Dodaj do ulubionych

Repetytorium mat- prosze o rade

16.02.12, 14:18
Mam klasę drugą, kończą za 2 miesiące Upstream Inter, wszyscy chcą zdawać poziom rozszerzony na maturze.
Jakie Repetytorium polecacie?
Szukam solidnej gramatyki bo to u nich kuleje najbardziej.
Dzięki za odzew
Obserwuj wątek
    • popater10 Re: Repetytorium mat- prosze o rade 16.02.12, 15:05
      "Matura Companion. Struktury leksykalno-gramatyczne" i do tego - www.egis.com.pl/upload/File/flip/RM_Extended/index.html jako książka wiodąca (nie widziałem nowego wydania, ale nowe było bardzo fajne!!!).

Zobacz sobie, bo warto!
      • agnieszka_niemirska Re: Repetytorium mat- prosze o rade 17.02.12, 10:12
        Ja nie wiem, ale mam podobny problem. Szukam jakiegoś polskiego (!) repetytorium, nie firmowanego przez te wszystkie wielkie wydawnictwa made in UK, bo takich mam już przesyt u siebie w szkole... więc chętnie się podłączę pod pytanie...
        • ligia121 Re: Repetytorium mat- prosze o rade 17.02.12, 10:49
          PWN oferuje coś takiego:
          ksiegarnia.pwn.pl/produkt/90077/nowa-matura-z-jezyka-angielskiego-repetytorium-testy-egzaminacyjne-z-plyta-cd.html
        • babaodanglika Re: Repetytorium mat- prosze o rade 17.02.12, 12:06
          agnieszka_niemirska napisała:

> Ja nie wiem, ale mam podobny problem. Szukam jakiegoś polskiego (!) repetytori
          > um, nie firmowanego przez te wszystkie wielkie wydawnictwa made in UK, bo takic
          > h mam już przesyt u siebie w szkole... więc chętnie się podłączę pod pytanie...
          >

Cos Ci sie chyba pomylilo. Polskie repetytoria sa robione w Polsce, a nie 'made in UK'. Kazde 'wielkie' wydawnictwo ma swoj oddzial w Polsce.
        • chinwag Re: Repetytorium mat- prosze o rade 19.02.12, 08:48
          >Ja nie wiem, ale mam podobny problem. Szukam jakiegoś polskiego (!) repetytorium, nie >firmowanego przez te wszystkie wielkie wydawnictwa made in UK, bo takich mam już >przesyt u siebie w szkole... więc chętnie się podłączę pod pytanie...

A w czym to "polskie" będzie lepsze od tego "made in UK"?

>PWN oferuje coś takiego:
          >ksiegarnia.pwn.pl/produkt/90077/nowa-matura-z-jezyka-angielskiego-repetytorium-testy->egzaminacyjne-z-plyta-cd.html

>Jakie Repetytorium polecacie?
          >Szukam solidnej gramatyki bo to u nich kuleje najbardziej.

Mocniejszy akcent na gramatykę znajdziesz w wydaniach ExPublishing chyba najprędzej, choć i sama możesz sobie poradzić, rozwijając to co repetytorium serwuje. W przypadku gramatyki jest to proste i nie obciążające, biorąc pod uwagę ogrom dostępnych materiałów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka