Dodaj do ulubionych

IDZIE LATO - PIEKNE STOPY

15.06.05, 15:40
Jak sam tytul wskazuje. Lato idzie, stópki odłąniamy. Wszystkie chcialybyśmy
aby nasze stopy byly piekne. Ale nie zawsze jest na to czas, a na kosmetyczke
nie zawsze wystarcza kasy :/ W zwiazku z tym: jak wy pielęgnujecie swoje
stopy? Kremy, oliwki, kąpiele w soli? Jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • akseinga Re: IDZIE LATO - PIEKNE STOPY 15.06.05, 15:47
      Po wymoczeniu stóp i oczyszczeniu pięt delikatnym pumeksem nakładam na nie
      gruba warstwę kremu ( wczoraj np zwykły nivea) zawijam w folię i zakładam grube
      skarpety. Efekt super gładkie pięty, ale muszę jeszcze powtórzyć .
      • szuwareq Re: IDZIE LATO - PIEKNE STOPY 15.06.05, 16:00
        a ile trzymasz tą całą warstewke odżywczą na nogach? rozumiem że raczej podczas
        zabiegu sie nie da chodzć :D
        • akseinga Re: IDZIE LATO - PIEKNE STOPY 15.06.05, 16:03
          Najlepiej byłoby na noc, ale ja nie wyobrażam sobie spać z czymś takim na
          stopach. Czym dłużej tym lepiej min. godzina, chodzić się da.
          • Gość: Aneta Re: IDZIE LATO - PIEKNE STOPY IP: *.aster.pl 15.06.05, 19:41
            Ostatnio zaczęłam korzystać z usług pedicurzystki, bo to jest po prostu miłe i
            przyjemne... Ale przez całe lata dbałam o stopy sama i chyba całkiem nieźle mi
            to wychodziło. Najpierw należy stopy wymoczyć. Potem - przy poważnych
            zgrubieniach - aparatem z żyletką należy usunąć nadmiar skóry. Nie bać się,
            trzeba tylko robić to z wyczuciem. Potem tarką wygładzić skórę i przetrzeć
            miejsca o mniejszych zgrubieniach. Najlepiej jak tarka ma dwie grubości
            scierania, bo na końcu dobrze jest "wypolerować" skórę. Można zrobić peeling na
            całe stopy. Póżniej należy zająć się paznokciami. Opiłowujemy paznokcie na
            prosto starając się żeby trzy środkowe miały zbliżoną długość - wtedy ładnie
            wyglądają. Odsuwamy skórki patyczkiem, potem delikatnie wycinamy cążkami. Są
            przeciwniczki ale moim zdaniem należy jednak zgrubienia usunąć. Nastepnie
            polerujemy powierzchnię paznokci polerką i malujemy( baza, dwie warstwy lakieru
            i nabłyszczcz). Jest to full opcja - przy odrobimie wprawy mozna osiągnąć efekt
            jak od specjalistki.
            • anamag Re: IDZIE LATO - PIEKNE STOPY 15.06.05, 19:49
              Aneta, a ile Ci zajmuje taki senas ze stópkami?? mnie jakoś zawsze na to
              brakuje czasu :-(
            • Gość: szuwareq Re: IDZIE LATO - PIEKNE STOPY IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.06.05, 21:18
              no właśnie, ile Ci to zajmuje czasu? i tak chyba nie codziennie raczej robisz,
              prawda? jeżeli tak dbasz o stopy, załózmy, raz na tydzień, to jaką stosujesz
              pielegnacje na codzień? :)
            • Gość: Miya Re: IDZIE LATO - PIEKNE STOPY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 21:31
              odradzam uzywanie zyletki. To przestarzala metoda!!! a poza tym ktos kto nie ma
              wprawy moze sobie zrobic krzywde. Kiedys moja kosmetyczka tez takim sposobem
              usuwala wieksze zgrubienia ale trafilam do innej, ktora pokazala mi, ze zwykla
              porcelanowa tarka mozna usunac je skutecznie bez wiekszego wysilku.
    • chwojka Re: IDZIE LATO - PIEKNE STOPY 15.06.05, 21:31
      Moczę w soli do stóp lub zwykłym mydle. Potem peeling, tarka czasem nożyk,
      cążki do skórek, opiłowanie paznokci. Na noc maść Dernilan ( wspaniale goi moje
      skłonne do pękania pięty ). Czasem w ciągu dnia wcieram krem do stóp Ziaji ( po
      umyciu nóg oczywiście ).
    • toolie Re: IDZIE LATO - PIEKNE STOPY 15.06.05, 22:09
      Moj pedicure wyglada dokladnie tak jak Anety. Robie go raz w tygodniu. Zajmuje
      ok. pol godziny. Zazwyczaj ogladam w tym czasie TV:) A co do codziennej
      pielegnacji - to kazdego dnia po kapieli smaruje stopy kremem. To wystarczy,
      aby stopy zawsze wygladaly bardzo ladnie i byly zadbane.
      • diodunia Re: IDZIE LATO - PIEKNE STOPY 15.06.05, 22:29
        Polecam wszelkiego rodzaju peelingi do stóp (np.Z avonu)po wymoczeniu stóp,i
        usunięciu starego lakieru zawsze używam peelingu,potem krem na skórki
        (wycinanie odpada!u mnie), przycinanie paznokci,malowanie (baza,lakier top
        coat) no i super,zastosuje ten trik z kremem i folią zobaczymy jak
        zadziała.Słyszałam też że można na posmarowane grubo stopy ubrac bawełniane
        skarpety i isc spac:)
      • Gość: Aneta Re: IDZIE LATO - PIEKNE STOPY IP: *.aster.pl 15.06.05, 22:57
        >Moj pedicure wyglada dokladnie tak jak Anety. Robie go raz w tygodniu. Zajmuje
        > ok. pol godziny.

O, to szybka dziewczyna z Ciebie :) Ja się z tym bawiłam najmniej godzinę, ale u
        mnie wystepują manie prześladowcze różnego rodzaju i robiłam wszystko z precyzją
        jubilera;-) Oczywiście można robić wszystko "na raty" - jednego dnia usunąć
        zgrubiały naskórek, nastepnego wygładzić ( tylko wmiędzyczasie nie smeramy
        partnera pietami;)), później polakierowć i tak dalej. Jak niekoniecznie
        dysponujemy funduszami na specjalistkę to trzeba niestety jakoś sobie radzić.
        Zdecydowanie przychylam sie tu do założycielki wątku apelujacej o to, by przed
        założeniem odkrytego obuwia zadbać o stopy.
        • toolie Re: IDZIE LATO - PIEKNE STOPY 16.06.05, 08:55
          Raczej lata praktyki:)Pzdr
      • Gość: AgaU Re: IDZIE LATO - PIEKNE STOPY IP: *.acn.waw.pl 16.06.05, 23:30
        cytuje:

Odsuwamy skórki patyczkiem, potem delikatnie wycinamy cążkami. Są
        przeciwniczki ale moim zdaniem należy jednak zgrubienia usunąć. Nastepnie
        polerujemy powierzchnię paznokci polerką i malujemy( baza, dwie warstwy lakieru
        i nabłyszczcz).

przeciez samo malowanie w takiej wersji to z 50 min..
    • issey_miyake Re: IDZIE LATO - PIEKNE STOPY 15.06.05, 23:17
      Przede wszystkim dobry peeling do stóp. Podczas kąpieli jakiś pumeks, później
      tarką zrogowaciały naskórek zetrzeć. Bardzo dobry jest krem do stóp z AA, z
      alantoiną, wygładza stopy. Do tego fajnie zadbane paznokcie u stóp, francuski
      manicure, choć czasochłonny - świetnie wygląda. Dwa razy w tygodniu stosuje
      również oliwkę do stóp, wykonuję przy rozporowadzaniu jej krótki masaż. Świetna
      sprawa. I później pięknie wyglądają w japonkach...:)
    • wanderka Re: IDZIE LATO - PIEKNE STOPY 15.06.05, 23:31
      A wlasnei ile to kosztuje u pedikiurzystki, nigdy nie bylam a mam zamiar. I
      jakie sa opcje?
      • Gość: Aneta Re: IDZIE LATO - PIEKNE STOPY IP: *.aster.pl 16.06.05, 07:06
        Wczoraj zapłaciłam z malowaniem 60 złotych i z tego co się zorientowałam to nie
        jest bardzo drogo...
    • dazir Re: IDZIE LATO - PIEKNE STOPY 16.06.05, 10:07
      szuwareq napisała:

> Jak sam tytul wskazuje. Lato idzie, stópki odłąniamy. Wszystkie chcialybyśmy
      > aby nasze stopy byly piekne. Ale nie zawsze jest na to czas, a na kosmetyczke
      > nie zawsze wystarcza kasy :/ W zwiazku z tym: jak wy pielęgnujecie swoje
      > stopy? Kremy, oliwki, kąpiele w soli? Jakieś pomysły?

www.kobieta.byc.pl/articles.php?did=1&id=368 tutaj znalazłam ciekawe
      rady na ten temat bardzo praktyczne i juz sprawdzone
    • mroofka2 Re: IDZIE LATO - PIEKNE STOPY 16.06.05, 12:41
      Ciepła kapiel dla stópek z solą i mydłem, w tym idzie pumeks w ruch, potem
      zajmuję sie paznokciami i skórkami, nastepnie maluję i na koniec wcieram
      olejek. Ładne sa nie ma co:)
    • Gość: kaska Re: IDZIE LATO - PIEKNE STOPY IP: *.gdansk.sprint.pl 16.06.05, 13:01
      a mi po butach z wąskimi noskami zrobiły sie na palcach jakies takie guzy. Czy
      ktos ma pojecie jak to usunąć?
      • Gość: Monika Re: IDZIE LATO - PIEKNE STOPY IP: *.chello.pl 16.06.05, 14:36
        miałam ten sam problem, poszłam do kosmetyczki na pedicure i mam problem z
        głowy; polecam to samo:)
        • plum1000 Re: IDZIE LATO - PIEKNE STOPY 16.06.05, 15:05
          a LEPSZA jest zwykla sól do moczenia czy ,moze byc to sól do kąpieli??
          polecie dobry niedrogi preparat do skorek.
          • Gość: scayla Re: IDZIE LATO - PIEKNE STOPY IP: *.local2.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 16:29
            właśnie jak tez po odciska mam guzki i nie wiem co mam robic :/ pomocyyyy
            • Gość: rawita Re: IDZIE LATO - PIEKNE STOPY IP: *.autocom.pl 16.06.05, 23:21
              a propos żyletki: może to i przestarzała metoda, ale dla moich nóg, jedyna
              skuteczna. Pomimo tego, że dbam, ścieram prawie codziennie tarką i pumeksem,
              smaruje kremami, to i tak od wysokich obcasów grubieje mi naskórek i raz na 2-3
              tygodnie muszę go ściąć, bo inaczej wyrosną mi kopyta
              • mijaczek Re: IDZIE LATO - PIEKNE STOPY 16.06.05, 23:29
                Nie chodzi o to jak profesonalny pedicure robi ktos raz na miesiac czy dwa.
                Chodzi o o to, zeby o stopy dbac codziennie... wtarcie kremu po kapieli to
                naprawde nie jest wielka filozofia a efekty sa. Nawet moj 50+ letni tato ma
                gladkie stopy dzieki codziennemu wcieraniu kremu...
                A jesli chodzi o full pedicure to mimo, iz juz od dawna sama tego nie robie, bo
                chodze do kosmetyczki to w czasach kiedy to robilam sama wygladalo to tak -
                moczenie stop w cieplej wodzie z dodatkiem soli do kapieli, scieranie martwego
                naskorka pumeksem lub tarka, pozniej pilowanie paznokci, spychanie skorek,
                wycinanie ich, pozniej wklepanie grubej warstwy kremu do stop i bawelnianie
                skarpetki na to... posiedziec tak z godzinke, a pozniej malowanie paznokci i
                gotowe.
                Przed kazdym wyjsciem potraktowac stopki dezodorante

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka