11.04.12, 20:35
Dziewczyny, szukam toniku o działaniu nawilżającym i łagodzącym, najlepiej do skóry wrażliwej. Ważne jest, żeby się nie lepił i nie pienił- wymóg konieczny :) Dlatego interesują mnie sprawdzone przez Was kosmetyki, które rzeczywiście się nie lepią/ nie pienią i działają jak wyżej. Jeżeli znacie coś takiego, wpisujcie.
Obserwuj wątek
    • catsi Re: Tonik 11.04.12, 23:20
      Woda różana. Polecam turecką markę Rosense.
      • red_boots Re: Tonik 12.04.12, 18:54
        W ostatnich miesiącach używałam właśnie wody różanej, ale mi się skończyła, a zamawiać przez net na razie mi się nie opłaca, więc szukam jakiegoś zamiennika do kupienia w sklepach stacjonarnych.
    • lonely.stoner Re: Tonik 12.04.12, 11:31
      ja juz od dawna nie uzywam toniku kupnego, zamiast tego- napar z rumianku :)
      aha, lubilam tez z Boots (jesli mieszkasz w UK) taki tonik rozany i z kwasami - ale mialy swietny sklad, zadnego syfu. Z takich drogeryjnych to wlasciwie nic ciekawego nie ma.
      • beatakowska Re: Tonik 12.04.12, 11:53
        Jeśli chodzi o kupne:) to nie pieni się i nie lepi Garnier Essentials, Skóra Wrażliwa, Tonik witaminowy.
        Ja przecieram twarz solą fizjologiczną albo naparem z rumianku lub bratka:)
        • red_boots Re: Tonik 12.04.12, 19:03
          ten Garnier do skóry wrażliwej jest ciekawy, ma wodę różaną w składzie, a ja mam słabość do "różanych" kosmetyków :)
        • variovorax Re: Tonik 12.04.12, 21:45
          czy ten tonik Garnier do wrazliwej nie zapycha?
      • red_boots Re: Tonik 12.04.12, 18:59
        A wiesz, że myślałam ostatnio o takim naparze? Tyle, że brałam pod uwagę zieloną herbatę, ponoć dobrze robi na niespodzianki :)

Jak robisz napar, to do jednorazowego użytku, czy na kilka razów? Szczerze powiedziawszy nie bardzo mam ochotę bawić się rano w zaparzanie, a potem odczekiwanie aż przystygnie, nie mam na to czasu. Chciałabym zrobić na więcej użyć, tylko nie wiem jak będzie z jego skutecznością jak już będzie nieświeży.
        • lonely.stoner Re: Tonik 12.04.12, 19:56
          ja napar sobie zazwyczaj robie wieczorem- jesli z torebki to w ogole zostawiam ja tak po prostu na noc. Rano uzywam do plukania wlosow (bo mam blond) i do przemycia twarzy. Trzymam gora do 3 dni (w lazience).
    • aeromonas Re: Tonik 12.04.12, 21:51
      Ziaja - cała gama sympatycznych toników. Teraz używam Opuncji figowej, przedtem Calma.
      • beatakowska Re: Tonik 13.04.12, 09:25
        Tonik Garniera, opinie jakie znalazłam na wizazu:
        wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=48028&next=1
        oraz tu są z bangla opinie i zdjęcie składu:
        www.bangla.pl/zdjecia-garnier-essentials-skora-wrazliwa-tonik-witaminowy-up25666.htm#zdjecia
        On chyba nie jest z różą, z różą to inny tonik. Z różą to ten: www.kosmeteria.com.pl/product/554
        • beatakowska Re: Tonik 13.04.12, 09:27
          co do naparów to ja zaparzam torebkę 15 minut, i taki napar używam na twarz.
          Są tez zioła nie w torebkach tylko w woreczkach tyle ze mało to wygodne ale ja czasami używam do kąpieli takich zestawów ziół. Bardzo dobrze działają na skórę.
        • red_boots Re: Tonik 13.04.12, 18:50
          obydwa są z różą :), w zalinkowanym składzie jest Rosa Centifolia/ Rosa Centifolia Flower Water- woda z róży stulistnej. ten drugi (różowy) też to ma, tylko trochę mniej.
          • beatakowska Re: Tonik 14.04.12, 09:41
            O dzięki, nawet nie wiedziałam:)
      • red_boots Re: Tonik 13.04.12, 18:53
        miałam Calmę i mnie podrażniała, innych toników z Ziaji nie używałam
    • prostaja Re: Tonik 17.04.12, 18:47
      mi kosmetyczka powiedziałą ze toniki nic nie dają;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka