Dodaj do ulubionych

Jak to zrobić???

28.07.08, 14:31
Opiszę w skrócie całą sytuację.. Otóż jakiś czas temu zerwałam z facetem. Byliśmy ze sobą długo, ale czułam że to już nie to, że uczucie się wypaliło.. Zrobiłam chyba najawiększy krok w swoim życiu i zakończyłam to. Początkowo wydawało mi się, że to była dobra decyzja. Pojawił się nawet ktoś nowy..
Ale.. Niestety.. Im dłużej nie byliśmy razem, tym bardziej za nim tęskniłam. Uświadomiłam sobie że tylko z nim mogę być tak naprawdę szczęsliwa, a związek rozpadł się z winy nas obojga. Daliśmy się po prostu szarej codzienności. Strasznie za nim tęsknię.
Myślę, że on nadal coś do mnie czuje. Twierdzi że nie chce być teraz z nikim. Niby doszedł do siebie i w ogóle, ale nie wierzę że tak po prostu przestał mnie kochać. Taka miłość, jaka nas łączyła, zdarza się naprawdę rzadko. Niestety, trzeba było tylu przykrych wydarzeń abym to sobie uświadomiła :(

Chcę z nim porozmawiać, ale nie wiem jak? Wiem, wiem.. napiszecie "powiedz mu co czujesz". Oczywiście, zrobię to, ale.. We mnie jest tak dużo myśli, uczuć, że nawet nie wiem od czego zacząć.. W jaki sposób mam z nim rozmawiać, aby mnie zrozumiał? Aby uwierzył, że naprawdę żałuje wszystkiego, co mu zrobiłam i to się już nigdy więcej nie powtórzy? Bo obawiam się, że sama taka deklaracja to może byc za mało :(
Obserwuj wątek
    • xcarolcax Re: Jak to zrobić??? 28.07.08, 14:38
      Zapomniałam dodać najważniejsze - ja go naprawdę mocno kocham.
    • gapuchna Re: Jak to zrobić??? 28.07.08, 15:05
      Powiedz mu to spokojnie. Jesli cię odrzuci, to trudno. Ale spróbuj. I nie patrz
      na to, kto powinien pierwszy wyciągnąć rękę. Bo czy to aż takie ważne?
    • mar.lena Re: Jak to zrobić??? 28.07.08, 19:31
      Wlasnie. Porzuc cala dume, uprzedzenia, strach i wszystko co
      negatywne. Porozmawiaj z nim, chociaz moze lepiej go delikatnie
      przygotowac do tego. Okazuj mu odrobinki uczucia, czulosci,
      nienatretnie, a jak juz zobaczysz, ze jest w stanie Cie wysluchac
      porozmawiaj z nim najszczerzej jak potrafisz.

Musisz mu powiedziec, ze jest dla Ciebie calym swiatem,
      najwazniejszy. Cos w ten desen.

Ale zacznij od milych drobnostek, ktore nie maja zwiazku z Waszym
      wielkim uczuciem, bo to pozwoli Wam nabrac troszke dystansu, i
      rozmiekczy grunt.

Nie oczekuj, ze uwa sie Wam szybko wrocic do tego co bylo, raczej
      nastwa sie, ze zaczniecie od poczatku budowac do siebie zaufanie.
      Po prostu zakochajcie sie jeszcze raz. :o)

Z calego serca zycze powodzenia. Zycie jest zbyt cenne by marnowac
      je na bezsensowna samotnosc albo niepelnowartosciowe milostki.
      Wypelnijcie je Miloscia. :o)
    • marzeka1 Re: Jak to zrobić??? 28.07.08, 20:21
      " ale nie wierzę że tak po prostu przestał mnie kochać."- dlaczego nie? skoro ty go porzuciłaś, bo szara codzienność cię przygnębiła (a życie to często szara codzienność, tylko łatwiej ją znosić z ukochaną osobą), on mógł się odkochać.
    • mona.blue Re: Jak to zrobić??? 28.07.08, 20:46
      Prozmawiaj z Nim. Jeżeli On nadal Cię kocha, tomasz duże szanse, że
      się dogadacie. Jeżeli nie, to nic na to nie poradzisz.
    • airbus340 Re: Jak to zrobić??? 28.07.08, 22:13
      Furtka do czyjegoś serca może pozostać długo otwarta,ale nadchodzi taki moment
      że zamyka sie i żaden klucz do niej nie pasuje... Nie wiem jak dawno temu się
      rozstaliście,ale czas działa na Waszą niekorzyść. Zatem jeśli naprawde zależy Ci
      na nim,to zacznij działać jak najszybciej. 3mam kciuki.
    • xcarolcax Re: Jak to zrobić??? 28.07.08, 22:14
      O mój Boże.. i stało się!! Powiedziałam Mu, co czuję, chociaż oczywiście nie wszystko, bo płakałam przy tym jak bóbr, więc rozmowa była dość utrudniona.. Dziękuję Wam wszystkim za dobre słowa..
      I rada dla wszystkich na przyszłość - o miłość trzeba walczyć!!! Jestem tak maksymalnie szczęśliwa, że siedzę, a łzy mi same lecą!!!
      • xcarolcax Re: Jak to zrobić??? 28.07.08, 22:19
        Oj, no i z tych emocji nie napisałam że on powiedział że też mnie kocha!!!! Że chce ze mną być. Chociaż na początku nie był przekonany.
    • malakas Re: Jak to zrobić??? 28.07.08, 22:17
      Zrób mu fajna laskę, chłopaki to lubieją. Może się zlituje nad Tobą.
      Boże, jak nisko można upaść...
      • xcarolcax Re: Jak to zrobić??? 28.07.08, 22:20
        Tak nisko jak ty to już by naprawde trzeba sie namęczyć
        • malakas Re: Jak to zrobić??? 28.07.08, 22:23
          Bełkoczesz. Przyjdź z matką...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka