happybogna 16.02.12, 14:18 Mam klasę drugą, kończą za 2 miesiące Upstream Inter, wszyscy chcą zdawać poziom rozszerzony na maturze. Jakie Repetytorium polecacie? Szukam solidnej gramatyki bo to u nich kuleje najbardziej. Dzięki za odzew Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
popater10 Re: Repetytorium mat- prosze o rade 16.02.12, 15:05 "Matura Companion. Struktury leksykalno-gramatyczne" i do tego - www.egis.com.pl/upload/File/flip/RM_Extended/index.html jako książka wiodąca (nie widziałem nowego wydania, ale nowe było bardzo fajne!!!). Zobacz sobie, bo warto! Odpowiedz Link
agnieszka_niemirska Re: Repetytorium mat- prosze o rade 17.02.12, 10:12 Ja nie wiem, ale mam podobny problem. Szukam jakiegoś polskiego (!) repetytorium, nie firmowanego przez te wszystkie wielkie wydawnictwa made in UK, bo takich mam już przesyt u siebie w szkole... więc chętnie się podłączę pod pytanie... Odpowiedz Link
ligia121 Re: Repetytorium mat- prosze o rade 17.02.12, 10:49 PWN oferuje coś takiego: ksiegarnia.pwn.pl/produkt/90077/nowa-matura-z-jezyka-angielskiego-repetytorium-testy-egzaminacyjne-z-plyta-cd.html Odpowiedz Link
babaodanglika Re: Repetytorium mat- prosze o rade 17.02.12, 12:06 agnieszka_niemirska napisała: > Ja nie wiem, ale mam podobny problem. Szukam jakiegoś polskiego (!) repetytori > um, nie firmowanego przez te wszystkie wielkie wydawnictwa made in UK, bo takic > h mam już przesyt u siebie w szkole... więc chętnie się podłączę pod pytanie... > Cos Ci sie chyba pomylilo. Polskie repetytoria sa robione w Polsce, a nie 'made in UK'. Kazde 'wielkie' wydawnictwo ma swoj oddzial w Polsce. Odpowiedz Link
chinwag Re: Repetytorium mat- prosze o rade 19.02.12, 08:48 >Ja nie wiem, ale mam podobny problem. Szukam jakiegoś polskiego (!) repetytorium, nie >firmowanego przez te wszystkie wielkie wydawnictwa made in UK, bo takich mam już >przesyt u siebie w szkole... więc chętnie się podłączę pod pytanie... A w czym to "polskie" będzie lepsze od tego "made in UK"? >PWN oferuje coś takiego: >ksiegarnia.pwn.pl/produkt/90077/nowa-matura-z-jezyka-angielskiego-repetytorium-testy->egzaminacyjne-z-plyta-cd.html >Jakie Repetytorium polecacie? >Szukam solidnej gramatyki bo to u nich kuleje najbardziej. Mocniejszy akcent na gramatykę znajdziesz w wydaniach ExPublishing chyba najprędzej, choć i sama możesz sobie poradzić, rozwijając to co repetytorium serwuje. W przypadku gramatyki jest to proste i nie obciążające, biorąc pod uwagę ogrom dostępnych materiałów. Odpowiedz Link