roodanaserio 07.08.02, 12:39 Slyszalam wiele dobrego o tym kremie exfoliujacym, ale mam pytanie -uzywal ktos jakiejs serii nawizlajacej od nich ? Chodzi mi o krem, wzgl. maseczke. Mam zamiar kupic sobie dzis taki zestaw i sie waham. r Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justy Re: La Roche Posay IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 13:01 Maseczka La Roche Posay? Dziwne, nie kojarzę... Z której linii? Odpowiedz Link Zgłoś
roodanaserio Re: La Roche Posay 07.08.02, 13:11 Gość portalu: justy napisał(a): > Maseczka La Roche Posay? Dziwne, nie kojarzę... Z której linii? Nie wim :0 Ja nic nie wim, bo nie znam ich i wlasnie sie pytam :) r Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: La Roche Posay 07.08.02, 13:17 Z tego, co wiem LRP nie ma żadnej maseczki. Teraz wychodze do pracy, więc o LRP to dopiero wieczorem. A póki co, to na pewno możesz liczyć na rady dziewczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea Re: La Roche Posay IP: 213.25.164.* 07.08.02, 13:18 No i LPR chyba nie mają klasycznej serii nawilżającej do pielęgnacji cery. Mają raczej takie serie do cer z problemami. Przynajmniej tylko taka ulotkę ich produktów zdobyłam. Bea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gAndzia Re: La Roche Posay IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 07.08.02, 13:28 no ew. active c i hydraphase xl, reszta to faktycznie na problemy np. toleriane (dla hiperwrażliwych atopowych skór) albo effaklar i effidrate (tłuste, trądzikowe). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: La Roche Posay IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 07.08.02, 13:30 gAndzia, a czym sie rozni effaclar od effidrate tak naprawde? Bo ja strasznie lubie effaclar (nie musze po nim chodzic na czyszczenie tak czesto, bo w ogole nie mam wagrow:) ale nigdy nie uzywalam effidrate. Wiesz czym sie roznia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gAndzia Re: La Roche Posay IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 07.08.02, 13:35 agul, moja wiedza jest czysto teoretyczna, ale o ile pamietam, effaclar k złuszcza naskórek, zwęża pory i rozjasnia cerę betahydroxykwasami, a effidrate matuje i nawilża ta wodą termalną. czyli pierwszy bardziej leczy i może byc stosowany miejscowo np. na nos z zaskórnikami,a drugi bardziej pielęgnuje. ale moze justy się wypowie, ona się lepiej zna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: La Roche Posay IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 07.08.02, 13:37 Aha:) Ja tylko chcialam tak ogolnie, to mi wystarczy. Ja bardzo lubie effaclar, ale ostatnio gdzies wyczytalam, ze clinique ma taki sam produkt. Wiesz cos?? Bo jakby tak bylo to bym sobie zamienila, bo bardzo lubie clinique. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gAndzia Re: La Roche Posay IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 07.08.02, 13:40 ja właśnie uzywam clinique, to jest total turnaround, tez z bha, ale słabszymi, krem na noc. dla mnie idealny, bo mam cerę taką mieszaną/suchą, więc effeclar za silny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: La Roche Posay IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 07.08.02, 13:59 Aaa.. to ja znam ten krem, nawet nie wiedzialam ze ma kwasy bha.. Ale dla mnie troche za slaby bo ja mam cere mieszana w kierunku tlustej wiec effaclar chyba sie lepiej sprawdzi jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: La Roche Posay IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 23:13 Zgadza się: Effaclar K oczyszcza pory poprzez mikrozłuszczanie (przy użyciu pochodnej kwasu salicylowego - LHA), a Effidrate ma nawilżać i "przywracać równowagę, regulować" (to nie jest klasyczny krem matujący). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: La Roche Posay IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 08.08.02, 10:18 Dzieki justy:) Odpowiedz Link Zgłoś
roodanaserio Re: La Roche Posay 07.08.02, 13:32 Gość portalu: gAndzia napisał(a): > no ew. active c i hydraphase xl, reszta to faktycznie na problemy np. toleriane dla hiperwrażliwych atopowych skór) albo effaklar i effidrate (tłuste, trądzikowe). No to i fakt, bo probki dostalam niedawno dwie - zel do mycia oraz krem, wlasnie dla cery z czyms tam, chyba ratunek po sloncu i czyms tam, ale ja nie chce leczyc czegos, na co nie cierpie. Popytam w taki razie o te nawilz., senks wielki gAndzia :) r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gAndzia Re: La Roche Posay IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 07.08.02, 13:37 roodanaserio napisała: > Gość portalu: gAndzia napisał(a): > > > no ew. active c i hydraphase xl, reszta to faktycznie na problemy np. > toleriane dla hiperwrażliwych atopowych skór) albo effaklar i effidrate > (tłuste, trądzikowe). > > > No to i fakt, bo probki dostalam niedawno dwie - zel do mycia oraz krem, > wlasnie dla cery z czyms tam, chyba ratunek po sloncu i czyms tam, ale ja nie > chce leczyc czegos, na co nie cierpie. Popytam w taki razie o te nawilz., senks > > wielki gAndzia :) > > > r jeszcze ew. spróbuj ten effidrate, bo on nawilża i matuje,a ty zdaje się masz cerę mieszaną w kierunku tłustej. bo effeclar to już raczej leczniczy (na lato na dzień sie nie nadaje itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaga Re: La Roche Posay IP: 213.206.132.* 07.08.02, 13:45 z tym matującym działaniem effidrate to jest raczej kiepsko, bardziej się sprawdza jako zwykły krem nawilżający, chociaz bez rewelacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gAndzia Re: La Roche Posay IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 07.08.02, 13:51 moje info są producenckie dla prasy, z kremów tej firmy uzywałam tylko toleriane, chociaz nie mam wrażliwej cery - był super:) Odpowiedz Link Zgłoś
rauser Re: La Roche Posay 07.08.02, 13:48 Toleriane krem (2 wersje, lżejsza i cięższa) pięknie nawilża, nadaje się pod makijaż, chociaż nie ma filtrów, swietnie też działa nałożony grubiej - jak maseczka. Uzywałam też kremu Active C, dobry regenerujący, mleczko do demakijażu super, leciutkie, Hydraphase XL też bez zarzutu, chociaż drogi, ale filtry ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: La Roche Posay IP: *.bridge.com 07.08.02, 14:16 A co byscie polecily na cere tlusta z LRP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: La Roche Posay IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 23:12 La Roche Posay ma specyficzne kosmetyki: nie ma w nich zadnych super modnych wynalzaków i mają niewielką ilość składników aktywnych- a nie kazdy to lubi (są osoby lubiące bardziej wyrafinowany styl, piękne modelki, bajkowe opisy skuteczności działani- dla nich ta marka może okazać się zbyt "prosta"). Na początek: masz skórę suchą czy odwodnioną? Dla skóry suchej przeznaczona jest emulsja HYDRANORME. Dla skóry odwodnionej jest linia HYDRAPHASE, a w niej 3 kremy: 1 Hydraphase texture legre (50ml)-lżejszy, bardziej polecany w klimacie gorącym i wilgotnym 2 Hydraphase texture riche (50ml)- cięższy, polecany w klimacie mroźnym, ostrym. 3 Hydraphase XL 40ml)- długotrwale nawilżający krem na dzień z fototrwałymi filtrami: ochrona SPF 15, a UVA mierzone metodą IPD40, metodą PPd=12. Jest to krem do całorocznej pielęgnacjio skóry- zapobiega fotostarzeniu. Wszystkie kremy są w opakowaniach próżniowych z pampką (zredukowana ilość konserwantów), mają system przedłużonego i inteligentnego nawilżania: w składzie jest polimer, który w zależności od potrzeb skóry uwalna odpowiednią ilość czynników nawilżających. Jeśli chodzi o konsystencję i wchłanianie się to stosowałam jedynie Hydraphase XL- dla mojej cery mieszanej wchłania się zbyt słabo, ale absorbentki łatwo dają sobie z tym radę więc używam go systematycznie. Zawsze najlepiej jest poprosić o próbkę. Do kremów nawilzających (ale dużo mniej intensywnie niż Hydraphase) można też zaliczyć Active C: kremy z 5% kwasem L-askorbinowym. Jest krem do skóry suchej, do normalnej i mieszanej oraz pod oczy. Jesli się na któryś zdecydujesz, sugeruję używaqć go na noc, bo nie mają filtrów. Jeśli potrzebujesz tylko dobrego nawilżenia- proponuję Hydraphase. Jeśli Twoja skóra i tryb życia wymagają silniejszych środków możesz rozważyć połączenie Hydraphase z Active C albo kremy innych firm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lefkara Re: La Roche Posay IP: 212.160.146.* 08.08.02, 09:08 A co poleciłybyście pani po 50 - ce? (LRP ew. Clinique) Szukamn czegoś na prezent dla Mamy. Dzieki za info, Ola Odpowiedz Link Zgłoś
koralik27 Re: La Roche Posay 08.08.02, 10:00 mam Hydraphase XL - lekarz zalecil mi stosowanie go na dzien, gdy na noc smarowalam buzie Acneroxydem5, a teraz na noc wg potrzeb w dzien, gdy nie stosuje Differinu jak dla mnie super - nawilza skutecznie i czyni skore taka mieciutka, ze w ogole nie jest wymeczona kuracja antytradzikowa maly minusik za zapach, bo dla mnie kremy i kosmetyki dla cery wrazliwej powinny byc bezzapachowe (jakos nie wierze w hypoalergiczna kompozycje zapachowa :-)))) jakos sie nie tluszcze wiec sie nie swiece, mimo ze krem ma dosc gesta konsystence a co do kompletu typu kremik + maseczka to uparcie polecam AVENE milego dnia :-) Koralik Odpowiedz Link Zgłoś
roodanaserio Re: La Roche Posay 08.08.02, 10:23 Poszlam i nabylam. Caly wor :) Na dzien Hydraphase XL z filtrami, z pompka. Smisznie wyglada. Na noc [wedle rad, juz sie mazalam i faktycznie, buzia rano doskonala] Effaclar K [w aptece przy kinie Femina nie bylo, bo podobno byla tam promocja i dawali fluid za darmo :/ I sie skonczyla. Kupowalam wiec Eff K juz w GC, na dole tam jest taka apteka "przejsciowa" - ma 2 wejscia]. Maseczke dali mi z serii Avene, nawilzajaca_kojaca oraz dostalam probke [tylko jedna, pazerna mgr w morde] Avene na cos do zmywania znowu. Zanabylam jeszcze sztyft Avene z filtrem 20, fajny - taki gesty, kiedys YR mial takie cos w serii letniej_slonecznej - pomadka tlustawa, dawala polysk, doskonale chronila. Ta jest podobna. No i tej aptece przy Feminie jest taka promocja, ze za kupienie prod. Avene dostaje sie mini-ksiazeczke, po nabyciu 7 produktow [mam juz 2] dostaje sie 8 gratis. Wypisane jakie - woda termalna i kilka innych, nie bede juz nudzic :) Ponadto zanabylam reklamowane na forum Chilly Intima, bo moj AA sie konczy. Jak teraz to wszystko nie zadziala, to wyleje wam komisijnie na glowe, agul na te wyprostowane wlosy, a gAndzi na blade loki :) [sorry, ale Blade Loki to nazwa super zespolu punkowego, za ktorym przepada moj kolega dziennikarz z Maxima - jest on wspanialym 'opowiadaczem' i nazwa Blade Loki brzmi tak plastycznie, ze nie moglam sie oprzec :). See ya r PS. Ku wielkiemu zdziwieniu odkrylam wczoraj w chalupie taka natluszacjaca maske z LRP - cos na H, stanowczo do suchej skory, jak wyczytalam w ulotce zbiorczej. Nabylam to kiedys dla odwodnionej skory i kobita mi dala w aptece w Kerfurku Bemowo. Dziwne bylo, bo troche sie tepo nakladalo, wiec instynktownie uzywalam tylko zima - jak widac slusznie :) A, o dziwno, mimo mych skolonnosci do przetluszczen, oprocz swiecenia nie mialam zadnyc efektow na minus typu krosty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: La Roche Posay IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 08.08.02, 10:28 roodanaserio napisała: > Jak teraz to wszystko nie zadziala, to wyleje wam komisijnie na glowe, agul na > te wyprostowane wlosy, a gAndzi na blade loki :) [sorry, ale Blade Loki to > nazwa super zespolu punkowego, za ktorym przepada moj kolega dziennikarz z > Maxima - jest on wspanialym 'opowiadaczem' i nazwa Blade Loki brzmi tak > plastycznie, ze nie moglam sie oprzec :). Ja ci dam, na wyprostowane!! No! Kotem poszczuje;-) No wiec uprzedzam lojalnie, ze po jakims tygodniu - 10 dniach uzywania effaclaru mozesz miec przejsciowe pogorszenie cery, bo wszysciutkie zaskorniki wychodza i moze to troche wkurzac (lekkie luszczenie itp) Ale jak to przetrwasz to potem buzia jest cuuudo,czysciutka jasna i promienna:) - czyli taka, jak masz zazwyczaj (po co ci jeszcze ten effaclar???:)) Daj znac jak tam produkty avene bo tak sie przymierzam ale cos bez przekonania.. Pozdroofka:) Odpowiedz Link Zgłoś
roodanaserio Re: La Roche Posay 08.08.02, 12:38 Gość portalu: agul napisał(a): > No wiec uprzedzam lojalnie, ze po jakims tygodniu - 10 dniach uzywania effaclaru mozesz miec przejsciowe pogorszenie cery, bo wszysciutkie zaskorniki wychodza i moze to troche wkurzac (lekkie luszczenie itp) Ale jak to przetrwasz to potem buzia jest cuuudo,czysciutka jasna i promienna:) - czyli taka, jak masz zazwyczaj (po co ci jeszcze ten effaclar???:)) E tam sre tam, nie mam idealnej :) No to niech wylaza, pozegnam sie z nimi czule :) > Daj znac jak tam produkty avene bo tak sie przymierzam ale cos bez przekonania. Daje znac: Karta jst wazna 12 miesiecy od daty zakupu, tylko w aptece, w ktorej zostala wydana. Potem za darmo masz 7 produktow Avene lub/i DUCRAY: *maseczka nawilzajaca; *gommage do twarzy; *woda termalna; *szampon nawilzajacy [DUCRAY]; *szampon ochronny [tez D]. r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: La Roche Posay IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 08.08.02, 12:42 roodanaserio napisała: > E tam sre tam, nie mam idealnej :) No to niech wylaza, pozegnam sie z nimi > czule :) Nie zaden ser tylko tak. Dzieki za avene, moze se walne jakas mache a co:) Odpowiedz Link Zgłoś