Dodaj do ulubionych

NAWILZACZ do twarzy

20.09.04, 22:50
ostatnio mam mocno przesuszona cere...klimatyzacja, sloneczko, komputer za
chwile sezon grzewczy :) macie jakies sprawdzone preparaty ? kremy nawilzajce
czy nawilzacze pod krem ? po calym dnie mam sciagnieta twarz i mimo uzywania
maseczki nawilzajacej wieczorem a rano kremu i podkladu bawilzajacego...mam
uczucie przesuszenia :(( a i mam przy tym cere wrazliwa....sklonna do
podraznien
Obserwuj wątek
    • Gość: zuzia Re: NAWILZACZ do twarzy IP: *.acn.waw.pl 21.09.04, 08:47
      mam cere mieszana ale czesto bywa przesuszona. smaruje wtedy trwarz na noc
      mascia alantan plus (kilka zeta w aptece) moze tez byc krem alantan plus ale
      moim zdaniem masc jest lepsza a na dzien nawilzacz pod krem oligo aquavita
      inter fragrances i potem jakis dobry i raczej gesty krem nawilzajacy np. AA
      • kobietka_jm Re: NAWILZACZ do twarzy 21.09.04, 11:41
        dziękuję :) spróbuję Alatanu plus mam ta maść ale całkiem do innych celów ją
        zakupiłam :) dla dziecka hahaha, ale na pewno spróbuję wysmarować i
        siebie...kremów AA nie uzywam uczulają mnie :)
        zakupiłam dzisiaj w despreacji Biothermu Aquasoure dla cery bardzo suchej, bo
        przypomniało mi się że 2 lata temu właśnie ratowałam się tym wynalazkiem tylko
        teraz wersja kremu jet ulepszona...zobaczę i nadal czekam na Wasze sprawdzone
        preparaty

Joanna
        • Gość: em Re: NAWILZACZ do twarzy IP: *.kp.pl 21.09.04, 11:48
          do twarzy jest krem Alantan, a nie maść Alntan, łagodzi, koi, goi, z
          nawilżaniem średnio
          • Gość: zuzia Re: NAWILZACZ do twarzy IP: *.acn.waw.pl 21.09.04, 16:12
            ja uzywam masci alantan-jest lepsza niz krem, z tym ze uzywam jej na nic. krem
            alantan jest napewno lepszy na dzien-twarz sie nie blyszczy ale za to ma
            slabsze dzialanie
            • Gość: Mango Re: NAWILZACZ do twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 18:08
              Nawilżacz pod krem Oligoaqavita jest niezastąpiony! Na przesuszoną i odwodnioną cerę dobry jest krem Nanobase. Używany razem z nawilżaczem. Pozdrawiam!
            • Gość: asiek_asiekowaty Re: NAWILZACZ do twarzy IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 21.09.04, 19:51
              Nie sądzę. Maść i krem mają te same składnikiaktywne, a jedynie innd podłoże.
              Podłoże maści jest tłuste - to wazelina. Dlatego ten lepszy efekt, to wcale nie
              efekt innch składnimków w kremie i maści, ale właśnie wazeliny. Która swoją
              drogą zatyka pory.
              • Gość: zuzia Re: NAWILZACZ do twarzy IP: *.acn.waw.pl 21.09.04, 21:44
                dokladnie-masc alantan natluszcza co u mnie daje lepszy efekt niz przy kremie
                alantan. porow mi nie zatyka
    • mikams75 Re: NAWILZACZ do twarzy 21.09.04, 19:31
      Najlepszym nawilzaczem jest woda termalna - naprawde niczym niezastapiona.
      Spryskujesz twarz i od razu czujesz ulge.
    • Gość: Ness Re: NAWILZACZ do twarzy IP: *.acn.waw.pl 21.09.04, 19:35
      Ja miejscowo, na wysuszone podrażnienia na policzkach i pod oczami używam maści
      "Epikrem" - z alantoiną, kiełkami pszenicy, olejkiem z wiesiołka, lanoliną...
      Bardzo tłuste to jest, więc smaruję troszeczkę na noc. Dla mnie bomba, bo mimo
      tłustej konsystencji nic a nic mi nie zatyka porów. Cud za 3 złote ;)
      • kobietka_jm Re: NAWILZACZ do twarzy 21.09.04, 20:29
        dziekuje Kobietki :)
        wody w sprayu uzywam ale efekt poprawy nawilazenia jak dla mnie krotkotrwaly i
        nie wystarczajacy
        a Epikrem to jaka firma ? i cos wiecej o Nanobase prosze !
        gdzie kupie te kosmetyki, drogeria ,apteka , sprzedaz bezposrednia?
        • Gość: Ness Re: NAWILZACZ do twarzy IP: *.acn.waw.pl 21.09.04, 20:35
          Epikrem produkuje polska firma ASA. Ja swój kupiłam w supermarkecie, takie
          mikropudełeczko wielkości dużego naparstka :) Nanobase jest na 100% w aptekach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka