Dodaj do ulubionych

koniec z CHANEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 25.08.04, 00:16
dziewczyny prosze was o opienie! czesto czytam posty w ktorych polecacie
sobie ksmetyki jednak najczesciej sa one potwornie drogie! cienie za
150zl ,blyszczyk 80zl ,podklad 200zl itp! ja mam pewien problem: studiuje i
nie mam dochodow! a to oznacza ze nie moge sobie pozwolic na tusz ze 150zl
ale czy oznacza to ze moj makijaz musi byc kiepski? nie wydaje mi sie! czy na
maszym rynku nie ma firm kosmetycznych dla takich jak ja? prosze was abyscie
do kosmetykow ktore sobie polecacie dodawaly ich "polskie" odpowiedniki, co
jest godne poelcenia i nie rujnuje portwela?
Obserwuj wątek
    • Gość: olsa Re: koniec z CHANEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 25.08.04, 00:19
      zgadzam sie! co kupic by bylo dobre i tanie? czy istnieja takie ksmetyki?
      • klaudia01 Re: koniec z CHANEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.04, 01:13
        był taki wątek 'kosmetyki za grosze' czy coś podobnego.. wystarczy poszukać w
        archiwum!
        pozdrawiam
        • bzdura24 Re: koniec z CHANEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.04, 07:44
          takich wątków było tysiące :/
          • Gość: monias1 Re: koniec z CHANEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.97.133.* 25.08.04, 08:32
            Niestety np. z podkladow nie ma polskich odpowiednikow!!!! Najlepsze sa tylko
            te drogie! to przykre ale prawdziwe.
            • porahora Re: koniec z CHANEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.04, 14:02
              To może kompromis? Dla mnie takim jest na przykład podkład z Vichy -
              uwielbiam!!! Kosztuje ok. 70 zł chyba, no ale nie 200 zł przecież, więc mozna
              uzbierać. Dla mnie najlepszy
    • naila Re: koniec z CHANEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.04, 08:48

Kosmetyki za grosze (1)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=1118235
      Kosmetyki za grosze (2)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=8559183
      • Gość: tralala Re: koniec z CHANEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 25.08.04, 08:59
        wydaje mi sie ze kosmetyki z wyzszej polki polecane sa gdy osoba proszaca o
        rade zaznacza w swoim poscie ze chodzi jej o takie wlasnie kosmetyki, gdy autor
        prosi o rady co do kosmetykow ze sredniej polki takie tez sa polecane. jest
        wiadome ze nie wszystkich stac, nikt tez nikogo nie zmusza do kupowania drogich
        produktow, ale twierdzenie ze wszystkim sie poleca np.chanel jest przesadne.

prawda jest tez taka ze jesli chodzi o kolorowke to kosmetyki tzw. tanie
        niestety nie umywaja sie jakoscia do wiekszosci taniochow, wiem bo sama
        uzywalam roznych.

no i jeszcze jedno, tusze z wyzszej polki u nas kosztuja ok 115zl a nie 150,
        podklady klasyfikuja sie od 100-170zl zalezy od firmy, a nie jak piszesz 200zl,
        owszem sisley kosztuje np 320zl ale to jest kosmetyk dla bardzo zamoznych lub
        osob ktore lubia luksus i odkladaja na taki drogi produkt.
    • Gość: Joanna Re: koniec z CHANEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ppnt.poznan.pl 25.08.04, 09:11
      Używam różnych kosmetyków. Polskich i zagranicznych. Niestety dobry kosmetyk
      nie może być zbyt tani, ale również uważam, że ceny większości są wygórowane.
      Mogę polecić Ci stosunkowo niedrogi podkład, z którego ja jestem bardzo
      zadowolona. Jest bto fluid firmy Efektima (firma ma swoja stronę www), bardzo
      ładnie pokrywa, dobrze się rozsmarowuje i kosztuje ok. 36 zł. Jestem
      brunetką, "mój" kolor podkładu to capuccino. Polecam
      • Gość: Sitc Re: koniec z CHANEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 09:17
        Z takich niedrogich kosmetyków ostatnio zachwycił mnie puder w kamieniu Bell
        nr2 rozświetlający. Idealny na lato troszke jakby brązuje, przyciemnie buźkę i
        ma cudne złote, delikatne drobinki. Kosztuje chyba ok. 12 zł. Polecam!!
    • zuzzka1 PortFel nie portWel !!!! 25.08.04, 09:20
      ;P
      • charade Re: PortFel nie portWel !!!! 25.08.04, 09:52
        Ja mam porównanie, jeśli chodzi o tusze do rzęs. Uważam, że te tusze z wysokiej
        półki (np. YSL, Dior, Shiseido) bynajmniej nie są lepsze od tuszy
        średniopółkowych, takich jak np. 200 kalorii Maxa Factora. Ba, średnipółokowe
        są nawet niejednokrotnie lepsze, bo nie wysychają tak szybko. Ja nie wiem, czy
        wszystkie tusze z wysokiej półki tak wysychają ? A jeśli tak, to dlaczego ?
        • kraxa tusze szybko wysychają 25.08.04, 10:07
          żebyś niebawem kupiła nastepny
          • charade Re: tusze szybko wysychają 25.08.04, 12:18
            kraxa napisała:

> żebyś niebawem kupiła nastepny

No właśnie. I ja mam to w d...
        • Gość: Zielona_borowka Re: PortFel nie portWel !!!! IP: 217.153.125.* 25.08.04, 12:14
          Zgadzam się z Charade!
          Sądze, że szybkie, czasem błyskawiczne wysychanie tuszy czy lakierów do
          paznokci, jest spowodowane "powolną rotacją" drogich kosmetyków.
          Oprócz tego niemal za każdym razem ekspedientka otwiera tusz, pokazując mi
          szczoteczkę, a gdy się decyduje wręcza mi właśnie ten sam tusz!!!! Doprowadza
          mnie to do szewskiej pasji!!! Co mi po wyglądzie szczoteczki! Inna sprawa –
          sprzedaż niezafoliowanych tuszy! Wiadomo, jak dostanie się powietrze, czyli po
          pierwszym otwarciu, tusz zaczyna wysychać!
          Eeech, szkoda słów!
          Pozdrawiam,
          Coraz okrąglejsza Borówka
          • Gość: Free Zielona Borówko - wkurzajace! IP: *.tele2.pl 25.08.04, 14:53
            to ja poprosilam ekspedientke zeby mi podala tusz bo chcialam tylko przeczytac
            na opakowaniu jakie on ma dzialanie a ona radosnie otwiera ten tusz prezentowac
            szczoteczke:///. co prawda dla niektorych to jest wazne, bo duzo od niej
            zalezy. ale jak chcą sprawdzic to niej kupują te sredniopolkowe - np. Bourjois
            ma testery.
            baardzo wkurzające. raczej one powinny pilnowac zeby wlasnie nie otwierac tych
            tuszów.. to tak jak tu dziewczyna kiedys pytala sie czy sprzedają gdzies
            zafoliowane tusze jakiejs firmy - wlasnie po to zeby nikt wczesniej jej nie
            otwierał!
            Free Niezbyt Wolna
    • voluptas Re: koniec z CHANEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.04, 10:25
      Jeśli szukasz kosmetyku i zakładasz wątek pytając o niego - zaznacz po prostu,
      że szukasz czegoś do takiej to a takiej kwoty. I po problemie. Nie miej
      pretesji do ludzi, że polecają sobie kosmetyki, na które Cię nie stać, bo jeśli
      są dobre, to dlaczego o nich nie pisać?

A co do żalu w Twoim poście, który wyczuwam w stwierdzeniu:

ja mam pewien problem: studiuje i
      > nie mam dochodow! a to oznacza ze nie moge sobie pozwolic na tusz ze 150zl
      > ale czy oznacza to ze moj makijaz musi byc kiepski? nie wydaje mi sie!

powiem krótko: sama studiuję 2 kierunki w trybie dziennym i jakoś nie
      przeszkadza mi to w pracy, wręcz przeciwnie. Studia nie są problemem. Naprawdę,
      trzeba tylko chcieć i spróbować. A poza tym - istnieje tez coś takiego jak
      stypendia naukowe, nieprawdaż?

czy na
      > maszym rynku nie ma firm kosmetycznych dla takich jak ja? prosze was abyscie
      > do kosmetykow ktore sobie polecacie dodawaly ich "polskie" odpowiedniki, co
      > jest godne poelcenia i nie rujnuje portwela?

;))))))
      Odpowiedników można szukać w aptece dla drogich lekarstw, a i tak nie zawsze
      się udaje je znaleźć. Z kosmetykami jest inaczej - cena "górnopółkowców" to
      wprawdzie nie sam produkt, ale i cały biznes, który się wokół tego kręci, ale
      niestety - nie znalazłam jeszcze podkładu na miarę Teint Idole i nie łudzę się,
      że znajdę go w ofercie polskiej firmy za 20 zł. Niestety, różnica klas.

pozdrawiam
      • Gość: fi Re: koniec z CHANEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.08.04, 11:30
        Wiesz co studia studiom nierówne, niektóre są bardziej czasochłonne. Np. moje,
        zdarzają mi się zajęcia od 8 do 20, albo zajęcia ruchome, raz w poniedziałek,
        raz w czwartek różną ilość godzin ( np. nigdy nie wiadomo kiedy się skończą).
        Prawie codziennie muszę coś zaliczyć. To i tak cud, że uczę się jeszcze
        dodatkowo języka ( bardzo późnym wieczorem). Ciekawe jak tu jeszcze pracować...

Acha, u nas stypendium naukowe, za najlepszą średnią wynosi dokładnie tyle co
        jeden górnopółkowy kosmetyk.

• voluptas Re: koniec z CHANEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.04, 13:38
          Trochę odchodzimy od tematu ale: dwa kierunki filologiczne to naprawdę niemało
          zajęć. A decydując się na studia w Warszawie przyjechałam tutaj z bolesną
          samowiedzą, że będę studiowała tak długo, jak długo sama będę sobie w stanie
          zapewnić wikt i opierunek. No i jakoś mi się udało ;)

pozdrawiam ;)
      • justa_79 Re: koniec z CHANEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.04, 14:23
        voluptas napisała:
        > istnieje tez coś takiego jak stypendia naukowe, nieprawdaż?

voluptas, skoro już zaczęłaś nie na temat... ;) nie wiem, jak u Ciebie, ale na
        moim wydziale najwyższe stypendium (tylko za średnią 5,0) wynosiło chyba 500
        zł, z tego, co pamiętam. i szczerze mówiąc, po opłaceniu akademika i skromnym
        wyżywieniu... jakoś nie zostawało nic, nie mówiąc już o drogich ciuchach czy
        kosmetykach z górnej półki.
        • voluptas Re: koniec z CHANEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.04, 14:33
          Zaczęłam nie na temat i nie pozwalacie skończyć ;)
          Ale jeśli chcesz - istnieje też coś takiego jak stypendium MEN, prawda? A to
          już 900 zł. Do akadaemika ma się (przynajmniej na UW) OSOBNE dopłaty.
          Naprawdę, studiując da się żyć na poziomie, mieć kasę na utrzymanie, ciuchy,
          kosmetyki i psa ;) I tylko to chciałam napisać.

pozdrawiam.
          • justa_79 Re: koniec z CHANEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.04, 14:45
            heh, ale do stypendium MENu trzeba mieć hiperaktywnośc uczelnianą, typu 5 kół
            naukowych itd. przecież te stypendia, naukowe również, są tak naprawdę tylko
            dla części studentów, tych najlepszych. więc nie można każdemu wskazywać, że
            jest taka możliwość i czemu nie dostaje stypendium ;) są ludzie, którzy dostaja
            kasę na studia od rodziców i to jest już całkiem inna sprawa. te pieniążki plus
            stypendium, to może da się żyć. i osobiście nie poznałam na studiach nikogo,
            kto by używał takich kosmetyków. jedyne, co dziewczyny kupowały z wyższej
            półki, to perfumy. jeśli chodzi o resztę kosmetyków, to jeszcze zaopatrywały
            się co najwyżej na bazarach, gdzie można kupić podejrzanego pochodzenia
            kosmetyki za pół ceny.
            • voluptas Re: koniec z CHANEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.04, 16:01
              Oj, łatwiej jest o nie, niż myślisz, serio ;)

A co wo "wyższopółkowców" u studentek - jakoś nie jest to dla mnie specjalne
              novum. I to nie tych z bogatych domów, którym rodzice finansują dostatni żywot
              plus kupują mieszkanie ;) No, ale pewnie mamy różne doświadczenia i koleżanki ;)
    • Gość: go Re: koniec z CHANEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 11:06
      tak jak już dziewczyny napisały i zgadzam się z tym - kosmetyków kolorowych nie zastąpisz polskimi odpowiednikami, natomoast co do pielęgnacji to ja osobiście polecam Garniera i polski Dax-Cosmetics, sama używam na równi z tymi drogimi :)
    • Gość: Ewelina SPROSTOWANIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 25.08.04, 13:30
      nie zrozumcie mnie zle! nie mam nikomu za zle ze poleca drogie kosmetyk! sama
      chetnie o tym cztam bo mam nadeje ze za pewien czas sama bede uzywala podkladow
      CHANEL ;) ale jak narazie....:( sa dla mnie nieosiagalne! pozdrawiam i thx za
      opinie!
      • Gość: monias1 Re: SPROSTOWANIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.97.133.* 25.08.04, 14:53
        ale np. z podkladow nie ma nic godnego polecenia z polskich odpowiednikow.
        • Gość: neneh Re: SPROSTOWANIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 25.08.04, 18:01
          Kiedy jeszcze studiowałam używałam kosmetyków ze średniej półki i kilka z nich
          naprawdę dobrze wspominam.

Doskonałe są róże Burjo...s ( do dzis nie wiem jak to się pisze :-)), niewiele
          górnopółkowych może się z nimi równać, a cena jest bardzo przyjazna kieszeni i
          starczają na baaardzo długo. Naprawdę niezłe są tusze Max Factor i L'Oreal. Z
          cieni na pewno można polecić Isa Dorę. Bardzo dobre szminki do ust miał
          wspomniany już "burżuj".
          Niestety nie da sie porównać podkładów górnopółkowych ze średniopółkowymi, te
          pierwsze są po prostu lepsze, to samo można powiedziec o pudrach sypkich. Ale
          poza podkładami na pewno można bez kompleksów stosowac kosmetyki średniopółkowe
          i na pewno ładnie wyglądać, czego Ci życzę.

• Gość: sabna Re: koniec z CHANEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.range81-153.btcentralplus.com 25.08.04, 18:17
      Kopsmetyki profesjonalne Krynolin maja ceny porownywalne z tymi
      sredniopolkowymi. W ogole dziwna sprawa z tymi kosmetykami bo okazuje sie ze
      podklad do profesjonalnego wizazu jest czesto o polowe tanszy niz ten chanela a
      co do jakosci to chyba profesjonalistow nie tak latwo oszukac :)
      • Gość: sabna Re: poprawka IP: *.range81-153.btcentralplus.com 25.08.04, 18:22
        Oczywiscie przekrecilam nazwe jak zawsze KRYOLAN :)
        • justa_79 Re: poprawka 26.08.04, 10:41
          a gdzie można kupić te kosmetyki Kryolan? w sklepach dla wizażystów? a masz
          może doświadczenie z ich podkładami? czy to nie jest tak, że one dają na twarzy
          efekt, który dobrze wygląda tylko przed obiektywem, a na dzień się nie nadaje?
          • charade Re: poprawka 26.08.04, 10:48
            Wracając do tematu, to jednak jest jeden produkt, którego nie mogę nijak
            zastąpić niczym z półki niskiej, czy średniej. Jest to puder w kamieniu Estee
            Lauder So Ingenious. Wielu próbowałam, ale tylko ten naprawdę stapia się z cerą
            jak druga skóra, nie robi plam, odcień też ma idealny. Tylko właśnie
            podejrzanie szybko się kończy... Inne pudry starczały na tyle, że prawie z
            odruchem wymiotnym ich używałam, pragnąc aby się wreszcie skończyły.
            Poza tym pudrem mogę mieć wszystko ze średniej półki, natomiast pielęgnacja
            może być czasem nawet z tej niższej.
          • Gość: sabna Re: poprawka IP: *.range81-153.btcentralplus.com 26.08.04, 20:51
            W polsce znam tylko sklep internetowy www.sklep.impre-art.com.pl
            a poczytac sobie mozesz o nich na stronie www.kryolan.com.pl. Niestety nie
            mialam doczynienia z podkladem bo nie uzywam ale ze szminek i tuszy bylam
            bardzo zadowolona.
            Pozdrawiam ,
    • Gość: Iwona Re: koniec z CHANEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.08.04, 09:42
      Polecam Ci całą kolorówkę Inglota, oprócz podkładów i tuszy.
      Niezłe podkłady i tusze ma Max Factor i Maybeline.Kremy maseczki peelingi
      polecam na przykład AA Aqua Zen .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka