Gość: fredzia IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.02.06, 11:23 Nienawidzę kosmetyków firmy Ziaja! To dziadostwo jest totalnie do niczego... A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ona Re: Ziaja!!! IP: *.master.pl / *.master.pl 05.02.06, 11:29 A ja używam taniego płynu do demakijażu z Ziaji, jest świetny, jak za ta cenę,. Raz zaszalalam kupiłam jakiś z Nivea Visage( do cery wrażliwej, testowany der..bla bla) a okazało sie ze nie mogłam go używam tak szczypał w oczy. Od tamtej pory tylko z Ziaji, taki w buteleczce plastikowej, zielono-niebieskiej:) POLECAM:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Ziaja!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.02.06, 11:37 Ja też mam niemiłe doświadczenia z tą firmą:kremy do twarzy są poprostu do du... Szczególnie niemile wspominam użycie płynu do higieny intymnej...chyba nie musze pisać co było dalej:) Odpowiedz Link Zgłoś
frrancuzeczka Re: Ziaja!!! 05.02.06, 11:52 A ja lubię płyny do higieny intymnej i serię aloesową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Ziaja!!! IP: *.aster.pl 07.02.06, 00:23 dlaczego mowicie o swoich twarzach per buzia, co to za infantylizm jakis ogolnie przyjety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Ziaja!!! IP: *.core.hp.com 06.02.06, 10:18 Ja tez probowalam Nivea Visage do skory wrazliwej i myslalam ze mi oczy wypali (no troche przesadzilam, ale szczypal niesamowicie). I w markecie wypatrzylam mleczko Ziaji Calma HLC - REWELACJA. Smaruje nim twarz i oczy, potem je moge otworzyc i w ogole nie szczypie. Na dodatek kosztuje niecale 7 zl. Dla mnie jest idealne! A uzywalam wielu mleczek za okolo 20zl... Krem do twarzy Sopot też jest super. Innych nie probowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Re: Ziaja!!! IP: *.zyg2.brewet.pl 05.02.06, 11:55 od 9 lat stosuje żele do higieny intymnej Ziaji i wg mojej oceny są super. Co do kremów do twarzy to nie mam zdania. Słyszałam, że zaklejaja pory. I to może być prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
enixx Re: Ziaja!!! 05.02.06, 12:27 Eee tam zalezy co komu odpowiada. Do tej pory wszystko co kupilam z Ziaji bylo bardzo ok. Teraz uzywam kremu z biala herbata i juz chyba przy nim zostane, bo bardzo mi odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Ziaja!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.02.06, 12:41 No tak,niektóre kosmetyki czasem uczulają,a zwłaszcza jak się ma wrażliwą skórę,a ZIAJA nie jest raczej kosmetykiem dla osób mających wrażliwą skórę. Są osoby,które mogą stosować wszystko i nie mają żadnych podrażnień,a inni...niestety nie. Polecam AA,dla tych z wrażliwą cera. Odpowiedz Link Zgłoś
enixx Re: Ziaja!!! 05.02.06, 12:43 AA tez lubie :) W ogole lubie polske kosmetyki, duzo bardziej niz wszystie Garniery i Loreale. Odpowiedz Link Zgłoś
p.galli Re: Ziaja!!! 05.02.06, 12:48 lubie:) bardzo odpowiada mi np balsam kakaowy do ciala (taki w bialym) troche tlusty i nie za dobrze sie wchlania (ale chyba jest do bardzo suchej skory) ale pieknie pachnie i glownie za ten zapach go kupuje plyn do demak. oczu - kiedys baaardzo lubilam teraz wydaje mi sie ze sie bardzo zepsul :( - zaczal uczulac i szczypac i kiepsko zmywac - wiec sie z nim pozegnalam.... fajne sa toniki - za smieszna cene, duzy wybor i mnie nie uczulaja (a takie vichy na przyklad tak) fajna jest seria nowa taka niebiesko-biala CLA ( z wapniem) do higieny intymnej - plyn - ok , coc ostatnio przezucilam sie na belende z zielona herbata pienka (wg mojej oceny lepsze) Odpowiedz Link Zgłoś
frrancuzeczka Re: Ziaja!!! 05.02.06, 12:49 Hmm ja mam wrażliwą skórę i zapełnie nie pasuje mi mleczko AA, natomiast świetnie sprawdza się mleczko aleosowe Ziai. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Ziaja!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.02.06, 12:59 A ja sobie bardzo chwale kosmetyki firmy AA. ZIAJE stosowałam tylko raz,była to maseczka antybakteryjna,ale jakoś nie zauważyłam tego efektu antybakteryjnego,raczej przeciwny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Ziaja!!! IP: 195.177.196.* 06.02.06, 15:02 seria AA niby stworzona do cery wrażliwej a baaardzo czesto uczula ! nie polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Ziaja!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.02.06, 15:07 To zależy ,która seria AA...mi chodzi o tę bezzapachową,to jest przeznaczona dla alergików. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiastep Re: Ziaja!!! 09.02.06, 13:50 Ja mam cere wrazliwa, czerwona, uzywam ich kremu na naczynka (taki w rozowych sloiczkach), i uwazam, ze jest najlepszy. Podobnie z kremem do rak - kozie mleko - nie uzywam zadnego innego, a tych szukam (bo czesto nie ma w sklepach), i jak znajde, robie zapasy. Mam kilkanascie tubek. Bardzo lubie Ziaje, mysle, ze jest to jedna z lepszych firm kosmetycznych, na poziomie wszystkich tych drogich kremow. A uzywam rowniez sporo takich jak Estee Lauder czy Shiseido, wiec mam porownanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: Ziaja!!! IP: *.acn.waw.pl 05.02.06, 12:44 Może jednak forumki zadadzą sobie minimum trudu i zajrzą do internetowego słownika ortograficzgeo (nie wierzę, że zajrzą do papierowego)i raz na całe życie zapamiętają, że używają/nienawidzą/kochają/uwielbiają kosmetyki ZiaI (jedno "i" na końcu), jak: szyI, nadzieI, a nie Ziaji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Ziaja!!! 05.02.06, 13:05 oboze straszne!jak one mogly taki blad zrobic!nie masz wiekszych problemow?ja ziaje lubie ale kremy do twarzy sa kiepskie.noi szamponow i odzywek nie lubie.apozatym uzywam balsamowdo ciala,zelu do higieny intymnej i tego plynu do demakijazu i wszystkie te kosmetyki sa super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 16:44 A może odwalisz się od innych??? Jest tutaj wiele dużo poważniejszych błędów, nawet składniowych... > życie zapamiętają, że używają/nienawidzą/kochają/uwielbiają kosmetyki ZiaI > (jedno "i" na końcu), jak: szyI, nadzieI, a nie Ziaji!!! Jeżeli taka z ciebie polonistka, to chyba wiesz, że wymieniając czynności, trzeba uważać na rząd czasownika: nie można pisać "używają/nienawidzą/kochają/uwielbiają kosmetyki", ponieważ tylko czasownik kochać i uwielbiać łączy się z biernikiem. Używa się KOSMETYKÓW, a nie kosmetyki! Podobnie nienawidzi się KOSMETYKÓW. Także zanim zaczniesz pouczać innych, sama sięgnij do zasad poprawnej polszczyzny. Szeregowe wymienianie czynności może się odbywać tylko przy użyciu czasowników o tym samym rządzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
p.galli Re: Ziaja!!! 05.02.06, 16:49 Gość portalu: aaaaa napisał(a): > A może odwalisz się od innych??? Jest tutaj wiele dużo poważniejszych błędów, > nawet składniowych... > > > życie zapamiętają, że używają/nienawidzą/kochają/uwielbiają kosmetyki Zia > I > > (jedno "i" na końcu), jak: szyI, nadzieI, a nie Ziaji!!! > > Jeżeli taka z ciebie polonistka, to chyba wiesz, że wymieniając czynności, > trzeba uważać na rząd czasownika: nie można pisać > "używają/nienawidzą/kochają/uwielbiają kosmetyki", ponieważ tylko czasownik > kochać i uwielbiać łączy się z biernikiem. Używa się KOSMETYKÓW, a nie > kosmetyki! Podobnie nienawidzi się KOSMETYKÓW. > > Także zanim zaczniesz pouczać innych, sama sięgnij do zasad poprawnej > polszczyzny. Szeregowe wymienianie czynności może się odbywać tylko przy użyciu > czasowników o tym samym rządzie!!! Brawo :) ja tez "uwielbiam" osoby pouczajace innych podczas gdy same robia powazniejsze bledy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 16:59 Śmieszą mnie osoby, które przestrzegają tylko jednej zasady i w dodatku wszystkich wkoło poprawiają. Chyba ktoś tu spał na zajęciach z kultury języka polskiego:/ A szkoda, gdyż błędy dotyczące czasowników o rządzie dopełniaczowym są we współczesnej polszczyźnie najczęściej popełniane. No i są to błędy składniowe, a nie tylko fleksyjne... Taki błąd poważnie narusza strukturę zdania, podczas gdy końcówkę da się po prostu skrócić o jedno "i".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziaja Re: Ziaja!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 21:00 nawiedzona jestes zeby tak ludzi poprawiac i obrazac, smiesza cie? to zostan dyzurną ortografka, ale to chyba inne forum - tutaj jest forum uroda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 00:03 Też prpoponuję naukę czytania:/ To właśnie nie ja poprawiam ludzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G, Re: Ziaja!!! IP: *.acn.waw.pl 05.02.06, 17:00 Co widać w twoim poście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 17:07 tak??? Ciekawe, co tam widać??:) może lepiej zamiast się czepiać, przejdź na inne forum? Np. o poprawności językowej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: Ziaja!!! IP: *.acn.waw.pl 05.02.06, 17:13 Spójrz jeszcze raz, jeśli nie widzisz, idź "szybciutko" po nowe albo mocniejsze "okularki", bo "oczka" już nie te;P Odpowiedz Link Zgłoś
children_of_the_evolution Re: Ziaja!!! 05.02.06, 17:19 No widać, widać. Że ktoś tutaj miał chyba ciężki dzień dzisiaj... Ale są lepsze sposoby na rozładowanie stresu niż przesiadywanie na forum uroda w celu poprawiania cudzych błędów. Tym bardziej, że występują o wiele poważniejsze- to fakt:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 17:24 chyba poruszyłaś czułą strunę;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: Ziaja!!! IP: *.acn.waw.pl 05.02.06, 17:29 Bardzo "czułą". Szalenie poruszają mnie osoby, które twierdzą, że "końcówkę da się po prostu skrócić o jedno "i"...." ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 17:37 Dla przeciętnego użytkownika języka, który nie odróżnia poszczególnych realizacji morfemów, jest to tylko kwestia pisowni. Natomiast błędy, które sama popełniłaś po prostu dyskredytują zarówno ciebie jak i twoją znajomość poprawnej polszczyzny, więc możesz pouczać i ciskać się do upadłego. Niestety dalej nie ma o czym rozmawiać z kimś, kto "nienawidzi kosmetyki":/ W dodatku przykre, że nie poruszają cię twoje własne błędy.... Miłego popołudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: Ziaja!!! IP: *.acn.waw.pl 05.02.06, 18:57 MNie moje błędy poruszają w przeciwieństwie do ciebie. Poza tym bardzo łatwo tłumaczysz przeciętnego użytkownika, którego, owszem, znajomość pojęcia morfemów nie obowiązuje, jednak znajomość ortografii na przeciętnym poziomie jak najbardziej. Też przykre;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no nieeeeee Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 00:12 zastanów się, co piszesz: > MNie moje błędy poruszają w przeciwieństwie do ciebie. To zdanie oznacza, że poruszają cię twoje błędy, ale JA cię nie poruszam:) Kobieto, nie kompromituj się! To już jest żałosne:/ Nie potrafisz sklecić nawet poprawnego zdania... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 09:53 I dokładnie tyle miało znaczyć to zdanie, poruszają mnie moje błędy, a nie osoba forumki. Skoro nie potrafisz tego przyjąc do wiadomości (zdanie, owszem, zrozumiałaś, to trudno);P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 10:55 Skoro wygłaszasz takie "mądrości", to faktycznie trudno. Jeszcze tego brakowało, żeby cię moja osoba interesowała:) Widzę, że jesteś jakąś znudzoną bezrobotną nauczycielką chyba... Nie wiem tylko, po co się kompromitujesz, poprawiając na forum cudze błędy, momio iż sama masz problemy z konstrukcją zdania i "nienawidzisz kosmetyki". Faktycznie- w jednym muszę przyznać ci rację- to przykre. Nie wiem tylko po co stajesz się coraz bardziej zgryźliwa w stosunku do wszystkich, skoro już i tak się zbłaźniłaś:/ To, że w poradniku Markowskiego doszłaś do strony 10. i zapamiętałaś jedną zasadę ortograficzną, chyba niezwykle cię poruszyło.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 11:09 Przeczytaj jeszcze raz, choć raz, bełkot, który napisałaś, a potem się wypowiadaj... Już ktoś mnie posądzał o bycie (bezrobotną) nauczycielką, jakaś mania... Tylko na tyle cię stać? POza tym, skąd wniosek, że nienawidzę kosmetyków?! Już chyba w szkole podstawowej uczą czytania ZE ZROZUMIENIEM, mała, a jednak przydatna umiejętność ;P. Nie wiem tylko po co stajesz się coraz bardziej zgryźliwa w stosunku d > o > wszystkich Popatrz, nie zauważyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 11:13 boże!!! Faktycznie, z kim ja rozmawiam?! Ty chyba jesteś niedorozwinięta.... :/ Przeczytaj, co napisałaś: > życie zapamiętają, że używają/nienawidzą/kochają/uwielbiają kosmetyki ZiaI > (jedno "i" na końcu), jak: szyI, nadzieI, a nie Ziaji!!! Jeżeli taka z ciebie polonistka, to chyba wiesz, że wymieniając czynności, trzeba uważać na rząd czasownika: nie można pisać "używają/nienawidzą/kochają/uwielbiają kosmetyki", ponieważ tylko czasownik kochać i uwielbiać łączy się z biernikiem. Używa się KOSMETYKÓW, a nie kosmetyki! Podobnie nienawidzi się KOSMETYKÓW. siedź sobie i dyskutuj ze swoją ręką, bo szkoda czasu na dyskusje z kimś, kto w ogóle nie rozumie tekstu pisanego:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 11:17 I vice versa... Odpowiedz Link Zgłoś
children_of_the_evolution Re: Ziaja!!! 06.02.06, 11:07 Tam, gdzie kończą się argumenty, zaczyna się pyskówka... A na pewno kończą się, gdy ktoś, kto poprawia innych, sam robi błędy. O co tu się kłócić, G? Robisz błędy, jesteś złośliwa, za wszelką cenę chcesz poprawiać innych, ale niestety- chyba poziom wiedzy jeszcze nie ten... Każdy czasami coś źle napisze. Ale skoro jesteś taka wyczulona, to najlepiej pilnuj siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Ziaja!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 05.02.06, 13:05 a mi krem do twarzy z mlekiem kozim bardzo podpasowal.Duzo lepszy niz vichi i inne drogie badziewia.Jednak innych kosmetykow tej firmy nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
rupertgiles Re: Ziaja!!! 05.02.06, 15:24 A ja bardzo lubię. Mam cerę wrażliwą. Dla mnie AA czy jakieś Garniery to masakra, straszne podrażnienia. Natomiast mleczko i tonik aloesowy Ziaji są świetne, bardzo łagodne i nie przesuszają skóry. Dobre są tłuste kremy: masło kakaowe, oliwkowy, awokado: doskonały ratunek dla przesuszonej i podrażnionej skóry. Teraz używam pod oczy kremu Aretina Q, doskonale się sprawdza. Przede wszystkim - nie szczypie i nie podrażnia oczu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: night Re: Ziaja!!! IP: *.elsat.net.pl 05.02.06, 16:16 Mnie także Ziaja nie uczula, a skórę mam bardzo wrażliwą i skłonną do przesuszeń i rumienia różowatego, zarówno na twarzy, jak i na ciele. Używam kremów do twarzy, ten z avocado jest bardzo dobry, mam po nim gładką buzię bez suchych miejsc. Nie lubię kremów o konsystencji żelu - wszystkie L'oreale i Garniery (jeśli mnie nie uczulą) nie dają odpowiadającego mi efektu nawilżenia. A Ziaja owszem. Lubię też zachwalany tu kakaowy balsam do ciała - jest świetny, bardzo tłusty i faktycznie nawilża, a poza tym cudownie pachnie. Nie do pobicia jest płyn do demakijażu, jedyny, który mnie nie szczypie - a mam wrażliwe oczy i noszę soczewki. Płyny do higieny intymnej też są niezłe, zwłaszcza brzoskwiniowy. Podsumowując, Ziaja to dobre i tanie kosmetyki, dość skuteczne w radzeniu sobie z niezbyt dużymi wyzwaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: Ziaja!!! 05.02.06, 16:19 A mi ziaja odpowiada.Może i mam mało wrażliwą cere bo nic nigdy mnie nie uczuliło i dobrze mi z tym.Mają bardzo dobre kremy, balsamy i oczywiście wazeline która jest niezastąpiona do ust. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Ziaja!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.02.06, 16:25 Ziaja jest tandetna jak dla mnie,nie spotkałam się jeszcze z dobrym kosmetykiem z tej firmy.Ja lubie Dove:) Odpowiedz Link Zgłoś
aaliyah83 Re: Ziaja!!! 05.02.06, 16:31 a ja nie mam cery wrazliwej i bardzo dorbze znosze krem ziaja- czarny bez.Podkradlam mamie i jest super, od tej pory uzywam. Plyn do higieny intymnej uzywam od 5 lat. A ogolnie wole kosmetyki wysokopolkowe ale jak dla mojej skory tez zolty czarny bez za niecale 5 zl pobił Chanel hydramax, biotherm aquasource i shiseido. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Re: Ziaja!!! IP: 87.207.211.* 05.02.06, 21:10 może "nie nawidzę" to zbyt dużo powiedziane, bo krem masło kakaowe jest dobry na suche usta, a tonik ogórkowy fajnie odświeża buźkę, jednak serie sopot i ta nowa do suchej wrażliwej skóry to porażka. Sopot śmierdzi samoopalaczem, brudzi wszystko dookoła (zdecydowanie lepszy jest balsam Johnsona Holiday, lirene - brazujaco ujedrniajacy) Kremik do cery wrazliwej mnie uczulil i do tego ma drazniacy zapach i kiepskio sie wchlania i powrocilam do intensywnie nawilżającego kremu z witamina C - Lirene Odpowiedz Link Zgłoś
p.galli Re: Ziaja!!! 05.02.06, 23:24 no bo tak to juz jest ze dla jednej osoby cos jest eksta a dla drugiej nieypalem ale w ziaji na plus dziala to ze w razie jak nie podpasuje nie zal wydanych pieniedzy:) czego o cholernym (oczywiscie dla mnie ;) ) Vichy i np myokine nie moge powiedziec (krem oddalam mamie tez ja uczulilo i chyba wyladuje w koszu:) Odpowiedz Link Zgłoś
carolinascotties Re: Ziaja!!! 05.02.06, 23:26 a ja lubię- nie wszystko - ale żel ze świtlikiem pod oczy jest ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ziaja!!! IP: *.orange.pl 06.02.06, 12:40 To prawda,że ile kobiet tyle różnych opinii na temat kosmetyków:) Ja używam serii Sopot i jestem bardzo zadowolona, szczególnie zimą ten brązujący krem i balsam jest niezastapiony, stosujac go co 2 dni na twarz i dekolt moja skora wygląda promiennie i świeżo. Naprawdę polecam, jeżeli ktoś chce nawet zimą mieć lekko opalona buźkę bez konieczności wizyt w solarium:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Ziaja!!! IP: 195.177.196.* 06.02.06, 15:10 również polecam żel ze świetlikiem pod oczy. mam bardzo wrażliwe oczy i gdy wychodze na słońce bardzo mi łzawią a ten żel naprawde temu zapobiega! polecam także płyn do demakijażu oczu moim zdaniem dobry jak na ta cene również nie podrażnia oczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Ziaja!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 15:16 ja tez nienawidze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dziadostwo!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makeva Re: Ziaja!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.02.06, 15:34 Hm... nie miałam pojęcia,że zwykłe kosmetyki mogą budzić tak silne uczucia... ("nienawidzę!!!!!!!!!!!!"...). Rety, opanujcie się, to tylko kremy :) Strasznie dużo negatywnych emocji w tym naszym społeczeństwie :( Ja zaś polecam balsamy do ciała Ziai - jak kiedyś polecił ekspert, nieważne jaki balsam nakładasz, ważne, żeby dużo. A Ziaja przy zupełnie niezłej jakości ma rewelacyjnie niewielkie ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Ziaja!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 21:10 oj nie!!!! to nie tylko kremy! ty wiesz co ja przeszlam przez te kosmetyki, och! takie uczulenia ze czlowiek nie wie co uzywac, wszyskto szczypie, skóra wysuszona, najgorsze jest to ze nie wiezyłam ze tanie kremy są nie tyle slabe, ale sa niebezpieczne dla skóry, teraz jestem na takiej kosmetykowej diecie- wszystko z apteki, bez zapachów etc mam nadzieje ze wkrotce bede znow mogla probowac przeróżnych kremów, ale z rozwagą i nic z ziaji pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Ziaja!!! 06.02.06, 21:23 Ziaja jest bardzo fajna,szczególnie seria Sopot.A jak ci się nie podoba, to po prostu przestań jęczeć i kup coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaa Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 21:30 a ja bardzo lubię Ziaję!!:)płyny do higieny intymnej są najlepsze-tylko one mnie nie podrażniają. serie Sopot też polecam, całkiem ok jest też seria aloesowa:) co kto lubi...jak ci nie pasuje to nie używaj i nie marudź pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka Re: Ziaja!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.02.06, 21:48 moniko jak lubisz tandetę to używaj dalej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilu Re: Ziaja!!! IP: *.autocom.pl 06.02.06, 22:35 Tandetą nazwałabym coś marnej jakości.Jeżeli uważasz, że tylko płacąc krocie dostaniesz dobry produkt,to uważaj tak dalej(pewnie warszawka,co?).Płyn do higieny intymnej Ziaja polecił mi ginekolog(dla Twojej informacji i podbudowania jego autorytetu w Twoich oczach, prywatny, nie tani) i muszę przyznać,że jest świetny(i płyn i ginekolog). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: Ziaja!!! IP: *.acn.waw.pl 06.02.06, 22:40 > (pewnie warszawka,co?) Masz tobie, następna z kompleksem. Uprzejmie zawiadamiam jako rdzenna mieszkanka Warszawy, że a) Lubię Ziaję i używam tych kosmetyków, b) Snobizm nie jest problemem ograniczonym do mieszkańców Warszawy, c) Poniżanie wszystkich mieszkańców mojego miasta z powodu osobistych problemów emocjonalnych jest obrzydliwe. Kurczę, zdenerwowałam się, no. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 22:51 ja też jestem z Warszawy i też bardzo lubie ziaje. Zwłaszcza uwielbiam ich krem nawilżający z białą herbatą do skóry tłustej i mieszanej. Próbowałam już wielu kremó, w tym też tych droższych, ale ten jest jedynym jtóry faktycznie dobrze nawilża moją buzię i nie powoduje przy tym zapychania porów i wyskakiwania pryszczy. A dodatkowo jedyny, który mi buzi nie podrażnił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilu Re: Ziaja!!! IP: *.autocom.pl 06.02.06, 23:09 Do Nessie. To nie kompleks,to autopsja... Nie wiem,jak to się dzieje,ale teksty w stylu "Nie mam za co żyć,zarabiam tylko 2000 zł miesięcznie,wydaje tylko 600 zł na kosmetyczkę i głoduję"itp. pisane są przez W-wę i okolicę,może to jakieś zagłębie?Kontakty osobiste wyglądają,niestety, podobnie.Wyjątki się oczywiście zdarzają,ale ogólnie to chyba jakieś zagłębie...no przykro mi,jak was widzą,tak was piszą.Jeżeli jesteś inna to współczuję koegzystencji z resztą.Chyba że macie jakiś specjalnych wysłanników,żeby stolyca irytowała prowincję(czytaj resztę Polski). I jeszcze lubię balsam do ciała Sopot(ale to już było). Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Ziaja!!! 06.02.06, 23:12 pisane sa pewnie przez warszawiakow przyjezdnych bo takich jest tu najwiecej,ito oni robią opinie reszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lula uwaga troll IP: *.ghnet.pl 07.02.06, 01:01 Czy nie zauważyłyście, że wszystkie negatywne komentarze pod kątem firmy ziaja napędza ta sama osoba, podpisująca się za każdym razem inaczej? O IP tpnet.pl / *.tpnet.pl ?? Nie rozumiem co takie działania mają na celu? Konkurencja? Odpowiedz Link Zgłoś
morska_trawa Re: uwaga troll 07.02.06, 09:44 Poinformuję Cię w tej sprawie Droga Koleżanko, otóż tpnet.pl w IP, oznacza, że dana osoba posiada internet dostarczany przez szanowną telekomunikację polską, usługa zwana jest nestradą. Ty posiadasz innego dostawcę, ale neostradę ma WIĘKSZOŚĆ osób korzystających z sieci. Tak gwoli informacji. I to jak widzisz żaden spisek ani konkurencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przesada Re: uwaga troll IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.02.06, 10:37 Lula,tak samo może być z pozytywnymi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malutka Re: uwaga troll IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.02.06, 10:41 Lula nie doszukuj się we wszystkim jakiś spisków...bo takie życie jest naprawde męczace... Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: Ziaja!!! 07.02.06, 00:58 Lilu, a ja z autopsji wiem że to przyjezdni psują opinię rodowitym Warszawiakom, pomieszkają rok i co to nie oni! (bez urazy- nie mówię oczywiście o wszystkich) Obserwując moje koleżanki ze studiów (80% grupy spoza Wawy) stwierdziłam że naprawdę musiały być zakompleksione: ciuchy- tylko markowe, kosmetyki- też, wolałam się nie przyznawać że ja używam zwykłego Erisa i czasem kupuje w lumpeksach, w ciągu semestru odwiedziły więcej snobistycznych klubów, restauracji niż ja w ciągu kilku lat. Więc nie obrażaj warszawiaków! Odpowiedz Link Zgłoś
capuccino_days Re: Ziaja!!! 07.02.06, 10:43 wydaje mi się, że sprzeciwiając się negatywnej opinii kierowanej w stronę dosyć szerokiej grupy osób, należałoby się zastanowić nad przedstawianiem podobnej opinii lecz tylko trochę mniej uogólniającej. Argument,że nie mówisz o wszystkich, dla mnie, brzmi tylko jak uprzedzenie dalszych argumentów. Ale oczywiście możemy stwierdzić,że Warszawka to tak naprawdę tylko "nowi przyjezdni" (od roku w Wawie), lub, że tylko ci, z małych miast, lub z uczelni prywatnych, lub ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nessie Re: Ziaja!!! IP: *.acn.waw.pl 07.02.06, 15:49 A, przepraszam, po czym poznajesz, że to Warszawa i okolice piszą teksty, które cię irytują? Czy ty w ogóle byłaś kiedyś w Warszawie, mieszkałaś tutaj, poznałaś ludzi? Podaj mi nazwę miasta z którego pochodzisz, żebym ja też mogła głosić wszem i wobec, że ludzie z X są pełni fobii i uprzedzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonka Re: Ziaja!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.02.06, 10:33 Skąd wiesz że dobry ginekolog,może Tobie się tak tylko wydaje.Ja też chodzę prywatnie do ginekologa i odradzał mi takich płynów,bo twierdził że kobiety często się skarżą że podrażnia,ale cieszył się że póżniej ma przynajmniej więcej klientek... Odpowiedz Link Zgłoś
p.galli Re: Ziaja!!! 07.02.06, 13:54 dlaczego tandete?! mnie uczyula vichy , la rose i tusz lancome - ale nie nazwe tego tandeta i wcale nie z powodu nie dlatego ze sa DROGIe!!! tylko ze MNIE uczulaja a innych nie tak samo nie nazwe tandeta kosmetykow soraya ktore sa dla mnie koszmarne a kosztuja grosze powod jw chcialas osmieszyc forumowiczke? osmieszylas siebie (no chyba ze bardzo mlody wiek cie usprawiedliwia - zachowanie jak z podstawowki :):):: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emełe Ziaja jest fantastyczna IP: 217.153.140.* 07.02.06, 09:05 Moja ulubiona, obok Clinique. Obecnie używam kremu nagietkowego - na zimę jest wspaniały. Mam też nowy krem pod oczy z kozim mlekiem - bardzo mi odpowiada. Myślę, że jakością kosmetyki biją na głowę inne polskie firmy a o zagranicznych masówkach nawet nie wspomnę. Ziaja radzi sobie świetnie bez napastliwej reklamy, bo jest po prostu dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fenix23 Re: Ziaja jest fantastyczna IP: *.pwpw.pl 07.02.06, 13:35 To co Ziaji używałam, odpowiadało mi jak najbardziej, czyli odżywki do włosów bez spłukiwania i krem do rąk i stóp - dobra konsystencja, miły zapach, że nie wspomnę o cenach Ziaja ok ! Odpowiedz Link Zgłoś
tilly Re: Ziaja jest fantastyczna 07.02.06, 14:16 Zgadzam sie, ja osobiscie uzywam mleczka do demakijazu do cery z problemami naczynkowymi juz od lat, zelu wyszczuplajacego (rewelacyjny- Lipocell bestseller roku 2004 wg Twojego Stylu), kosmetykow z serii Sopot. Wszystkie te rzeczy nie dosc , ze sa bardzo skuteczne to maja przystepne ceny. Wiec szczerze polecam, nie konicznie to co polskie i tanie musi byc od razu do niczego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gajdzia Re: Ziaja!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 14:36 A ja Ziaję bardzo lubię. Stosunek ceny do jakości naprawdę super. Polecam tonik różany pięknie pachnący! Jedynie może kremy są takie sobie. Po rumiankowym, co to miał łagodzić dostałam takiego uczulenia, że mi mało pół twarzy nie odpadło!! Acha no i moje ostatnie super odkrycie ziajowe to absolutnie rewelacyjny krem do rąk i paznokci z mlekiem kozim. Pachnie cudnie i ręcą są takie fajowe w dotyku!! No po prostu extra. ps. mam nadzieję, że nie narobiłam błędów bo normalnie aż strach sie z rozpędu pomylić bo od razu od tumanów zwyzywają;-) Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: Ziaja!!! 07.02.06, 14:40 A mnie rozczarowało mleczko do demakijażu Calma, pierwszy egzemplarz był ok, a drugi jest tak gęsty, że z butelki wycisnąć nie mogę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiulka Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 14:56 Zrobiłaś:) Ale jak dotąd nikt od tumanów nie wyzywał, nie przesadzaj:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zubka Re: Ziaja!!! IP: *.madv.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 06:55 ziaja ma jedne z lepszych odżywek do włosów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taniacos Re: Ziaja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:36 Ja bardzo lubie produkty ziaji i bedę je nadal kupować bo moja skóra je toleruję widzę efekty uzywania i jeżeli cos nie zachwyci mnie to bez żalu wyrzuce do kosza nie płacząc nad cena jaka wydałam. Odpowiedz Link Zgłoś
plonaca.zyrafa Seria antycellulit Lipocell Bloker 08.02.06, 12:47 Bardzo tania, a bardziej skuteczna od niejednego drogiego zestawu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Seria antycellulit Lipocell Bloker IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 08.02.06, 14:54 Odżywki mają naprawde super,no szampony są faktycznie do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elewina ziaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 20:15 Ja używam już dośc długo: - balsamu kakaowego - nagietkowego mleczka i toniku do cery wrazliwej - kremu do rak przeciwzmarszczkowego [ale nie dlatego ze mam zwarszczki tylko swietnie sie wchalania] Kremow nie uzywam, dlatego, ze moja skor ai tak toleruje tylko nivea soft. Latem uzywam balsamow do opalania Ziai z filtrami. Sa fantastyczne. Odpowiedz Link Zgłoś