mirelka1 14.11.20, 15:40 Chodzi mi o ten w zielonym słoiczku. Poszukuję czegoś tłustego, natłuszczającego i nawilżającego- a w sieci własnie zachwalają się, że pod tym względem jest ok. Może któraś z Was używała i może się podzielić wrażeniami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agniesia331 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 15:45 Ja używałam i polecam np na spierzchniete dłonie i usta. Na twarz niestety błyszczy się okropnie i to nie schodzi przez ok godz, dwieNawet na narty się nie nadaje że względu na ten blysk Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia331 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 15:46 Ziaja ma lepsze tłuste kremy np witaminy tłusty pomarańczowe napisy, gdzie twarz się nadaje do wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 15:45 Używałam zimą, dobrze chroni skórę przed zimnem i wiatrem. Na co dzień jednak nie, za "ciężki". Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 15:47 Używałam jeden raz. Skóra na twarzy od razu po nałożeniu zrobiła się czerwona i piekąca. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 15:48 Lata temu go miałam, to po prostu zwykły parafinowy tłuścioch. Zależy do czego chcesz go używać, na suche łokcie i pięty pewnie nie zaszkodzi, czy na nos obtarty od kataru. Z cerą to różnie może być, ja bym skończyła z pozapychaną i wysuszoną na wiór skórą, więc odradzam, ale są ludzie którym nie robi krzywdy. Na pewno nic specjalnie odżywczego w nim nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 15:51 Ja do twarzy nie noge uzywac, bo zapycha. Odpowiedz Link Zgłoś
mirelka1 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 15:56 No właśnie ja chcę na twarz. Marzę o czymś tłustym, nawilżającym i kojącym. Ale tak, zebym nie uzywała codziennie tylko własnie sporadycznie- jak np nie wychodzę z domu, czy po zmyciu makijażu. A o tym kremie sobie przypomniałam, bo moja kuzynka mieszkająca na stałe w Szwecji w czasach, gdy nie było internetu przywoziła go sobie z PL na zapas i bardzo chwaliła. Odpowiedz Link Zgłoś
fandorina Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 16:03 To polecam gorąco krem z betuliną firmy Sylveco, użyłam kilka słoiczków, natłuszcza i koi. Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 16:23 Z tłustości lubię maslo kakaowe. Tylko chwilę się wchłania. Odpowiedz Link Zgłoś
mirelka1 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 20:10 potworia116 napisała: > Z tłustości lubię maslo kakaowe. Tylko chwilę się wchłania. Ten krem w brązowym słoiczku Ziaji? Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 16.11.20, 11:05 Nie, czyste masło kakaowe z biochemii urody Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 20:18 U mnie to samo, zielona oliwka strasznie tłusta i nie nadaje się na twarz, teraz zużywam na nogi żeby się nie przesuszała skóra. Za to masło czekoladowe jak najbardziej mi służy na twarz. Kupuję hurtowo i tak zużywam. Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 19:11 Wiesz, to ze mnie nie posłużył, nie znaczy, ze Tobie tez nie. Jest tani, wiec może sprobuj Odpowiedz Link Zgłoś
girl_of_t Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 19:12 mirelka1 napisała: > No właśnie ja chcę na twarz. Marzę o czymś tłustym, nawilżającym i kojącym. Ale > tak, zebym nie uzywała codziennie tylko własnie sporadycznie- jak np nie wycho > dzę z domu, czy po zmyciu makijażu. A o tym kremie sobie przypomniałam, bo moja > kuzynka mieszkająca na stałe w Szwecji w czasach, gdy nie było internetu przyw > oziła go sobie z PL na zapas i bardzo chwaliła. Dla mnie taki krem to Ziaja Awokado - na zimę idealny. Ale niektóre moje koleżanki mówią, że dla nich za tłusty. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 22:33 Ziaja u mnie dobrze robi na sucha skore na lokciach. A z takich odzywczych tlusciochow raz na jakis czas to lubie iwostin hydro sensitia z witaminami. Mam tlusta skore ale na noc jest fajny, zwlaszcza jako lagodzacy po jakichs zabiegach lub zeby "przyklepac" cos nawilzajacego. Odpowiedz Link Zgłoś
hellen Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 22:53 Spróbuj Miya Mywonderbalm, różowa tubka. Genialny krem, odżywczy, natłuszczający, z opisu który dałaś to o niego Ci chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 15:55 Nie wiem komu on może służyć, może osobie z bardzo suchą skórą. Wyrzuciłam paskudztwo do kosza po pierwszym użyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
mirelka1 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 15:59 pani_tau napisał(a): > Nie wiem komu on może służyć, może osobie z bardzo suchą skórą. > Wyrzuciłam paskudztwo do kosza po pierwszym użyciu. A dlaczego? Ja mam cerę mieszaną, ale z tendencją do przesuszenia, niestety okres jesienno-zimowy to dla mnie koszmar. Skóra piecze, ściąga się i domaga nawilżenia. Dotychczas moim remedium był krem regenerujący z chia i kurkumą Bielendy, ale niestety wycofali, więc szukam czegoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 16:19 W ogóle się nie wchłaniał zostawiając obrzydliwy film. Wyglądałam jakbym się natarła słoniną. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 16:29 Tak, parafina daje taki efekt - tłusta jak smalec powłoka a pod spodem zduszona, sucha jak wiór skóra. U mnie kończy się to tak, że skóra się łuszczy z przesuszenia a jednocześnie wyskakują pryszcze jako wynik pozapychanej skóry, grrrrr coś okropnego. Oczywiście od dawna nie używam takich rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 15.11.20, 17:13 Dokładnie tak - miałam wrażenie, że mi się skóra dusi pod tą tłustą powłoką. Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 17:20 Ja mam bardzo suchą skórę i tez nie mogłam go używać.Nie wchłania się wcale,cały dzień na buzi miałam tłustą ,lepiacą powłokę.Skóra w ogóle moim zdaniem nie mogła oddychać.Zresztą ja generalnie z kosmetykami Ziaja się nie polubiłam.Miałam już kilka podejść i za każdym razem zonk.U mnie ten tzw."kultowy" krem również wylądował szybko w koszu. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 16:04 Na co dzień się nijak nie nadaje. Ale jak ktoś ma bardzo suchą skórę i chce taki krem kłaść raz na jakiś czas jak siedzi w domu to spoko. Tylko nie bardzo wiem po co. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 16.11.20, 20:49 Tam jest parafina, ona działa mocno okluzyjnie. Nałozona sama na skórę raczej ja wysuszy jeszcze bardziej. Jakby nałożyc coś nawilżającego pod i na to ten krem (cos jak rękawiczki założone na krem) ale sam na skóre to nie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
fandorina Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 16:06 Polecam ten sylveco.pl/produkt/krem-brzozowy-z-betulina/ Odpowiedz Link Zgłoś
mirelka1 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 16:17 fandorina napisała: > Polecam ten sylveco.pl/produkt/krem-brzozowy-z-betulina/ Oo, dzięki zaraz obadam Odpowiedz Link Zgłoś
stara.mostowiakowa Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 16:09 Jak już bym chciała się smarować takim tłuściochem, to bym sobie raczej sprawiła krem oat therapy soraya, też tłusty ale skład ma przyzwoity. Jest w rosmanie i w hebe. Odpowiedz Link Zgłoś
stara.mostowiakowa Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 16:14 Tej Ziai bym nie brała, zawiera okeje mineralne i parabeny. Odpowiedz Link Zgłoś
mirelka1 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 16:16 soraya.pl/produkty/?line=oat-therapy Ale o który krem konkretnie chodzi? Bo tu są trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
stara.mostowiakowa Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 16:28 Jest krem na dzień i krem na noc, pewnie ten na noc jest gęstszy i bardziej treściwy, a ten na dzień trochę lżejszy. A te 2 pozostałe produkty to raczej do ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
mirelka1 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 16:33 stara.mostowiakowa napisał(a): > Jest krem na dzień i krem na noc, pewnie ten na noc jest gęstszy i bardziej tre > ściwy, a ten na dzień trochę lżejszy. A te 2 pozostałe produkty to raczej do ci > ała. Myślałam, ze go używałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
stara.mostowiakowa Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 16:36 Nie, chce je kupić mamie bo ma suchą cerę, oglądałam je w rosmanie i zwróciłam uwagę na dobry skład, nie zawierają.mikroplastków, pegów, olejów mineralnych, konserwanty w miarę dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 16:36 Kultowy? Dlatego, że jest tani? Ten krem ma fatalny skład. Wykonany jest z tanich składników, które mogą uczulać i zapychać pory. Odpowiedz Link Zgłoś
mirelka1 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 16:50 lauren6 napisała: > Kultowy? Dlatego, że jest tani? Ten krem ma fatalny skład. Wykonany jest z tani > ch składników, które mogą uczulać i zapychać pory. On się tak nazywa, taki jest na opakowaniu napis. Odpowiedz Link Zgłoś
lewababa Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 17:19 Mam mocno suchą skore oraz cerę UZywam tego kremu na noc -idealnie natłuszcza Rano wstaję i nie czuję „ściągania skory na twarzy”,co zdarzało się często po użyciu innych podobno super,hiper kremów nawilżających Żadnego zatykania porów ani innych dziwnych rzeczy nie zauważyłam Owszem-świecę się okrutnie po nałożeniu kremu ale to nie problem bo nakładam tuż przed położeniem się do łóżka Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 22:40 no jak używałaś kremów drogeryjnych typu bielenda, eveline czy soraya, to się nie dziwię, że pseudo oliwkowa ziaja to taki super hiper krem. Odpowiedz Link Zgłoś
mirelka1 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 22:45 simply_z napisała: > no jak używałaś kremów drogeryjnych typu bielenda, eveline czy soraya, to się n > ie dziwię, że pseudo oliwkowa ziaja to taki super hiper krem. A co jest złego w używaniu drogeryjnych kremów? Ty rozumiem używasz wyłącznie Chanela i Diora? I po co tyle jadu i złości? Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 22:59 Akurat Chanel czy Dior to jeszcze większy chłam niż zwykłe drogeryjne kremy, wydaje mi się że simply nie o to chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 15.11.20, 18:36 Chodzi o to, co jest w kremie, a nie o firmę, rozumiesz? Dior może mieć tak samo fatalny skład jak Ziaja. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 16.11.20, 15:51 Odnoszę wrażenie, ze bielenda czy soraya mają lepsze składy niż ziaja. Odpowiedz Link Zgłoś
k1234561 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 17:21 lauren6 napisała: > Kultowy? Dlatego, że jest tani? Ten krem ma fatalny skład. Wykonany jest z tani > ch składników, które mogą uczulać i zapychać pory. Dokładnie! Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 17:22 Kupiłam sobie na wakacjach w wiejskim sklepie i do tej pory mam z wielką nalepką 5,90 Szału nie ma żadnego. Kupiłam bo zapomniałam kremu z domu a pod hotelem na szybko to było i nivea .... Otn krem taki do wysmarowania się z góry na dół w warunkach polowych można rzec Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 17:22 Używałam. Fatalny. Na twarz nie bo koszmarnie zapycha, na dłonie lub usta nie, bo po chwilowej uldze jeszcze bardziej pierzchną ściągają i bolą. Do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
lewababa Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 18:24 to wygląda na to ,ze mam cerę pospolitą i ujowe kremy mi pasują;D Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 22:46 Nie, widocznie masz zdrową, nieproblematyczną cerę, której nic nie zaszkodzi i możesz równie dobrze do mycia używać płynu do naczyń. Zazdroszczę Ten krem to nieporozumienie, skład jest koszmarny, zapycha też koszmarnie i świecisz się jak psu jajca, brrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 23:02 Dokładnie. Są takie cery, których nic nie zapcha, takie suche albo po prostu bez skłonności do zapychania, mogą się smarować olejem do smażenia i nic im nie będzie. Cała reszta niestety musi uważać, czego używa, bo będzie cierpieć 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
smillla Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 18:20 Ja mam i używam. Na wysuszone dłonie po tych wszystkich odkażaniach - idealny. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 18:36 mialam kiedys, zupelnie mi nie podpasowal, niby tlusty ale skora po nim i tak byla sucha. Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 19:32 Ja mam i zawsze z Polski przywoze po 5-7 pudełeczka. Jestem suchoskora i oliwkowa Ziaja zawsze idzie na mój dziób po toniku,esencji i serum lub olejku.Nie zapycha nic a nic,no ale mnie i wazelina nie zapcha. Chłop, mający egzeme raz spróbowal i pokochał miłością wielką,zawsze mu przywoze. Kakaowy tez niezły,mam też nagietkowy i też ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mirelka1 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 20:09 W Warszawie jest taki dermatolog, co zaleca smarowanie twarzy wyłącznie wazeliną. Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 20:31 Mirelka1-a wiesz,ze ten dermatolog musi być całkiem nieglupi facet/babka.. Sa takie osobniki nadzwyczajne,którym to wazelina bardzo pomaga-na przesuszone wargi,na skórę wokół nosa,albo na całą twarz w zimowo-górskich wędrówkach. Jennifer Aniston wielokrotnie wspominała w wywiadach,ze okolice podoczne często traktuje wazelina w celu ,,niemania" zmarszczek. Odpowiedz Link Zgłoś
mirelka1 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 20:35 Ja mam często wysuszone zewnętrzne kąciki oczu i też traktuję je wazeliną. Sprawdza się idealnie Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 20:57 No patrzaj sie pani kochana....ja też. Często ,,na nocce "kiedy nie mam pod ręką jakowegos kremu, traktuje twarz wazelina i krzywdy nie robi.Wręcz przeciwnie , natluszcza a już na spekane wargi nie znam nic lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 16.11.20, 17:11 mirelka1 napisała: > W Warszawie jest taki dermatolog, co zaleca smarowanie twarzy wyłącznie wazelin > ą. Jeśli to ten W. to na szczęście ostatnio o nim ciszej. Zawsze miałam wrażenie, że jest taki opresyjny dla pacjentek. Było u niego kilka moich koleżanek, żadnej nie przeistoczył w anioła, bo i żadna nie miała jakiś wielkich problemów. Za to każdej nagadał np. o absolutnym zakazie makijażu, jakby równało się to od razu idealnej skórze. Plus inne takie objawione mądrości za niemałą kase. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 16.11.20, 19:40 Krem doskonały na dłonie. Na twarz dobrze działa jako maska. Potrzymać i zetrzeć. Efekt wygładzający jest. Ale po nim, normalny dobry krem nawilżający , wsiąkający. Odpowiedz Link Zgłoś
nikita1907 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 19:38 akurat tego nie ale swojego czasu używałam masło kakaowe ziaja - w małym brązowym słoiczku - było super. Ichniejszy krem nagietkowy też jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
maliniak665 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 15.11.20, 20:46 tak. Ten w brązowym pudelku super. Ale do ciała . Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 21:18 tłusta maź, nie dla mnie, żuzyłam do pastowania butów, ale skoro szukasz tłustej mazi, to będzie idealny Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 21:25 olejek nuxe, klasyczny Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 22:39 Ziaja? a kto tego w ogole używa..podobnie jak tołpa, czy Nivea, straszny chłam. Serio? Odpowiedz Link Zgłoś
mirelka1 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 22:48 simply_z napisała: > Ziaja? a kto tego w ogole używa..podobnie jak tołpa, czy Nivea, straszny chłam. > Serio? Wyobraź sobie, że są tacy co używają i to niekoniecznie niezamożni ludzie. Mam znajomą adwokatkę, mąż również adwokat- gruba kasa. Ona używa wyłącznie polskich kosmetyków- AA, Soraya, Bielenda, bo twierdzi, że są świetne. Ale, żeby to pojąć trzeba mieć odrobinę rozumu i trochę więcej klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
apallosa Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 14.11.20, 22:56 Mirelka1-otóż to kochanienka.Otóż to. Sama kocham namiętnie właśnie kosmetyki Bielendy i kremy Ziai-jutro lece do siebie do UK i pół malej walizeczki to zakupy M.in. z Rossmanna . Nisza inszosc ,ze na szkockiej czy angielskiej prowincji wybór kosmetykow nie powala, a na kuriera z paczką czeka sie juz dosyć długo. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 15.11.20, 12:46 Mirelka, tu nie chodzi o cenę i dokuczanie, że krem Ziaja to za mało 'luksusowy'. Chodzi o to, że Ziaja, Nivea itp. mają fatalne składy, podczas gdy jest obecnie zatrzęsienie polskich marek, które za niewielką cenę oferują kosmetyki o dobrych, prostych składach. Rośnie świadomość konsumencka, już coraz mniej kobiet chce smarować się parafiną, silikonami, sprawdzanie składu przed zakupem staje się powszechną praktyką, są aplikacje stworzone w tym celu. Odpowiedz Link Zgłoś
stara.mostowiakowa Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 15.11.20, 12:55 Dokładnie, tak bielenda tworzy również kremy przystępne cenowo, a niektóre serię - bo nie wszystkie - mają naprawdę dobre składy. Nie chodzi o to że Ziaja jest tania, ale że nie stroni od PEG-ów, silikonów a tymczasem świadomość konsumencka rośnie, kto chce może poczytać o tym, czego warto kosmetykach unikać i z jakiego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 15.11.20, 13:33 Kupuję, dostaję ziaję. Opakowania często całkiem ładne, cena powalająco niska. Kiedyś poczytałam składy i cóż, bylejakie bardzo. Ale składy nuxe czy sesdermy też nie powalają, a co najmniej 10 razy drożej. Silikony na pewno są Mam i takie i takie kosmetyki. Tanie są mazidła chyba Polny warkocz, a skład ok. Tłuste właśnie, lubię je. Sylveco, vianka kosmetyki w aptece pobliskiej kupuję i np rokitnikowy leciutki krem polecam. Ich składy są raczej lepsze, a nadal tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
mirelka1 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 15.11.20, 17:00 wizaz.pl/kosmetyki/produkt,35521,celia-kolagen-krem-poltlusty-do-cery-wrazliwej-kolagen-kozie-mleko.html No dobrze dziewczyny, a zerknijcie na ten krem? Jaki wg Was ma skład? Na wizazu dobre recenzje, niedrogi- co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 15.11.20, 17:05 Nie jest to może najlepsze narzędzie do analizy składu, ale też nie najgorsze: www.cosmetip.pl/analizuj wystarczy wkleić skład INCI Odpowiedz Link Zgłoś
mirelka1 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 15.11.20, 19:43 chococaffe napisała: > Nie jest to może najlepsze narzędzie do analizy składu, ale też nie najgorsze: > > www.cosmetip.pl/analizuj > > wystarczy wkleić skład INCI Niestety nie działa u mnie. Wkleiłam skład, a wyskakuje mi, że nic nie znaleziono. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 15.11.20, 19:50 Mnie wyszło - tylko dwóch składników nie rozpoznało. Zaraz postaram się wkleić Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 15.11.20, 19:53 złe składniki: bha Kontrowersyjny konserwant, trwają badania nad szkodliwością oraz nieporządanymi reakcjami skórnymi. Konserwant Nie ethylparaben Kontrowersyjny konserwant, może przenikać do krwioobiegu, trwają badania nad oddziaływaniem na gospodarkę hormonalną. Konserwant Nie methylparaben Kontrowersyjny konserwant, może przenikać do krwioobiegu, trwają badania nad oddziaływaniem na gospodarkę hormonalną. Konserwant Nie 2-bromo-2-nitropropane-1 Donor formaldehydu, substancja potencjalnie drażniąca. Konserwant carbomer Nadaje konsystencję, może wydzielać rakotwórczy akrylamid. disodium edta Chelatuje związki metali, stabilizuje substancje. W kosmetykach niezmywalnych i aerozolach substancja może drażnić skórę i błony śluzowe. Chelator, konserwant propylene glycol Glikol propylenowy Pochodna ropy naftowej, nośnik substancji w kosmetyku, promoto przejścia, nawilża, rozpuszcza substancje nierozpuszczalne w wodzie, może naruszać jej barierę hydrolipidową. Nośnik substancji aktywnej, konserwant, rozpuszczalnik, substancja konsystencjotwórcza paraffinum liquidum parafina/olej mineralny Substancja komodogenna, pośrednie działanie nawilżająca, może zapychać pory, pochodna ropy naftowej, tworzy warstwę okluzyjną na skórze w ten sposób zapobiega utracie wody z naskórka. Substancja filmotwórcza, ochronna, emolient www.cosmetip.pl/analizuj Odpowiedz Link Zgłoś
mirelka1 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 15.11.20, 20:10 No właśnie mnie się w końcu udało, ale jak już chciałam wykasować wklejony skład i wrzucić inny, to się zaczęły problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 15.11.20, 20:16 Bo to powoli trzeba. I niestety pewne znaki (typu nawias) czasami utrudniają odczytanie. Nie mówiąc już o tym, że z niektórych stron np topestetic nie da się skopiować składu a komu się chce to przepisywać. Ale lepsze takie narzędzie niż żadne. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 16.11.20, 08:50 U mnie też nie dziala, nie znajduje żadnych składników, nawet wody... Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 16.11.20, 09:42 Składniki (nazwy chemiczne/łacinskie?) powinny być wymienione po przecinkach, bez nawiasów itd. Tak u mnie działa. p.s. kiedy brałam pod lupę facefactory musiałam pousuwać nawiasy z komentarzami na temat roli danego składnika - zanim usunęłam strona nie odczytywała niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 15.11.20, 17:06 Kiepski - parafina. Odpowiedz Link Zgłoś
stara.mostowiakowa Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 15.11.20, 17:19 Żeby tylko parafina. Szkodliwy konserwant BHA, mikroplastik, parabeny. Za darmo bym nie wzięła. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 15.11.20, 17:22 No dokładnie, skład koszmarny. Ale już sama parafina na początku jak dla mnie dyskwalifikuje, dalej nawet nie czytam. Moja skóra bardzo nie lubi się z parafiną. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 15.11.20, 17:19 sesdermy czy nuxe też nie kupuję. syleco ma naturalne składy ale słabe działanie. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 15.11.20, 17:19 nic mnie tak nie uczuliło ostatnia jak jakaś pseudoekologiczna marka, a jakże..Bielendy. SYF Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 15.11.20, 17:20 No uczulać to akurat mogą najróżniejsze rzeczy, nawet superzdrowe i dobrej jakości. To nie znaczy, że coś jest syfem. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 16.11.20, 15:57 Akurat to, ze cię uczuliło świadczy tylko tym, że cię uczuliło Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 17.11.20, 00:24 simply_z napisała: > nic mnie tak nie uczuliło ostatnia jak jakaś pseudoekologiczna marka, a jakże.. > Bielendy. SYF Każda skóra inaczej reaguje na eko składniki, kosmetyk nie musiał być syfem. Ja nie toleruję kremów o teoretycznie dobrym składzie, ale z olejami wysoko. Nawet te oleje niby niekomedogenne (jako składniki kremu) szkodzą mojej cerze, zapychają. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 15.11.20, 17:21 nie chodzi o cenę, nie obchodzi mnie czym się smaruje twoja adwokatka i jej mąż adwokarzyna, te kosmetyki po prostu mają fatalne składy. o ile takie coś mogłoby ujść z 15 lat temu, to dzisiaj dziwię sie, że ktoś jeszcze nabywa ziaję.. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 15.11.20, 18:33 A jakie znaczenie ma to, że jakaś twoja znajoma adwokatka lubi smarować się syfem z fatalnym składem i twierdzi, że ten syf jest świetny? Jak będzie lubiła smarować się kurzym goownem, bo uważa że jest świetne, to zrobisz to samo? Poczytaj sobie składy tych kosmetyków, zwłaszcza ze trzy pierwsze składniki na liście, a potem nawijaj o świadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
mirelka1 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 15.11.20, 20:09 W życiu bym nie podejrzewała, że nawet pytanie o jakiś krem jest w stanie wywołać ataki agresywnych, stuknietych hejterek) Tak bardzo źle wam w życiu? No to wspólczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 15.11.20, 22:35 Stuknięta i wymagająca współczucia to raczej ty sama jesteś. "Ale, żeby to pojąć trzeba mieć odrobinę rozumu i trochę więcej klasy." 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
mirelka1 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 15.11.20, 23:00 m_incubo napisała: > Stuknięta i wymagająca współczucia to raczej ty sama jesteś. > [b]"Ale, żeby to pojąć trzeba mieć odrobinę rozumu i trochę więcej klasy." 😀[/ > b] No tak, no tak. Agresja poziom level hard Na to są leki i specjaliści Mimo wszystko spokojnej nocy zyczę i kończę dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 16.11.20, 09:07 Niee, daj jeszcze jakiś cytat na temat rozumu i klasy, proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 15.11.20, 17:51 Kupiłam zachęcona opiniami. Niestety po dwóch zastosowaniach pojawiły się zaskórniki i grudki. Dla mnie o niebo lepszy jest Sylveco brzozowo-nagietkowy z betuliną. Ale ten krem jest tak tani, że można wypróbować, może akurat Tobie podpasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
maliniak665 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 15.11.20, 20:45 żądnego więcej kremu z Ziaji....Chyba,że do ciala. Na twarz nigdy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 17.11.20, 00:16 Ja nawet do ciała bym nie mogła, od razu by mi zapchało dekolt. Tak reaguję na parafinę i też zbyt bogate konsystencje, oleiste. Wysyp murowany. Odpowiedz Link Zgłoś
crea.tura Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 16.11.20, 00:07 Jeśi szukasz tłuściocha o dobrym składzie to polecam Nacomi krem na noc arganowy (w słoiku, chyba jest napisane 50+ ale nie należy się tym kierować) albo tej samej firmy koktajl witaminowy (w rubce). Do nabycia w każdej drogerii na H, . Obydwa są tłuste, ale w miarę dobrze się wchłaniają. Cena od 20 do 40 zł, zależy od promocji. Ziaja oliwkowa przy ich składzie wymięka, szkoda tych 6 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 16.11.20, 09:17 Ma alkohol benzylowy i 5 składników określanych jako komedogenne 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 16.11.20, 12:49 crea.tura napisała: > Jeśi szukasz tłuściocha o dobrym składzie to polecam Nacomi Nacomi ma nierewelacyjny skład. Lepszy jest Vianek, a z tłuściochów kremy Weledy. Odpowiedz Link Zgłoś
aquella Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 16.11.20, 10:16 Potwierdzam że oliwkowy tylko do rąk, a tłusty delikatny o super zapachu do twarzy to masło kakaowe krem do cery normalnej i suchej Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena1237 Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 16.11.20, 10:52 Mi kiedyś dermatolog poleciła kosmetyki firmy Physiogel i Cerkopil. Używam i jestem zadowolona. Na pewno nie uczulają, mam skórę alergiczną. Kremy physiogel trochę tłustawe, ale nie zapychają, fajnie się wchłaniają. Używam na noc. Cerkopil lżejsze, bardziej na dzień. Krem do powiek cerkopil, zanim znany był wynik wymazu wyleczył mi okropną alergię na powiekach, która pojwiła mi się po zmianie cieni do powiek. Obie marki polecam Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Kultowy krem oliwkowy Ziaja- któraś używała? 16.11.20, 11:16 Ziaja ma okropne sklady. Lepiej juz uzyc oleju jakiegos Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama