Gość: Maja IP: *.futuro.pl 07.10.04, 16:16 Co oznacza jeśli rozmówca, podczas rozmowy przechyla się na prawą poręcz krzesła? Nadmieniam że chodzi tu o szefa. Zachodzę w głowę i niemoge takiego opisu znależć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wykrywacz.klamcow Re: Mowa ciała 07.10.04, 17:00 > Co oznacza jeśli rozmówca, podczas rozmowy przechyla się na prawą poręcz > krzesła? Nadmieniam że chodzi tu o szefa. Zachodzę w głowę i niemoge takiego > opisu znależć. To znaczy ze na lewej mu niewygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: Mowa ciała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 17:27 To stanowczo rwa kulszowa z promieniowaniem bolu na lewa noge.Facet odciąża lewy ,bolacy posladek:)A powaznie nie traktuj powaznie wszystkich poradnikow ,czesto sa pseudo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: Mowa ciała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 20:47 Musisz być fenomenalną rozmówczynią, skoro szef Ci się aż słania, kiedy do niego gadasz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: Mowa ciała 08.10.04, 11:00 Gość portalu: Maja napisał(a): > Co oznacza jeśli rozmówca, podczas rozmowy przechyla się na prawą poręcz > krzesła? Nadmieniam że chodzi tu o szefa. Zachodzę w głowę i niemoge takiego > opisu znależć. Wypadl rozmowcy dlugopis z reki, a ze jest to Parker nie jest w stanie skoncentrowac sie na niczym innym jak tylko na jak najszybszym odnalezieniu go i schowaniu bezpiecznie do kieszeni. :) M.S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: Mowa ciała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 13:04 E tam...Maja dobry obserwator jest.. w locie Parkera by złapał(a)... Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: Mowa ciała 08.10.04, 11:09 Jestes pewna że każdy nasz ruch to informacja o ukrytych myślach?? Może go kręgosłup boli, może ma hemoroidy, może krzesło niewygodne, może chciał zerknąć na coś co widac po przechyleniu sie na prawą poręcz krzesła (np. kalendarz na ścianie który mu zasłąniasz a on jakiś termin chce ustalic..). Zawsze taka dociekliwa jestes?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Mowa ciała IP: *.futuro.pl 08.10.04, 13:12 Jestem dość spostrzegawcza, co niekiedy jest utrapieniem, ale nic na to nie poradzę. Liczyłam na poważne odpowiedzi na tym forum, ale się rozczarowałam po Was czyli osobach które mają zacięcie psychologa. Wiem że taki sposób siadania coś oznacza (wystarczy spojrzeć na debaty polityczne w TV). W przypadku gdy tak siada szef, chciałam poznać jego stosunek do mnie, lub do tego co mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
j_ar Re: Mowa ciała 08.10.04, 13:55 wiesz maja, postaralem sie, i moge ci odpowiedziec, poprosilem szefa aby tak usiadl i zeby mi powiedzial co mysli o mnie,kiedy tak siedzi (musialem go kilka razy szturnac aby nie wracal do pozycji lewoskretnej) tak wiec, stwierdzil, ze mi odbija...tak wiec porownujac sposob siadania szefow, musze wyciagnac wniosek, iz twoj szef sadzi, ze jestes idiotka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: brzydki j_ar ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 14:04 Za szybko piszesz i przez to zepsułeś moją pouczającą i wyrozumiałą odpowiedż :(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re:Maja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 13:59 Nie gniewaj sie .Te żarty kryją w sobie odpowiedz. Mianowicie :nie kazdy gest ma jakies ukryte znaczenie, dlatego tropienie tych znaczen bywa jałowe. Nie kazdy poradnik jest wartościowy a wśrod tych o mowie ciala,jest szczegolnie dużo śmieci..I to(wydaje mi sie), chcielismy Tobie przekazac...no i wesoło bylo przy okazji uśmiechnij się Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: Mowa ciała 08.10.04, 14:41 Gość portalu: Maja napisał(a): > Jestem dość spostrzegawcza, co niekiedy jest utrapieniem, ale nic na to nie > poradzę. > Liczyłam na poważne odpowiedzi na tym forum, ale się rozczarowałam po Was > czyli osobach które mają zacięcie psychologa. > > Wiem że taki sposób siadania coś oznacza (wystarczy spojrzeć na debaty > polityczne w TV). W przypadku gdy tak siada szef, chciałam poznać jego > stosunek do mnie, lub do tego co mówię. Odpowiedziałzm całkiem poważnie. Wiesz nie każdy kto jest w szpitalu psychiatrycznym jest psychiatrą, nie każdy kt pisze psychologii ma zacięcie psychologiczne.. Na debaty polityczne sie nie powołuj, pamiętaj że kto chce może przestudiowac podręcznik mowy ciala i .. wyuczyć sie okreslonych zachowań. Skoro określasz się jako osobę spostrzegawczą to opisz inne czynniki - od poczatku tak siedział? odchylił sie w trakcie rozmowy po tym co powiedziałaś by w ten spoób znaleźć sie dalej od ciebie? unikał twojego wzroku czy patrzył na ciebie? jaką miał minę? co z jego oczu można było wyczytać (moim zdaniem z oczu i twarzy wyczyta sie więcej niż z faktu pochylenia w prawo na krzesełku.. :) ). Czy jego postawa była pełna luzu czy raczej miał napiete mięsnie?? Wiesz, był tu kiedys w wątku z dowcipami cały długi wywód myślowy pewnej panienki co ona takiego zrobia że jej facet jest smutny i to jak seksem chcaiał "naprawić" niezawinione.. opis na 2(?) strony.. odpowiadający na jej pytanie zapis myśli faceta brzmiał "znowu nasi przegrali.. ale chociaż seks był fajny". :) Na ogół ludzie nieźle wczuwają nastrój innych. Nie zaplącz sie w jakies absurdalne rozważania. Nie mogłaś spytac szefa "i co pan o tym naprawdę myśli??" :) Jakie ogólne wrażnie sprawiał?? Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Mowa ciała 08.10.04, 12:23 Moim zdaniem (jeśli jest praworęczny) sięga ukradkiem do szuflady po schowanego tam gnata, bo chce Cie zastrzelić. Ale może myśli o wyroku, więc jeszcze się nioe decyduje:DDD MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt_inny niedowład prawej strony IP: *.aster.pl 08.10.04, 23:05 niedowladus paralitycus.. powstaje w wyniku częstych zaparć, tudzież związany metabolicznie ze zbyt luźnym stolcem skłania pacjęta do brzybierania niewygodnych pozycji w celu niedopuszczenia do rozluźnienia zwieraczy, często bywa połączony z niekontlolowaną miomiką, grymasami twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Maju zlituję się nad Tobą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 11:48 i wyznam Ci pewną tajemnicę. Tzw.mowa ciała nie polega na liście zachowań typu "przechylił się na prawo - chcę bzyknąć rozmówcę, dłubie w nosie - chce rozmówcy podciąć gardło, ale się wstydzi". To złozony system komunikatów, który na potrzeby polityki oraz poważnych negocjacji biznesowych odcyfrowywują ludzie, którzy żeby być dobrymi, zajmują się latami tym i tylko tym. System, Maja. Nie oczekuj więc naiwnie odpowiedzi typu "jego reakcja psychczna na Ciebie jest taka a taka". pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
qw5 Re: Mowa ciała 09.10.04, 16:54 Gość portalu: Maja napisał(a): > Co oznacza jeśli rozmówca, podczas rozmowy przechyla się na prawą poręcz > krzesła? Nadmieniam że chodzi tu o szefa. Zachodzę w głowę i niemoge takiego > opisu znależć. Nie wspomnieliście o skoliozie. Ale jest jeszcze jedno wytłumaczenie - w zależności od tego, po której stronie Ty siedzisz - jeśli po prawej, to się do Ciebie dosuwa, jeśli po lewej - odsuwa... Sama nie wiem, co lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś