justair Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 14.03.09, 00:19 Jestem mama prawie 14 miesiecznego Igora. Karmie piersia i na razie nie zamierzam z tego rezygnowac. Cudowna sprawa. Kiedy Igor zblizal sie do roku to wszyscy pytali kiedy przestane karmic. Teraz juz nie pytaja Odpowiedz Link
mad_die Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 16.03.09, 08:29 Witam! Magda, 27 lat, ur. w Łodzi, zamieszkała w Holandii, karmi swoją córkę Marysię już 14 miesięcy i przewiduje karmić ją jeszcze długo Pozdrawia! Odpowiedz Link
ala_1982 Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 01.04.09, 23:15 To ja tez sie dolacze Mam na imie Alicja,mam 27 lat i synka Damianka,ktory notorycznie doi cycunia juz ponad 14 miesiecy. Jesli ktos mnie zapyta,do kiedy bede karmic,mowie,ze do 18-tki Pozdrawiam! Odpowiedz Link
naughty-angel Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 02.04.09, 23:31 Mam na imię Magdalena i jestem mamą rocznego Mikołajka. Mieszkamy sobie w Lublinie, gdzie studiuję i wychowuję swojego synka. Pozdrawiam wszystkie forumowiczki i forumowiczów też Odpowiedz Link
fizula Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 05.04.09, 00:05 Witajcie, dziewczyny! Ciesz się, że jesteście, korzystacie z tego forum. Zapraszam Was najserdeczniej do radosnej twórczości na tym forum, dzielenia się przemyśleniami, radościami czy obawami. Tak wiele możemy się uczyć od siebie :o) Odpowiedz Link
m.artynka Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 26.04.09, 14:25 Witajcie. My przekroczyłyśmy właśnie 2 lata karmienia.Córeczka jest wielkim amatorem mleczka mamusi i chyba szybko nie zrezygnuje. Odpowiedz Link
aga2luty08 Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 05.04.09, 10:06 Witam, mam na imię Agata i od nieco ponad 14 miesięcy karmię swoją córcię Hanię. Jak wiele z nas tu, zamierzam karmić dotąd, dopóki obie nie dojdziemy do wniosku, że wystarczy. Mieszkamy tuż pod Warszawą. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
kinga_owca Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 09.04.09, 17:57 to i ja się przedstawię Kinga - lat 31 (prawie 32), mama Tomka - prawie 13 mcy życia i tyleż samo cyckowania (na razie oczywiście) mieszkamy w Warszawie Odpowiedz Link
z_lasu Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 13.04.09, 14:04 Jestem pracującą zawodowo mamą rocznego ssaka i mieszkamy - rzecz jasna - w lesie. Nie planuję dziecka "odstawiać", dopóki będzie chciało ssać pierś - ma do tego prawo. Odpowiedz Link
mama-lideczka Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 26.04.09, 09:52 witam mój synek skończył rok kilka dni temu, karmimy się zgodnie z potrzebą malutkiego ssaka, dopiero od niedawna dopajamy, bo zaczął "ignorować" piersi w dzień wieczorem przychodzi czas na pieszczoty, w nocy budzi sie 1-2 razy pierwszego synka karmiłam niespełna rok, co i tak było dużym osiągnięciem po cc i braku wsparcia ze strony położnych itd., każdy mówił dokarmiać! po cc nie ma mleka! na szczęście posłuchałam intuicji... pewnie gdybym trafiła na to forum wcześniej i miała tę wiedzę co teraz, to karmiłabym go dłużej, żałuję, że tak się nie stało pozdrawiam wszystkie forumowiczki Odpowiedz Link
mimi040908 Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 26.04.09, 12:01 Witam, mam na imię Ania mam 29 lat i choć jestem Warszawianką mieszkam w Łodzi. Mój synek ma na imię Vincent i ciągnie cycusia już 19 miesięcy. Kiedy jeszcze byłam w ciąży myślałam że karmienie skończę ok. 8 miesiąca !!! Ale ze mnie kretynka była Całe szczęście Viniolko nigdy nie ciumkał smoka, a na widok butelki dostawał histerii. Potem minął rok... i tak dalej się karmimy Niestety moja mama i teściowa krzyż już podpalają pod moimi drzwiami ale dzięki Bogu mąż mnie dzielnie wspiera. Synek niestety jest chorowity i totalny alergik, więc mleczko mu służy dlatego mam zamiar karmić tyle czasu ile synek będzie potrzebował. Dzięki temu forum wiem, że to słuszne. Jesteście wspaniałe mamy karmiące!!!! Odpowiedz Link
w_iika Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 27.04.09, 13:36 Nazywam sie Weroika, mam dwójkę dzieci - dwulatkę i roczniaka, karmię tylko malucha. O tym, jak długo bedę karmić, nie myslę, od 3 lat jestem non stop w ciąży albo karmiaca i dziwnie by mi było tak nagle znów zacząć zyć "normalnie" Odpowiedz Link
margot602 Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 20.05.09, 22:33 A to ja też się serdecznie witam. Jestem mamą Mikołajka, który przyszedł na świat w Boże Narodzenie 2007. Karmimy się już prawie półtora roku i końca nie widać ale zarówno mama jak i ssak są bardzo zadowoleni z tego powodu pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link
landri83 Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 22.05.09, 22:20 Witam. Jestem mama 9 i pol miesiecznej malenkiej corki. Zamierzam ja karmic do... Do dobrego momentu, zeby odstawic I nawet nie potrafie przewidziec, kiedy on nastapi, bo na razie wydaje mi sie tak odlegly. Odpowiedz Link
annagusia Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 27.05.09, 12:20 Witajcie, nazywam sie Agnieszka i jestem mama Ani, ktora ma 3,5 roku i nadal z checia rano i wieczorem popija mamusine mleczko. Ciesze sie, ze trafilam na to forum. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link
mama9908 Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 04.06.09, 15:31 Witajcie, ja mam 36 lat(chyba jestem tu najstarsza??!!),pierwszą córkę(10lat) karmiłam półtora roku, teraz karmię drugą już czternasty miesiąc, do kiedy nie wiem jak mała zechce, a bardzo jest ze mną związana.Jestem nauczycielką w przedszkolu. Odpowiedz Link
fizula Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 10.06.09, 00:36 Witajcie! Miło mi Was powitać. > Witajcie, ja mam 36 lat(chyba jestem tu najstarsza??!! Niekoniecznie. Ale jeśli tak, to niewiele starsza :o) Odpowiedz Link
biza7 Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 10.06.09, 18:50 Ja to tak trochę falstartowo chyba ba tym forum, bo karmię dopiero szósty miesiąc, ale chciałabym jak najdłużej - aż córcia się sama odstawi. Karmienie czasami bywa trudne, i mamy swoje problemy - ale i tak jest cudowne. A z każdym dniem nabieram więcej pewności siebie jako mama karmiąca - również dzięki lekturze forum KP, a teraz mam również nadzieję tutaj znaleźć pomoc i odpowiedzi Odpowiedz Link
hika Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 19.06.09, 14:29 Witam, Jestem z Warszawy, mam prawie 2-letnią córeczkę (za 1 m skonczy 2 latka), pracuję zawodowo od 7 m.ż. mojej córki. Na początku planowałam karmić do roku, teraz zamierzam dłużej . Odpowiedz Link
ciociacesia :) 25.06.09, 19:28 Honorata, mama Ninki, prawie żona Arbuza, warszawianka napływowa karmie juz/dopiero 9 mies Odpowiedz Link
kasia111177 No to ja:) 27.06.09, 07:47 Kasia, 31 lat, starszak na cycu 3 lata (bez 12 dni), młodszy już 17 miesiąc i konca nie widać (zresztą go nie wypatrujemy). Odpowiedz Link
carolina01 Re: No to ja:) 27.06.09, 11:37 Mam na imię Karolina mam 26 lat. Karmię synka Frania dopiero 5 miesięcy ale zamierzam ile tylko zechce- ja tylko mam nadzieję, że jak najdłużej. Odpowiedz Link
parsley0 Witajcie wspaniałe kobitki! 30.06.09, 13:56 Mam 29 lat, niedawno minął rok jak karmię swoją córcię, w związku z czym postanowiłam do Was dołączyć! Podziwiam i gorąco popieram wszystkie mamy karmiące swoje dzieci wg potrzeb!!! Buziaki Odpowiedz Link
dona46 Re: Witajcie wspaniałe kobitki! 10.07.09, 22:39 witajcie! właściwie odwiedzam to forum jakiś czas, ale dopiero się Witam Mam 33 lata i jestem mamą 2,2 letniego synka. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
joah81 Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 10.07.09, 22:43 Mam na imię Asia. Niedawno minął rok odkąd karmię piersią. Cieszę się niezmiernie, że i ja mogę dołączyć do Waszego grona. Co prawda miałyśmy przerwę ponad miesiąc, ale udało mi się ponownie wzbudzić laktację, co uważam za swój wielki sukces. A przepraszam, nie tylko swój, ale też męża i Leny, która w ogóle chciała jeszcze cycusia mamy i cierpliwie ssała nawet jak nie było mleczka. W związku z tym nie zamierzam na razie jej tego odbierać i chciałabym karmić jak najdłużej. Odpowiedz Link
tym08 Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 15.07.09, 15:30 Podczytuje Was od dluzszego czasu, ciesze sie ze jestescie Mam 26 lat, 13 mies corcie i ciagle sie karmimy. Jak narazie jestem jedyna osoba w blizszej rodzinie, ktora tak dlugo karmi, ale niestety nie jestem powodem do wielkiej radosci z tego powodu. Powoli dochodza do mnie komentarze, jakie to obrzydliwe karmic takie duze dziecko, ze moje mleko nie dostarcza juz dziecku wartosci odzywczych, etc. Na szczescie dzieli nas kilka tysiecy kilometrow i wiedza na temat mojego pokarmu Pozdrawiam* Odpowiedz Link
frida_a Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 18.07.09, 22:28 Witajcie kobiety Moje słoneczko 1 lipca skończyło roczek i nadal karmię je piersią , chociaż wszyscy dookoła zasypują mnie pytaniami "doi jeszcze " ? jakie bezsensowne pytanie ?!czy Oni dają na "TO" mleko , w czym im to przeszkadza ??ale co tam póki co kamię Mam nadzieję że się nie złamię pod wpływem otoczenia. Pomożecie ? Odpowiedz Link
taissa1 Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 23.07.09, 09:59 Hej.Jestem taissa i mam na koncie 18-miesięczne karmienie pierwszego ssaka a teraz jestem na etapie odstawiania drugiego-także 18 miesięcznego.Mam nadzieję,że w miarę szybko uda nam się ten "odwyk"bo z małej jest straszny cycoholik.Nocki są przez to tragiczne.Potrafi budzić się po 20 razy do cycusia a ja jestem wyczerpana. Odpowiedz Link
anula672 Witam się :) 30.07.09, 20:00 Mam na imię Ania. Jestem mamą małej Natalki którą karmię piersią i planuję ją karmić jak najdłużej. Odpowiedz Link
dzieciuszek Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 03.08.09, 19:31 Witajcie. Mam na imię Aga. Czytam to forum od niepamiętnych czasów Właściwie zanim jeszcze byłam w ciąży czytałam i zastanawiałam się jak to będzie z moim (a raczej naszym) karmieniem, jeśli kiedyś będzie mi dane mieć dziecko. A dziś moja córa kończy rok i przyznam, że z niecierpliwością czekałam właśnie na ten dzień, by móc tu się wpisać i czytać i pisać już "na legalu" Karmię rok, kocham to robić i nie wiem kiedy skończę Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
ga-ti Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 03.08.09, 23:08 Dołączam! Synka karmiłam 2 lata i prawie 7 miesięcy. I tak prawdę mówiąc to nie bardzo chciałam przerywac. Córcia ma obecnie 19 miesięcy i cały czas karmię! I powiem szczerze, że nie doświadczam jakiejś szczególnej euforii, nieziamskich przeżyc związanych z samym aktem karmienia, ale jest to dla mnie coś bardzo naturalnego, normalnego (i za razem genialnego) i nie wyobrażam sobie, że mogłabym tego pozbawic moje dzieci. Pozdrawiam czytających! Odpowiedz Link
magda_bobek Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 04.08.09, 01:15 ja karmie 10miesiecy i nie wiem jak wytrzymam...ale na moje nieszczescie moj maly tylko cyca. JAk nie ma cyca to protestuje i nic nie je! pozdrawiam magda Odpowiedz Link
olla232 Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 04.08.09, 15:56 Witam Serdecznie,jestem Olga -mam 2 córcie a trzecia w drodze.Najstarszą karmiłam 1,5 roku a młodszą 2 lata.Teraz też zamierzam karmić przez minimum 1,5 roku .Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
odra78 Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 13.08.09, 12:10 3 sierpnia minął nam rok, lubię karmić małą, na razie nie zamierzam przestawać Odpowiedz Link
edittt Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 19.08.09, 15:36 A ja jestem editt i mój ssak ma 1,5 roku. Czy kończyć nie wiem, niby powinnam ale chyba nie chcę. Może tu znajdę odpowiedź co robić? Odpowiedz Link
kinborh Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 28.08.09, 14:29 witam Was serdecznie,jestem kinga i karmię mojego synka od 16 miesięcy,i mój synek wogóle nie myśli by zakończyć ssanie mleka z piersi,pozdrawiam Odpowiedz Link
taviatk_o Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 05.09.09, 00:10 biorąc pod uwagę nazwę forum, to: jeszcze "bezprawnie" ale i ja dołączę - nazywam się Kaśka, karmię niewiele ponad 11 mcy. Zapowiada się 2x tyle - oby! pozdrawiam Odpowiedz Link
marzena_gabi Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 06.09.09, 08:47 Mam na imię Marzena, mama rocznej Natalii Marii z 1 września 2008 roku, nic nie wskazywało że będziemy się tyle cycować ))) Odpowiedz Link
wiedzma15 Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 09.09.09, 17:45 Matka na dożywociu, na szczęście z własnego wyboru Zosia - obecnie lat 8, karmiona 3 lata i 3 miesiące Asia, obecnie 2 lata i 6 m-cy , karmiona cały czas Odpowiedz Link
blueaha Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 14.09.09, 09:04 Witam!Jestem Aha i karmię swojego cycoholika 18 miesięcy, po cc, bez zastojów, zapaleń i kryzysów laktacyjnych Franek nie używa smoczka ani butelki ze smoczkiem i jest wesołym urwiskiem.Cieszę się że trafiłam na to forum, bo mało brakowało a odstawiłabym synka po roku ze względu na to, że poza mleczkiem z piersi je bardzo mało-prawie wcale nie je mięsa i warzyw, tylko produkty zbożowe i owoce.Dzięki wam możemy sie z moim synkiem jeszcze cieszyc tymi wspólnymi chwilami bliskości Odpowiedz Link
jo-ma Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 14.09.09, 23:47 Mam na imię Asia.Synek 5 lat karmiony 14 miesięcy, córka cycoholiczka 9,5 miesiąca będzie karmiona na pewno dłużej.Cieszę się że są mamy które karmią więcej niż pół roku, bo ja najczęściej spotykam się z określeniami "ty jeszcze karmisz!!!". Odpowiedz Link
agus-505 Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 15.09.09, 00:03 Mam na imię Agnieszka,uwielbiam to forum i pozdrawiam wszystkie Mamy.Moja mała Klaudusia ma 2 latka i uwielbia cycusia.Nareszcie nie jestem sama i dzięki Wam nie czuję,że robię coś złego.Uspokoiłam się i mam zamiar karmić tak długo jak razem tego zechcemy bez wyrzutów sumienia,że robię coś złego wręcz szkodliwego jak określiła jedna p.doktór. pozdrawiam Odpowiedz Link
jagienka.sztajner Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 15.09.09, 23:49 Witam ciepło i serdecznie. Jestem mamą Antosi, która urodziła się 28 czerwca 2008r. Od tamtego dnia karmię Ją piersią, uwielbiam to i Ona też Z wykształcenia jestem filozofem, z zamiłowania tancerką, a na co dzień szczęśliwą żoną i mamą. Jestem fanką długiego karmienia piersią, naturalnego pieluchowania, chustonoszenia, rodzicielstwa bliskości, alternatywnych form wychowania. Czytam to forum już od dawna, ale wcześniej nie wypowiadałam się tutaj. Pozdrawiam słonecznie Jagienka Odpowiedz Link
dragica Re: PRZEDSTAWMY SIĘ 16.09.09, 14:58 Ewa,mam 30 lat i malego ssaka Jovane,ktora karmie juz prawie rok/bez 8 dni/...Zamierzam karmic jeszcze rok,moze wiecej-dopoki Mloda i ja bedziemy tego chcialy. Odpowiedz Link