Dodaj do ulubionych

seria Shiseido Pureness

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 19:37
hey, jak oceniacie kosmetyki z tej serii? ktore sa godne polecenia? jestem
zachwycona podkladem matujacym w kompakcie (uzywam jako puder na podklad),
zamierzam wyprobowac kolejne. pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: alex Re: seria Shiseido Pureness IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 22:25
      Ja mam żel oczyszczający i tonik zmiękczający skóre, są rewalacyjne, strasznie
      wydajene, naprawde warto kupić.
    • Gość: up Re: seria Shiseido Pureness IP: *.pro-internet.pl 14.09.05, 17:44
      up
      • kopciuszek82 Re: seria Shiseido Pureness 14.09.05, 18:18
        miałam próbki kremu, zelu i toniku.było ok, ale bez rewelacji, moze powinno sie
        uzywać dluzej zeby zauwazyc poprawe??
    • Gość: Sel Re: seria Shiseido Pureness IP: *.chello.pl 14.09.05, 23:24
      alex w jakiej mniej więcej cenie jest ten żel oczyszczający i tonik? może i ja
      się skuszę na kupno skoro polecacie =)
      • Gość: alex Re: seria Shiseido Pureness IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 10:26
        Ja już długo używam tego żelu i toniku bo tak jak pisalam, nie chcą się
        skończyć. Przy dłuższym stosowaniu naprawde zauważyłam takie ujednolicenie i
        wygładzenie cery, a mam mieszaną. Kremu z tej serii nie miałam, bo strasznie
        nie lubie matujących.
        Dokładnie ile płaciłam nie pamiętam, ale ok. 100 zł za tonik i 130 zł za ten
        żel-piankę jak go tam zwał.
        • Gość: szpiglasowa Re: seria Shiseido Pureness IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 23:01
          jest w tej serii krem, ktory nie ma przeznaczenia stricte matujacego.
          nawilzajacy, na dzien i na noc.
      • Gość: szpiglasowa Re: seria Shiseido Pureness IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 22:59
        na www.lumiere.pl mozna znalezc ceny
    • Gość: up Re: seria Shiseido Pureness IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 23:44
      moze ktos jeszcze sie odezwie? pozdrawiam
    • Gość: up Re: seria Shiseido Pureness IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 12:24
      • Gość: Lena Re: seria Shiseido Pureness IP: 83.238.121.* 27.09.05, 14:27
        Mialam kompakt - jak dla okropnosc: slabo kryje, a po kilku godzinach na gebie
        bloto, chociaz nie mam bardzo tlustej skory, tylko mieszana. Mialam tez probke
        pianki do mycia - delikatna, wydajna, dobrze myje, ale nie kupie czegos do
        mycia geby za 100zl.
    • monika.c Re: seria Shiseido Pureness 27.09.05, 14:39
      w sumie seria calkiem niezla, chociaz faktycznie droga. ja uwielbiam ten ich
      zapach, ktory mnie chyba juz uzaleznil :)
      szzcegolnie polecam krem matujacy, bibulki (chyba najlepsze na rynku) i sztyft
      matujacy, nigdy sie z nim nie rozstaje, rewelacyjnie matuje i pomaga w
      sytuacjach kryzysowych :)
      Tonik i plyn to mycia oraz krem do mycia gleboko zluszczajacy tez sa niezle,
      ale chyba juzprzesadnie drogie...
      • Gość: up Re: seria Shiseido Pureness IP: *.pro-internet.pl 05.10.05, 19:29
        up
      • Gość: AgaU moniko.c. IP: *.acn.waw.pl 05.10.05, 21:57
        moniko! powiedz, jak sie uzywa sztyftu: na reke i na twarz? czy od razu na
        twarz? (ale wtedy moze byc za grubo, i teoretycznie bakterie zostaja na
        sztyfcie i nowe pryszcze gotowe). moze byc zamiast podkladu (i na to puder)?
        potwierdzam: bibulki shisseido najlepsze na rynku.
        • Gość: negative Re: moniko.c. IP: *.pro-internet.pl 06.10.05, 02:35
          nie jestem moniką, ale pozwole sobie na wypowiedz:) wydaje sie mi, ze ten
          sztyft jest bardziej produktem 'pielegnacyjnym' niz makijazowym. on nie ma
          wlasciwosci kryjacych, jest bezbarwny i stosuje sie go pewnie pod podklad, nie:
          zamiast. zreszta tu jest opis:

www.lumiere.pl/index.php?action=productdetails&prod_id=1747

pozdrowionka
        • monika.c Re: moniko.c. 06.10.05, 09:05
          wg mnie to jest produkt i makijazowy i pielegnacyjny. Konsultantki Shiseido
          mowily mi, z emozna go stosowac i pod na na makijaz i ja tak wlasnie stosuje.
          Nie wydaje mie sie, ze jest to dobry produkt do stosowania na cere tradzikowa -
          a juz na pewno nie w przypadku bardzo widocznych zmian tradzikowych, ropnych
          itp. To sa produkty do matowania cery tlustej, zapobiegaja swieceniu itp...
          co do aplikacji to ja zwykle nakladam produkt niebezposrednio z aplikatora.
          Najpierw na reke, a potem na twarz, glownie dlatego, ze tak mi jest wygodniej,
          no i bardziej higienicznie.
    • Gość: Lenka Re: seria Shiseido Pureness IP: *.chello.pl 05.10.05, 22:50
      Też miałam kompakt i jakoś nie byłam nim zachwycona.Nic nadzwyczajnego.Można
      kupić coś lepszego za niższą cenę.
      • Gość: aaliyah Re: seria Shiseido Pureness IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 06.10.05, 08:43
        Jestem w trakcie poszukiwań dobrego kremu matującego, badz do cery mieszanej,
        Niedawno miałam ten pureness i niestety nie sprawdził się. DOrbze nawilża ale
        świeciłam sie po nim niesamowicie, tak jakby był poprostu do normalnej. A
        bardzo lubię tę markę i niestety się rozczarowałam, nei wiem jak z reszta serii
        ale mnei głównie interesują kremy.
    • kirki Re: seria Shiseido Pureness 06.10.05, 10:13
      Moim zdaniem - to jest akurat bardzo słaba strona tej firmy. Z serii Puress
      dobry jest tonic. Emulsja do mycia twarzy mnie akurat podrażniła. Te różne
      wynalzki matujące - nie działały, do tego podkład się na tym wałkował. Od
      chusteczek do cery tłustej (wilgotnych do demakijażu) dostałm podrażnienia.
      Nie jesetem przekonana do tej serii. Co do podkładów Shiseido, to ja używam
      podkład w kompakcie tej firmy, ale nie z serii Puress (jest do niczego), a
      Hydra-liquid. Super nadaje się do cery tłustej - przynajmniej jak dla mnie.
      Z kremów matujących , u mnie sprawdził się Lancaster i Clarins, oraz
      nawilżający żel Clinique (choć nie ma w nazwie, że jest matujący).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka