Dodaj do ulubionych

Zapalenie płuc

16.02.14, 21:03
I oczywiście lekarka pierwsze co, to każe odstawić (a że zaprotestowałam, to od razu oburzona wypisała mi skierowanie do szpitala). No po prostu porażka...
Na razie dostałam Zinnat, ale widzę, że nie bardzo pomaga i chciałabym się jakoś przygotować do jutrzejszej wizyty w przychodni.
Bo odstawić nie zamierzam (mam w domu roczniaka), do szpitala też się nie wybieram.
Coś mi się kojarzy, że jest gdzieś lista leków dozwolonych przy kp, ale nie mogę jej znaleźć. Pomożecie? Baaardzo proszęsmile
Obserwuj wątek
    • myga82 Re: Zapalenie płuc 16.02.14, 21:30
      Już znalazłam. Podaję link, może komuś się przyda:
      www.kobiety.med.pl/leki/search.php
    • fizula Re: Zapalenie płuc 17.02.14, 23:15
      I jak tam się czujesz?
      Cd u lekarki nam opowiesz?
    • k_linka Re: Zapalenie płuc 18.02.14, 00:51
      Antybiotyk nie pomoze tak od razu, nie zniechecaj sie do Zinnatu.
      Cos jeszcze zalecila ta lekarka? Moze wziewy - zawsze bezpieczniej podac niz doustne leki (sterydy, mukolityki, leki rozkurczajace oskrzela...)
    • myga82 Re: Zapalenie płuc 18.02.14, 21:16
      Uzbrojona w powyższą listę poszłam ponownie do lekarza i jak tylko usłyszałam, że trzeba zmienić antybiotyk, od razu wyciągnęłam ten plik papierów. Pani doktor była zachwycona, od razu zapytała czy może to sobie zatrzymać, bo bardzo przyda jej się w pracy.
      Oczywiście oddałam. Może jaką inną mamę uchroni przed przymusowym odstawieniem.
      Leki na szczęście zaczynają działać, czuję się już lepiej.
      Tylko smutne to, że jak ktoś nie ma świadomości, że przy antybiotyku też można karmić i trafi na takiego lekarza, który będzie kazał odstawić to wiadomo jak to się skończy...
      • basia752 Re: Zapalenie płuc 22.02.14, 14:04
        Ja też teraz jestem na antybiotyku, zapalenie zatok i krtani mnie dorwało, u lekarki byłam z młodą, bez pytania o wiek małej (16 miesięcy ma) P dr zapytała mnie czy karmię i dostałam antybiotyk dozwolony przy kp i to bez gadania, że trzeba odstawić itd. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka