agrypina6 04.09.13, 13:10 Można taki nosić? Dziś pani w sklepie mnie zaskoczyła pytając, czy pokazać miękki, czy z fiszbinami. Myślalam, że jak karmię, to tylko miękki. Jak to jest? Mój mały Książę - mój synek. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vangie Re: Stanik z fiszbinami. 04.09.13, 14:24 całe karmienie, może z pominięciem pierwszego tygodnia noszę staniki z fiszbinami fiszbiny nie robią krzywdy, ALE pod warunkiem, że biustonosz jest dobrze dobrany- fiszbina nie włazi na pierś, tylko ją okala, obwód jest stabilny itd. jeśli masz wątpliwości co do właściwego dopasowania biustonosza, to zajrzyj na lobby biuściastych Odpowiedz Link
nenes22 Re: Stanik z fiszbinami. 04.09.13, 16:00 Podobnie jak vangie - stanik bez fiszbin tylko na początku mlecznej drogi miałam (1 miesiąc - zakładałam też na noc), natomiast później zwykłe, normalne, dobrze dobrane biustonosze. Odpowiedz Link
juisy Re: Stanik z fiszbinami. 04.09.13, 20:16 Ja też noszę z fiszbinami. Miękkie HotMilki miałam na samym początku i niestety nie dawały mi porządnego podparcia. Teraz noszę comeximy (na zamówienie przerabiane na karmniki - w cenie produktu) i jest na prawdę super. Odpowiedz Link
katriel Re: Stanik z fiszbinami. 04.09.13, 22:16 Do tego, co dziewczyny piszą, dodam, że ktoś tu kiedyś na forum wspominał o jeszcze jednym możliwym problemie z fiszbinami. Otóż, niektóre kobiety mają gruczoły i kanaliki mleczne rozłożone nie tylko w samej piersi, ale sięgające aż pod pachę. Wtedy fiszbina, nawet dobrze dobrana (tzn. niewbijająca się w pierś), może zatykać kanaliki i doprowadzić do zastoju. Ale generalnie, tzn. w większości wypadków, nie ma przeciwwskazań. Ja osobiście staniki do karmienia mam raczej bez fiszbin, bo mi w takich wygodniej, ale teraz karmię półtoraroczniaka, już tylko w nocy i do drzemki, więc nawet nie widzę sensu noszenia specjalnej bielizny i ciuchów do karmienia: raz na dzień to ze wszystkiego idzie pierś wyciągnąć. Tak że staniki mam rozmaite, także z fiszbinami, i w niczym to nie przeszkadza. Odpowiedz Link
tomblibusiowa Re: Stanik z fiszbinami. 05.09.13, 22:25 A ja zużywam już tylko normalne miękkie i sztywne tylko z fiżbinami, zużywam tzn niestety prawie na kilogramy, bo przy częstym karmieniu nawet te najlepszych marek szybko się odkształcają, tym bardziej jak ma się jakieś ulubione. Miękkie sportowe staniki tylko na noc i jak sobię mogę pozwolić na leniuchowanie w domu Odpowiedz Link
nini6 Re: Stanik z fiszbinami. 05.09.13, 10:44 Przerabiam na karmniki zwykłe staniki z fiszbinami. W zyciu nie załozyłabym bezfiszbinowca, brrr. Odpowiedz Link
zaisa Re: Stanik z fiszbinami. 19.09.13, 03:14 Może być różnie. Przy starszym, kazdy sztywniejszy stanik podrazniał mi piersi, niezależnie od etapu karmienia i mleko produkowało się 'samo', bez ssania. Przy córce bez komplikacji mogłam nosić, co chciałam. Odpowiedz Link