Dodaj do ulubionych

Blond wlosy....

07.06.04, 15:00
mam dlugie siegajace do pasa wlosy w kolorze ciemny blond i chcialabym je
jakos rozjasnic... problem w tym ze nie chce uzywac zadnej farby bo potem
bede mial odrosty a ponadto zniszcze wlosy... Znacie moze jakis naturalny
sposob? Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • lula11 Re: Blond wlosy.... 08.06.04, 11:55
      Witaj,
      też mam włosy w tym kolorze i ładnie je rozjaśniłam sokiem z cytryny.
      • mejbi Re: Blond wlosy.... 09.06.04, 17:14
        jak długo, częśto i jaka ilość soku potrzebna?
    • keri5 Re: Blond wlosy.... 11.06.04, 22:14
      Z własnego doświadczenia wiem, że włosy stają się jeśniejsze przez stosowanie
      szamponów przeciwłupieżowych zwłaszcza nizoral, nizorelle, ale możesz też
      moczyć włosy w wywarze z rumianku, rozjeśnia też słońce chociaż też wysusza.
      • justa_79 Re: Blond wlosy.... 21.06.04, 11:24
        keri5 napisała:
        > Z własnego doświadczenia wiem, że włosy stają się jeśniejsze przez stosowanie
        > szamponów przeciwłupieżowych zwłaszcza nizoral, nizorelle, ale możesz też
        > moczyć włosy w wywarze z rumianku, rozjeśnia też słońce chociaż też wysusza.

keri, a masz włosy naturalne czy farbowane? bo wiem, że po szamponach
        przeciwłupieżowych szybciej zmywa się farba, ale czy naturalne włosy też
        rozjaśnią? wątpię.
    • oksana.zarewicz Re: Blond wlosy.... 18.06.04, 22:50
      Witam
      Wątpię, aby po szamponach przeciwłupieżowych Twoje włosy się rozjaśniły ale
      płukanki z dodatkiem cytryny lub rumianku możesz spokojnie wypróbować.
      Pozdrawiam
      Oksana
    • ewelo Re: Blond wlosy.... 21.06.04, 10:09

Wetrzyj cytryne na noc we włosy , ja zazwyczaj uzywalam(3-4 cytryn), zwiazywalam włosy i szłam spac , rano myłam głowe. Tak powtarzalam niemal codzinnie przez tydzien , juz po pierwszym zastosowaniu wlosy napbarały jasniejzego kolorku - ale byl taki sobie, ale po poznejszych zastosowaniach mam wreszcie ładny blond. Polecam. Mozna tez zastosowac "Cytrynke" w płynie - ta o do herbaty sie dodaje. W ylałam cała na głowe - i wiecej juz nei musialam cytryuny stosowac - łądnie rozjasniały a przy tym wogole sie nie niszcza jak po chemii takze goraco polecam!!! . Mozesz spokojnie wypróbowac

pozdrawiam
      • cristal000 Re: Blond wlosy.... 23.06.04, 21:49
        No i co z ta Cytrynka tez tak zrobic ze wylac i rano splukac??
        • ewelo Re: Blond wlosy.... 24.06.04, 18:01
          Po prostu wylewa sie na wlosy, niekoniecznie na noc - ale wtedy najlepiej bo nie trzeba długo czekac na efekty :)))Idzie sie spac z Cytrynka na głowie - rano sie wstaje i włosy sa coraz jasniejsze:))Ja tez czasami z ta cytryna na głowie wychodzilam na słoneczko i wtedy efekt był szybszy. Oczywiscie nie mozna tak za czesto na słonce z tymi włosami sie wytsawiac zeby sie zbytnio nie wysuszyly, ale pare razy mozna - ja np. suszylam na sloncu 2 razy i nic zlego włoskom sie nie stało jedynie zyskały nowy kolorek:))
          pozdrawiam
    • pinia82 Re: Blond wlosy.... 09.07.04, 19:48
      nie rozjaśniaj włosów żadnym rozjaśniaczem bo to krótka droga do ich destrukcji!
      sama miałam wlosy ciemno blond sięgające do pupci ( w świetnym wg fryzjerki
      stanie)pierwsze rozjaśnianie - i krótsze jakies 20 cm potem kolejne i znów pare
      cm ubyło itd. teraz juz sie tak poniszczyly ze nie mam innego wyjścia jak tylko
      obciąć na krótko!
      spróbuj rumiankiem mi kiedyś dało efekty!!!
      pozdrowionka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka