mama_mak 28.04.08, 09:17 Zpraszam do nowego artykulu na naszym blogu, ka zwykle tlumacznie z La Leche League. Milej lektury! (pzez ospe siedzialam w domu to mialam troche czasu by szybciej zrobic ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przelotnie Re: Nowy artykul 28.04.08, 13:42 Artykuł bardzo dobry, szczególnie dla początkujących karmiących, tak jak to forum . Znajomość mechanizmu karmienia i niskie prawdopodobieństwo występowania patologii pewnie uratowałaby wiele kobiet przed pochopnym porzuceniem karmienia. Sama miałam problemy z niską produkcją mleka i słabym wypływem, szczególnie w jednej piersi. A dodatkowo powszechna opinia o częstym „braku pokarmu” i namawianie, nawet w dobrej wierze, na zastąpienie piersi butelką nie pomagały w przebrnięciu przez początki karmienia. Jednak udało się i zostałam mamą długokarmiącą, do tego jedną piersią . Wkrótce pojawi się na świecie mój drugi maluszek, ale teraz już jestem mądrzejsza, bo po moich doświadczeniach wiem, że karmienie w dzień i w nocy non stop i półgodzinne i dłuższe sesje karmienia na raz to dla nas norma w pierwszych tygodniach i że wykarmienie dziecka tylko jedną, w dodatku małą piersią jest możliwe. Odpowiedz Link
mama_mak Re: Nowy artykul 28.04.08, 17:22 Jestes cudowna mama i tylko Ci gratulowac!!! Ja tez mimo braku wiedzy przebrnelam przez dokarmianie i jestem dlugodystansowka, znaczy jestesmy obie, Ulenka i ja. I dzieki za tak mily odzew o artykule. Odpowiedz Link
mama_mak Re: Nowy artykul 28.04.08, 18:49 moglabs ten tkest przekopiowac jako komentarz na blogu do artykulu? Albo sama to zrbie, jesli nie masz kiedy, tylko powiedz, czy sie zgadzasz. Odpowiedz Link