Dodaj do ulubionych

Iga i koraliki

29.08.25, 15:22
Smiga od wczoraj w sieci fragment konferencji prasowej po meczu Igi Swiatek, kiedy jeden z polskich "dziennikarzy" pyta Ige, czy myslala, by sobie koraliki zaplesc we wlosy.
WTF?
I czy tylko ja widze zwiazek, ostatniej reklamy Sereny, ktora jasny dala przekaz, ze w sporcie zawodowym kobiet, najwazniejsze jest, by zawodniczka byla mila dla oka meskiego.

Serenka zamienila cale swoje sportowe dziedzictwo na waska talie, a teraz rykoszetem dostaja inne zawodniczki.

Jakies emocje w Was to budzi?

www.youtube.com/shorts/wI0XuyXRtv8
Obserwuj wątek
    • daniela34 Re: Iga i koraliki 29.08.25, 15:27
      Budzi to we mnie taką emocję jak w tobie. Mianowicie: WTF???
    • primula.alpicola Re: Iga i koraliki 29.08.25, 15:28
      zbytomia100 napisała:

>
      > Serenka zamienila cale swoje sportowe dziedzictwo na waska talie, a teraz rykos
      > zetem dostaja inne zawodniczki.
      >
      Chyba cię pogrzało?!
      Kobieta zdecydowała schudnąć, i to znaczy że zamieniła całe sportowe dziedzictwo na talię??

A pytanie do Igi idiotyczne, faktycznie, i jej reakcja adekwatnan
      • zbytomia100 Re: Iga i koraliki 29.08.25, 15:32
        Serena byla moja idolka, moim wzorem i niestety, tak ja teraz postrzegam. Nazwij to jak chcesz, to nie zmieni moich odczuc.
        • ichi51e Re: Iga i koraliki 29.08.25, 15:33
          Bo schudła?
          • angazetka Re: Iga i koraliki 29.08.25, 15:44
            Bo uznała, ze schudnięcie przy pomocy ozempicu jest wartością.
            • bezmiesny_jez Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:45
              O, rozmawiałaś z nią, ze tak dobrze znasz jej wartości? Czy Twój feminizm kończy się tam, gdzie inna kobieta myśli inaczej niz ty?
              • angazetka Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:49
                Jaki atak z powodu tego, ze nie podoba mi się presja na chudnięcie bez sensu. Lol.
                • bezmiesny_jez Re: Iga i koraliki 29.08.25, 19:44
                  Nienienie. Napisałaś, ze ona costamcoś uznała za wartość. A tego nie wiesz. Chciala schudnąć, schudła, dokonała wyboru dotyczącego własnego ciała. Co na to twój feminizm? Ach tak, trzeba ją skrytykować, wszak wybrała inaczej niz ty byś wybrała.
                  • angazetka Re: Iga i koraliki 29.08.25, 21:01
                    Dla mnie konieczność wpisania się w kanony kobiecej urody nie jest feministyczna. Tyle.
                    • veryvery Re: Iga i koraliki 30.08.25, 19:02
                      angazetka napisała:

> Dla mnie konieczność wpisania się w kanony kobiecej urody nie jest feministyczn
                      > a. Tyle.
                      >

Jakie kanony, nadwaga jest niezdrowa, prowadzi do mniejszego poczucia własnej wartości, ogólnie ma negatywny wpływ na zdrowie fizyczne i psychiczne. Ja nie wierzę że można być i otyłym i szczęśliwym, to się wyklucza. Co jest złego w tym że w końcu wynaleziono leki pomagające chudnąć?
                    • emama248 Re: Iga i koraliki 31.08.25, 21:25
                      angazetka napisała:

> Dla mnie konieczność wpisania się w kanony kobiecej urody nie jest feministyczn
                      > a. Tyle.
                      >

Ty, jesli golisz wlosy pod pachami, chcesz sie wpisac w kanon kobiecej urody. Nadwaga chociaz jest niezdrowa, ale wlosy pod pachami w niczym Ci nie zaszkodza.
                      • pffpffpff Re: Iga i koraliki 01.09.25, 17:57
                        Nie wydaje mi się, żeby angazetka używała golarki… 🙄
                        Jest ponad to.
                        Do czasu….
                    • analoga_niet Re: Iga i koraliki 31.08.25, 22:44
                      A dlaczego uważasz że to konieczność a nie możliwość?
            • primula.alpicola Re: Iga i koraliki 29.08.25, 18:21
              Skad wiesz co ona uznała, angazetko?
              I czy mnie odczucia mylą, czy może faktycznie potępiasz użycie leku na odchudzanie w celu odchudzenia się?
              • bezmiesny_jez Re: Iga i koraliki 29.08.25, 19:47
                Angazetce sie nie podoba "chudnięcie bez sensu". Jakby bycie szczupłą miało mieć jakiś wyższy sens niz zdrowie i dobre samopoczucie.
              • angazetka Re: Iga i koraliki 29.08.25, 21:04
                Potępiam jego reklamowanie.
        • voyah3 Re: Iga i koraliki 29.08.25, 15:56
          Serio? Prymitywny, agresywny cham był twoja idolką?
          • mdro Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:14
            Słowo "cham" ma żeński odpowiednik. To po pierwsze. Po drugie, Serena Williams sportowczynią była wybitną. A wnioskując z tego, co przedostawało się czasem do mediów, także bardzo dobrą koleżanką dla innych tenisistek.
            A po trzecie, zawsze uważałam, że ktoś wyzywający innych od chamów nie jest od nich lepszy.
            • voyah3 Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:55
              Na pewno. Serenka to grzeczna dziewoja, nigdy nie dostała kary za agresywne zachowanie na korcie. A kazdy nazywający zataczającego sie na chodniku pana pijakiem ma problem alkoholowy big_grin
              • mdro Re: Iga i koraliki 30.08.25, 19:32
                Pokaż mi paluszkiem, gdzie coś napisałam o zachowaniu SW na korcie.
            • marecky81 Re: Iga i koraliki 29.08.25, 19:28
              No stosuj feministycznej nowomowy. Od starożytności funkcjonuje określenie sportsmenka.
              • mdro Re: Iga i koraliki 30.08.25, 19:32
                O, przyszedł poprawiacz hipokryta big_grin
                wsjp.pl/haslo/podglad/111261/sportowczyni

A poza tym guzik ci do tego, co JA stosuję.
    • ichi51e Re: Iga i koraliki 29.08.25, 15:32
      Żadnych, tyle ze mi ręce opadają.
    • borsuczyca.klusek Re: Iga i koraliki 29.08.25, 15:43
      Uważam raczej, że jest to wyraz sezonu ogórkowego i kultury clickbajtu bez żadnego głębszego dna.
    • angazetka Re: Iga i koraliki 29.08.25, 15:45
      Potężne WTF.
      Ale takie pytania są normą, przecież już pytano Igę o makijaż.
      • daniela34 Re: Iga i koraliki 29.08.25, 15:55
        O tym samym pomyślałam. O tym dziennikarzu od makijażu, że tak zrymuję. Zastanawiam sie nad procesem myślowym tego dziennikarza: "Mam przed sobą wybitną tenisistkę, zwyciężczynią turnieju, o co by tu ją zapytać, no o co? Aaaa, wiem! O makijaż zapytam!."
        Chociaż z drugiej strony, z zachowaniem wszelkich proporcji - kiedy zostałam laureatką olimpiady ogólnopolskiej i stypendystką MEN to dziennikarka Gazety Krakowskiej też mnie zapytala o makijaż 😁😁😁
        • ichi51e Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:09
          Może oni myślą “o techniczne rzeczy już wszyscy zapytali to ja teraz zapytam o coś zabawnego!”
          • hanusinamama Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:23
            Ten tu chciał ...rozładować atmosferę. KUrła...mógł milczeć
        • borsuczyca.klusek Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:34
          daniela34 napisała:

> O tym samym pomyślałam. O tym dziennikarzu od makijażu, że tak zrymuję. Zastana
          > wiam sie nad procesem myślowym tego dziennikarza:

Ja wam pomogę - tu chodzi tylko o zdobycie chwytliwego nagłówka i zrobienie kontentu okołosportowego. Przecież później takie właśnie newsy z d***y trafiają do działów sportowych wszystkich portali.

"Mam przed sobą wybitną tenis
          > istkę, zwyciężczynią turnieju, o co by tu ją zapytać, no o co? Aaaa, wiem! O ma
          > kijaż zapytam!."

No właśnie o co zapytać żeby to kogokolwiek obchodziło? Te konferencje są nudne jak flaki z olejem i ogólnie #nikogo. Pytania też są powtarzalne a artykuł sam się nie zrobi. A nawet jak się zrobi to przynajmniej tytuł ma być chwytliwy, żeby ktoś zechciał w niego kliknąć.

• hanusinamama Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:44
            I nie widzisz, ze głupie pytania do facetów sportowców jednak są inne?
            Nie widzisz w tym trywializowania jej osiągnięć?
            Chłopu w domu pokazałam. Jego reakcja "facetowi by takiego pytania nie zadał"
            • borsuczyca.klusek Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:57
              Nie sądzę, że ktokolwiek o zdrowych zmysłach mógłby trywializować osiągnięcia Igi. Tenis żeński to nie piłka nożna, że dziewczyny sobie dopiero muszą wydeptywać ścieżki.
              • hanusinamama Re: Iga i koraliki 29.08.25, 17:01
                Serio?
                • voyah3 Re: Iga i koraliki 29.08.25, 17:31
                  serio
              • veryvery Re: Iga i koraliki 30.08.25, 19:42
                borsuczyca.klusek napisała:

> Nie sądzę, że ktokolwiek o zdrowych zmysłach mógłby trywializować osiągnięcia I
                > gi. Tenis żeński to nie piłka nożna, że dziewczyny sobie dopiero muszą wydeptyw
                > ać ścieżki.
                >

No co ty, przecież do dzisiaj żywe są dyskusje że kobiety w wielkich szlemach nie powinny zarabiać tyle co mężczyźni bo nie ten poziom, nie ta widownia, tenis kobiecy cały czas jest deprecjonowany, że męski to poziom kosmiczny a kobiecy to przedszkolaki itd.
                Tenis oglądałam już wtedy kiedy Igi jeszcze na świecie nie było i dobrze pamiętam że cokolwiek się działo w kobiecym tenisie to było to przedstawiane jako żart w przeciwieństwie do męskiego choćby jeszcze niedawno sytuacja była odwrotna. I żeby zobrazować, na przełomie wieków w kobiecym była silna czołówka a w męskim takie trochę bezkrólewie bez wyraźnego lidera. I pamiętam komentarze że u bab tenis żałosny bo nie ma 'głębi', kilka zawodniczek wszystko wygrywa bo tak odstaje poziomem od (żałosnej) reszty gdy tymczasem w męskim poziom jest tak dobry i silny że zawodnik niżej w rankingu może wygrać turniej co sprawia że męski tenis jest bardziej ekscytujący, nie jest nudny a zawodnicy silni. Gdy kilka lat później sytuacja sę odwróciła, w kobiecym nastała era one slam wonders a w męskim dominacja Federer-Nadal to kobiecy nagle nie stał się ekscytujący, z głębią, o wyrównanym poziomie tylko "byle kto" szlemy wygrywa i krytyka bo brak gwiazd i liderek a w męskim nie krytykowano że trzech zawodników na krzyż wszystko zgarnia a reszta nie ma szans, ta reszta nie była już 'żałosna' a potyczki Nadal-Federer okrzyknięto the greatest rivalry in history, ale gdyby dwie, trzy kobiety tak bardzo dominowały w turze przez półtorej dekady to niewybrednym komentarzom nie byłoby końca
            • veryvery Re: Iga i koraliki 30.08.25, 19:13
              hanusinamama napisała:

> I nie widzisz, ze głupie pytania do facetów sportowców jednak są inne?
              > Nie widzisz w tym trywializowania jej osiągnięć?
              > Chłopu w domu pokazałam. Jego reakcja "facetowi by takiego pytania nie zadał"
              >

Co tam konferencje pomeczowe
              Pamiętacie aferę sprzed kilku lat kiedy na wielkiej scenie, oficjalnej corocznej gali baloon d'or czy jak to się nazywa, jedna z ważniejszych nagród piłkarskich, na widowni najlepsi piłkarze, nagrodę dostała norweska piłkarka Ada coś tam, a prowadzący wypalił do niej czy może zatwerkuje, ta krótko z widocznym dyskomfortem odparła "no", nawet kopacze jak Mbappe na widowni wyglądali na zdegustowanych.
          • angazetka Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:50
            Czy ktoś kiedyś spytal Lewandowskiego, kiedy wplecie sobie koraliki we włosy? Małysza, czy zamierza stosować makijaż?
            • borsuczyca.klusek Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:59
              Lewandowskiego pytano o Żugajkę, to jest ten sam poziom głupoty i generowania shit kontentu.
              • hanusinamama Re: Iga i koraliki 29.08.25, 17:01
                Nie, własnie nie ten sam.
            • voyah3 Re: Iga i koraliki 29.08.25, 17:01
              angazetka napisała:

> Czy ktoś kiedyś spytal Lewandowskiego, kiedy wplecie sobie koraliki we włosy? M
              > ałysza, czy zamierza stosować makijaż?
              >

Krychowiaka o płaszczyk...
              Oh wait!
              • hrasier_2 Re: Iga i koraliki 29.08.25, 17:48
                voyah3 napisała:

> angazetka napisała:
                >
                > > Czy ktoś kiedyś spytal Lewandowskiego, kiedy wplecie sobie koraliki we wł
                > osy? M
                > > ałysza, czy zamierza stosować makijaż?
                > >
                >
                >
                > Krychowiaka o płaszczyk...
                > Oh wait!
                Lewandowski w kadrze. Grosicki tez. Ale Probierza się pytali o garnitur.
              • angazetka Re: Iga i koraliki 29.08.25, 21:05
                Pytali kiedykolwiek Krychowiaka o płaszcz? I o co konkretnie?
                • em_em71 Re: Iga i koraliki 29.08.25, 22:37
                  Czy nie było męskich. Boniek pytał. Chyba na tt.
                  • angazetka Re: Iga i koraliki 29.08.25, 22:40
                    Uszczypliwość Bońka nie jest tym samym, co pytanie dziennikarza na konferencji prasowej.
                  • paskudek1 Re: Iga i koraliki 30.08.25, 10:34
                    em_em71 napisała:

> Czy nie było męskich. Boniek pytał. Chyba na tt.

Jeśli Boniek spytał "czy nie było męskich" to to była jasna próba duskredytacji sportowca, mężczyzny poprzez zrzucenie my że ubiera się w damskiej ciuchy. Ergo - damskie, kobiece równa się GORSZE
                    • voyah3 Re: Iga i koraliki 30.08.25, 11:07
                      paskudek1 napisała:

> em_em71 napisała:
                      >
                      > > Czy nie było męskich. Boniek pytał. Chyba na tt.
                      >
                      >
                      > Jeśli Boniek spytał "czy nie było męskich" to to była jasna próba duskredytacji
                      > sportowca, mężczyzny poprzez zrzucenie my że ubiera się w damskiej ciuchy. Erg
                      > o - damskie, kobiece równa się GORSZE
                      >

Jak kobiecie mówisz, ze ma męskie barki/ łydki/buty to tez nie jest to komplement. Ergo - męskie bardziej sa GORSZE
            • ania_z_zielonymii Re: Iga i koraliki 30.08.25, 10:45
              LeBron był często pytany o linię włosów, jest na ten temat pełno memów. W ogóle pogardliwy i prześmiewczy stosunek do łysienia facetów to też jest grubszy temat. Pamiętam jak książę Hary w jakimś tabloidzie miał zaznaczony łysiejący czubek głowy czerwonym kółkiem.
      • hrasier_2 Re: Iga i koraliki 30.08.25, 10:59
        angazetka napisała:

> Potężne WTF.
        > Ale takie pytania są normą, przecież już pytano Igę o makijaż.
        >
        A chłopina z Przeglądu Sportowego nie myślał, żeby sobie lewatywę zrobić? Skoro tak już rozmawiamy o tenisie, nie? Skąd takich biorą?
    • em_em71 Re: Iga i koraliki 29.08.25, 15:53
      We mnie news wzbudził skojarzenia: fiksum dyrdum we włosach -> Osaka -> Wiktorowski -> a w kolejnym pytaniu wściubianie nosa w tematy, na które spuszczona została zasłona milczenia 😀
    • afro.ninja Re: Iga i koraliki 29.08.25, 15:59
      Pytania na tych konferencjach są zawsze tragiczne!
      Sportowiec wykończony, jak przegra to wściekły, albo rozżalony. A oni zadają pytania z d...
      I nie mozna sie na nich wypiąć i nie odpowiadać! Bo sie obrażą. Ale zadają tak koszmarnie głupie pytania. Jak ci sie grało? Jak odbierasz rywalkę? Co byś poprawiła w grze? Czemu sie nie malujesz?
      • hanusinamama Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:04
        Ale czy facetowi zadają takie pytania?
        To jest jawne pomniejszanie osiągnięc kobiet w sporcie.
          • hanusinamama Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:15
            Tak. Pytanie debilne. Ale zauważ ze nie pytają go o kolor koszulki, nowe uczesanie.
            • borsuczyca.klusek Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:42
              A to mało jest artykułów o fryzurach czy zegarkach piłkarzy?

Pamiętam, że lata temu ktoś zadał kapitanowi portugalskiej reprezentacji pytanie o to czy zauważył jak piękne kobiety mamy w Polsce. To dopiero była żenada.
              • hanusinamama Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:45
                Mamy najlepsza tenisistkę i dyskusje czy ta kiecka jest wystarczająco kobieca.
                Sorry ale dla mnie zenada.
                Faceta osiągniecia traktuje się poważnie, kobiety "takie tam fanaberie".
                • borsuczyca.klusek Re: Iga i koraliki 29.08.25, 17:03
                  hanusinamama napisała:

> Mamy najlepsza tenisistkę i dyskusje czy ta kiecka jest wystarczająco kobieca.
                  > Sorry ale dla mnie zenada.
                  > Faceta osiągniecia traktuje się poważnie, kobiety "takie tam fanaberie".
                  >

To trzeba było założyć wątek o sukcesie sportowym Igi i innych polskich tenisistów, bo nie tylko ona przeszła do kolejnej rundy. Ale jak widać tutaj dużo lepiej się klika komentowanie takich totalnych durnot i jeszcze przy okazji dorabianie d**ie uszu.
                  • hanusinamama Re: Iga i koraliki 29.08.25, 17:04
                    Deprecjonowanie osiągnięc kobiet to dorabianie dupie uszu?
                    Może byłabym zdziwiona czytając coś takiego ...ale to ty.
                    Więc nie dziwi.
                    • borsuczyca.klusek Re: Iga i koraliki 29.08.25, 17:14
                      hanusinamama napisała:

> Deprecjonowanie osiągnięc kobiet to dorabianie dupie uszu?
                      > Może byłabym zdziwiona czytając coś takiego ...ale to ty.
                      > Więc nie dziwi.
                      >

Nie to ty uwielbiasz uprawiać syndrom oblężonej twierdzy
                    • voyah3 Re: Iga i koraliki 29.08.25, 17:28
                      Pytanie o koraliki umniejsza tytuł gwiazdy tenisa?
            • voyah3 Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:43
              www.reddit.com/r/tennis/comments/1n0gve9/alcaraz_quick_in_denial_about_tiafoes_take_on_his/?tl=pl
      • borsuczyca.klusek Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:36
        Najlepsze są wywiady po meczach bokserskich jak chłop dostał oklep, że o bożym świecie nie wie a tu jeszcze na pytania trzeba odpowiadać 😅
    • hanusinamama Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:03
      Pan się ciekawie tłumaczy...brnie
      Tomek Moczerniuk (przegląd sportowy)
      "Konfa z Igą wymknęła się lekko spod kontroli. Niestety dostałem rykoszetem, bo nie spodobało się jej, że zapytałem czy - skoro nowojorczycy lubią show - nie myślała kiedyś o tym, aby lekko zaszokować, na przykład poprzez wplecenie we włosy koralików" - napisał.

Ojej rykoszetem dostał...mężczyźnie by nie zadał podobnego pytania, bo wiadomo mężczyźni poważnie traktują sport. Damski sport ma...ładnie wyglądać.
      Żenada
      • daniela34 Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:06
        Samo sie wymknęło i biedak dostał rykosztem

Samosię 🙈🙈🙈
      • elinborg Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:41
        hanusinamama napisała:

> Pan się ciekawie tłumaczy...brnie
        > Tomek Moczerniuk (przegląd sportowy)
        > "Konfa z Igą wymknęła się lekko spod kontroli. Niestety dostałem rykoszetem, bo
        > nie spodobało się jej, że zapytałem czy - skoro nowojorczycy lubią show - nie
        > myślała kiedyś o tym, aby lekko zaszokować, na przykład poprzez wplecenie we wł
        > osy koralików" - napisał.
        >

Skąd pomysł akurat na koraliki dla Igi?
        Fetysz jakiś gość ma?
        Ja bym się spytała, czy nie myslał, żeby lekko zaszokować i przygotować pytanie dotyczące gry?

• kandyzowana3x Re: Iga i koraliki 29.08.25, 17:43
        Nie no temat włosów to akurat przoduje na konferencjach u Alcaraza. Koraliki to pewnie inspiracją Naomi i jej stylizacjami na korcie. Ogólnie jakiś dziwny iten uso.
        • zbytomia100 Re: Iga i koraliki 29.08.25, 18:27
          Obawiam sie, ze to jest niestety wplyw "kultury" amerykanskiej.
          I raczej bym sie spodziewala takiego durnego pytania ze strony amerykanskiego dziennikarza.
    • jdylag75 Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:08
      Z czym głównie masz problem?
      • voyah3 Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:15
        jdylag75 napisała:

> Z czym głównie masz problem?

ktoś nie wykazał sie należytą powagą w obliczu laski grającej w tenisa. To poważna konferencja była, losy swiata, sierot i kotków tam się rozgrywają a koleś wyskakuje z koralikami.
        • hanusinamama Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:16
          Nie. NIe potraktowali poważnie tenisistki. Bo jest kobietą...to zapytają o koraliki we włosach.
          Kurła jakby z 4 latka rozmawiał
        • jdylag75 Re: Iga i koraliki 29.08.25, 17:40
          Pytam z czym watkodajka ma problem bo nie wiem czy z koralikami, z Igą, Sereną czy z rozczarowaniem.
          A pytanie o koraliki w tych okolicznościach jest podobnego kalibru jak pytanie piłkarza o żel do włosów po wygranym meczu. Tylko raczej o żel nikt nie pyta . . Rynce opadajo
          • voyah3 Re: Iga i koraliki 29.08.25, 18:08
            A kim jest sportowiec aby zawsze na konferencjach zadawać im tylko poważne i "na miejscu" pytania? Co takiego robi dla świata piłkarz, tenisista, pływak aby okazywać czołobitny szacunek dokonaniom? Rozumiem podziw dla wytrenowania pewnych ruchów, na poziomie na który docierają nieliczni, ale nadal jest to praca fizyczna o nikłej korzyści dla świata, a mistrzostwo to wiąże się z tym ze nic innego nie robią. Rozumiem szacunek dla człowieka generalnie, ale pytanie o koraliki nie jest obraźliwe, tak jak pytania o banany i bułki do Małysza, jaja jakie sobie robili dziennikarze z Zyły, komentarze o futerku Krychowiaka, pytania na konferencji do Beckhama ile czasu poświeca wygladowi. A jesli chodzi o żel to jego ofiara byl Ronaldo. Przynajmniej mniej nudno bywa na tych nadetych spędach. No chyba ze pytanie pada do nadetego sportowca.
            • danaide2.0 Re: Iga i koraliki 29.08.25, 20:46
              Skoro na konferencjach prasowych dla dziennikarzy, jak rozumiem, sportowych padają pytania o koraliki to może konferencje się przeżyły, zróbmy live'a z pytaniami od internautów i cześć pieśni.
              • voyah3 Re: Iga i koraliki 30.08.25, 10:27
                Ego by niektórym eksplodowało
            • jdylag75 Re: Iga i koraliki 01.09.25, 21:22
              Dla mnie konferencja po czymś dotyczy tego czegoś, jak kogoś, dziennikarza, inne rzeczy interesują a nie temat konferencji, to może się spróbować na prywatny wywiad umówić, dlaczego nie. Nie ma też przymusu oglądania sportu ani konferencji po. Sportowiec nie musi wszystkim dobrze robić i ma prawo mieć ego.
              • yadaxad Re: Iga i koraliki 01.09.25, 21:31
                Iga znowu pokonała rosjankę, to jakiś wpis o jej -be- się pewnie pojawi.
    • voyah3 [...] 29.08.25, 16:08
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • mdro Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:15
        Na pewno się bardzo przejmie opinią jakiegoś internetowego randoma big_grin
        • voyah3 Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:49
          Random ma w pompie czy Iga Swiatek przejmie sie czy nie, random nawet mysli, ze nigdy tego nie przeczyta. Natomiast reakacje panny tenisistki w rozmaitych wywiadach, których fragmenty lataja po internecie, jasno pokazuje ze biedaczka musiala kiedys przez przypadek usiasc na rakietce. A szybkosc wycinania nieprzychylnych świetej Idze komentarzy na tym forum sugeruje ze któras z moderatorek jest ogromną fanką tego drewna
          • angazetka Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:51
            Nie, świadczą o twoim poziomie.
            • voyah3 Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:55
              Idz utyskiwac na odchudzoną talie Sereny
              • hrasier_2 Re: Iga i koraliki 29.08.25, 17:50
                voyah3 napisała:

> Idz utyskiwac na odchudzoną talie Sereny
                Zawsze się taka znajdzie co popsuje każdy wątek. Dla ciebie pani Iga.
    • pani.asma Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:16
      zastanawiam sie dlaczego interesujecie sie ta dziewucha oraz innymi tylko dlatego ze osiagaja sukcesy, to juz nudne idz pobiegaj albo sama sobie zaplec warkoczyki, zrob cos dla siebie zamiast nabijac kabze dziewczynie milionerce
      • hrasier_2 Re: Iga i koraliki 29.08.25, 17:52
        pani.asma napisała:

> zastanawiam sie dlaczego interesujecie sie ta dziewucha oraz innymi tylko dlate
        > go ze osiagaja sukcesy, to juz nudne idz pobiegaj albo sama sobie zaplec warkoc
        > zyki, zrob cos dla siebie zamiast nabijac kabze dziewczynie milionerce
        Dawno już nie było hejtu na Idze.
    • abria Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:22
      Iga niestety ma problem z jakąś agresją, a może i niską samooceną i tylko sobie zaszkodziła swoja reakcją.

Porównują ją teraz do Lewandowskiego, który tez dostaje durne pytania i faktycznie słabo wypadła na tle drewniaka. Szkoda:
      www.youtube.com/shorts/SDQ061l0OIk
      • hanusinamama Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:24
        Inny kaliber jakbyś nie zauważyła.
        Ale..nie zauważysz
        • abria Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:29
          inny kaliber? dla Lewandowskiego raczej nie, bo potem zapytali go o żugajkę poza konferencją, to ogólnie był tez zniesmaczony i powiedział ze to było poniżej pasa

ale jednak jego reakcja klasa gdy wysmiał dziennikarza vs reakcja drętwej Igi
      • trampki-w-kwiatki Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:44
        Chyba żartujesz, dobrze go usadziła.
        • abria Re: Iga i koraliki 29.08.25, 17:02
          nie, widac ze sie zdenerwowala

cieniutka jest , w porownaniu do drewnika ktory pokazal klase
          • trampki-w-kwiatki Re: Iga i koraliki 29.08.25, 19:23
            A czemu miałaby się nie zdenerwować? Co to za pomysł, żeby ukrywać zdenerwowanie? Gość ją wqrwił, co okazała. I słusznie.
            • paskudek1 Re: Iga i koraliki 30.08.25, 10:54
              trampki-w-kwiatki napisała:

> A czemu miałaby się nie zdenerwować? Co to za pomysł, żeby ukrywać zdenerwowani
              > e? Gość ją wqrwił, co okazała. I słusznie.
              Bo kobieta nie ma prawa się zdenerwować. Jak się zdenerwuje to nie ma dystansu do siebie, poczucia humoru, ma kij w dupie i jest histeryczka.
              • voyah3 Re: Iga i koraliki 30.08.25, 10:58
                E tam, ci wszyscy rzucający rakietkami tenisiści, awanturujący sie do sędziego piłkarze sa tak samo żenujący
              • abria Re: Iga i koraliki 30.08.25, 10:58
                Lewandowki tez sie nie zdenerwowal. Inni sportowcy-mezczyzni tez. Tylko śmiali się z "dziennikarza".

Widać kto ma klasę a kto nie i Iga jej nie ma.
                • paskudek1 Re: Iga i koraliki 30.08.25, 11:47
                  abria napisała:

> Lewandowki tez sie nie zdenerwowal. Inni sportowcy-mezczyzni tez. Tylko śmiali
                  > się z "dziennikarza".
                  >
                  > Widać kto ma klasę a kto nie i Iga jej nie ma.

Jakby Iga wyśmiała tego faceta to byś jej zarzuciła że jest niestabilna bo wyśmiewa faceta. Taka prawda.
                  • abria Re: Iga i koraliki 30.08.25, 19:30
                    nieprawda
                    • paskudek1 [...] 31.08.25, 21:51
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • abria Re: Iga i koraliki 31.08.25, 22:00
                        im szybciej zapoznasz się ze zjawiskiem żenskiej energii tym lepiej... dla wszystkich
                        • paskudek1 Re: Iga i koraliki 01.09.25, 17:17
                          abria napisała:

> im szybciej zapoznasz się ze zjawiskiem żenskiej energii tym lepiej... dla wszy
                          > stkich

Nie mam zamiaru zapoznawać się z teoriami z dupy.
                • trampki-w-kwiatki Re: Iga i koraliki 31.08.25, 21:40
                  abria napisała:

> Lewandowki tez sie nie zdenerwowal. Inni sportowcy-mezczyzni tez. Tylko śmiali
                  > się z "dziennikarza".
                  >
                  > Widać kto ma klasę a kto nie i Iga jej nie ma.

Klasę? Że Iga klasy nie ma?
                  Pięknie i z klasą okazała typowi, że uważa go za iduotę nie mówiąc mu wprost "jesteś pan kompletnym idiotą". Ode mnie high five dla Igi.
                  • abria Re: Iga i koraliki 31.08.25, 21:46
                    No nie, pieknie pokazała ze ma krótki lont i juz ma ksywke w necie Iga "Drętwiak" Swiatek
                    • trampki-w-kwiatki Re: Iga i koraliki 31.08.25, 21:51
                      Zaprawdę ksywki w necie należy mieć głęboko w dupie albowiem większość internautów to idioci, którzy nazywają ludzi, którzy stawiają granice "drętwiakami". A krótki lont nie jest niczym złym.
                  • emama248 Re: Iga i koraliki 31.08.25, 21:55
                    trampki-w-kwiatki napisała:

> Klasę? Że Iga klasy nie ma?
                    > Pięknie i z klasą okazała typowi, że uważa go za iduotę nie mówiąc mu wprost "j
                    > esteś pan kompletnym idiotą". Ode mnie high five dla Igi.

Mozna bylo obrocic to pytanie w zart, zapytac pana dlaczego pyta, odpowiedziec zgodnie z prawda, zapytac dziennikarza czy on ma koraliki... bylo mase mozliwosc reakcji na lekko durne pytanie, bez okazywania "ze uwaza x za idiote". Wyglada to na kompletny brak umiejetnosci dot. kontaktow z ludzmi. Ale moze to tylko przemeczenie...
                    • emama248 Re: Iga i koraliki 31.08.25, 22:01
                      W sumie to tez spektrum autyzmu wchodziloby w gre... Ale nie znam innych jej wywiadow, zeby cokolwiek mowic na ten temat.
                    • paskudek1 Re: Iga i koraliki 31.08.25, 22:08
                      Ale DLACZEGO ona ma obracać w żart pytanie które ją wkurzyło, które uznała za niestosowne? Żeby pan redaktor poczuł się lepiej? W imię czego ONA ma rezygnować ze swojego komfortu dla jakiegoś obcego dziadersa?
                      • emama248 Re: Iga i koraliki 31.08.25, 22:14
                        paskudek1 napisała:

> Ale DLACZEGO ona ma obracać w żart pytanie które ją wkurzyło, które uznała za n
                        > iestosowne? Żeby pan redaktor poczuł się lepiej? W imię czego ONA ma rezygnować
                        > ze swojego komfortu dla jakiegoś obcego dziadersa?
                        >

Dlatego, ze ludzie nie sa idealni. Czasem powiedza cos niemadrego, czasem o czyms waznym zapomna, czasem powiedza cos nie do konca na miejscu. I jesli uwazasz, ze nalezy im w takiej sytuacji od razu przywalic, to coz, masz ten sam problem, co Iga. Nasza komunikacja opiera sie na umiejetnosc kontaktow spolecznych, small talku, sympati do ludzi - jesli chcemy zyc w fajnym swiecie. I nie gra roli, czy rozmawiasz ze swoim mezem, ktrory powiedzial cos niemadrego, czy ze swoim fanem.
                        • angazetka Re: Iga i koraliki 31.08.25, 22:22
                          W fajnym świecie ludzie nie zadają upupiających pytań.
                        • trampki-w-kwiatki Re: Iga i koraliki 31.08.25, 22:49
                          Serio, dorośli ludzie powinni też rozumieć, że jak się powie coś głupiego, to można wdepnąć na kupę konsekwencji. Rolą Igi nie jest wychowanie dziennikarza idioty. Pięknie i szczerze okazała mu co sądzi o jego pytaniu.
                        • paskudek1 Re: Iga i koraliki 01.09.25, 17:16
                          No jasne, jakos tylko od kobiet się takich fikołków wymaga. Iga nie jest tam dla pruzjemnsici panów redaktorów. I nie odpowiada na pytania żeby im było przyjemnie. Konferencja prasowa to nie small talk tylko profesjonalne pytania. Jak widać pan redaktor nie umie w profesjonalne pytania. Żałosne tylko to, że kobiety wymagają od KOBIETY żeby była miła, uśmiechnięta i żeby tak odpowiadalaa, coby się wszystkim podobało i wszyscy byli zadowoleni. Żałosne.
                        • mdro Re: Iga i koraliki 01.09.25, 21:37
                          Ale jakie "przywalić"? I dlaczego to 24-latka, której zasadniczym zajęciem jest aktywność fizyczna, ma dbać o dobrą komunikację z dorosłym, doświadczonym facetem, którego zawodem jest umiejętność posługiwania się słowami? Dlaczego do niego nie masz pretensji, że przywalił młodej dziewczynie jakimś idiotycznym pytaniem i spowodował jej dyskomfort?
                          Ona nie ma problemu. A jej odpowiedź była całkiem adekwatna do zachowania pana dziennikarza.
                          • yadaxad Re: Iga i koraliki 01.09.25, 21:45
                            A gdzie tam, miała się spłonić, spuścić oczęta i wyszeptać - pan mnie inspiruje.
                    • black.emma Re: Iga i koraliki 01.09.25, 12:31
                      Dlaczego miałaby poświęcać czas i energię na obracanie pytań z d.upy w żart? Nie dziwię jej się, że nie ma ochoty gadać z jakimś przegrywem.
                      • trampki-w-kwiatki Re: Iga i koraliki 01.09.25, 20:53
                        black.emma napisał:

> Dlaczego miałaby poświęcać czas i energię na obracanie pytań z d.upy w żart? Ni
                        > e dziwię jej się, że nie ma ochoty gadać z jakimś przegrywem.

No otóż. Uważa się, że kobieta, do tego taka młoda i ładna kobieta, powinna być naturalnym people pleaserem, tego się oczekuje od dziewczynek i młodych kobiet. Mają ładnie wyglądać, uśmiechać się i być miłe. Nie złościć się, umieć śmiać się z siebie oraz z żartów skierowanych w ich stronę, choćby najbardziej wulgarnych czy seksistowskich. Stronić od podnoszenia głosu oraz przytakiwać z uznaniem.

Ale na szczęście takie dziewczyny jak Iga względem tych oczekiwań pokazują "a takiego wała!" i bardzo dobrze!
          • elinborg Re: Iga i koraliki 29.08.25, 21:01
            No cieniutka, cieniutka
            Klikbajciki najważniejsze, więc trzeba będzie zadawać coraz bardziej kretyńskie, może np. intymne pytania, z satysfakcją obserwować wkur. pytanego, samemu zgrywać niewiniatko- ojej, ja tylko pytałem, no co to takiego.
            A no i komentować, że pytany ma kij w tyłku, jest nadęty i nie zna się na żartach.
            • abria Re: Iga i koraliki 30.08.25, 10:44
              no ale z nia jest problem co chwile: albo klotnie z ojcem, albo trenerami

dziewczyna ma krotki lont, za szybko sie irytuje i do tego dochodza jakies problemy psychologiczne
              • elinborg Re: Iga i koraliki 30.08.25, 11:43
                abria napisała:

> no ale z nia jest problem co chwile: albo klotnie z ojcem, albo trenerami
                >
                > dziewczyna ma krotki lont, za szybko sie irytuje i do tego dochodza jakies prob
                > lemy psychologiczne

Takie ma problemy psychologiczne, że jest top of the top.
                Że nie jest maszyną bez uczuć i reaguje jak człowiek? To jest zarzut?
                I co to znaczy, że z nią jest problem? Może z tymi panami jest?

• voyah3 Re: Iga i koraliki 30.08.25, 11:47
                  Całkiem jak Trump, ten tez jest top of the top, prezydent ogromnego kraju, a jednak sporo ludzi uwaza ze jest prymitywnym debilem
              • black.emma Re: Iga i koraliki 01.09.25, 12:39
                abria napisała:

> dziewczyna ma krotki lont, za szybko sie irytuje i do tego dochodza jakies prob
                > lemy psychologiczne

Tak, z pewnością ma problemy psychologiczne bo jej się nie chciało gadać z jakimś wujaszkiem.
    • abria Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:26
      Serena i jej siostra zawsze były zakałą tenisa. Zresztą miały ksywkę "bracia Williams" - od ilości wstrzykiwanego testosteronu.

I nigdy zatem nie dawały też przekazu że "w sporcie zawodowym kobiet, najwazniejsze jest, by zawodniczka byla mila dla oka meskiego." A to że reklamuje leki na otyłość? Faceci też je przecież biorą.
      • mdro Re: Iga i koraliki 30.08.25, 19:38
        Jak zwykle guzik wiesz, a tu powtarzasz idiotyzmy wypisywane przez piwniczne trolle.

Nie, nie miały takiej "ksywki". I tylko idiota nie widziałby różnicy między potężnie zbudowaną Sereną i wysmukłą Venus. Oczywiście, grały (zwłaszcza Serena) inaczej niż inne ówczesne tenisistki, ale jakbyś miało jakiekolwiek pojęcie o tenisie, to byś widział, że te współczesne grają podobnie, a nawet jeszcze mocniej. Nawet te z gorszymi warunkami fizycznymi.
        • abria Re: Iga i koraliki 30.08.25, 19:45
          miały miały: wyszlo to przy skandalu dopingowym w Rosji, gdyż okazalo sie ze miala kontakty z tamtymi lekarzami i to oni tak pieszczotliwie o niej pisali
    • bezmiesny_jez Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:44
      >I czy tylko ja widze związek

Tak.

>Serenka zamienila cale swoje sportowe dziedzictwo na waska talie, a teraz rykoszetem dostaja inne zawodniczki.

Nie, nic jej nie odbierze sukcesów i chwały, ale ciebie najwyraźniej uwiera, ze nie dość ze bogata i z wielką karierą, to teraz jeszcze szczupła.
      • angazetka Re: Iga i koraliki 29.08.25, 16:52
        ... bo bycie szczupłą jest cnotą.
        • primula.alpicola Re: Iga i koraliki 30.08.25, 08:42
          angazetka napisała:

> ... bo bycie szczupłą jest cnotą.
          >

Cnotą to nie, ale stanem pożądanym, chyba nie zaprzeczysz?
    • kaki11 Re: Iga i koraliki 29.08.25, 18:13
      Generalnie emocja podobna jak u ciebie i Igi WTF ?!?!🤨
      Natomiast, że durne pytania na konferencjach sportowców padają, to już chyba nie powinno dziwić. Świątek ktoś kiedyś zapytał, czy lubi się malować, kiedyś zapytano Lewego, czy czuje się Żugajką, więc w sumie, koraliki we włosach tak w standardzie.
      • kamkaklamka Re: Iga i koraliki 29.08.25, 19:00
        Myślałam że to jest trollownie, ale to zdaje się jest na poważnie. W końcu świat ma wzorzec jaka powinna być tenisistka poza osiągnięciami powinna zacząć od strojenia i cieszyć oko,Co by się działo gdyby np zrobiła coming out olaboga!
      • fuzja-jadrowa Re: Iga i koraliki 30.08.25, 16:12
        > Świątek ktoś kiedyś zapytał, czy lubi się malować

Świątek była (nadal jest?) twarzą Lancome. Nikt jej raczej do współpracy nie zmusił…
    • angazetka Re: Iga i koraliki 29.08.25, 20:51
      Pozdrawiam osobę, która dostała białej gorączki na wandzie z mojego powodu smile
    • zielonazaba9999 Re: Iga i koraliki 29.08.25, 22:45
      Też mam poczucie WTF i budzi to moje oburzenie. Facetowi by takiego pytania nie zadał.
    • ga-ti Re: Iga i koraliki 29.08.25, 23:45
      Żenujący facet. Matko, jaki wstyd.
      Dziewczyna jest mistrzynią, jedną z niewielu na świecie, a on jak jakiś buc, ignorant, głupek po prostu o koraliki pyta, dno.
      Dobrze dla niego, że Iga jest dobrze wychowana i nie skomentowała pajaca.
      Wstyd.
    • abidja Re: Iga i koraliki 30.08.25, 10:32
      Czyli to nie dziennikarz, facet jest idiota tylko wina innej sportsmenki, kobiety ze idiota zadaje idiotyczne pytania ? Acha...nie wiedziałam.
    • demodee Re: Iga i koraliki 30.08.25, 11:24
      A może ten dziennikarz jest ojcem 5-letniej dziewczynki, która go bardzo prosiła, żeby o koraliki zapytał jej idolkę i dobry ojciec tę prośbę spełnił?
    • fuzja-jadrowa Re: Iga i koraliki 30.08.25, 16:16
      > czy tylko ja widze zwiazek, ostatniej reklamy Sereny, ktora jasny dala przekaz, ze w sporcie zawodowym kobiet, najwazniejsze jest, by zawodniczka byla mila dla oka meskiego.

Prasa zagraniczna zdążyła połączyć pytanie o koraliki z ostatnią aferą rasistowską na US Open, tak że nie wiem, czy inni widzą ten sam związek.
    • boogiecat Re: Iga i koraliki 30.08.25, 18:48
      Rili? Na durne pytanie dziewczyna zareagowala jakby miala jakies grubsze problemy 🤔

Ale z drugiej strony podejrzewam, ze gnebia ja w kolko "kobiecoscia" i fizycznoscia, wiec jej sie ulalo🤷‍♀️ a moze ma jakies niepotrzebne kompleksy

Ogolnie emocji u mnie brak wobec tego wydarzenia, oprocz tego ze Iga bardzo dziwnie wymawia - tak jakby nie byla polskojezycznym nativem.
      • trampki-w-kwiatki Re: Iga i koraliki 01.09.25, 12:19
        Nie uważam, że jej reakcja była przesadzona. Mi też by się ulało, gdybym miała osiągnięcia w jakiejś dziedzinie a musiała odpowiadać na jakieś pytania od czapy o makijaż czy fryzurę. No ileż można znieść pytań o wizerunek? Gdybyż to jeszcze dziecko takie pytanie zadało a nie dorosły facet...
        • boogiecat Re: Iga i koraliki 01.09.25, 12:46
          Nie mysle, ze przesadzona tylko jakas dziwaczna w sumie, no ja to tak odbieram, ale lorewer.

Co myslisz o tym sposobie wymawiania? Mnie serio to najbardziej zaintrygowalo😬
          • trampki-w-kwiatki Re: Iga i koraliki 01.09.25, 13:10
            Wydaje mi się, że ona ma aparat ortodontyczny. Też miałam taki dziwny "akcent" jak nosiłam aparat, więc to chyba to.
    • trampki-w-kwiatki Re: Iga i koraliki 31.08.25, 21:52
      Komentarz Matyldy Damięckiej jest idealną reakcją na tę sytuację.
      • boogiecat Re: Iga i koraliki 31.08.25, 23:00
        Wez, kompletnie nieproporcjonalne porownanie.

U Igi to bylo JEDNO pytanie, jesli dobrze rozumiem.

• paskudek1 Re: Iga i koraliki 01.09.25, 17:18
          boogiecat napisała:

> Wez, kompletnie nieproporcjonalne porownanie.
          >
          > U Igi to bylo JEDNO pytanie, jesli dobrze rozumiem.
          >
          To jest ilustracja do ogólnego traktowania kobiet. Ale jak widać za trudne żeby niektórzy pojęli
          • boogiecat Re: Iga i koraliki 01.09.25, 20:59
            Srutututu
    • tiarav Re: Iga i koraliki 01.09.25, 11:50
      Pytanie o koraliki? Moja babcia zwykla mawiac " na glupie pytanie glupia odpowiedz" wiec ja pewnie bym cos wypalila, albo poslala spojrzenie i zignorowala.
      Serena? To juz dla mnie grubsza (sic) sprawa. Troche inny kaliber - reklama LEKU dla niechorych, dla zysku, dla umacniania chorego przekazu, dla zaganiania kobiet w ciagle bycie niewystarczajaca. W caloksztalcie klimatu w swiecie - bardzo bardzo slabe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka