Dodaj do ulubionych

Wzruszenie

04.11.16, 16:14
Pomóżcie mi! Czym jest wzruszenie? Co powoduje, że słysząc pewne dzwięki, widząc pewne obrazy wzruszamy się tak bardzo, że łzy spływają nam po policzkach? I nie są to tylko chwile kiedy smutek nas dopada... Wzruszam się np. słuchając muzyki. Tak bardzo podoba mi się utwor, wykonanie, instrument na ktorym muzyka jest wykonywana, ze ... z radości że doświadczam tego stanu robi mi się błogo na sercu i w głowie i ..... płaczę uśmiechając się ze szczęścia. Czym jest wzruszenie?
Obserwuj wątek
    • bialatecza Re: Wzruszenie 10.11.16, 21:22
      Ja bym powiedziała że tutaj chodzi o wrażliwość, może to być wrażliwość na piękność. Każdy to doświadcza na swój własny sposób. Taka wrażliwość jest piękna, bo pokazuje pewna harmonię między ciałem a duszą, wyrażasz swoje uczucie emocjami i ciałem. Nie jest to coś wstydliwego, to pokazuje że jesteś człowiekiem z duszą, empatią, dobrocią.

-------------------------
      www.bialatecza.com
    • perfum Wspomnienie 11.11.16, 09:18
      moze Czesiek Ci tu cos podpowie ?

www.youtube.com/watch?v=HqaS-BBhNCQ
    • 345tr Re: Wzruszenie 11.11.16, 10:01
      wzruszenie to tęsknota
    • jan_stereo Re: Wzruszenie 11.11.16, 19:04
      Generalnie jak intelekt nie wyrabia przy danym wydarzeniu to wowczas emocje przejmuja ster i mamy przykladowo wzruszenie i mase lzow ;'))
      • moc_ca Re: Wzruszenie 08.12.16, 19:06
        janie_stereo, jakże się cieszę widząc Cię tu jeszcze ....
        • perfum Wspomnienie 09.12.16, 06:11
          moc_ca napisała:
          > janie_stereo, jakże się cieszę widząc Cię tu jeszcze ....

ja rowniesz, vidzac Ciebie ponownie...
          niestety, nie kazdy moze byc Janem...
    • herakles-one Re: Wzruszenie 12.11.16, 14:58
      Wzruszenie jest uczuciem, które nas ogarnia pod wpływem jakichś bodźców. To uczucie może wywoływać różne objawy w naszym ciele. Tak, jak napisałaś; mogą to być łzy, albo łamanie się głosu, drżenie głosu, podniecenie, itp.
    • mona.blue Re: Wzruszenie 10.12.16, 17:27
      Wzruszenie zawiera też chyba w sobie coś z miłości.
      • 345tr Re: Wzruszenie 10.12.16, 21:00
        Mona.blue pięknie te dwa uczucia skojarzyłaś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka