Dodaj do ulubionych

co dzisiaj w tvp

15.03.07, 19:18
godnego z punktu widzenia psychologii niekoniecznie rozwojowej czy defektolo-
gii ?
Obserwuj wątek
    • ollaboga77 Re: co dzisiaj w tvp 15.03.07, 19:31
      maureen2 napisała:

> godnego z punktu widzenia psychologii niekoniecznie rozwojowej czy defektolo-
      > gii ?

dzis na jakims programie style cos tam było o Silvii Plath.... o jje życiu i
      chorobie ... fajne choć smutne... ale pokazuje, że bywają ludzie co w depresji
      sa najbardziej płodni...
      • maureen2 Re: co dzisiaj w tvp 15.03.07, 19:43
        czytalem jej szklany klosz,nieco tajemniczy
    • maureen2 Re: co dzisiaj w tvp 15.03.07, 19:57
      będzie kryminał za chwilę i to cała nadzieja,może pojawią się jakieś problemy
      psychologiczne przy włamaniu,jest to bardzo,bardzo interesujące.
    • maureen2 Re: co dzisiaj w tvp 17.03.07, 17:57
      wlaśnie się obudziłem i nie wiem co w tv warto obejrzeć
    • ollaboga77 Re: co dzisiaj w tvp 17.03.07, 18:29

widze że tylko ja Ci opipsuje :) O ja durna baba :D

wejdz na www.wegetarianie.pl w watek sztuka chodnikowa... oniemiejesz :)
      • maureen2 Re: co dzisiaj w tvp 17.03.07, 18:30
        ee tam,malowanie po ścianie to nie jest to
    • maureen2 dlaczego ten wątek nie jest na OSLEJ ??? 17.03.07, 18:33
      • ollaboga77 Re: dlaczego ten wątek nie jest na OSLEJ ??? 17.03.07, 18:41
        no zapewne dlatego, że jego twójca przypomina hm... ławke czy osłam ? :)
        • maureen2 Re: dlaczego ten wątek nie jest na OSLEJ ??? 17.03.07, 18:59
          zakładając go liczyłem na to,a on wisi i brednia się rozwija.
          dziś są tylko 2 kryminały,czuję niedosyt
          • ollaboga77 Re: dlaczego ten wątek nie jest na OSLEJ ??? 17.03.07, 19:03
            maureen2 napisała:

> zakładając go liczyłem na to,a on wisi i brednia się rozwija.
            > dziś są tylko 2 kryminały,czuję niedosyt

ja czuje niedosyt tylko wtedy gdy nie mam kogo kochac i do kogo sie przytulac..
            • piesbaskervill Re: dlaczego ten wątek nie jest na OSLEJ ??? 17.03.07, 19:13
              można próbować przytulać się do butelki
              • ollaboga77 Re: dlaczego ten wątek nie jest na OSLEJ ??? 17.03.07, 19:14
                piesbaskervill napisał:

> można próbować przytulać się do butelki

wolę kotkę... bitelka jest zimna i twarda ! zresztą skoro takie rady dajesz sam
                najpierw wypróbuj !!!

Bo jezcze ktoś Cię weżmie na powaznie !
                • piesbaskervill Re: dlaczego ten wątek nie jest na OSLEJ ??? 17.03.07, 19:16
                  otóż to,już idę do sklepu zanim zamkną
              • kryskaedka Re: dlaczego ten wątek nie jest na OSLEJ ??? 17.03.07, 19:16
                albo do kompa:)
                • kryskaedka Re: pytanko 17.03.07, 19:28
                  czy ktos zrozumial apokalise sw jana tak jak ja: przylatuje statek kosmiczny w
                  ksztalcie szescianu i zabiera na poklad okreslona ilosc osob (tylko tych co sa
                  wpisani na liste pasazerow, za dobre uczynki).nastepnie odleca na wspaniala
                  planete gdzie beda zyli dlugo i szczasliwie w blasku zyciodajnych promieni.
                  reszta niech szczesnie w padole tej ziemi i HiwD?
                  • ollaboga77 Re: pytanko 17.03.07, 19:32
                    kryskaedka napisała:

> czy ktos zrozumial apokalise sw jana tak jak ja: przylatuje statek kosmiczny
                    w
                    > ksztalcie szescianu i zabiera na poklad okreslona ilosc osob (tylko tych co
                    sa
                    > wpisani na liste pasazerow, za dobre uczynki).nastepnie odleca na wspaniala
                    > planete gdzie beda zyli dlugo i szczasliwie w blasku zyciodajnych promieni.
                    > reszta niech szczesnie w padole tej ziemi i HiwD?

czy to jakeis poglady koscioła scjentologicznego? przeszłas pranie mózgu czy co?
                    • kryskaedka Re: pytanko 17.03.07, 19:37
                      nie tylko nie moge jakos przekonac sie do tej czesci biblii, morze ktos potrafi
                      to zinterpretowac jakos niebasniowo. moze pan Giertych ?
                      • chmurka_szuka_sznurka Re: pytanko 17.03.07, 19:42
                        zauważam,że nie jest to program w tv
                      • ollaboga77 Re: pytanko 17.03.07, 19:44
                        kryskaedka napisała:

> nie tylko nie moge jakos przekonac sie do tej czesci biblii, morze ktos
                        potrafi
                        >
                        > to zinterpretowac jakos niebasniowo. moze pan Giertych ?

rozumiem że jestes wierzaca tak? Bo dla mnie to co głosi kk to wogole jedna
                        wielka baśn... Ci świeci do ktorych się wierni modlą. Te aniołki i diabły ...
                        ech... jak można o czyms takim mówić dorosłym ludziom!
                        Czyżby księza nie dorosli?

Ja ot faktycznie czuje sie dziecinka, ale w diabły nie wierze... :) do diabła
                        jasnego !
                        • kryskaedka Re: pytanko 17.03.07, 19:58
                          wierze w boga ale nie w jedna religie, uwazam jednak ze sa w biblii zawarte
                          pewne prawdy, ktore pomagaja rodzajowi ludzkiemu byc lepszym i nie popasc w
                          obrzydliwosc. kazania w kosciele protestanckim to mi sie podobaja, zadnych
                          swietych, matek boskich i innych. jestes ateistka?
                          • ollaboga77 Re: pytanko 17.03.07, 20:21
                            kryskaedka napisała:

> wierze w boga ale nie w jedna religie, uwazam jednak ze sa w biblii zawarte
                            > pewne prawdy, ktore pomagaja rodzajowi ludzkiemu byc lepszym i nie popasc w
                            > obrzydliwosc. kazania w kosciele protestanckim to mi sie podobaja, zadnych
                            > swietych, matek boskich i innych. jestes ateistka?

a mi sie protestantyzm nie podoa z tym ich spiewaniem ...

wylazłam jakims cudem z kk na szczescie... bo to w moim odczuciu pomyłka i
                            zmierzamw strone buddyzmu :) jest swietny :) nie wiem czemu tak mało ludzie
                            wogole wie co to buddyzm?

ja jeszcze kilka lat temu uważałam, że buddyzm ma jakiegos bożka (brubaska co
                            siedzi po turecku ):)
                            • ollaboga77 Re: pytanko 17.03.07, 20:23
                              ale gdybym była weganka lub chociaz wegetarianką od min 12lat czyli wtdy gdy
                              juz nia byłam tyle, że przerwałam to nie byłabym w zadnym kosciele no moze za
                              wyjatkiem buddyzm ale o nim to wiem od niedawna :)

no i joga jest mniamuśna :)
                              • kryskaedka Re: pytanko 17.03.07, 20:39
                                ja to jestem bardzo ale to bardzo poczatkujaca.. dopiero niedawno wpadla mi w
                                reke ksiazka Dalajlamy no i nie zmierzam na tym zakonczyc:)
                                • ollaboga77 Re: pytanko 17.03.07, 20:42
                                  to wpadaj czaasem na forum buddyzm ...

a co do ksiazek... hmm fajne pisze Ole Lama Nydahl bo poprostu przystosował te
                                  nauki dla ludzi takich jak ja i TY.

Ale i tak w tym wszytskim chodiz o jedno... o wolnosc i radośc... o niezmącony
                                  umysł ... bez pomieszania!

Na tym polega praca z nim właśnie...

buddysci nie zwracaja uwagi na pokarm... znaczy niektóre szkoly tylko ale
                                  nieliczne... a on uwazam jest kluczowy
                                  • kryskaedka Re: pytanko 17.03.07, 20:48
                                    podobno niesamowity wzrost agresjii wsrod angelskich i amerykanskich nastolatko
                                    jest spowodowany tym ze jedza same fastfudy,mrozonki gotowe do natychmiastoego
                                    polkniecia,wszystko pelne konserwantow i miecha.
                                    • ollaboga77 Re: pytanko 17.03.07, 20:53
                                      kryskaedka napisała:

> podobno niesamowity wzrost agresjii wsrod angelskich i amerykanskich
                                      nastolatko
                                      >
                                      > jest spowodowany tym ze jedza same fastfudy,mrozonki gotowe do
                                      natychmiastoego
                                      > polkniecia,wszystko pelne konserwantow i miecha.

ja jestem przykładem osoby, która byłam prze ok. 8 miesiecy na zywieniu dr
                                      kwasniewskeigo (taki ala atkins) no i niestety agresjywna byłam i czułąmw
                                      sobie ogromna agresje! MIęso to adrenalina która przechodzi do organizmu
                                      ludzkiego!

I nigdy więcej mięsa! W sumie im wczesniej sie przestanie jeśc tym na + dla
                                      psychiki dla ciała i otoczenia!

Kluczowe tutaj jest mięso !

DLATEGO JESTEM ZA POWROTEM DO NATURY :D
    • taisy Re: co dzisiaj w tvp 17.03.07, 20:21
      maureen2 napisała:

> godnego z punktu widzenia psychologii niekoniecznie rozwojowej czy defektolo-
      > gii ?
      .......
      U nas same śmiecie, a kanałów jest około 16. Zastanawiam się czy czegos nie
      zamówic, ale czy jest coś warte ogladania.

Oglądał ktoś ten film Poesjdon,wartyo obejrzec?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka