Dodaj do ulubionych

pomadka ochronna

IP: *.rene.com.pl 19.02.05, 19:56
jaki jest Wasz numer jeden?
Obserwuj wątek
    • Gość: primavera Re: pomadka ochronna IP: *.chello.pl 19.02.05, 21:00
      Ja mialam dziesiatki roznych pomadek i powiem jedno - zadna nie jest tak
      skuteczna jak jakikolwiek gesty blyszczyk. Wiekszosc pomadek ochronnych albo
      wysusza usta, albo nic nie robi, albo troche nawilza, ale zeby chronic usta,
      trzeba je pokryc czyms gestym, a nie pomadka, ktorej nawet nie czuc na ustach.
      Dla mnie najlepsza ochorna jest Juicy Tubes Lancome:)
    • naina Re: pomadka ochronna 19.02.05, 21:17
      Mam podobne zdanie dlatego uzywam blyszczyka AA Oceanic-czerwony grejpfrut>jest
      swietny.Aha,dzieki forum odkrylam balsam do ust Tisane mam juz drugie
      opakowanie,swietnie sie sprawdza w roli ochronnej dla ust,szkoda,ze nie jest w
      sztyfcie.Pozdr!
      • Gość: Monica Re: pomadka ochronna IP: *.wlb.vectranet.pl 19.02.05, 21:23
        Nivea
    • Gość: SATHI Re: pomadka ochronna IP: *.reliserv.pl 20.02.05, 08:53
      najlepsza jest maść z wit. A nawilża natłuszcza wygładza i nabłyszcza usta,
      poza tym pięknie pachnie cytrusami i kosztuje 2 zł
      czego chcieć więcej?? zużyłam miliony pomadek i żadna nie dała takich efektów
      jak maść
      • Gość: Iza Re: pomadka ochronna IP: 81.219.113.* 20.02.05, 21:59
        Hmm co to za masc z witamina C? robiona w aptece? moze glupie pyt. ale nie
        orintuje sie:/ I jesce prosze o Tisane , do kupienia w aptece?
        • justa_79 Re: pomadka ochronna 21.02.05, 14:02
          nie z wit. C, tylko A :) nazywa się po prostu maść ochronna witaminowa, znana
          również jako maść z wit. A, nie robiona, gotowa.
    • fairy5 Re: pomadka ochronna 20.02.05, 09:19
      najlepszy jest chapstick na codzien- wszystko inne blednie przy nim :-) A na
      bardzo wysuszone usta -clinique w tubeczce do ust - CUDO.
      • kragmel Re: pomadka ochronna 20.02.05, 09:29
        lubię chapsticka - ale czy chapstick jest w Polsce do kupienia? bo nie widzę :(
        lubię też Bebe, niebieskie i różowe. tymczasem Nivea imho do niczego, tylko
        Vitamin Power w tubce mi pasuje. w miarę przyzwoita jest Lobella. bardzo lubię
        tubkowy Vinefit Lancome, ale to już rozpusta ;)

a używał może ktoś takich pomadek z serii Cannabis Cosmetics? link
        • fairy5 Re: pomadka ochronna 20.02.05, 20:11
          podobno jest dostepny w pl,mam kolezanke ktora tego uzywala w pl... ale ja tam
          nie wiem :-)
        • mokra_jane Re: pomadka ochronna 21.02.05, 16:27
          Ja bardzo lubiłam Niveę brzoskwiniową, ale juz takiej nigdzie nie sprzedają,
          chyba wycofali. A może ktoś widział??
    • madzia773 Re: pomadka ochronna 20.02.05, 09:30
      od 12 lat niezmiennie pomadka z wiesiołkiem Oeparol, używałam jej jeszcze w LO,
      miała trochę inne opakowanie, próbowałam też balsamu "Tisane" ale denerwuje
      mnie to dłubanie palcem w pudełeczku
      • Gość: mahdal Re: pomadka ochronna IP: *.rene.com.pl 20.02.05, 09:42
        tak tisane jest ok, ale nie podoba mi sie forma nakladania.
        przy okazji dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
        jesli o mnie chodzi to ja lubie nivea. bebe tez jest ok, ale jakos dziwnym
        trafem zawsze mi sie zlamie......

a ta pomadka oeparol to taka z przezroczysta nakretka?
    • smee Re: pomadka ochronna 20.02.05, 12:03
      Tylko Nivea. Po wszystkich innych pekaly mi usta (nie wiem jakim cudem).
      • Gość: Joanna Re: pomadka ochronna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 13:26
        Tylko Oeparol! Najlepsza! Nie polecam natomiast tej w wersji z filtrami-
        wysusza.

• puchatkowa Re: pomadka ochronna 20.02.05, 20:21
          bebe perlglanz - swietnie nabłyszcza i ma perłowy odcień
        • Gość: marymary Re: pomadka ochronna IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.02.05, 20:24
          BLISTEX, niestety w Polsce niedostępna chyba; cudowna, choć zapach może nie
          odpowiadać (taki mentolowy, apteczny, ale niezbyt intensywny); lekko znieczula
          (to chyba przez mentol)- jeśli ma się już popękane usta to duzy plus; jakimś
          cudem raz dwa doprowadza zmaltretowane wargi do stanu ukojonego; jak mam
          problemy z podrażnioną, łuszczącą skórą pod nosem (katar, zima..), też blistex
          tam wsmarowywuję (na noc) i pomaga; polecam
          • Gość: Lenka Re: pomadka ochronna IP: *.chello.pl 20.02.05, 20:30
            TISANE
            Dla mnie cudeńko.Bez względu na porę roku mam problemy ze
            spierzchniętymi,wysuszonymi i poobgryzanymi ustami.Choć ten balsam mam
            niedługo,pomaga mi.Może jego aplikacja nie jest najwygodniejsza,ale
            najważniejsze że działa.
    • Gość: marymary Re: pomadka ochronna IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.02.05, 20:28
      BLISTEX, niestety w Polsce niedostępna chyba; cudowna, choć zapach może nie
      odpowiadać (taki mentolowy, apteczny, ale niezbyt intensywny); pomadka w formie
      balsamu (w tubce);lekko znieczula
      (to chyba przez mentol; oprócz tego w składzie:kamfora, allantoina, phenol)-
      jeśli ma się już popękane usta to duzy plus; dobrze się wchłania (nie pozostaje
      tylko na wargach chroniąc je, ale wnika i leczy spierzchnięte usta) ;
      jakimś cudem raz dwa doprowadza zmaltretowane wargi do stanu ukojonego; jak mam
      problemy z podrażnioną, łuszczącą skórą pod nosem (katar, zima..), też blistex
      tam wsmarowywuję (na noc) i pomaga; polecam
      • Gość: ona Re: pomadka ochronna IP: 81.219.113.* 20.02.05, 22:00
        gdzie i za ile kupie tisane?? dziekuje z gory
        • smee Re: pomadka ochronna 20.02.05, 22:01
          w aptece za ok. 7 zl :)
      • Gość: Nadia Re: pomadka ochronna IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.02.05, 22:01
        Pomadka ochronna -Inglot (gratisowa przy kupnie szminki). Nawilza i daje super
        polysk.
        • Gość: marynia Re: pomadka ochronna IP: *.bel.vectranet.pl / 80.51.227.* 20.02.05, 22:44
          az mnie dziwi, ze nikt nie wspomnial o neutrogenie, ktora jest najlepsza
          pomadka ochronna na swiecie, a uzywalam ich miliony. mam okropny nawyk
          pogryzania skorek na ustach i tylko ona leczy mi je calkowicie w ciagu jednej
          nocy. genialna!!!
          • Gość: Popieram! Re: pomadka ochronna IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 21.02.05, 00:16
            j.w.
    • Gość: karola ALOE LIPS - Forever Living Products IP: 81.219.88.* 21.02.05, 00:50
      Dla mnie ta szminka jest najlepsza. Używam jej już od kilku lat. Kosztuje ponad
      20 zł ale naprawde warto. Usteczka są gładziutkie, delikatne błyszczace. Sam
      aloes plus jojoba. Pomadka nie zmarza się na ustac na mrozie, powoli sie
      wchłania. Uwielbiam ją. Zapraszam na stronkę www.foreverliving.com
    • magda-fl Re: pomadka ochronna 21.02.05, 09:53
      Mój wieloletni nr jeden to bez wątpienia pomadka Neutrogena Formuła Norweska, ale koniecznie w wersji z SPF4. Ta tylko zawiera skoncentrowaną formułę norweską, dzięki której spękane i suche usta są zregenerowane w tempie ekspresowym. Wersja z SPF20 ma już tylko formułę norweską i jest o wiele słabsza pod względem skutecznośći, niestety.
      Mój nr dwa to od niedawna pomadka Nivea Med. Muszę przyznać, że z regenerecją i ochroną ust na mrozie radzi sobie równie dobrze jak poprzedniczka :)
      Mój nr trzy to również dopiero co odkryta pomadka Nivea Velvet Rose. Może nie jest ona typowo regeneracyjna, ale coś tam w tej materii działa, zresztą najważniejsze, że dobrze chroni usta, a przy tym nadaje im piękny, dlelikatny połysk :)
      W lecie lubię też Chapsticka, koniecznie truskawkowego :) A można je kupić prawie w każej aptece :)
    • chwojka Labisan, 21.02.05, 10:15
      jest b.dobry tylko niestety dość drogi /ok.20 zł tubka/ ale świetna jest też
      maść z vit.A,Tisane /tylko ten słoiczek mało poręczny/ lub bebe.
      • nakarm_nutrie neutrogena 21.02.05, 11:03
        zdecydowanie neutrogena.
        tisane też fajny, ale ile się trzeba nadłubać :/
        • Gość: madzi1 Re: neutrogena IP: *.acn.waw.pl 21.02.05, 14:12
          tylko neutrogena, kiedys uzywalam tylko tisane, od podstawowki przez prawie
          cale liceum i chyba bylo to za dlugo bo mnie zaczal uczulac, jak tylko
          posmarowalam nim usta byly spuchniete i czerwone :( na szczescie trafilam na
          neutrogene :)
          • anamag Re: neutrogena 21.02.05, 15:00
            polecam chapstick , wiśniiowy szczególnie :-) Melisa tez nie jest zła.
    • keepersmaid Re: pomadka ochronna 21.02.05, 18:12
      Blistex bardzo (sa rozne smaki i zapachy, ale najbardziej lubie ten podstawoey
      "medyczny")
      teraz mam bardzo dobra, ktora sie nazywa Aloe Vera Lip Balm marki Aloe Pura,
      ciort wie z jakiego kraju pochodzi.
      • Gość: Jenniferek Re: pomadka ochronna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 17:42
        Ten Chapstick jest naparwde fajny? daje kolorek czy jest bazbarwny, bo
        widzialam w swojej aptece za niecale 7 zeta, ale jakiejs truskawkowe,
        brzoskiwniowe, nie wiem czy sa bazbarwne -bo na tym by mi zalezalo? Wiecie
        cos? ;)
    • Gość: Sunrise84 Re: pomadka ochronna IP: 83.168.104.* 24.02.05, 17:49
      Na naprawde zimne dni blyszczyk Inglota jest super. Wspaniale pachnie owocami,
      usta wygladaja zdrowo i sa chronione przez kilka godzin. Niestety nie znam
      ceny, dostalam go w promocji przy zakupie lakieru do paznokci.
    • Gość: ninna Re: pomadka ochronna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 17:54
      Uwielbiam Vichy Nutrilogie Levres, chociaż to balsam w tubce a nie pomadka.
      • eowyn Re: pomadka ochronna 24.02.05, 18:38
        o matko,a mnie z kolei ta neutrogena w tubce koszmarnie wysuszala usta!
        Ja lubie rozana bebe,ma fajny zapach,smak i konsystencje,no i nawilza przede
        wszystkim dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka