myenglish 29.09.08, 11:09 Czy takie testy układacie sami, czy jest jakaś strona w internecie na której takie testy można znaleźć? dzięki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
harriet24 Re: placement test 29.09.08, 13:44 Można znaleźć placementy w necie, np. na stronach wydawnictw, konkretnych podręczników, szkół językowych. Niektóre nowe podręczniki zawierają tzw. entry testy - fajna sprawa. Ja nowym uczniom daję placementy gotowe, a sprawdzając postępy w trakcie uczenia przygotowuję własny placement. Odpowiedz Link
myenglish Re: placement test 29.09.08, 14:05 Ja tutaj znalazłem jakieś testy, ale jak klikam to otwiera mi się strona Longmana, a nie plik .pdf. www.e-angielski.com/forum/placement-tests-testy-sprawdzajace-wiedze Odpowiedz Link
honeybb Re: placement test 29.09.08, 16:19 Linki rzeczywiście nie działają. Ale na pewno się do nich dostaniesz po zalogowaniu na stronie Longmana. Odpowiedz Link
myenglish Re: placement test 29.09.08, 19:08 Właśnie udało mi się otworzyć te linki do placement testów. Ale te testy są głównie po to aby określić jaką książkę longmana wybrać dla uczniów. Mnie chodziło raczej o taki test, 1 lub 2, które określiłyby czy uczeń jest na poziomie beginner/pre int./upper... etc. Odpowiedz Link