Dodaj do ulubionych

Alterra w Rossmanie

19.03.11, 13:41
Przy okazji wczorajszych zakupow trafilam na kilka produktow marki Alterra w drogerii Rossman. Podobno zagoscila tam juz na zawsze - bardzo sie ciesze:). W promocji znalazlam krem do twarzy dla skory dojrzalej z orchidea, tonik, zele do mycia.
Obserwuj wątek
    • tiare Re: Alterra w Rossmanie 19.03.11, 23:37
      www.rossmann.de/qualitaetsmarken/alle-marken/markendetails/b/Brand/show/alterra.html
      pod tym linkiem można sobie sprawdzić, który produkt ma certyfikat BDIH :)
    • tuya Re: Alterra w Rossmanie 25.03.11, 16:40
      Tez kupiłam krem z orchideą i maseczkę nawilżającą:) Ceny mnie powalają, w porównaniu z innymi firmami. Zobaczymy jak będzie z jakością
      • green-minder Re: Alterra w Rossmanie 05.04.11, 12:31
        A jak cenowo?
        • mycha664 Re: Alterra w Rossmanie 05.04.11, 12:46
          Ceny sa niskie, okolo 10zl za kazdy produkt, krem, balsam czy zel.
    • mycha664 Re: Alterra w Rossmanie 05.04.11, 11:12
      Mam jeszcze emulsje do ciala Trawa Cytrynowa i Morela, ze znakiem BDIH. Uzywam jej zamiast mleczka do demakijazu. Z reguly mleczka sa niezbyt geste, dostaja sie do oczu i wszystkie wywoluja u mnie uczulenia. Z tego produktu Alterry jestem bardzo zadowolona. Nie uczula, ladnie pachnie, dobrze sie wchania i ma odpowiednia konsystencje.
      Pod koniec skladu znalazlam Sodium Hydroxide, czyli NaOH (wodorotlenek sodu), czyli sode kaustyczna, czyli zasade sodowa. Innymi slowy skladnik, ktory jest zazwyczaj napietnowany na forach naturalnych i skladnik, bez ktorego nie powstanie mydlo.
      • zuzaneczka1 Re: Alterra w Rossmanie 17.04.11, 15:05
        Sodium Hydroxide - czyli skoro jest na końcu składu to ujdzie?
        • mycha664 Re: Alterra w Rossmanie 09.05.11, 20:26
          Ujdzie :). Z miejsca na koncu skladu wynika, ze sa to ilosci sladowe.
          Bardziej podalam to jako ciekawostke, poniewaz wiele osob nie moglo pogodzic sie z tym skladnikiem w mydlach.
          A jest to skladnik praktycznie kazdego mydla. Tylko czasami wystepuje w skladzie jako sol kwasow tluszczowych, np. sodium palmate. Jedynie w syndetach go nie znajdziesz ;))
    • juleg Re: Alterra w Rossmanie 27.04.11, 10:42

• mammajowa Re: Alterra w Rossmanie 28.04.11, 09:56
        a sensitive z mogdałami i jojobą? ma bdih.
      • zielona-oliwka Re: Alterra w Rossmanie 09.05.11, 01:42
        Seria dla dzieci to podobno Babydream - na innym forum robi furorę ze względu na cenę i przyjazny skład. (Ja go nie testowałam, tylko podaję informację.)
        • mmsgallery Re: Alterra w Rossmanie 13.09.11, 11:14
          Babydream są super, polecam. Niestety kremy z tej serii nie sprawdziły sie u mnie, mimo świetnego ekologicznego składu, skóra mi się świeciła i lekko zapychała (chyba olejki), ale najgorszy był zapach lub jego brak.
    • lola_kr Re: Alterra w Rossmanie 28.04.11, 14:34
      Moj partner dostał mega uczulenia po żelu dla mężczyzn. Generalnie kosmetyki z tej serii mają bardzo kiepskie recenzje. wizaz.pl/kosmetyki/szukaj.php
      • juleg Re: Alterra w Rossmanie 08.05.11, 09:02
        Są jeszcze pomadki ochronne do ust i mydła do rąk, również fajne:-)
        • kwiatufek Re: Alterra w Rossmanie 28.07.11, 15:53
          musze sie przejsc do drogerii i przepatrzec te kosmetyki... bo juz sporo razy czytam ze sa chwalone a cenowo z tego co piszecie rewelacja

a z jakiego kraju one sa?
          ten certyfikat to co to? ja kojarze tylko ECOCERT
          • kraxa Re: Alterra w Rossmanie 02.08.11, 09:57
            Niemieckie. Nie wiem czy maja "kiepskie recenzje"- to mnie akurat malo obchodzi, bo recenzje na wizazu pisza ososby czesto totalnie niezorientowane w kosmetyce naturalnej, przyzwyczajaone do silikonowych "cudow na kiju"- ja alterre wyprobowalam i mam o niej dobre zdanie, szczegolnie za ta cene. Lepsze sa oczywiscie alverde, ale dm-u poki co w Polsce nie ma, wiec wycieczka do Niemiec albo Allegro. Ja sie wypuszczam raz w roku w drodze do ojczyzny i robie czystke dm-u, kupuje zapas na caly rok.
            • juleg Re: Alterra w Rossmanie 04.08.11, 22:29
              Kraxo, dlaczego Alverde jest lepsze od Alterry?
    • patrag Re: Alterra w Rossmanie 08.08.11, 11:32
      Stosuję Alterrę jako uzupełnienie mojej kosmetyczki naturalnej. Na stałe szampon morelowo-pszeniczny, wypróbowane wszystkie, ten najlepszy. Do tego na szybko i dla lenia - rewelacyjne chusteczki do demakijażu - tanie i super zmywają. Ostatnio skusił mnie nowy olejek do ciała z granatem, trochę drażni mnie zapach, bo mocno wyczuwa się zapach oleju - jak ten do smażenia, jednak jakby to pominąć - konsystencja i zmiękczanie super.
      • cora-line Re: Alterra w Rossmanie 16.08.11, 17:22
        W takim razie muszę wypróbować szampony. :)
        • juleg Re: Alterra w Rossmanie 27.08.11, 22:54

• flawina Re: Alterra w Rossmanie 16.09.11, 19:44
        patrag napisała:

Ostatnio skusił mnie nowy olejek do ciała z granatem, trochę drażni mnie zapach, bo mocno wyczuwa się zapach oleju - jak ten do smażenia, jednak jakby to pominąć - konsystencja i zmiękczanie super.

A jak sie whlania? zostawia "tlusty" nalot?? Uwielbiam jesc granaty i juz kilka razy sie przymierzalam do tego olejku........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka