Dodaj do ulubionych

babydream - rossmann

22.07.05, 17:47
Oglądałam dziś w Rossmanie kosmetyki dla kobiet w ciąży. Na etykiecie piszą,
że są bez olejów mineralnych, konserwantów. Spisałam składy i właśnie
analizuję. Kraxa rzuć okiem, mi się wydaje, że w 100 % nauralne nie są, ale
tak w 98%..może. Ja jestem zainteresowana, bo ceny przystępne a akurat nie
mam gotówki i nie zanosi sie na to.. Może też to być alternatywa dla
używających np. fitomedu. Ceny 8- 13 zł, chyba 200 ml.

Podaję skład:

mleczko do ciała:
aqua, caprylic/ capric triglyceride, helianthus annuus, prunus dulcis,
cetearyl isononanoate, glyceryl stearate, glyceryl stearate citrate,
glicerin, cera alba, panthenol, tocopherol, chamomilla recuita flower
extract, bisabolol, allantoin, xantan gum, sodium hydroxide.

olejek przeciw rozstępom:
glycine soja, cetearyl isononanoate, prumus dulcis, buxus
chinensis,bisabolol, tocopherol, parfum.

żel pod prysznic:
aqua, lauryl glucoside, cocamidopropyl betaine, coco glucoside, glyceryl
oleate, sodium citrate, panthenol, glyceryl caprylate, triticum vulgare,
chamomilla recuita flower extract, (CO 2), bisabolol, citric acid, parfum.
Obserwuj wątek
    • mokta Re: babydream - rossmann 22.07.05, 17:59
      nie jest źle :) Widziałam naprawde tragiczne składy z produktów dla dzieci ale
      to jest OK.
    • mami7 Re: babydream - rossmann 22.07.05, 18:02
      Też mi się wydaje, że nie jest źle. Az podjadę jutro i poszukam czegoś dla siebie.
      • xiao Re: babydream - rossmann 22.07.05, 18:41
        Byłam niedawno w rossmanie i widziałam kosmetyki Babyderm - te w beżowych opakowaniach dla kobiet w ciąży - to nie są kosmetyki dla dzieci, szkoda, że wdcześniej się nie pojawiły. skład nie jest najgorszy bo nie ma konserwantów, oleju mineralnego i syntetycznych perfum.kupiłam chłodzący krem do stóp (chłodzi naprawdę mocno), skład INCI: aqua, isopropyl alcohol, triethanolamine, mentha arvensis, carbomer, menthol, diisobuthyl adipate, aesculus hippocastanum seed extgract, hamamelis virginiana, alcohol, arnica montana flower extract (co2), helianthus annuus extract, menthyl lactate.
        • ziyi Re: babydream - rossmann 23.07.05, 01:24
          a carbomer i TEA? chyba nie sa to najciekawsze substancje.
          • xiao Re: babydream - rossmann 23.07.05, 10:25
            jasne, szczególnie tea - ale w porównaniu z yves rocherem o wiele lepsze i tańsze
    • mokta Re: babydream - rossmann 10.08.05, 11:41
      kupiłam sobie taki żel pod prysznic. Co prawda skład nie jest idealny ale może
      zostać uznany jako "mniejsze zło". Sukcesem jest ,ze nie ma tam Sls i parabenów
    • visenna2 Re: babydream - rossmann 20.08.05, 14:48
      Zakupiłam całą serię jak sie tylko pokazała. Niestety po jednym użyciu
      wyrzuciłam wszystko (z żalem bo skład był dość przyjazny). Zapach był dla mnie
      nie do zniesienia, strasznie mocny, chemiczny, okropny.
      • mokta Re: babydream - rossmann 21.08.05, 10:28
        a nie lepiej było komuś oddać lub wymienić? :) Mnie np. nie przeszkadza zapach żelu.
        • bzzzk Re: babydream - rossmann 21.08.05, 16:49
          mnie też nie, a wręcz w moim odczuciu jest dosyć subtelny:) bardzo mi się
          podoba ten żel, chyba pokuszę się o kupno balsamu...
          pzdr.
        • visenna2 Re: babydream - rossmann 21.08.05, 18:13
          Pewnie lepiej, tylko nikt akurat nie chciał:)
          • mokta Re: babydream - rossmann 21.08.05, 19:43
            a nie próbowałaś wymian internetowych? Mam pomysł, może zalozyć wątek o wymianie
            naturalnych kosmetyków? Takich co np. kogoś uczuliły, komus sie zapach nie
            podoba itp.?
            • visenna2 pomysł jak najbardziej super 21.08.05, 20:13
              Na gazeta.pl jest już jedno takie forum o wymianie kosmetyków, znalazłam je
              niedawno:
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26157
              Ale tam są głównie zwyczajne mazidła.
              A mnie, kurczę, jakoś do głowy nie przyszedł ten pomysł żeby dać ogłoszenie w
              necie i się z kimś wymienić... Teraz pluję sobie w brodę, może komuś by się te
              specyfiki przydały. Cóż, następnym razem będę wiedziała co zrobić;)
              • mokta Re: pomysł jak najbardziej super 21.08.05, 20:21
                aha. Ale ja myslałam o takim bazarku tylko z narturą. Tam są przecież same
                chemiczne kosmetyki. Ja np. chciałabym sprzedac/wymienić maseczke pilingującą z
                alvy bo jednak jest dla mnie troche za mocna i nie moge znalesc na nia chetnego...
                • visenna2 Re: pomysł jak najbardziej super 21.08.05, 20:35
                  Ja, niestety nic tu nie pomogę (mimo dobrych chęci;)), bo nic nie mam - jestem
                  na etapie "wykańczania" chemicznych kosmetyków (jako że jestem w ciąży, mam
                  teraz masę wydatków i nie bardzo mogę sobie pozwolić na wymianę wszystkich
                  kosmetyków:((
                  Może załóż nowy wątek z tą propozycją, tutaj nie każdy trafi.
                  pozdrawiam
                  • mokta Re: pomysł jak najbardziej super 21.08.05, 20:41
                    napisałam do asiek_asiekowaty w tej sprawie. Bo nie zabardzo wiedziałam czy moge
                    taki watek zalożyc.
                    Nie martw się. Jeszcze zdażysz wszystko wymienić na naturę :) Ja tez musiałam
                    troche poczekać az wymienie toaletkę :)
                  • bzzzk Re: pomysł jak najbardziej super 21.08.05, 22:11
                    ja też wykańczam chemię jeszcze. idzie nienajgorzej, koniec już niedaleko, ale
                    czeka mnie jeszcze pół litra balsamu do ciała o zapachu czekoladowo- kawowym;)
                    kiedyś uwielbiałam takie zapachy, teraz mnie od nich mdli, yyyyyyy. ciężka to
                    będzie przeprawa:(
                    pzdr.
                    • very_martini Re: pomysł jak najbardziej super 21.08.05, 22:13
                      mnie też mdli od takich chemicznych dopachniaczy. Już nawet podłogę myję po
                      prosu gorącą wodą, bo w głowie mi się kreci od ajaxów itp, a na szukanie czegoś
                      niepachnącego nie mam teraz czasu...

16%VOL
                      22%VAT

--
                      takie tam... forum homeopatia
                    • visenna2 Re: pomysł jak najbardziej super 21.08.05, 22:17
                      Najgorsze jest to, że mam istnego kosmetycznego fioła;)) więc zapasami jakie
                      zgromadziłam można spokojnie obdzielić ze 2-3 osoby;-D
                      Zanim to wykończę minie ładnych kilka tygodni, a na zakup nowych rzeczy mnie
                      nie stać, buu...
                      • bzzzk Re: pomysł jak najbardziej super 21.08.05, 22:29
                        nie martw się, nie jesteś sama;) ja też miałam zawsze dużo rzeczy, i to takich
                        właśnie pachnących mocno, najohydniejszy jest chyba jednak płyn do kąpieli o
                        zapachu czekolady, bo on jeszcze jakimś spirytusem cuchnie, rozważam czy go nie
                        wylać, bo chyba nawet wanny tym smrodem nie dam rady wyszorować;) nie wiem jak
                        mogłam się w tym kąpać.
                        pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka