jumbojet1663 30.03.06, 08:54 debilami. Czy zgadzacie sie z tą teorią? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alfika Re: w kwestii absurdu 30.03.06, 09:07 jasne :) szczególnie często debile stosują tę metodę - na co? chyba na tzw. "rozmowę" :))))))))) z ludźmi - zresztą ku własnej (i gawiedzi) uciesze ;))) a teraz przejdź do opisów swoich stanów związanych z czerwonym kapturkiem i konsolidacją zakładów przemysłowych w starożytnej patagonii ;) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
gocha033 Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 09:29 To ciekawa teoria. Uwazasz, ze debile dadza sie sprowadzic do absurdu? (Pominawszy juz kwestie, czy warto) Odpowiedz Link Zgłoś
jumbojet1663 Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 09:33 gocha033 napisała: > To ciekawa teoria. Uwazasz, ze debile dadza sie sprowadzic do absurdu? > (Pominawszy juz kwestie, czy warto) Ależ nie, oni się w nim gubią:) Odpowiedz Link Zgłoś
gocha033 Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 09:42 jumbojet1663 napisał: > Ależ nie, oni się w nim gubią :) To wiadomo. Ale gdzie tu zysk? Satysfakcja z przewagi intelektualnej? Troche to plaskie. Odpowiedz Link Zgłoś
jumbojet1663 Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 09:46 gocha033 napisała: > To wiadomo. Ale gdzie tu zysk? > Satysfakcja z przewagi intelektualnej? Zawsze jest to rodzaj satysfakcji, jezeli traktujesz to jako gre (dobra lektura J.Głowacki "Jak być kochanym") > Troche to plaskie. Zależy w jakim celu posługujesz sie absurdem Odpowiedz Link Zgłoś
ala-a Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 09:49 Zależy w jakim celu posługujesz sie absurdem i zalezy kto jest dla CIebie "debilem"? Odpowiedz Link Zgłoś
jumbojet1663 Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 09:50 ala-a napisała: > i zalezy kto jest dla CIebie "debilem"? Każdy ma własne kryteria Odpowiedz Link Zgłoś
gocha033 Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 09:50 jumbojet1663 napisał: > Zależy w jakim celu posługujesz sie absurdem No w jakim? "Debili" i tak niewiele nauczysz, wiec wprowadzajac ich w niepewnosc, czy wrecz osmieszajac, uzyskujesz tylko satysfakcje ze swojej przewagi intelektualnej. Innych zyskow nie ma. Powtarzam : - plaskie to. O wiele bardzej efektywnym (dla obu stron) posunieciem, jest wyciagniecie reki. Odpowiedz Link Zgłoś
jumbojet1663 Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 09:52 gocha033 napisała: > No w jakim? Zadajesz mi osobiste pytania, albo tylko mi sie wydaje > "Debili" i tak niewiele nauczysz, wiec wprowadzajac ich w niepewnosc, > czy wrecz osmieszajac, uzyskujesz tylko satysfakcje ze swojej przewagi > intelektualnej. Nie jestem nauczycielem > Innych zyskow nie ma. > Powtarzam : - plaskie to. > O wiele bardzej efektywnym (dla obu stron) posunieciem, > jest wyciagniecie reki. Wyciagniecie reki w strone debila moze wiazac sie z ryzykiem odgryzienia jej Odpowiedz Link Zgłoś
gocha033 Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 09:54 jumbojet1663 napisał: > Wyciagniecie reki w strone debila moze wiazac sie z ryzykiem odgryzienia jej Wspolczuje Ci swiadomosci zycia w swiecie, ktory postrzegasz jako jedno ZOO. Odpowiedz Link Zgłoś
jumbojet1663 Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 09:59 gocha033 napisała: > Wspolczuje Ci swiadomosci zycia w swiecie, ktory postrzegasz jako jedno ZOO. Wyciagasz pochopne wnioski:) Zacytuje Ci coś:) "Zdecydowałem sie ten tekst opublikowac tylko dlatego, ze dotyczy on dość niezwykłego momentu w historii w ogóle, a w historii Rzymu szczególnie. Legiony popadły w stan frustracji, a kandydaci na cezara w stan ciekawego zniechęcenia. Senat z kolei bezzwłocznie zanurzył się w apatii. Wszystkim zwisało, co przypominało stan klęski żywiołowej wywołanej wybuchem Wezywiusza, kiedy to gorąca lawa wypełniła Pompeję. Było to wydarzenie zapierające dech w piersiach obywateli i wszystkich pózniejszych historyków. Ciągnęło się to sześć miesięcy. Okres ten znany jest w dziejach Rzymu jako epoka wielkiego rozmemłania" Odpowiedz Link Zgłoś
gocha033 Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 10:08 > Wyciagasz pochopne wnioski :) Nie. A chocbys milosc miala RADOSCI nie majac Wszystko to jest niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
jumbojet1663 Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 10:12 gocha033 napisała: > A chocbys milosc miala > RADOSCI nie majac > Wszystko to jest niczym. To jakiś cytat, czy nie? Postaram sie odnieść do tych słów: sama poslużyłaś się absurdem, ale ja debilem nie jestem, wiec sie nie obraże:) Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja033 Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 10:44 Niektórzy umiejętność posługiwania się absurdem mylą z bajką o rybaku i ZŁOTEJ RYBCE Odpowiedz Link Zgłoś
gocha033 Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 10:53 patrycja033 napisała: Niektórzy umiejętność posługiwania się absurdem mylą z bajką o rybaku i ZŁOTEJ RYBCE. To wiadomo, ale pamietaj tez, ze pomylki sa bronia historii :) PS. Ktore to jest: - Nie kradnij ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja033 Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 11:54 Co do pomyłek i bajki o ZŁOTEJ RYBCE, przypomniał mi sie niemiecki tekst pt. Sie durfen Sich jetzt entfernen. Jest to językiem Der Spiegel klasowe spie..j:) Odpowiedz Link Zgłoś
ogrodeczek Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 14:33 A jak dziala ? Prosto, jak hypnoza. Dopiero po paro sekundach uswiadamiamy sobie, co zostalo powiedziane. Jesli absurd, zeby pozbyc sie niepozadanego towarzystwa, to tylko hypnotycznie Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja033 Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 14:36 ogrodeczek napisała: > A jak dziala ? Prosto, jak hypnoza. Dopiero po paro sekundach uswiadamiamy > sobie, co zostalo powiedziane. Jesli absurd, zeby pozbyc sie niepozadanego > towarzystwa, to tylko hypnotycznie Ja słów z poprzedniego mojego postu nie wypowiedziałam, tylko je przeczytałam na forum, w ogóle co to za komentarz w stylku Kaszpirowski:) Odpowiedz Link Zgłoś
ogrodeczek Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 15:35 Przeciez to nie bylo bron boze do ciebie osobiscie. A co do Kaszpirowskiego, nie ten kraj, nie znam, raczej posluguje sie wlasnymi slowami przy formulowaniu wlasnych mysli. Przepraszam za zamieszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja033 Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 15:37 Nie napisałam przecież, że cytujesz Kaszpirowskiego:) Odpowiedz Link Zgłoś
ogrodeczek Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 15:43 No to troche mi dziwnie z ta krytyka na temat mojego stylu. Mam nadzieje, ze to tylko nieporozumienie, i ze mi styl mimo wszystko zachowac wolno.Na wszelki wypadek zwracam uwage, ze u mni za oknem pada deszcz i dziala mi okropnie na nerwy. Jak u ciebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja033 Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 15:44 No chyba, ze sugerowaleś, że hopnoza to absurd, to zmienia postać rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
ogrodeczek Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 15:48 Niestety, nie. Uwazam, ze jesli absurd, to hypnotycznym tonem. Jak u ciebie za oknem ?A hypnotycznym tonem dlatego, zeby ukrocic dalsza dyskusje z niepozadanym osobnikiem ( zgadzam sie, ze nie ma to nic wspolnego z debil. ), i zaoszczedzic mu dalszych przykrosci. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja033 Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 15:51 Niepoządanym, czy niewygodnym? Jedno nie wyklucza drugiego Odpowiedz Link Zgłoś
ogrodeczek Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 15:54 Tak jak napisalem, niepozadanym. Jak za oknem ? Firanki za geste czy okno brudne, ze nie widac? Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja033 Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 15:55 Kurtyna opadła:) Powinnam chyba wzac w cudzysłów Odpowiedz Link Zgłoś
ogrodeczek Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 15:56 A szkoda, swoja droga, mialam cicha nadzieje, ze rabka uchylilas. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja033 Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 15:58 Lubiłeś strzelać do kaczek na komputerze? Odpowiedz Link Zgłoś
ogrodeczek Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 15:59 A wiesz, ze nie ? Wolalem ping ponga. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja033 Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 16:00 A ja strzelałam do kaczek Odpowiedz Link Zgłoś
ogrodeczek Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 16:02 Nie wiem , jaki powinnam teraz wyciagnac wniosek, pomoz mi odrobine, bo widze, ze to ma ogromne znaczenie dla czegos tam ( czyzby malutki egzamin ?) Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja033 Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 16:04 A kto cie prosił o wnioski? Przepraszam diagnoze, to przeciez psychologia:) Odpowiedz Link Zgłoś
ogrodeczek Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 30.03.06, 16:08 No to ciesze sie ogromnie, ze nie musze. I ciesze sie ogromnie, ze strzelalas do tych przekletych kaczek i wogole ciesze sie, ze jednak nie mamy zbyt wiele wspolnego i cieszue sie rowniez, ze jestes na mnie zla, bo to chyba znaczy , ze cos wspolnego mamy i wogole od kiedy ty sie tu pojawilas, bo nie wykazujesz za grosz bogobojnosi przed tym audytorium i wogole, do nastepnego Odpowiedz Link Zgłoś
gocha033 ??? 30.03.06, 14:36 patrycja033 napisała: > Co do pomyłek i bajki o ZŁOTEJ RYBCE, przypomniał mi sie niemiecki tekst pt. > Sie durfen Sich jetzt entfernen. Jest to językiem Der Spiegel klasowe > spie..j :) Pierwszy raz widze, by wyjsztalcona kobieta zwracala sie takim jezykiem do drugiej kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha033 Re: ??? 30.03.06, 14:53 To tym gorzej. Ona, w przeciwienstwie do mnie, na taka impertynencje w ogole nie zasluguje. Odpowiedz Link Zgłoś
starchaser :-))) 30.03.06, 19:08 zabawne forum. ..przy czytaniu postów bardziej się śmieję niż z tych na Forum Humorum Odpowiedz Link Zgłoś
jonaszkowalski Re: :-))) 30.03.06, 23:07 a , ten absurd , to co to za jeden znowu ? poszdrawiam , moich ulubiencóf Odpowiedz Link Zgłoś
lizavieta1 Re: :-))) 30.03.06, 23:32 Strategia raczej do wykorzystania tam, gdzie ten debil nie ma nad toba faktycznej przewagi. intelektualna jest satyusfakcja, ale w praktyce moze byc inaczej. czy ta intelektualna przewaga tzn jej swiadomosc nie sluzy rozladowaniu frustracji plynacej z tego, ze ktos ma was w garsci, mimo, ze to tepak, nie podskoczycie mu? Odpowiedz Link Zgłoś
jonaszkowalski Re: :-))) 30.03.06, 23:39 no , jak nad tempakiem nie ma przewagi intelektualnej to ja się obawiam , że iten niejaki Absurd nie pomoże ale zawsze dwóch na jednego , to już coś , zawsze jakaś przewaga :) tylko , czy ten Absurd solidny jest i z nienacka nas nie zaskoczy np. bratając się z przeciwnikiem na , slownego to on mi nie wygląda , ten Absurd jeden . taka chorągiewa po mojemu . ot , co Odpowiedz Link Zgłoś
jonaszkowalski Re: :-))) 30.03.06, 23:42 najlepiej , to przywalić z liścia nawet jak jest przewaga intelektualna i inna przewaga z liścia nie zawadzi , klepnąć a , nie jakimś tam Absurdem się zastawiawć Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja033 Re: :-))) 31.03.06, 11:34 starchaser napisał: > zabawne forum. > ..przy czytaniu postów bardziej się śmieję niż z tych na Forum Humorum Nie jest zabawne, tylko nudne i grubo podszyte fałszem Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: :-))) 31.03.06, 12:09 tak, dżambo, odkąd wypisujesz kolaboratowe banialuki (prof. Miodek, jak sądzę? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jumbojet1663 Re: Absurd jest najlepsza bronia w kontaktach z 03.04.06, 10:12 patrycja033 napisała: > Niektórzy umiejętność posługiwania się absurdem mylą z bajką o rybaku i > ZŁOTEJ RYBCE To nie tak, wiekszosc posługiwała sie absurdem, lecz złota rybka nie byłą w stanie tego pojąc, w końcu to tylko rybka Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 dziwaczne i obraźliwe okreslenie 31.03.06, 00:07 nie wiem kto to jest debil .. dla ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
jonaszkowalski Re: dziwaczne i obraźliwe okreslenie 31.03.06, 00:18 a , kogo pytasz ? ja , to jeszcze żadnego debila nie poznałem :( mam tam jakieś mgliste wyobrażenie , coś jak o absurdzie . takie mgliste , przypuszczenia , zwidy , nic konkretnego . ale jestem czujny i nie dam się zaskoczyć debilowi i absurdowi . nawet , jak ich będzie dwóch na raz :) Odpowiedz Link Zgłoś
jumbojet1663 Re: dziwaczne i obraźliwe okreslenie 31.03.06, 08:32 Na przykład ktoś kto przeczyta kilka amerykańskich knotów i próbuje bawić się w psychologa Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja033 Re: dziwaczne i obraźliwe okreslenie 31.03.06, 11:21 jumbojet1663 napisał: > Na przykład ktoś kto przeczyta kilka amerykańskich knotów i próbuje bawić się > w psychologa Wśród psychologów też sie zdarzają, szczególnie wśród tych, którzy wybierając ten zawód chca wylezyc kompleksy Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: no, nie :)))))))))))))))))))))) 31.03.06, 12:07 jumbo - 1663cie wcielenie trola rozmawia z kolejnym swoim wcieleniem i chamstwa sobie nie życzy wiesz, lalka, potrafisz mnie tak rozśmieszyć, że lecę do toalety w te pędy :)))))))))))))))))))))) juz wiem, że póki będziesz takie pierdoły wypisywać, to sobie nie odmówię przyjemności informowania cię o darmowym kabarecie, jaki fundujesz :))) nie pozdrawiam cię ani jako dżambo, ani jako kaśki, ani nawet patrycji :))))) i jako gochy też nie :)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: a ty widzę zaczynasz wierzyć, że... 31.03.06, 12:19 ...jesteś też alfiką, hehe jesteś tchórz, zwykły tchórz - zamiast pisać do belwederu, udajesz, że prezydencka rodzina tu specjalnie dla ciebie bywa, hihihi udawaczka - tchórzofretka Odpowiedz Link Zgłoś
jumbojet1663 Re: a ty widzę zaczynasz wierzyć, że... 31.03.06, 12:21 Wiesz ze afera jest na całą Gazetę i Renault:) Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: a ty widzę zaczynasz wierzyć, że... 31.03.06, 13:18 tak, a nawet wieści z kosmosu docierają :) popatrz, wszyscy patrzą na ciebie! wlaśnie na ciebie! czy to nie słodkie?! :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś