Dodaj do ulubionych

Project OUP

15.11.06, 22:17

Czy ktos uczy z tego podrecznika? To chyba podstawowka, prawda?
Jakie macie opinie na jego temat? Co bycie zmienili, gdybyscie mieli okazje?
Jakie komponenty byscie dodali? Czy nie jest za trudny dla podstawowki?
Dziekuje za wszystkie opinie.
Obserwuj wątek
    • monika78kr Re: Project OUP 15.11.06, 22:38
      Uczylam z czesci 1-3 i uwazam, ze to najlepszy podrecznik dla szkoly
      podstawowej - ciekawy, zabawny, kolorowy, ma swietne historyjki obrazkowe -
      dzieciaki lubia ta ksiazke. Zeszyt cwiczen przemyslany, cwiczenia nie sa za
      proste, takie w sam raz. Same projekty ciekawe, dobrze omowione krok po kroku.
      Dodalabym jakies wierszyki i wiecej wpadajacych w ucho dzieciecych piosenek.
      Ale to mozna i samemu wprowadzac - wiec dla mnie super!
      • natalia.brzeska Re: Project OUP 16.11.06, 08:54

Serdecznie dziekuje za odpowiedz!
        A nie uwazasz moze, ze poziom dla podstawowki troche za wysoki, tzn widzialam
        chyba w '3' quiz geograficzny, no najdluzsza rzeka swiata, stolica czegostam -
        czy dzieci w tym wieku juz takie rzeczy wiedza?
    • natalia.brzeska PS. 16.11.06, 08:55

Czy uwazasz, ze seria jest dobrze dostosowana do polskiego rynku i dla polskich
      dzieci?
      Dziekuje.
    • monika78kr Re: Project OUP 16.11.06, 20:16
      Uwazam, ze ksiazka nie jest za trudna ani za latwa. Na pytania z wiedzy ogolnej
      faktycznie nie wszyscy znaja odpowiedzi, ale zawsze znajdzie sie ktos w grupie
      kto zna, w ostatecznosci podpowiadam czy podaje odpowiedz, ale nigdy nie
      zdarzylo sie aby cale cwiczenie bylo za trudne. Ksiazka jest przede wszytskim
      przemyslana i oryginalna, a nie tak jak wiele innych podrecznikow, gdzie mam
      wrazenie posklejania w calosc jakichs przypadkowych tekstow i cwiczen i
      wypuszczenie na rynek bez sprawdzenia.
      • natalia.brzeska Bardzo Ci dziekuje!!! (no/txt) 18.11.06, 20:45

• jotka001 Re: Project OUP 24.11.06, 00:38
      Ja zaczęłam z tego uczyć w tym roku - kl.5, właśnie skończyliśmy Project 2,
      teraz zaczynam Project 3 (dostałam klasę z podręcznikiem w spadku po poprzednim
      nauczycielu, więc w pewnym sensie zmuszona jestem do kontynuowania go). Moja
      klasa nie bardzo lubi ten podręcznik, jest dla nich właśnie za trudny i średnio
      ciekawy, czasem zbyt dużo materiału na raz, często stopień trudności
      rzeczywiście powyżej tego, co przeciętne dziecko w tym wieku wie i jest w
      stanie skutecznie opanować. Polecenia do ćwiczeń i same ćwiczenia często są
      niejasne i nie zawsze dzieci są w stanie samodzielnie je wykonać (treść lub
      forma bywa dla nich niezrozumiała). Zgadzam się, że za mało jest fajnych
      piosenek, które chce się śpiewać także poza lekcjami czy rymowanek różnej
      maści. Ja też za Projectem nie przepadam, ale to już inna historia. Ja bym go
      chyba trochę 'wyluzowała' i uwspółcześniła jeśli chodzi o zawartość (właśnie te
      piosenki lub rapy, jakieś ciekawe materiały do czytania - takie, jakimi
      dzisiejsze dzieciaki się interesują, fajne projekty, ćwiczenia zdecydowanie do
      poprawy itd) - ogólnie więcej uczącej zabawy.
      To opinia moja i moich uczniów, ale z drugiej strony wiem, że mojej równoległej
      koleżance fajnie się na Projectach pracuje.

Pozdrawiam
      • millka29 Re: Project OUP 25.11.06, 20:22
        ja pracuje na zastepstwo( od wrzesnia) w dwoch szkolach w jednej pracuje na
        Project ( z tym ze 5 klasa dopiero zaczela project 2 bo w klasie czwartej nie
        przerobili calej 1 ) a w 2 szkole na Bingo i musze powiedziec ze moze bingo
        wydaje sie latwiejsze zdolniejsze dzieciaki blyskawicznie robia cwiczenia ale
        ogolnie widze ze efekty sa lepsze niz w klasach gdziempracuje na project wydaje
        mi sie ze momentami jest za trudny a to zniecheca ucznia i wprowadza chaos
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka