IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.02, 22:57
rozglądałam się ostatnio za korektorami. wpadł mi w oko ysl anti cernes i yr
antybakteryjny. Wasze opinie?
wolicie takie jak te - w sztyfcie, czy płynne? czy to sie trzyma cały dzień
na twarzy? nie widac tego?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mrufka Re: korektor IP: *.abo.wanadoo.fr 14.11.02, 23:08
      Mam korektor YR Luminelle clair. Odpowiada mi bo jest super jasny. Wszystkie
      inne byly dotad za ciemne. Ten ma taka troche pudrowa konsystencje, ladnie
      pachnie i dobrze kryje, ale co jakis czas trzeba robic poprawki.
      • Gość: katrina Re: korektor IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.02, 22:05
        Podciągam. Nikt nie używął anti cernes? A korektor w tubce antybakteryjny
        Clarinsa?
    • Gość: Lola Re: korektor IP: *.supermedia.pl / *.cza.warszawa.supermedia.pl 16.11.02, 13:10
      najlepszy korektor jaki mialam do tej pory to YSL touche eclat, taki w zlotym
      opakowaniu, podobnym z zewnatrz do tuszu do rzes ;-). jest na prawde genialny i
      latwy w nakladaniu.
      • Gość: katrina Re: korektor IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 16.11.02, 13:54
        Dzięki za odzew. Niestety próbowałam go i jakoś mi nie podszedł, zdaje się że
        on jest głownie na cienie pod oczami, a ja chcę maskować przebarwienia i
        okazjonalne "niespodzianki" na twarzy.
        • kotmanka Re: korektor 16.11.02, 14:59
          nigdy nie moglam jakos znalezc fajnego korektora, ale czaje sie na diora
          antifatigue rozjasniajacy (juz sama nazwa brzmi obiecujaco). o touch eclat ysl
          slyszalam 2 calkowicie rozne opinie: 1 jest super, 2 jest za gesty....
          • Gość: julie Re: korektor IP: *.gibnynex.gi 16.11.02, 15:37
            ja uzywam Clarinsa w zielonej tubce ( nie mam pewnosci czy jest
            antybakteryjny) i jestem z niego bardzo zadowolona.
            • znak_yrden Re: korektor 16.11.02, 22:07
              zamiast korektora polecam podkłąd seamless MF - mocno kryje a jest lekki, na
              staretegoiczne miejca mozna go nałozyc nieco więcej i zawsze wygląda
              naturalnie.
              • Gość: katrina Re: korektor IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 17.11.02, 10:25
                Jest to jakiś pomysł, ale przecież seamless reklamowany był raczej jako lekki?
                Julie, możesz podac dokładną nazwę tego korektora Clarinsa?

Zastanowiłam się i głównie chodzi mi o trwałość. żeby ten korektor korygował
                przez cały dzień, a nie przez pierwsze dwie godziny.
    • loosia Re: korektor 17.11.02, 12:36
      Jesli szukasz korektora wszechstronnego, to moge Ci polecić Palette Pro
      Lancoma. W ładnym pudełeczku z lusterkiem sa 4 kolory- najjasniejszy pod oczy,
      bezowy - ogólny, zielony na czerwone żyłki i różowy ( nie wiem dokładnie na co,
      ja go stosuje na bruzdy przy nosie). Maja delikatną, kremowo-pudrową
      konsystencje . Mozna je dowolnie mieszać i korzystać wg uznania.
      Wydląda , jakby ilosci były minimalne (3 x 0.6 i 1x 1.2 ml, ale sa b. wydajne,
      tak ze wydatek sie opłaca.
      • Gość: julie Re: korektor IP: *.gibnynex.gi 17.11.02, 13:00
        to jest 'soft conceal corrector'. jest bardzo wydajny. u mnie ladnie kryje, a
        mam to tuszowac :)
      • Gość: katrina Re: korektor IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.02, 21:13
        na razie za drogi. poza tym on wygląda dość "zaawansowanie", a ja nie mam dużo
        do ukrycia. pae przebarwień i okazjonalne pryszcze.
    • Gość: justy Re: korektor IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 09:03
      Cały dzień trzyma się korektor Maybelline (jest trwalszy nawet od podkładu
      Revon Colorstay). Ma dwa odcienie, jest dość gęsty, pakowany jest jak błyszczyk
      z gąbką, dobrze kryje ale sam jest dyskretny. Używam go od lat.
      • Gość: katrina Re: korektor IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 09:19
        dzięki!
    • Gość: shisha Re: korektor IP: 62.233.242.* 18.11.02, 14:22
      Polecam korektor w dwustronnym ołówku Dermika Mat-B. Wystarczy niewiele nałożyć
      i działa na wypryski antybakteryjnie również:)
      Pozdrawiam:)
      • Gość: katrina Re: korektor IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.02, 17:30
        panie w GC i Empiku twierdzą że maybelline nie ma korektorów. głupia, powinnam
        sie już dawno nauczyć że pytanie ich o cokolwiek nie ma sensu. Doznałyby szoku
        poznawczego na stronie maybelline :))
        Chodziło Ci Ptasiu o korektor Great Wear, tak? skoro w Polsce go nie ma,
        rozejrzę się za nim w NYC.

Podobny korektor ma Rimmel. Ktoś używał?
        • Gość: justy Re: korektor IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.02, 18:41
          Co za bzdety, oczywiście, że Maybelline ma w Polsce swoje korektory. Great Wear-
          dwa odcienie. (Kiedyś był tylko jeden, potem zmieniono recepturę i są 2; dawny
          korektor odpowiadał mi jescze bardziej).
          • Gość: justy Re: korektor IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.02, 17:10
            Hmm,chyba faktycznie wycofali te korektory Maybelline... Dałabym sobie rękę
            uciąć, że widziałam je w wakacje, a teraz nigdzie nie mogę ich zlokalizować. W
            takim razie po co w ogóle pojawiała się rok temu ich "udoskonalona" wersja?
            Nawet nie zdążyłam sobie zrobić zapasu. To nie fair. Może Revlon będzie równie
            dobry...?
            • Gość: katrina Re: korektor IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.02, 17:23
              masz rację, bez sensu :(
              nie znam korektorów revlona, nawet się nie przyglądałam. na pewno jest jeden w
              linii skinlights, ale odkąd nie trafiłam z kolorem diffuzing Tint jakos mnie do
              niej nie ciągnie.
              Wydedukowałam że na mojej skórze lepiej będzie sie trzymał korektor w płynie
              (forma "błyszczyka") niż sztyftowy czy kredkowy. Anti cernes i Dermika odpadają.
              Przyglądam się korektorowi hydrasense rimmela. Nie chce mi się czekać do połowy
              grudnia na maybelline, poza tym widzę na ich amerykańskiej stronie że kolory
              jakies ciemne, oczywiście może komputer zmieniać kolorki. Ale rimmel ma jasne i
              jest dość tani. i nie trzeba czekać.
              • Gość: justy Re: korektor IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.02, 17:48
                Miałam wrażenie, że Revlon ma również korektor w serii Colorstay
    • Gość: peggy Re: korektor IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 21.11.02, 21:03
      Ja tez uzywalam korektora Dermiki, ale wydaje mi sie ze go juz dawno wycofali.
      Do tej pory nie znalazlam nic w zamian.
      • Gość: katrina Re: korektor IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 22.11.02, 10:38
        nikt nie zna tego rimmela?
        • Gość: KO Re: korektor IP: 62.148.95.* 22.11.02, 15:27
          Rimmela nie ale korektor Vichy Normaderm super kryje wypryski
          • Gość: katrina Re: korektor IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.02, 08:17
            miałam , za ciemny dl amnie, i złazi za szybko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka