IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 14:40
mam pytanie. byłam dziś na solarium. chodze regularnie co tydzien zawsze na
10 min. Dziś pani przez pomyłkę chyba włączyła mi 20 min. Nie zauważyłam
tego, bo na tym łóżku nie ma zegarka. Mimo wszystko wyszłam jakieś 5 min
wcześniej, bo było mi strasznie duszno. Teraz jest mi niedobrze i kręci mi
się w głowie. Czy któraś z was miała może takie objawy po solarium? Jeśli tak
to po jakim czasie przeszły? Zaznaczam, że nie doznałam jakiegoś poparzenia
itp. , poprostu strasznie słąbo się czuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: solarium IP: *.elk.mm.pl 11.06.05, 15:29
      A na pewno możesz chodzić na solarium? Niektórzy ze wzgledów zdrowotnych nie mogą.Może jednak lekarz???
      • Gość: kamila_ Re: solarium IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 15:48
        Moge na pewno. Od jakiegoś roku chodze raz w tygodniu na 10 min właśnie, nigdy
        nie byłąm na więcej. No i 20 dzisiaj... No i ma troche cykora:)
        • Gość: M Re: solarium IP: *.elk.mm.pl 11.06.05, 15:56
          Nie chcę się wtrącać,ale nie szkoda Ci skóry? Jestem chodzącym przykładem szkodliwości solarium,dłuuuugo trwało nim moja skóra wróciła do prawie normalnego stanu.A chodziłam około 3 miesięcy raz w tygodniu na 10 minut.Teraz wołami mnie tam nikt nie zaciągnie. Radzę na przyszłość pilnować zegarka,w moim mieście w solarium zmarła młoda dziewczyna- zasłabła,a miała karnet na 25 minut,podobno szalała prawie codziennie z opalaniem.
          Pozdrawiam i życzę zdrowia.
          • Gość: kamila_ Re: solarium IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 16:04
            na solarium chodze nie dlatego, że marze o boskiej opaleniznie, chociaż to
            przyjemny dodatek, ale na problemy z cerą. Chociaż nastolatką już nie jestem,
            to kiedy nie pojde na solarium dłużej niż 2 tyg, to z moją cerą bardzo ją
            przypominam niestety
            • edavenpo Re: solarium 11.06.05, 19:05
              Kamila - to jest normalna reakcja twojego organizmu na szok wywolany duza dawka promieni UVB.
              Tak samo jakbys siedziala w pelnym sloncu przy temperaturze 30 stopni przez pare godzin, tez czulabys
              sie slabo i dziwnie.

Pij dzis duzo wody, naloz duzo balsamu nawilzajacego, poloz sie na pare godzin i jak sie obudzisz to
              wszystko bedzie OK.
            • Gość: Nel Re: solarium IP: *.devs.futuro.pl 11.06.05, 19:38
              Solarium to nie jest dobry sposob na problemy z cera.
              Poprawa po opalaniu jest pozorna, bo naskorek twardnieje, skora jest wysuszona,
              jakby "przypalona" i przez pare dni to zapobiega powstawaniu wypryskow. Potem
              skora zaczyna sie bronic lojotokiem i powstaja wypryski. Dodatkowo opalanie
              skory tradzikowej uwrazliwia ja, co moze doprowadzic do tradziku rozowatego.

Ja mialam taka sytuacje: od zawsze cera tlusta, stosowanie preparatow na
              alkoholu i kw. salicylowym, co niszczylo naturalna warstwe lipidowa na skorze i
              powstalo bledne kolo, opalanie na solarium pozornie pomagalo, ale skora zaczela
              koszmarnie i staro wygladac, czerwienila sie przy zmianie temperatur. Teraz:
              skora tlusta, wrazliwa, naczynkowa, do czego sama doprowadzilam. Zaczelam
              wlasciwie dbac o skore, gdy zauwazylam poczatki tradziku rozowatego. Teraz tylko
              tonik, mleczko i krem do skory wrazliwej i naczynkowej, wysoki filtr (faktor 60)
              na twarz.

Zrezygnuj z solarium, jesli masz sklonnosc do tradziku, bo zniszczysz sobie
              twarz, tak, jak ja. Idz do dobrej kosmetyczki, podpowie, jak walczyc z
              problemami cery mieszanej, bo opalanie to najgorsze wyjscie.
    • Gość: Tygryska Re: solarium IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 11.06.05, 19:09
      A nie spytałaś się pani która obsługuje solarium, na ile ci włączyła łózko?

Bo ja od razu spytałabym i dla mnie jest dziwne twoje zachowanie.
      • Gość: kamila_ Re: solarium IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 21:14
        kosmetyczki, dermatologów, już to wszystko przerabiałam wiele razy -
        bezskutecznie. A wchodząc na solarium oczywiście powiedziałam, że 10 min, ale
        to na pewno było 20, bo cena była 2 razy większa, ale nieważne, stało się,
        trudno. Zresztą już jest wszystko w porządku. Dzięki
        • Gość: Tygryska Re: solarium IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 12.06.05, 08:15
          W takim razie nierozumiem dlaczego nie ochrzaniłaś. Idziesz na 10 min, pozniej
          przypusczasz że było to 20 i nic nie mówisz. baaardzo dziwne. Nigdy nie
          reagujesz na podobne rzeczy?
          • Gość: kamila_ Re: solarium IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 09:53
            Ja byłam tak zakręcona, że w ogóle za bardzo nie wiedziałam co się dzieje.
            Dopiero później to sobie uświadomiłąm. Ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem
    • Gość: aga Re: solarium tylko na nogi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 21:20
      Czy możliwe jest opalanie tylko nóg, czy musze opalać się cała. Chciałabym
      opalic tylko nogi, zawsze sa u mnie najbielsze.
      • Gość: kamila_ Re: solarium tylko na nogi? IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.05, 00:24
        nigdy nie słyszłam, żeby ktoś coś takiego robił i nie sądze, żeby były
        oddzielne łóżka do opalanie różnych częsci ciała:)
        • Gość: livja Re: solarium tylko na nogi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 10:16
          Ja raz poszlam do kabiny stojacej na 7 minut i wydawalo mi sie to wiecznoscia ,
          tez chcialam wyjsc wczesniej ale nagle mi sie wylaczylo opalanie. Wtedy
          zrozumialam ze to tylko czas mi sie dluzyl, dlatego wole kabiny lezace bo w
          stojacych jest mi slabo. W moim solarium placi sie przed opalaniem.
    • landrynka8 Re: solarium 12.06.05, 10:19
      napewno Ci sie wydaję że to było 20 min.
      • Gość: livja Re: solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 10:31
        Eeee, skoro zaplacila wiecej to chyba jej sie nie wydaje...
        • landrynka8 Re: solarium 12.06.05, 10:47
          a gdzie napisała że zapłaciła wiecej?
          • Gość: Livja Re: solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 10:54
            Przeczytaj wszystkie jej wpisy, posty to zobaczysz:-)))))))))))))))))))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka