anglofil 13.01.14, 19:40 Znacie podfręcznik straightforward macmillana? Co o nim myślicie? Mam na kompie starą edycję, intermediate, wydaje mi się do rzeczy, mniej obrazków, więcej treści niż w innych i tematy ciekawe. A wy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paniusiapobuleczki Re: straightforward 16.01.14, 18:58 Ja znam tylko advanced. Polecam, bdb teksty i słuchanki, tylko pytania do nich za łatwe :) Odpowiedz Link
communicativemethodsucks Re: straightforward 17.01.14, 10:19 Ja bardzo sobie cenię Straighforward Advanced, chociaż to jest wydane z 2008 nie ma formatu CAE, ale jest dobrym podręcznikiem, mnóstwo komponentów dodatkowych (potrfolio, plany wynikowe, unit i progress testy), obszerny komentarz metodyczny Jima Scrivenera w Teachersie. W ogóle McMillan robi dobre podręczniki (poza Destination). Odpowiedz Link
anglofil Re: straightforward 17.01.14, 14:09 Nie wiem, kiedyś podobał mi się the Business, ale teraz go z uczniem robię i jest na maksa napchany materiałem a mało ćwiczeń na jego utrwalenie i wg. mnie poziom wyżej trzeba liczyć, ten the business to inter a materiał z uppera ma. Mają fajne, ciekawe teksty, ale nie są takie jasne i konsekwentne jak np. Face2Face czyli stary dobry Cambridge czy Oxford. Odpowiedz Link