IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.02.06, 11:23
Nienawidzę kosmetyków firmy Ziaja!
To dziadostwo jest totalnie do niczego...

A Wy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ona Re: Ziaja!!! IP: *.master.pl / *.master.pl 05.02.06, 11:29
      A ja używam taniego płynu do demakijażu z Ziaji, jest świetny, jak za ta cenę,.
      Raz zaszalalam kupiłam jakiś z Nivea Visage( do cery wrażliwej, testowany
      der..bla bla) a okazało sie ze nie mogłam go używam tak szczypał w oczy. Od
      tamtej pory tylko z Ziaji, taki w buteleczce plastikowej, zielono-niebieskiej:)
      POLECAM:)
      • Gość: 123 Re: Ziaja!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.02.06, 11:37
        Ja też mam niemiłe doświadczenia z tą firmą:kremy do twarzy są poprostu do du...
        Szczególnie niemile wspominam użycie płynu do higieny intymnej...chyba nie musze
        pisać co było dalej:)
        • frrancuzeczka Re: Ziaja!!! 05.02.06, 11:52
          A ja lubię płyny do higieny intymnej i serię aloesową.
        • Gość: mmm Re: Ziaja!!! IP: *.aster.pl 07.02.06, 00:23
          dlaczego mowicie o swoich twarzach per buzia, co to za infantylizm jakis ogolnie
          przyjety?
      • Gość: Monika Re: Ziaja!!! IP: *.core.hp.com 06.02.06, 10:18
        Ja tez probowalam Nivea Visage do skory wrazliwej i myslalam ze mi oczy wypali
        (no troche przesadzilam, ale szczypal niesamowicie). I w markecie wypatrzylam
        mleczko Ziaji Calma HLC - REWELACJA. Smaruje nim twarz i oczy, potem je moge
        otworzyc i w ogole nie szczypie. Na dodatek kosztuje niecale 7 zl. Dla mnie jest
        idealne! A uzywalam wielu mleczek za okolo 20zl...
        Krem do twarzy Sopot też jest super.
        Innych nie probowalam.
      • Gość: mmm Re: Ziaja!!! IP: *.aster.pl 07.02.06, 00:21
        banialuki
    • Gość: Asik Re: Ziaja!!! IP: *.zyg2.brewet.pl 05.02.06, 11:55
      od 9 lat stosuje żele do higieny intymnej Ziaji i wg mojej oceny są super. Co
      do kremów do twarzy to nie mam zdania. Słyszałam, że zaklejaja pory. I to może
      być prawda.
    • enixx Re: Ziaja!!! 05.02.06, 12:27
      Eee tam zalezy co komu odpowiada. Do tej pory wszystko co kupilam z Ziaji bylo
      bardzo ok. Teraz uzywam kremu z biala herbata i juz chyba przy nim zostane, bo
      bardzo mi odpowiada.
      • Gość: ewcia Re: Ziaja!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.02.06, 12:41
        No tak,niektóre kosmetyki czasem uczulają,a zwłaszcza jak się ma wrażliwą
        skórę,a ZIAJA nie jest raczej kosmetykiem dla osób mających wrażliwą skórę.
        Są osoby,które mogą stosować wszystko i nie mają żadnych podrażnień,a
        inni...niestety nie.
        Polecam AA,dla tych z wrażliwą cera.
        • enixx Re: Ziaja!!! 05.02.06, 12:43
          AA tez lubie :) W ogole lubie polske kosmetyki, duzo bardziej niz wszystie
          Garniery i Loreale.
          • p.galli Re: Ziaja!!! 05.02.06, 12:48
            lubie:)
            bardzo odpowiada mi np balsam kakaowy do ciala (taki w bialym) troche tlusty i
            nie za dobrze sie wchlania (ale chyba jest do bardzo suchej skory) ale pieknie
            pachnie i glownie za ten zapach go kupuje
            plyn do demak. oczu - kiedys baaardzo lubilam teraz wydaje mi sie ze sie
            bardzo zepsul :( - zaczal uczulac i szczypac i kiepsko zmywac - wiec sie z nim
            pozegnalam....
            fajne sa toniki - za smieszna cene, duzy wybor i mnie nie uczulaja (a takie
            vichy na przyklad tak)
            fajna jest seria nowa taka niebiesko-biala CLA ( z wapniem)
            do higieny intymnej - plyn - ok , coc ostatnio przezucilam sie na belende z
            zielona herbata pienka (wg mojej oceny lepsze)
        • frrancuzeczka Re: Ziaja!!! 05.02.06, 12:49
          Hmm ja mam wrażliwą skórę i zapełnie nie pasuje mi mleczko AA, natomiast
          świetnie sprawdza się mleczko aleosowe Ziai.
          • Gość: ewcia Re: Ziaja!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.02.06, 12:59
            A ja sobie bardzo chwale kosmetyki firmy AA.
            ZIAJE stosowałam tylko raz,była to maseczka antybakteryjna,ale jakoś nie
            zauważyłam tego efektu antybakteryjnego,raczej przeciwny.
        • Gość: ona Re: Ziaja!!! IP: 195.177.196.* 06.02.06, 15:02
          seria AA niby stworzona do cery wrażliwej a baaardzo czesto uczula ! nie
          polecam!!
          • Gość: ewcia Re: Ziaja!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.02.06, 15:07
            To zależy ,która seria AA...mi chodzi o tę bezzapachową,to jest przeznaczona dla
            alergików.
        • sylwiastep Re: Ziaja!!! 09.02.06, 13:50
          Ja mam cere wrazliwa, czerwona, uzywam ich kremu na naczynka (taki w rozowych
          sloiczkach), i uwazam, ze jest najlepszy.

Podobnie z kremem do rak - kozie mleko - nie uzywam zadnego innego, a tych
          szukam (bo czesto nie ma w sklepach), i jak znajde, robie zapasy. Mam
          kilkanascie tubek.

Bardzo lubie Ziaje, mysle, ze jest to jedna z lepszych firm kosmetycznych, na
          poziomie wszystkich tych drogich kremow. A uzywam rowniez sporo takich jak Estee
          Lauder czy Shiseido, wiec mam porownanie.
    • Gość: G. Re: Ziaja!!! IP: *.acn.waw.pl 05.02.06, 12:44
      Może jednak forumki zadadzą sobie minimum trudu i zajrzą do internetowego
      słownika ortograficzgeo (nie wierzę, że zajrzą do papierowego)i raz na całe
      życie zapamiętają, że używają/nienawidzą/kochają/uwielbiają kosmetyki ZiaI
      (jedno "i" na końcu), jak: szyI, nadzieI, a nie Ziaji!!!
      • magdaksp Re: Ziaja!!! 05.02.06, 13:05
        oboze straszne!jak one mogly taki blad zrobic!nie masz wiekszych problemow?ja
        ziaje lubie ale kremy do twarzy sa kiepskie.noi szamponow i odzywek nie
        lubie.apozatym uzywam balsamowdo ciala,zelu do higieny intymnej i tego plynu do
        demakijazu i wszystkie te kosmetyki sa super.
      • Gość: aaaaa Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 16:44
        A może odwalisz się od innych??? Jest tutaj wiele dużo poważniejszych błędów,
        nawet składniowych...

> życie zapamiętają, że używają/nienawidzą/kochają/uwielbiają kosmetyki ZiaI
        > (jedno "i" na końcu), jak: szyI, nadzieI, a nie Ziaji!!!

Jeżeli taka z ciebie polonistka, to chyba wiesz, że wymieniając czynności,
        trzeba uważać na rząd czasownika: nie można pisać
        "używają/nienawidzą/kochają/uwielbiają kosmetyki", ponieważ tylko czasownik
        kochać i uwielbiać łączy się z biernikiem. Używa się KOSMETYKÓW, a nie
        kosmetyki! Podobnie nienawidzi się KOSMETYKÓW.

Także zanim zaczniesz pouczać innych, sama sięgnij do zasad poprawnej
        polszczyzny. Szeregowe wymienianie czynności może się odbywać tylko przy użyciu
        czasowników o tym samym rządzie!!!
        • p.galli Re: Ziaja!!! 05.02.06, 16:49
          Gość portalu: aaaaa napisał(a):

> A może odwalisz się od innych??? Jest tutaj wiele dużo poważniejszych błędów,
          > nawet składniowych...
          >
          > > życie zapamiętają, że używają/nienawidzą/kochają/uwielbiają kosmetyki Zia
          > I
          > > (jedno "i" na końcu), jak: szyI, nadzieI, a nie Ziaji!!!
          >
          > Jeżeli taka z ciebie polonistka, to chyba wiesz, że wymieniając czynności,
          > trzeba uważać na rząd czasownika: nie można pisać
          > "używają/nienawidzą/kochają/uwielbiają kosmetyki", ponieważ tylko czasownik
          > kochać i uwielbiać łączy się z biernikiem. Używa się KOSMETYKÓW, a nie
          > kosmetyki! Podobnie nienawidzi się KOSMETYKÓW.
          >
          > Także zanim zaczniesz pouczać innych, sama sięgnij do zasad poprawnej
          > polszczyzny. Szeregowe wymienianie czynności może się odbywać tylko przy
          użyciu
          > czasowników o tym samym rządzie!!!

Brawo :)
          ja tez "uwielbiam" osoby pouczajace innych podczas gdy same robia powazniejsze
          bledy :)

• Gość: aaaaa Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 16:59
            Śmieszą mnie osoby, które przestrzegają tylko jednej zasady i w dodatku
            wszystkich wkoło poprawiają. Chyba ktoś tu spał na zajęciach z kultury języka
            polskiego:/ A szkoda, gdyż błędy dotyczące czasowników o rządzie dopełniaczowym
            są we współczesnej polszczyźnie najczęściej popełniane. No i są to błędy
            składniowe, a nie tylko fleksyjne... Taki błąd poważnie narusza strukturę
            zdania, podczas gdy końcówkę da się po prostu skrócić o jedno "i"....
            • Gość: ziaja Re: Ziaja!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 21:00
              nawiedzona jestes zeby tak ludzi poprawiac i obrazac, smiesza cie? to zostan
              dyzurną ortografka, ale to chyba inne forum - tutaj jest forum uroda
              • Gość: aaaaa Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 00:03
                Też prpoponuję naukę czytania:/ To właśnie nie ja poprawiam ludzi....
          • Gość: G, Re: Ziaja!!! IP: *.acn.waw.pl 05.02.06, 17:00
            Co widać w twoim poście...
            • Gość: monika Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 17:07
              tak??? Ciekawe, co tam widać??:) może lepiej zamiast się czepiać, przejdź na
              inne forum? Np. o poprawności językowej...
              • Gość: G. Re: Ziaja!!! IP: *.acn.waw.pl 05.02.06, 17:13
                Spójrz jeszcze raz, jeśli nie widzisz, idź "szybciutko" po nowe albo mocniejsze
                "okularki", bo "oczka" już nie te;P
            • children_of_the_evolution Re: Ziaja!!! 05.02.06, 17:19
              No widać, widać. Że ktoś tutaj miał chyba ciężki dzień dzisiaj...

Ale są lepsze sposoby na rozładowanie stresu niż przesiadywanie na forum uroda w
              celu poprawiania cudzych błędów. Tym bardziej, że występują o wiele
              poważniejsze- to fakt:)
              • Gość: G. Re: Ziaja!!! IP: *.acn.waw.pl 05.02.06, 17:22
                Rzeczywiście, to fakt...
        • Gość: monika Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 17:24
          chyba poruszyłaś czułą strunę;)
          • Gość: G. Re: Ziaja!!! IP: *.acn.waw.pl 05.02.06, 17:29
            Bardzo "czułą". Szalenie poruszają mnie osoby, które twierdzą, że "końcówkę da
            się po prostu skrócić o jedno "i"...." ;P
            • Gość: aaaaa Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 17:37
              Dla przeciętnego użytkownika języka, który nie odróżnia poszczególnych
              realizacji morfemów, jest to tylko kwestia pisowni. Natomiast błędy, które sama
              popełniłaś po prostu dyskredytują zarówno ciebie jak i twoją znajomość poprawnej
              polszczyzny, więc możesz pouczać i ciskać się do upadłego. Niestety dalej nie ma
              o czym rozmawiać z kimś, kto "nienawidzi kosmetyki":/

W dodatku przykre, że nie poruszają cię twoje własne błędy....

Miłego popołudnia.
              • Gość: G. Re: Ziaja!!! IP: *.acn.waw.pl 05.02.06, 18:57
                MNie moje błędy poruszają w przeciwieństwie do ciebie. Poza tym bardzo łatwo
                tłumaczysz przeciętnego użytkownika, którego, owszem, znajomość pojęcia morfemów
                nie obowiązuje, jednak znajomość ortografii na przeciętnym poziomie jak
                najbardziej. Też przykre;P
                • Gość: no nieeeeee Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 00:12
                  zastanów się, co piszesz:

> MNie moje błędy poruszają w przeciwieństwie do ciebie.

To zdanie oznacza, że poruszają cię twoje błędy, ale JA cię nie poruszam:)

Kobieto, nie kompromituj się! To już jest żałosne:/ Nie potrafisz sklecić nawet
                  poprawnego zdania... :/
                  • Gość: G. Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 09:53
                    I dokładnie tyle miało znaczyć to zdanie, poruszają mnie moje błędy, a nie
                    osoba forumki. Skoro nie potrafisz tego przyjąc do wiadomości (zdanie, owszem,
                    zrozumiałaś, to trudno);P
                    • Gość: aaaaaa Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 10:55
                      Skoro wygłaszasz takie "mądrości", to faktycznie trudno. Jeszcze tego brakowało,
                      żeby cię moja osoba interesowała:) Widzę, że jesteś jakąś znudzoną bezrobotną
                      nauczycielką chyba... Nie wiem tylko, po co się kompromitujesz, poprawiając na
                      forum cudze błędy, momio iż sama masz problemy z konstrukcją zdania i
                      "nienawidzisz kosmetyki". Faktycznie- w jednym muszę przyznać ci rację- to
                      przykre. Nie wiem tylko po co stajesz się coraz bardziej zgryźliwa w stosunku do
                      wszystkich, skoro już i tak się zbłaźniłaś:/ To, że w poradniku Markowskiego
                      doszłaś do strony 10. i zapamiętałaś jedną zasadę ortograficzną, chyba niezwykle
                      cię poruszyło....
                      • Gość: G. Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 11:09
                        Przeczytaj jeszcze raz, choć raz, bełkot, który napisałaś, a potem się
                        wypowiadaj... Już ktoś mnie posądzał o bycie (bezrobotną) nauczycielką, jakaś
                        mania... Tylko na tyle cię stać? POza tym, skąd wniosek, że nienawidzę
                        kosmetyków?! Już chyba w szkole podstawowej uczą czytania ZE ZROZUMIENIEM,
                        mała, a jednak przydatna umiejętność ;P.

Nie wiem tylko po co stajesz się coraz bardziej zgryźliwa w stosunku d
                        > o
                        > wszystkich

Popatrz, nie zauważyłam.
                        • Gość: aaaaa Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 11:13
                          boże!!! Faktycznie, z kim ja rozmawiam?! Ty chyba jesteś niedorozwinięta.... :/
                          Przeczytaj, co napisałaś:

> życie zapamiętają, że używają/nienawidzą/kochają/uwielbiają kosmetyki ZiaI
                          > (jedno "i" na końcu), jak: szyI, nadzieI, a nie Ziaji!!!

Jeżeli taka z ciebie polonistka, to chyba wiesz, że wymieniając czynności,
                          trzeba uważać na rząd czasownika: nie można pisać
                          "używają/nienawidzą/kochają/uwielbiają kosmetyki", ponieważ tylko czasownik
                          kochać i uwielbiać łączy się z biernikiem. Używa się KOSMETYKÓW, a nie
                          kosmetyki! Podobnie nienawidzi się KOSMETYKÓW.

siedź sobie i dyskutuj ze swoją ręką, bo szkoda czasu na dyskusje z kimś, kto w
                          ogóle nie rozumie tekstu pisanego:/
                          • Gość: G. Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 11:17
                            I vice versa...
                    • children_of_the_evolution Re: Ziaja!!! 06.02.06, 11:07
                      Tam, gdzie kończą się argumenty, zaczyna się pyskówka...

A na pewno kończą się, gdy ktoś, kto poprawia innych, sam robi błędy. O co tu
                      się kłócić, G? Robisz błędy, jesteś złośliwa, za wszelką cenę chcesz poprawiać
                      innych, ale niestety- chyba poziom wiedzy jeszcze nie ten... Każdy czasami coś
                      źle napisze. Ale skoro jesteś taka wyczulona, to najlepiej pilnuj siebie.
    • Gość: aaa Re: Ziaja!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 05.02.06, 13:05
      a mi krem do twarzy z mlekiem kozim bardzo podpasowal.Duzo lepszy niz vichi i
      inne drogie badziewia.Jednak innych kosmetykow tej firmy nie znam.
    • rupertgiles Re: Ziaja!!! 05.02.06, 15:24
      A ja bardzo lubię. Mam cerę wrażliwą. Dla mnie AA czy jakieś Garniery to
      masakra, straszne podrażnienia. Natomiast mleczko i tonik aloesowy Ziaji są
      świetne, bardzo łagodne i nie przesuszają skóry. Dobre są tłuste kremy: masło
      kakaowe, oliwkowy, awokado: doskonały ratunek dla przesuszonej i podrażnionej
      skóry. Teraz używam pod oczy kremu Aretina Q, doskonale się sprawdza. Przede
      wszystkim - nie szczypie i nie podrażnia oczu!
    • Gość: night Re: Ziaja!!! IP: *.elsat.net.pl 05.02.06, 16:16
      Mnie także Ziaja nie uczula, a skórę mam bardzo wrażliwą i skłonną do
      przesuszeń i rumienia różowatego, zarówno na twarzy, jak i na ciele.
      Używam kremów do twarzy, ten z avocado jest bardzo dobry, mam po nim gładką
      buzię bez suchych miejsc. Nie lubię kremów o konsystencji żelu - wszystkie
      L'oreale i Garniery (jeśli mnie nie uczulą) nie dają odpowiadającego mi efektu
      nawilżenia. A Ziaja owszem.
      Lubię też zachwalany tu kakaowy balsam do ciała - jest świetny, bardzo tłusty i
      faktycznie nawilża, a poza tym cudownie pachnie.
      Nie do pobicia jest płyn do demakijażu, jedyny, który mnie nie szczypie - a mam
      wrażliwe oczy i noszę soczewki.
      Płyny do higieny intymnej też są niezłe, zwłaszcza brzoskwiniowy.

Podsumowując, Ziaja to dobre i tanie kosmetyki, dość skuteczne w radzeniu sobie
      z niezbyt dużymi wyzwaniami.
    • maggi9 Re: Ziaja!!! 05.02.06, 16:19
      A mi ziaja odpowiada.Może i mam mało wrażliwą cere bo nic nigdy mnie nie uczuliło i dobrze mi z tym.Mają bardzo dobre kremy, balsamy i oczywiście wazeline która jest niezastąpiona do ust.
      • Gość: ola Re: Ziaja!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.02.06, 16:25
        Ziaja jest tandetna jak dla mnie,nie spotkałam się jeszcze z dobrym kosmetykiem
        z tej firmy.Ja lubie Dove:)
        • aaliyah83 Re: Ziaja!!! 05.02.06, 16:31

a ja nie mam cery wrazliwej i bardzo dorbze znosze krem ziaja- czarny
          bez.Podkradlam mamie i jest super, od tej pory uzywam. Plyn do higieny intymnej
          uzywam od 5 lat. A ogolnie wole kosmetyki wysokopolkowe ale jak dla mojej skory
          tez zolty czarny bez za niecale 5 zl pobił Chanel hydramax, biotherm aquasource
          i shiseido.
    • Gość: Karla Re: Ziaja!!! IP: 87.207.211.* 05.02.06, 21:10
      może "nie nawidzę" to zbyt dużo powiedziane, bo krem masło kakaowe jest dobry
      na suche usta, a tonik ogórkowy fajnie odświeża buźkę, jednak serie sopot i ta
      nowa do suchej wrażliwej skóry to porażka.
      Sopot śmierdzi samoopalaczem, brudzi wszystko dookoła (zdecydowanie lepszy jest
      balsam Johnsona Holiday, lirene - brazujaco ujedrniajacy)
      Kremik do cery wrazliwej mnie uczulil i do tego ma drazniacy zapach i kiepskio
      sie wchlania i powrocilam do intensywnie nawilżającego kremu z witamina C -
      Lirene
      • p.galli Re: Ziaja!!! 05.02.06, 23:24
        no bo tak to juz jest ze dla jednej osoby cos jest eksta a dla drugiej nieypalem
        ale w ziaji na plus dziala to ze w razie jak nie podpasuje nie zal wydanych
        pieniedzy:) czego o cholernym (oczywiscie dla mnie ;) ) Vichy i np myokine nie
        moge powiedziec (krem oddalam mamie tez ja uczulilo i chyba wyladuje w koszu:)
        • carolinascotties Re: Ziaja!!! 05.02.06, 23:26
          a ja lubię- nie wszystko - ale żel ze świtlikiem pod oczy jest ok :)
          • Gość: Kasia Re: Ziaja!!! IP: *.orange.pl 06.02.06, 12:40
            To prawda,że ile kobiet tyle różnych opinii na temat kosmetyków:) Ja używam
            serii Sopot i jestem bardzo zadowolona, szczególnie zimą ten brązujący krem i
            balsam jest niezastapiony, stosujac go co 2 dni na twarz i dekolt moja skora
            wygląda promiennie i świeżo. Naprawdę polecam, jeżeli ktoś chce nawet zimą mieć
            lekko opalona buźkę bez konieczności wizyt w solarium:)
          • Gość: ona Re: Ziaja!!! IP: 195.177.196.* 06.02.06, 15:10
            również polecam żel ze świetlikiem pod oczy. mam bardzo wrażliwe oczy i gdy
            wychodze na słońce bardzo mi łzawią a ten żel naprawde temu zapobiega! polecam
            także płyn do demakijażu oczu moim zdaniem dobry jak na ta cene również nie
            podrażnia oczu
    • Gość: qwerty Re: Ziaja!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 15:16
      ja tez nienawidze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dziadostwo!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Makeva Re: Ziaja!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.02.06, 15:34
        Hm... nie miałam pojęcia,że zwykłe kosmetyki mogą budzić tak silne uczucia...
        ("nienawidzę!!!!!!!!!!!!"...).
        Rety, opanujcie się, to tylko kremy :)
        Strasznie dużo negatywnych emocji w tym naszym społeczeństwie :(
        Ja zaś polecam balsamy do ciała Ziai - jak kiedyś polecił ekspert, nieważne
        jaki balsam nakładasz, ważne, żeby dużo. A Ziaja przy zupełnie niezłej jakości
        ma rewelacyjnie niewielkie ceny.
        • Gość: re Re: Ziaja!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 21:10
          oj nie!!!! to nie tylko kremy! ty wiesz co ja przeszlam przez te kosmetyki, och!
          takie uczulenia ze czlowiek nie wie co uzywac, wszyskto szczypie, skóra
          wysuszona, najgorsze jest to ze nie wiezyłam ze tanie kremy są nie tyle slabe,
          ale sa niebezpieczne dla skóry,
          teraz jestem na takiej kosmetykowej diecie- wszystko z apteki, bez zapachów etc
          mam nadzieje ze wkrotce bede znow mogla probowac przeróżnych kremów, ale z
          rozwagą i nic z ziaji
          pozdrawiam
    • scarlett74 Re: Ziaja!!! 06.02.06, 21:23
      Ziaja jest bardzo fajna,szczególnie seria Sopot.A jak ci się nie podoba, to po
      prostu przestań jęczeć i kup coś innego.
    • Gość: monikaa Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 21:30
      a ja bardzo lubię Ziaję!!:)płyny do higieny intymnej są najlepsze-tylko one
      mnie nie podrażniają. serie Sopot też polecam, całkiem ok jest też seria
      aloesowa:)
      co kto lubi...jak ci nie pasuje to nie używaj i nie marudź
      pozdrawiam!
      • Gość: iwonka Re: Ziaja!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.02.06, 21:48
        moniko jak lubisz tandetę to używaj dalej:)
        • Gość: lilu Re: Ziaja!!! IP: *.autocom.pl 06.02.06, 22:35
          Tandetą nazwałabym coś marnej jakości.Jeżeli uważasz, że tylko płacąc krocie dostaniesz dobry produkt,to uważaj tak dalej(pewnie warszawka,co?).Płyn do higieny intymnej Ziaja polecił mi ginekolog(dla Twojej informacji i podbudowania jego autorytetu w Twoich oczach, prywatny, nie tani) i muszę przyznać,że jest świetny(i płyn i ginekolog).
          • Gość: Nessie Re: Ziaja!!! IP: *.acn.waw.pl 06.02.06, 22:40
            > (pewnie warszawka,co?)

Masz tobie, następna z kompleksem. Uprzejmie zawiadamiam jako rdzenna mieszkanka
            Warszawy, że

a) Lubię Ziaję i używam tych kosmetyków,
            b) Snobizm nie jest problemem ograniczonym do mieszkańców Warszawy,
            c) Poniżanie wszystkich mieszkańców mojego miasta z powodu osobistych problemów
            emocjonalnych jest obrzydliwe.

Kurczę, zdenerwowałam się, no. :(
            • Gość: kasia Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 22:51
              ja też jestem z Warszawy i też bardzo lubie ziaje. Zwłaszcza uwielbiam ich krem
              nawilżający z białą herbatą do skóry tłustej i mieszanej. Próbowałam już wielu
              kremó, w tym też tych droższych, ale ten jest jedynym jtóry faktycznie dobrze
              nawilża moją buzię i nie powoduje przy tym zapychania porów i wyskakiwania
              pryszczy. A dodatkowo jedyny, który mi buzi nie podrażnił.
            • Gość: lilu Re: Ziaja!!! IP: *.autocom.pl 06.02.06, 23:09
              Do Nessie.
              To nie kompleks,to autopsja...
              Nie wiem,jak to się dzieje,ale teksty w stylu "Nie mam za co żyć,zarabiam tylko 2000 zł miesięcznie,wydaje tylko 600 zł na kosmetyczkę i głoduję"itp. pisane są przez W-wę i okolicę,może to jakieś zagłębie?Kontakty osobiste wyglądają,niestety, podobnie.Wyjątki się oczywiście zdarzają,ale ogólnie to chyba jakieś zagłębie...no przykro mi,jak was widzą,tak was piszą.Jeżeli jesteś inna to współczuję koegzystencji z resztą.Chyba że macie jakiś specjalnych wysłanników,żeby stolyca irytowała prowincję(czytaj resztę Polski).
              I jeszcze lubię balsam do ciała Sopot(ale to już było).
              • magdaksp Re: Ziaja!!! 06.02.06, 23:12
                pisane sa pewnie przez warszawiakow przyjezdnych bo takich jest tu
                najwiecej,ito oni robią opinie reszcie.
                • Gość: Lula uwaga troll IP: *.ghnet.pl 07.02.06, 01:01
                  Czy nie zauważyłyście, że wszystkie negatywne komentarze pod kątem firmy ziaja
                  napędza ta sama osoba, podpisująca się za każdym razem inaczej? O IP tpnet.pl /
                  *.tpnet.pl ?? Nie rozumiem co takie działania mają na celu? Konkurencja?
                  • morska_trawa Re: uwaga troll 07.02.06, 09:44
                    Poinformuję Cię w tej sprawie Droga Koleżanko, otóż tpnet.pl w IP, oznacza, że
                    dana osoba posiada internet dostarczany przez szanowną telekomunikację polską,
                    usługa zwana jest nestradą. Ty posiadasz innego dostawcę, ale neostradę ma
                    WIĘKSZOŚĆ osób korzystających z sieci.
                    Tak gwoli informacji. I to jak widzisz żaden spisek ani konkurencja.
                  • Gość: przesada Re: uwaga troll IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.02.06, 10:37
                    Lula,tak samo może być z pozytywnymi:)
                    • Gość: malutka Re: uwaga troll IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.02.06, 10:41
                      Lula nie doszukuj się we wszystkim jakiś spisków...bo takie życie jest naprawde
                      męczace...
              • jade.fox Re: Ziaja!!! 07.02.06, 00:58
                Lilu, a ja z autopsji wiem że to przyjezdni psują opinię rodowitym
                Warszawiakom, pomieszkają rok i co to nie oni! (bez urazy- nie mówię oczywiście
                o wszystkich)
                Obserwując moje koleżanki ze studiów (80% grupy spoza Wawy) stwierdziłam że
                naprawdę musiały być zakompleksione: ciuchy- tylko markowe, kosmetyki- też,
                wolałam się nie przyznawać że ja używam zwykłego Erisa i czasem kupuje w
                lumpeksach, w ciągu semestru odwiedziły więcej snobistycznych klubów,
                restauracji niż ja w ciągu kilku lat.
                Więc nie obrażaj warszawiaków!
                • capuccino_days Re: Ziaja!!! 07.02.06, 10:43
                  wydaje mi się, że sprzeciwiając się negatywnej opinii kierowanej w stronę dosyć
                  szerokiej grupy osób, należałoby się zastanowić nad przedstawianiem podobnej
                  opinii lecz tylko trochę mniej uogólniającej. Argument,że nie mówisz o
                  wszystkich, dla mnie, brzmi tylko jak uprzedzenie dalszych argumentów.
                  Ale oczywiście możemy stwierdzić,że Warszawka to tak naprawdę tylko "nowi
                  przyjezdni" (od roku w Wawie), lub, że tylko ci, z małych miast, lub z uczelni
                  prywatnych, lub ...
              • Gość: Nessie Re: Ziaja!!! IP: *.acn.waw.pl 07.02.06, 15:49
                A, przepraszam, po czym poznajesz, że to Warszawa i okolice piszą teksty, które
                cię irytują? Czy ty w ogóle byłaś kiedyś w Warszawie, mieszkałaś tutaj, poznałaś
                ludzi?

Podaj mi nazwę miasta z którego pochodzisz, żebym ja też mogła głosić wszem i
                wobec, że ludzie z X są pełni fobii i uprzedzeń.
          • Gość: iwonka Re: Ziaja!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.02.06, 10:33
            Skąd wiesz że dobry ginekolog,może Tobie się tak tylko wydaje.Ja też chodzę
            prywatnie do ginekologa i odradzał mi takich płynów,bo twierdził że kobiety
            często się skarżą że podrażnia,ale cieszył się że póżniej ma przynajmniej więcej
            klientek...
        • p.galli Re: Ziaja!!! 07.02.06, 13:54
          dlaczego tandete?!
          mnie uczyula vichy , la rose i tusz lancome - ale nie nazwe tego tandeta i
          wcale nie z powodu nie dlatego ze sa DROGIe!!!
          tylko ze MNIE uczulaja a innych nie
          tak samo nie nazwe tandeta kosmetykow soraya ktore sa dla mnie koszmarne a
          kosztuja grosze
          powod jw
          chcialas osmieszyc forumowiczke? osmieszylas siebie (no chyba ze bardzo mlody
          wiek cie usprawiedliwia - zachowanie jak z podstawowki :):)::
          • p.galli Re: Ziaja!!! 07.02.06, 13:54
            *** la roche posay
    • Gość: emełe Ziaja jest fantastyczna IP: 217.153.140.* 07.02.06, 09:05
      Moja ulubiona, obok Clinique. Obecnie używam kremu nagietkowego - na zimę jest
      wspaniały. Mam też nowy krem pod oczy z kozim mlekiem - bardzo mi odpowiada.
      Myślę, że jakością kosmetyki biją na głowę inne polskie firmy a o zagranicznych
      masówkach nawet nie wspomnę. Ziaja radzi sobie świetnie bez napastliwej reklamy,
      bo jest po prostu dobra.
      • Gość: fenix23 Re: Ziaja jest fantastyczna IP: *.pwpw.pl 07.02.06, 13:35
        To co Ziaji używałam, odpowiadało mi jak najbardziej, czyli odżywki do włosów
        bez spłukiwania i krem do rąk i stóp - dobra konsystencja, miły zapach, że nie
        wspomnę o cenach Ziaja ok !
        • tilly Re: Ziaja jest fantastyczna 07.02.06, 14:16
          Zgadzam sie, ja osobiscie uzywam mleczka do demakijazu do cery z problemami
          naczynkowymi juz od lat, zelu wyszczuplajacego (rewelacyjny- Lipocell bestseller
          roku 2004 wg Twojego Stylu), kosmetykow z serii Sopot. Wszystkie te rzeczy nie
          dosc , ze sa bardzo skuteczne to maja przystepne ceny. Wiec szczerze polecam,
          nie konicznie to co polskie i tanie musi byc od razu do niczego ;-)
    • Gość: Gajdzia Re: Ziaja!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 14:36
      A ja Ziaję bardzo lubię. Stosunek ceny do jakości naprawdę super. Polecam tonik
      różany pięknie pachnący! Jedynie może kremy są takie sobie. Po rumiankowym, co
      to miał łagodzić dostałam takiego uczulenia, że mi mało pół twarzy nie
      odpadło!! Acha no i moje ostatnie super odkrycie ziajowe to absolutnie
      rewelacyjny krem do rąk i paznokci z mlekiem kozim. Pachnie cudnie i ręcą są
      takie fajowe w dotyku!! No po prostu extra.
      ps. mam nadzieję, że nie narobiłam błędów bo normalnie aż strach sie z rozpędu
      pomylić bo od razu od tumanów zwyzywają;-)
      • setorika Re: Ziaja!!! 07.02.06, 14:40
        A mnie rozczarowało mleczko do demakijażu Calma, pierwszy egzemplarz był ok, a
        drugi jest tak gęsty, że z butelki wycisnąć nie mogę!
      • Gość: Kasiulka Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 14:56
        Zrobiłaś:) Ale jak dotąd nikt od tumanów nie wyzywał, nie przesadzaj:)
    • Gość: zubka Re: Ziaja!!! IP: *.madv.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 06:55
      ziaja ma jedne z lepszych odżywek do włosów
    • Gość: taniacos Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:36
      Ja bardzo lubie produkty ziaji i bedę je nadal kupować bo moja skóra je
      toleruję widzę efekty uzywania i jeżeli cos nie zachwyci mnie to bez żalu
      wyrzuce do kosza nie płacząc nad cena jaka wydałam.
    • plonaca.zyrafa Seria antycellulit Lipocell Bloker 08.02.06, 12:47
      Bardzo tania, a bardziej skuteczna od niejednego drogiego zestawu.
      • Gość: dorota Re: Seria antycellulit Lipocell Bloker IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 08.02.06, 14:54
        Odżywki mają naprawde super,no szampony są faktycznie do niczego.
      • Gość: elewina ziaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 20:15
        Ja używam już dośc długo:
        - balsamu kakaowego
        - nagietkowego mleczka i toniku do cery wrazliwej
        - kremu do rak przeciwzmarszczkowego [ale nie dlatego ze mam zwarszczki tylko swietnie sie wchalania]

Kremow nie uzywam, dlatego, ze moja skor ai tak toleruje tylko nivea soft.
        Latem uzywam balsamow do opalania Ziai z filtrami. Sa fantastyczne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka