członek Zarządu Pan Paćko czy Prezes Sagita Paćko?
                              • karolek6754 Re: OCHRONA!!! 19.09.16, 16:42
                                Ten sam Pan czyli Paćko chce koniecznie zostać członkiem zarządu na V VI etapie oczywiście przy asyście Matyszewskiego z Agmetu, który na zebraniu zagłosował na siebie Paćko i niejakiego Gracjana, który wykonywał instalacje na tym osiedlu. A że Agmet ma 21% udziałów już na starcie przebili innych kandydatów. Oczywiście wspomniane małżeństwo nie widzi problemu we wzajemnych powiązaniach.
                                • zbyszekk48 Re: OCHRONA!!! 19.09.16, 20:37
                                  Trzeba to natychmiast zgłosić do MSWiA oraz powiadomić odpowiednie organa. Według mnie to konflikt interesów i jakieś matactwo za aprobatą reszty członków zarządu czy bez interesownie to powinny wyjaśnić właściwe służby.
                                  • niewygodny6 Re: OCHRONA!!! 21.09.16, 22:40
                                    Dziś 21.09 koło 15:30 ochrona Sagita Security "wykazała się" szybką i wyspecjalizowaną akcją na terenie budynku św Wincentego 124. Dopuściła do przyjazdu jednostki straży pożarnej. Nie z powodu pożaru, tylko z powodu braku reakcji ochrony na alarm centrali ppoż. Ktoś wykonywał prace w garażu i zadymił czujki. Niestety jak się okazuje Sagita Security nie potrafi zdezaktywować alarmu na centrali ani odwołać jednostki straży. Przyjazd interwencyjny był, kontrola straży była, pożaru nie było więc pewnie faktura też będzie. Panie Prezesie ile? 500zł? I z czyjej kieszeni... No domyślam się, że nie z Pana Prezesa kieszeni. Ciekawe czy Pani Zarządca będzie zadowolona z takiej ochrony, a lokatorzy? Jeśli się uda wrzucam fotki bo interwencja trwała z 10 minut więc można było ją przeoczyć.

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/jf/dg/otge/y0hvTNAdVFrq19QmSB.jpg[/img]

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/jf/dg/otge/D8CunMtzkBQ4tdSVxB.jpg[/img]

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/jf/dg/otge/I5ewGZb6h4TzeY3LoB.jpg[/img]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka