Dodaj do ulubionych

solarium na chlody

IP: *.waw.cdp.pl 24.09.02, 12:23
Zastanawiam sie czy sa spowalniacze opalania????
Zaczynam chodzic na solarium, bo to najlepsze dla mnie lekarstwo na jesienne
chlody. Zeby sie troche podladowac, podgrzac i wylezec pod wielkim sloncem
planuje chodzic ze dwa razy w tygodniu. Czy jest jakis sensowny sposob, zeby
sie mniej opalic???? Nie chce wygladac jak pomaranczowa skwara. Help - kremy
z filtem na slonce zadzialaja w solarium????
Pozdrawiam
H.
Obserwuj wątek
    • rossa_ Re: solarium na chlody 24.09.02, 12:34
      Helenka! Jako entuzjastka związku d/s walki z UVA/UVB sugeruję Ci, byś
      pomyślała troszkę o katuszach zadawanych Twojej ślicznej cerze przez niszczące
      zmarchonośne promieniowanie!

Pozdrawiam :))))
      • Gość: gAndzia Re: solarium na chlody IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 24.09.02, 12:36
        no, dwa razy w tygodniu to za często. a na chłody najlepsza sauna:))))
        • Gość: agul Re: solarium na chlody IP: *.pl 24.09.02, 12:39
          Oooo.. gAndzia, przypomniałaś mi o saunie, już tak zimno, że czas zacząć
          chodzić:-)))) Suuuuuper:>
          • rossa_ Re: solarium na chlody 24.09.02, 12:41
            Taaa, sauna pod warunkiem, że się nie cierpi na pękające naczynka :((
        • Gość: Helena Re: solarium na chlody IP: *.waw.cdp.pl 24.09.02, 12:41
          Aniolku ja wcale nie jestem walczaca z UVA/UVB. To raczej ty masz wszystko
          filtrowane :-))) Ja sie pilnuje, ale solarke tez sobie lubie strzelic i
          naprawde takie naswietlanie wybitnie mi pomaga na samopoczucie.
          Za sauna nie przepadam i poza tym jakos oblesnie sie czuje w "publicznych"
          saunach.
          Niech zyje wielkie sztuczne slonce, ale wracajac do meritum jak sie nie opalic
          nadmiernie w solarium???
          H.
          • Gość: Ada Re: solarium na chlody IP: *.chello.pl 24.09.02, 13:02
            heleno! Radzę poszukac dobrego łóżka. Wiem, że np. te nowoczesne profilowane i
            mówiące_do_ciebie Ergoline mają dobra regulację i możesz sobie ustawic
            intensywność opalania - wtedy masz i przyjemość (bo ciepło :) i nie jestes za
            mocno opalona.
            A.
            (wiem, ze takie łóżko jest w Pro-activie przy Miedzianej, ale pewnie też
            w "firmowych" ergoline)
            • Gość: Helena Re: solarium na chlody IP: *.waw.cdp.pl 24.09.02, 13:34
              Dzieki, mi wlasnie zalezy na ciepelku i "sloneczku" a nie na skwarkowaniu. Kolo
              mnie maja takie lozka chyba, ale nie wiedzialam, ze mozna regulowac
              intensywnosc opalania.
              H.
              • damona Re: solarium na chlody 24.09.02, 13:42
                Gość portalu: Helena napisał(a):

> Dzieki, mi wlasnie zalezy na ciepelku i "sloneczku" a nie na skwarkowaniu.
                Kolo
                >
                > mnie maja takie lozka chyba, ale nie wiedzialam, ze mozna regulowac
                > intensywnosc opalania.
                > H.

tez nie wiedzialam, myslalam, ze tylko jest regulacja lamp na twarz.

Jak chce sie troche poogrzewac to chodze na najslabsze Ergoline 450. Wolno
                opala, ale grzeje w sam raz. Dzieki slabym lampom, mozna sobie dluzej polezec i
                opalenizna wolniej schodzi i jest bardziej naturalna.
                ale mimo wszystko sporadycznie chodze.

• Gość: Helena Re: solarium na chlody IP: *.waw.cdp.pl 24.09.02, 14:18
                  Ja jesienia chodze terapeutycznie, zima tez.
                  Najpierw chodze z miesiac 6-8 razy a pozniej 2-3 razy, byle do wiosny. Mam
                  nadzieje, ze w tym roku Sylwestra spedze w tropikalnym sloncu i jakos
                  przetrzymam :-)))
                  H.
                  • Gość: gAndzia Re: solarium na chlody IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 24.09.02, 14:32
                    wyjazdy do ciepełka to najprzyjemniejszy sposób:) ja teraz sobie lecę na kilka
                    tygodni na wyspy greckie, a na sylwka na pewno wyjedziemy na drugą półkulę:)))
                    potem bym chciała kole wielkanocy gdzies myknąć, może egipt, bo teraz nie
                    wypalił.
                    ehhhh:)))
                    • Gość: agul Re: solarium na chlody IP: *.pl 24.09.02, 14:39
                      No właśnie, gAndzia, miałam Cię spytać wczoraj i mi wypadło z głowy, czy Ty
                      przypadkiem nie powinnaś być już w Grecji?? To kiedy jedziesz? Zazdroszczę Ci,
                      też bym się gdzieś powygrzewała, ale na razie nic z tego, jedziemy za to w
                      przyszłym tygodniu z rowerami na mazury a potem do kopenhagi:-))) i nad morze.
                      Ale wolałabym ciepełko...
                      • Gość: gAndzia Re: solarium na chlody IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 24.09.02, 14:43
                        lecę w czwartek, a wracam... nie wiem kiedy:) dwa tygodnie na krecie, potem
                        pewnie santorini i jeszcze jakieś cyklady:) bedziemy mieszkac po wioskach, więc
                        nie wiem, co i jak, ale już się nie mogę doczekać:))))
                        jak wrócę, to pewnie z tydzień nonstop bedę czytała forum:)
                        • Gość: agul Re: solarium na chlody IP: *.pl 24.09.02, 14:56
                          O jejku jak fajnie:-)) Naprawdę Ci zazdroszczę, wygrzejesz się na całą zimę:-))
                          Wypocznij sobie tam żebyś potem miała siłę nam wszystko opisać:-))
                        • damona Re: solarium na chlody 24.09.02, 14:56
                          Gość portalu: gAndzia napisał(a):

> lecę w czwartek, a wracam... nie wiem kiedy:) dwa tygodnie na krecie, potem
                          > pewnie santorini i jeszcze jakieś cyklady:) bedziemy mieszkac po wioskach,
                          więc
                          >
                          > nie wiem, co i jak, ale już się nie mogę doczekać:))))
                          > jak wrócę, to pewnie z tydzień nonstop bedę czytała forum:)

oj, gAndzia, jak ja Ci zazdroszcze tej Krety...
                          taki styl zycia jak tam to mi wyjatkowo odpowiada,
                          sjesta i maniana;)
                          i slonko i powietrze i morze i tyle knajpek.

Nawet sie zastanawialam ostatnio czy tam nie wyemigrowac,
                          bo mi mrozy wyjatkowo nie sluza:)

A o Cykladach i Santorini to juz nawet nie wspominam...
                          rzadko komus czegos zazdroszcze, ale teraz to mnie zezarlo;)))))
                          • Gość: gAndzia Re: solarium na chlody IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 24.09.02, 14:59
                            no ja chyba w poprzednim wcieleniu byłam greczynką, bo tam się czuję jak u
                            siebie:)
                            a urlopu nie miałam od kwietnia, więc mi się kurde należy:))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka