Dodaj do ulubionych

Porównanie Opportnities Interm. i Cutting edge

23.10.06, 15:48
Który wybrać? Poziom średnio zaawansowany? A moze coś zupełnie innego?
Uczę grupę 20-os po maturze.
Obserwuj wątek
    • asia23bb Nah 23.10.06, 19:28
      Ani jedno, ani drugie. Opport. moim zdaniem jest nudny jak flaki z olejem, a
      poza tym to nie jest podrecznik dla doroslych. Cutting Edge wydaje mi sie jakis
      taki przestarzaly. Polecam New English File. Jaki to poziom grupy? Intermediate?
      Musisz wiedziec, pod jakim katem ich uczysz? Zwykly kurs, konwersacyjny, typu
      FCE, Advance, itp, itd? Jesli jestes nauczycielem ang., powinnas miec rozeznanie
      wsrod podrecznikow.
      • honeybb Re: Nah 23.10.06, 20:32
        Zgadzam sie co do Opportnities...
        Jesli jestes postawiona przed wyborem albo-albo, w takim wypadku chyba jednak Cutting Edge... ale NEW Cutting Edge!!!!
        Czy mozesz sprecyzowac wiek grupy - czy to sa tegoroczni maturzysci czy "kilkuletni"? Tak, jak napisala Asia trzeba wziasc pod uwage typ kursu, czas trwania kursu, czas trwania kazdej lekcji etc tec
        • baba67 Re: Nah 26.10.06, 09:26
          Dlaczego uwazacie opportunity za nudny? Czy chodzi o cala serie,czy tylko o ten
          poziom?
          Ja pracuje z preintermediate i naprawde jestem zadowolona.No ale w grupie to
          moze inaczej niz indywidualnie.
          Cutting Edge (stary ) nie podoba mi sie-w kazdej lekcji jest po trochu
          wszystkiego-szwedzki bufet(to znaczy tego po trochu wszystkiego jest za duzo).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka