Dodaj do ulubionych

"Lubelski Full" przebojem youtube

19.01.07, 15:02
"Discopolowy teledysk nakręcony w 1994 roku obejrzało już ponad siedemset
tysięcy osób - pisze dzisiejszy "Super Express"."

Chyba trafniej byłoby napisać, że został odtworzony ponad siedemset tysięcy razy.

"Dla jednych teledysk to przykład kiczu i beznadziei, dla innych zwyczajny
discopolowy utwór."

Mam silne wrażenie, że zaliczam się do tej pierwszej grupy osób... :)
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 15:05
      cuuuuuuuuuuuuuuudoooooooooo
      naprawdę wzruszające. te image macho gitarzysty i Lola taka seksowna aż
      strach. no bomba, poruszonam do łez :))))))
      • karmazynala Re: "Lubelski Full" przebojem youtube 19.01.07, 15:11
        Najlepsze jest to, że ja już ten teledysk widziałam ponad miesiąc temu, a Gazeta
        dopiero teraz napisała o tym, mówiąc 'hit'.
        Trochę stary ten hit ;)
        • Gość: mrc staaareeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 15:38
          faktycznie, to był może i hit, ale na forach ten link pojawił się już...
          niech sprawdzę...
          8 grudnia 2006
          • Gość: Ziomek Zpoziomek MIG--------------- to jest kapela! zobaczcie sami! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 16:07
            najlepszy teledysk disco polo!
            www.youtube.com/watch?v=eRZ5NcEJNLY&mode=related&search=
            • Gość: Ziomek Zpoziomek Diadem kapela nr 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 16:09
              www.youtube.com/watch?v=V7CVmMNBi8g
              • Gość: es Niezłe ale "Figo Fago" to chyba nie przebije nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 16:23
                www.youtube.com/watch?v=HKEotfj4gl8
                ten prosty tekst...
                • Gość: es Re: Niezłe ale "Figo Fago" to chyba nie przebije IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 16:28
                  jakby ktoś chciał sobie dośpiewać...
                  tekst piosenki Figo-fago-18 Lat

Znowu noc ruszasz w rejs
                  Randka w mieście bujasz się
                  Czas by świnka nim zajęła się
                  Prosty temat i wiadomo wszystko dymać na około
                  Byle z oczu jej patrzyła chęć no i cześć

Ref:

Bierzesz co sie da -uu
                  I na drzewo nie ucieka
                  Laska ta czy ta - uu
                  Tu problemów wogóle nie ma
                  Bierzesz co sie da -uu
                  I na drzewo nie ucieka
                  Zaliczona odstawiona

Solo:2x

Już opinię masz zjechaną
                  Świnke bierzesz tylko na noc
                  Te gadanie nie obchodzi cię
                  Znowu noc nowy gajer szyby w dół ten sam bajer
                  Wiesz już że dzisiaj będziesz dmuchał je

Ref:
                  Solo:2x
                  Bierzesz co się da-4x
                  Ref:
                  Solo do zakończenia...

autor słów utworu:
                  kompozytor:
                  • robertw18 Warszawska "Chinka Cziku -cziku -linka" - lepsza!! 19.01.07, 22:01
                    Pozdr. :-)
                    • Gość: p "Prawdziwy i szczery kicz"? Kicz to z definicji kł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 14:29
                      amstwo i prymitywne udawanie.
                      • ws60 IWONA! twoje ciało każdego przekona !!! 20.01.07, 21:35
                        dopóki nie zaczniesz śpiewać :(
                        • ws60 faktycznie, Figo Fago rulez ;)) 20.01.07, 21:51
                          dawno tak się nie ubrechtałem. a laski z teledysku faktycznie na drzewo nie
                          uciekały :)))
                  • beata_sta Re: Niezłe ale "Figo Fago" to chyba nie przebije 22.01.07, 09:10
                    Hehehee,najlepsze są te blondi. Oto przykład umiejętnego zestawienia obrazu z
                    treścią :-)Facio wyśpiewuje takie rzeczy a one się do niego wdzięczą i cieszą
                    jak głupi do sera! Dzięki, uśmiałam się, poprawiłeś mi humor z rana:-))
              • Gość: Anka Re: Diadem kapela nr 2 IP: *.aster.pl 19.01.07, 16:56
                jesteś moim boczkiem w głowie???? aaahahahahahaa....zmiażdżyli mnieeee!!!!
              • Gość: mzb Jak dla mnie Diadem rządzi!!! IP: *.crowley.pl 22.01.07, 10:12
                Ten grubszy koleś nawet tekstu nie zna za dobrze!!! :)))
        • ws60 Re: "Lubelski Full" przebojem youtube 20.01.07, 21:38
          karmazynala napisała:

> Najlepsze jest to, że ja już ten teledysk widziałam ponad miesiąc temu, a Gazet
          > a
          > dopiero teraz napisała o tym, mówiąc 'hit'.
          > Trochę stary ten hit ;)

gwiazda, słuchaj. ten teledysk jest z 94, a ty go dopiero miesiąc temu słyszałaś ?!
          nie jesteś, trendy (a właściwie si, trendy jest teraz passe ;)) )
        • Gość: Haes Re: "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 20:42
          Doprawdy, niemal posikałem się ze śmiechu!

<a href=haes.wordpress.com> Zapraszam na mój blog! </a>
      • Gość: cymbal Leżajski Full (Wańka Wstańka & Ludojades)!!! IP: *.acn.waw.pl 21.01.07, 23:32
        No zesz do bladzi. Toc to stary, mocno zgrywny kawalek dosc legendarnej w
        Jarocinie kapeli (w oryginale Leżajski Full i bez tekstow o jajkach). NO JAK
        RANY JULEK, duch w narodzie ginie.
    • bryt.bryt drganie 19.01.07, 15:09
      Bez przesady z tym basista. Porusza sie przeciez.
      • Gość: am Re: drganie IP: *.aster.pl 20.01.07, 21:53
        to robaki
    • bryt.bryt bass 19.01.07, 15:14
      No i bass tez slychac. Piszcie bardziej z sensem ...
      • Gość: gro Re: bass IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 19.01.07, 15:26
        > No i bass tez slychac

what??? jak tam słychać cokolwiek innego poza rolandem w któryms tam wcieleniu
        (no i oczywiscie solistce :P ) to ja jestem krolewna śnieżka
        • Gość: ppp Czołem, Śnieżko! IP: *.cable.ubr06.edin.blueyonder.co.uk 19.01.07, 15:38
          Poza Rolandem słychać tam jeszcze zapętlony bas wygrywany na jakieś 5 nut, a
          jeśli pofatygujesz się spojrzeć na basistę to zauważysz, że dźwięki pokrywają
          się z ruchami palców na gryfie.

Niektórzy ludzie w tym kraju są naprawdę głusi, więc w sumie nie dziwię się, że
          gusta i wykonawców mamy na poziomie krawężnika.
          • benio730 Re: Czołem, Śnieżko! 19.01.07, 15:44
            jestem pewny ze robi furrore wsrod wszystkich ziomkow jedrka leppera co do
            stanow pofruneli
          • Gość: basista Re: Czołem, Śnieżko! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 12:31
            Glupis jak but. Jestem muzykiem, gram na basie 15 lat i zapewniam cie ze zadnego
            basu tam nie ma, wszystko idzie z syntezatora.

No ale w koncu sam napisales ze 'niektorzy ludzie w tym kraju sa naprawde glusi'.
            • Gość: bss Re: Czołem, Śnieżko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 15:04
              no dokładnie, jeżeli ktoś nie wie to pisze : organki roland potrafią też
              odtwarzać bas.

ten klip to gó.. jakich mało.
            • Gość: wr Re: Czołem, Śnieżko! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 19:05
              Co to jest basista? Czy to coś w rodzaju klawisza? A może to jakaś śróbka w
              organkach? Ha ha ha!!!!!!!!
            • Gość: am jak śnieżka podzieli jabłko na 7 krasnali ? IP: *.aster.pl 20.01.07, 21:56
              sama zje i wszystkim da
    • Gość: gulgulgul Re: "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 15:41
      A można prosić o jakieś współczesne zdjęcie pani Iwony ? W internecie obie
      strony zespołu Randez Vous jakie znalazłem są niestety usunięte albo niedostępne
      (www.btsnet.com.pl/mstepien/zespol/index.html i
      www.randezvous.topnet.pl/)
      • Gość: abc Re: "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.aster.pl 19.01.07, 15:52
        web.archive.org/web/20000531051307/http://www.btsnet.com.pl/mstepien/zespol/index.html
        • Gość: abc Aktualna fotka IP: *.aster.pl 21.01.07, 09:11
          www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070105/MAGAZYN/70104009/-1/Magazyn
    • gekon1979 lol, ale jazda ;/ ale pamietam punkowa wersje 19.01.07, 15:49

• Gość: Huba Re: lol, ale jazda ;/ ale pamietam punkowa wersje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 23:11
        Ale Wańka Wstańka piła Leżajski - sam nie wiem który lepszy
      • Gość: Dexter Re: lol, ale jazda ;/ ale pamietam punkowa wersje IP: *.inetaccess.pl 08.01.08, 13:15
        O. Tutaj jest.

www.youtube.com/watch?v=m-WF9fskEvk
    • Gość: DarioGEe dobre IP: *.wro.vectranet.pl 19.01.07, 15:52
      wystarczylo mi niecale 10 sec by sie rozplakac ze smiechu. Takiego tandetnego
      kiczu w zyciu nie widzialem ani nie slyszalem. Polecam w smutne dni
      • Gość: lqq Re: słabe IP: *.wroc.zigzag.pl 19.01.07, 15:58
        a mi 10s zeby to wylaczyc. malo smieszny ten kicz. konon byl 1000x lepszy
        • Gość: am Re: słabe IP: *.aster.pl 20.01.07, 22:02
          Gość portalu: lqq napisał(a):

> a mi 10s zeby to wylaczyc. malo smieszny ten kicz. konon byl 1000x lepszy

kononowicz nie był wcale śmieszny. prosty człowiek, podstawiony przez oprycha
          powiedział swoimi słowami to, co wszyscy myślą:
          nie będzie łapówkarstwa, nie będzie maltretowania mieszkańców miast leżących na
          trasach tranzytowych, nie będzie rozbojów (podał przykład swojej matki),
          NIE BĘDZIE NIC Z TYCH RZECZY!
          ma rację, to musimy osiągnąć. a to, że duża grupa ludzi tego nie widzi, jak ty,
          to jest powód dla którego bandziory przy żłobie zmieniają się między sobą.
          bo głupi elektorat i tak na nich głosuje. MYŚLEĆ!
    • Gość: Pawel Muzyka grana przez studentow Politechniki IP: *.popl.cable.ntl.com 19.01.07, 16:05
      wyjasnia roznice pomiedzy humanistami a umyslami scislymi. Z pewnoscia ci
      ostatni posiadaja umiejetnosci bardziej cenione na rynku.Ciezko im wytlumaczyc
      co traca, gdy chwala sie pensja. Ta piosenka ladnie to wyjasnia. Przez studentow
      innych kierunkow moglaby byc grana jedynoe jako zart.
      • bloody_rabbit Re: Muzyka grana przez studentow Politechniki 19.01.07, 16:37
        Mój drogi, każdy ściślak od razu łapie że ta piosenka to kicz. To humaniści się
        łapią na różne bzdety, bo jakiś "krytyk" im powiedział że to sztuka. Humanista
        idzie się spytać krytyka, ściślak wie to od razu ;-)

Trochę pokory wobec ludzi którzy umieją więcej od ciebie. A uwagi o pensji to,
        rozumiem, osobista frustracja?
        • Gość: muka! Re: Muzyka grana przez studentow Politechniki IP: *.aster.pl 19.01.07, 17:17
          Po pierwsze, nie używaj wielkich kwantyfikatorów. "Każdy"? Gdzie? Wsród twoich
          znajomych? W twoim mieście? W Polsce? Masz na to jakieś dowody poza swoim
          przekonaniem?

Po drugie, pani artystka studiowała na Politechnice, więc nie zaprzeczysz, że
          zapewne jakiś kierunek ścisły. Co prawda sama nie mówi wprost, czy zauwazyła,
          czy też nie że wykonywany przez nią utwór to kicz, ale z wypowiedzi "Tacy wtedy
          byliśmy, takich piosenek słuchali ludzie" można wnosic że jednak nie zauważyła.
          Czyli już na pewno nie każdy, ale co najmniej "każdy - jeden" :P
          • Gość: d. Re: Muzyka grana przez studentow Politechniki IP: *.dip.t-dialin.net 19.01.07, 19:26
            > Po drugie, pani artystka studiowała na Politechnice, więc nie zaprzeczysz, że
            > zapewne jakiś kierunek ścisły.

Tia. Pewnie informatykę i zarządzanie ;-)

• Gość: am panie bloody_rabbit IP: *.aster.pl 20.01.07, 22:09
              chyba trafił pan w jakiś czuły punkt ;)
              no, ale z tymi frustracjami co do pensji ... no nie wypada. może gość zarabia
              mniej niż 3 koła ? ;)
              ale humaniści przecież żyją innymi wartościami, niż materia doczesna.
        • Gość: RTG Re: Muzyka grana przez studentow Politechniki IP: *.hsd1.mn.comcast.net 20.01.07, 09:25
          czy "kicz" uzywasz w znaczeniu pastisz, parodia, zart ? - nie jest to scisla
          definicja slowa kicz , a prawde mowiac slowo to znaczy cos calkiem innego

i z kogo sie smiejecie ....
      • Gość: d. Re: Muzyka grana przez studentow Politechniki IP: *.dip.t-dialin.net 19.01.07, 19:38
        > wyjasnia roznice pomiedzy humanistami a umyslami scislymi.

Oj wyjaśnia, wyjaśnia. Np. Pink Floyd - studenci architektury. Albo doktor
        Politechniki Wrocławskiej (chemia) - Piotr Drożdżewski. Idę o zakład, że to
        nazwisko nic Ci nie mówi, "humanisto" (nawiasem mówiąc, słowo "humanista" znaczy
        trochę coś
        innego niż "koleś nie potrafiący rozwiązać wielomianu trzeciego stopnia").
        Zgadłem? No to odrób lekcje a potem wróć do dyskusji o muzyce. Albo znajdź sobie
        inną metodę odreagowania kompleksów. Może żonie przyłóż? Albo chociaż psu?
        Niektórym (podobno) to pomaga na frustrację.
      • Gość: qwerty ten kolo to taki typowy politechnik IP: *.chello.pl 20.01.07, 01:41
        wąsik, plereza, sofiksy z wwywalonymi jęzorami ubrany jak dziad proszalny. Na
        pewno też zwolennik UPR.
        • Gość: KB Jak śmiesz śmieciu jeden... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 12:13
          czepiać się UPR?
        • Gość: arm Re: ten kolo to taki typowy politechnik IP: *.chello.pl 21.01.07, 21:38
          jaki program mialo upr? co wiesz? g...
      • Gość: RTG Re: Muzyka grana przez studentow Politechniki IP: *.hsd1.mn.comcast.net 20.01.07, 09:20
        a kto zna autora tekstu .... powinien machnac hymn dla PiS
    • Gość: Marta "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 18:13
      no, Kochaniiiii, tam jest jeszcze jeden plagiacik oprócz "kondora"- pamiętacie
      zespół Ace of Base? :)
    • xtrin Re: "Lubelski Full" przebojem youtube 19.01.07, 19:31
      "Dla jednych teledysk to przykład kiczu i beznadziei, dla innych zwyczajny
      discopolowy utwór."

A odkąd to się wyklucza? Wręcz zawsze współistnieją.
    • Gość: Robuś "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.echostar.pl 19.01.07, 19:55
      Przecież to jest żywcem zciągnięte z "Leżajskiego fulla" Wańki Wstańki z chyba
      1987 roku. To były czasy, to była kapela, pozdro Bufet.
    • Gość: alex[and]Ra Re: "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.zab.nat.hnet.pl 19.01.07, 20:27
      A czym się różni "zwyczajny discopolowy utwór" od "kiczu i beznadziei"...?
    • Gość: zatara Prawdziwy przeboj, horror i komedia w jednym tu: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 20:34
      youtube.com/watch?v=ro_rlphazH4
    • Gość: rororo czas na punk IP: *.Germanistik.Uni-Mainz.DE 19.01.07, 20:50
      Kosmetyki Mrs Pinky - Ciągle W Ruchu
      muzyka inna estetyka nieco podobna
      www.youtube.com/watch?v=W9lxWzscCMg
      • Gość: wmi Re: czas na punk IP: *.adslplus.ch 20.01.07, 14:39
        KOOL !!!

Czy koles na perkusji, to Wojtek Jagielski ?

W.
        • Gość: MKS MUSZYNKA Re: czas na punk IP: *.toya.net.pl 20.01.07, 23:37
          to nie jest wojtek Jagielski przykro mi a clip wporzo !!!
    • karolinki Re: "Lubelski Full" przebojem youtube 19.01.07, 21:46
      >Towarzyszący jej basista, o twarzy prawdziwego pokerzysty, przez cały utwór ani drgnie. O tyle to nie dziwi, że w całej piosence nie ma w ogóle partii gitary basowej.

Gitarę basową słychać wbrew autorowi artykułu. Można mieć podejrzenia czy przypadkiem nie pochodzi z syntezatora, ale nie zmienia to faktu, że ją (albo jej namiastkę) słychać dość wyraźnie :)
    • Gość: ewa Re: "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.pai.net.pl 19.01.07, 21:56
      rany
      co za sensacja
      przecież to stary "leżajski full" śpiewany przy wielu ogniskach studenckich na
      poczatku lat osiemdziesiątych. Jako wygłup, a i tęsknota za dobrym piwem. Słowa
      - totalny absurd - i tak były traktowane. Ówczesna studencka "biesiadna".
      Śpiewali i "ściśli" i humanistyczni".

A teledysk? Ot wygłup, sredni.
    • Gość: Bezręki górnik "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.tvk.torun.pl 19.01.07, 22:13
      www.youtube.com/watch?v=BTLPzn53B5w - zwróccie uwagę na klawiszwca w
      okularach żującego niewzruszonie gumę:) to chyba jakis '91-'91?
      • Gość: Bezręki górnik Z innej beczki - elegancja - francja IP: *.tvk.torun.pl 19.01.07, 22:22
        www.youtube.com/watch?v=JXIhPBe1FhY&mode=related&search=
        • Gość: kasia Lepsze od Rubika i Dody IP: *.acn.waw.pl 19.01.07, 22:36
          ten discopolowy kicz lepszy od tandety Rubika i Dody ;)
    • Gość: blebleble Re: "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.chello.pl 19.01.07, 22:49
      geeezzz...ludzie czym się tu podniecać ? ja to już z 3 miesiące temu widziałam
      ... teraz co innego jest modne ;)
    • Gość: nico64 "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 19.01.07, 23:06
      no..obejrzalem i wysluchalem ten teledysk z uwaga do konca upajajac sie kiczem
      tresci i tanca solistki i to kilka razy by poprawic sobie humor i wszystkim
      znajomym.To jest taki wspanialy kicz ze az ciekawy po prostu odlot.P.S.nigdy nie
      sluchalem disco polo.
      • shatmach Re: "Lubelski Full" przebojem youtube 20.01.07, 00:01
        Aktualne zdjecie tej babki

www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070105/MAGAZYN/70104009/-1/Magazyn
      • Gość: jan.kulczyk Re: "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.fibertel.com.ar 20.01.07, 00:02
        Oj passa sie passa ten kondor na zielonej murawie... a korektor tez sie wypasa
        gdzies na nartach zamiast pracowac...

El cóndor pasa - tak to powinno wygladac. Akcentu sie juz nie czepiam, ale to
        ssssssssssss.... To kondor czy waz?
    • Gość: Jarooo ale przynajmniej lepsi od dody, mandyny i trujaka IP: *.spray.net.pl 20.01.07, 01:55
      trujaka - wiśniaka czerwo-zielonego
    • the.bill1 Michnikowszczyzna i "Lubelski Full" 20.01.07, 09:06

Antypolonizm WYborczej - to jest Polak właśnie , zdaje się mówić Wyborcza i...
      napędza kliknięcie w strone teledysku. Efekt? Jeszcze więcej osób (czytaj
      Polaków) zerknie na to przez chwili. Wniosek? Polacy sa prymitywni.
      !Brawo. Michnikowszczyzna i tyle.
      • dr_avalanche Re: Michnikowszczyzna i "Lubelski Full" 20.01.07, 10:24
        Zapomniałeś wziąć dzisiejszą porcje leków. A przecież pan doktor mówił wyraźnie:
        rano zaraz po przebudzeniu...
        • Gość: the.bill Re: Michnikowszczyzna i "Lubelski Full" IP: *.bazapartner.pl 20.01.07, 17:55
          Klasyczna projekcja psychologiczna kolego.... :-)
    • kora251 Re: "Lubelski Full" przebojem youtube 20.01.07, 10:16
      dla mnie super:)teraz na kazdej imprezie na pewno nie zabraknie tego hitu:)
      ..........
      img299.imageshack.us/img299/3711/kopciuszeklm6.jpg
    • Gość: eeeee "Lubelski Full" przebojem youtube IP: *.wolfson.cam.ac.uk 20.01.07, 10:26
      dobrze sie giba dziewczyna :)

a tak przy okazji to warto zwrocic uwage ze na youyube najwiekszy smiech
      wywoluja filmiki z wypowiedziami Giertycha i Kaczynskiego;
    • Gość: kostka Rubik IP: 83.238.238.* 20.01.07, 11:24
      to był Rubik lat dziewięćdziesiątych :) no może Rubik jest bardziej
      pompatycznym kiczem
    • Gość: vortex21 Az dech zapiera, szokuje i porywa ... IP: *.server.ntli.net 20.01.07, 11:42
      Dech zapiera - bezsens tego kawalka, bo nie nazwe tego posenka, tym bardziej
      utworem. Zero tekstu, zero aranzacji, zero przekazu, slowem TD (totalne dno);
      Szokuje - poziom artystyczny tych grajkow. Czy faktycznie poziom kultury
      spoleczestwa osiagna dno? Powiedzcie mi jak to jest?
      Porywa wscieklosc - bo jak mozna tak 'zlinczowac', 'zaszlachtowac' calkiem
      fajna piosenke El Condor Pasa (Simon & Garfunkel). Zgroza, wlasciciele praw
      autorskich powinni cos z tym zrobic!
      • Gość: gino tucci Re: Az dech zapiera, szokuje i porywa ... IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.07, 21:21
        Nie napinaj sie tak bo ci zylka peknie, buhahaha .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka