kukulka11
11.02.12, 10:16
Sto lat mnei tu nei bylo, pierwsze dziecko odkarmilam i odstawilam za 1 zamachem w 15 tyg ciązy (to byla kwestia rezygnacji z jednego nocnego karmienia), zdążyłam juz wykarmic drugie, w marcu będzie miało 2 lata.
W dzień się bez piersi obejdzie, w nocy je ok 5 razy dziennie, jak sie obudzi to smokiem pluje, mleko chce. Chcę do marca odstawić (bo cchemy rodzeństwo dla chłopaków jeszcze i nie wychodzi, podejrzewam, ze przez karmienie). I tak chciałam karmić 2 lata, więc powód do odstawienia mam podwójny.
Macie jakies rady? Co z ta noca zrobic? rezygnowac po 1 karmieniu, to wiem, po kapieli nie ma problemu, jak piersi nie dostanie, gorzej, jak się budzi w nocy. Jak odstawiac po jednym? Co ile odejmowac to jedno?
Jest szansa, ze w miesiąc się wyrobię?
Pytam o jakies konkretne wskazówki pomocne, błagam o niepisanie, jakie to dobre jest DKP, ze mam karmic do oporu itd, bo to to wiem, a po prostu do oporu może oznaczac u nas dośc duża różnice wieku miedzy obecnym młodszym a "nowym" dzieckiem, a dla nas im mniejsza róznica, tym lepiej.