Dodaj do ulubionych

bugs world 1

23.07.13, 21:50
Witam, proszę o podpowiedź.
Córka będzie korzystać z tego podręcznika w szkole.
Do jej podręcznika dołączona jest płyta CD.
Na stronie wydawnictwa jest możliwość dokupienia Płyt CD AUDIO 2 szt. za cenę wyższą niż podręcznik. - Czy zawartość tych płyt jest inna od płyty dołączonej do książki dziecka?
Czy warto dziecku te płyty dokupić?
Obserwuj wątek
    • chocoladette Re: bugs world 1 24.07.13, 13:18
      Te dodatkowe cd to płyty dla nauczyciela, dziecku są niepotrzebne, bo będą tego słuchać w szkole, na płycie dołączonej do podręcznika są zwykle piosenki i historyjki i wystarczy jak dziecko będzie tego słuchać od czasu do czasu. W bugsach są też chyba na tej samej płycie jakieś gry.
      • zoska7777 Re: bugs world 1 24.07.13, 22:32
        Tak, domyślam się, że słuchać będą w szkole. Szkoła nie wymaga ich zakupu.
        Ale ja sama nie pomogę dziecku w mówieniu, a godzin języka będą mieli mało.
        Dlatego zastanawiam się czy warto dokupić tę płytę i również w domu dziecku utrwalać wymowę poprzez puszczanie tych płyt.
        • testman Re: bugs world 1 25.07.13, 10:42
          Nie warto.
          Lepiej kupić inną książeczkę/płytę.
        • engteacherka Re: bugs world 1 25.07.13, 12:36
          Nie kupuj. Na lekcji będą tego słuchać. Jesli kupisz, to dziecko będzie słuchało ,,do przodu'', a to źle, bo inaczej się słucha samemu, kiedy można odsłuchać wielokrotnie, zatrzymywać w wybranych miejscach, a inaczej, kiedy trzeba się w klasie skupić i wyłuskać informację po wysłuchaniu 2 razy wraz z całą grupą. To ważna umiejętność przydatna potem na egzaminach.
          Kiedyś miałam na lekcjach pryw. dziecko, któremu puszczałam pliki zanim słuchali ich w szkole, ale to była wyjątkowa sytuacja - dziecko było chorobliwie nieśmiałe, zupełnie bez wiary we własne możliwości - pomogło mu to odważyć się odezwać/zgłosić na lekcji.
          Ważne jest osłuchiwanie w domu, ale tutaj wybrałabym kreskówki w oryginale (mozna kupić na allegro, czy w lumpeksach), audiobooki przed snem, readersy, płyty z piosenkami itp. Ewentualnie inny niż w szkole podręcznik z płytą
          • zoska7777 Re: bugs world 1 25.07.13, 16:05
            Bardzo dziękuję za wyczerpujące wyjaśnienie. Zrobię tak jak radzicie :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka